Jump to content

Recommended Posts

Στο 25λ ενυδρείο που έχω μέχρι στιγμής κατοικούν 1 μονομάχος και 5 red cherry. Πόσες ακόμα red cherry ή πόσες γαρίδες και ποιες μπορώ να βάλω μέσα?

• Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γνωμη μου ειναι να μην βαλεις αλλο ειδος γαριδας φιλε μου! ασ τες αυτες να δεις αν δεχονται καμια επιθεση απο τον μονομαχο και αν θες μπορεις να βαλεις ακομα 5, αλλα και αυτες να αφησεις θα πολλαπλασιαστουν πολυ συντομα!!

Έγινε επεξεργασία - adlib

Καλησπερα και καλη χρονια!

Δεν χρειαζεται να βαλεις τοσες γαριδες οσες θεωρητικα "χωρανε" στο 25 λιτρο.

ασε τις 5 η καντες 10 και αυτες οταν αρχισουν να αναπαραγωνται μονες τους θα σταματησουν σε καποιον αριθμο που η φυση θα τις κανει να σταματησουν να σου δινουν απογονους μεσα στο ενυδρειο. τωρα το γιατι θα σταματησουν αυτο δεν ξερω να στο απαντησω 100% οποτε ας την αφησω ετσι αυτη την προταση και ας μην προσθεσω πιθανες αιτιες...

οσο για το ποιος αριθμος ειναι αυτος αυτο ειναι σχετικο σε καθε συστημα-ενυδρειο...

επισης για το ποια ειδη μπορεις να βαλεις,καλυτερα να ψαξεις ποια ειδη μπορεις να βρεις σε κοντινα σου pet shop μιας και στην Ελλαδα δεν εχουμε την πολυτελεια να βρουμε πολλα και μετα το ξανασυζηταμε..

και κατι ακομα οσο αφορα τον μονομαχο,υπαρχουν πολλοι απο εδω μεσα που εχουν δοκιμασει επιτυχως αυτη την συγκατοικηση επιτωχως και αλλοι οχι.... κοιταξε το αυτο...!

Να προσθεσω ακομα οτι αυτα που γραφω ειναι η δικη μου γνωμη και οι δικες μου γνωσεις για να μην παρεξηγηθω...

Εγω λεω να βαλεις αλλες 5 τσερυ και να τις αφησεις να κανουν την δουλεια τους.Σε λιγο καιρο θα εχεις αρκετες απο δικες σου γεννες.

Όχι ο μονομάχος περνάει από δίπλα τους τις κοιτάει και φεύγει!!

Σήμερα συμπλήρωσα 6 στον αριθμό.. Πάντως είχα 2 πριν αρκετό καιρό δεν έκαναν όμως τίποτα.

Αν είναι θα πάρω αργότερα άλλες 5 και θα δω..

Οι τίγρης (γαρίδες πάντα) υβριδίζονται με τις τσέρυ???

Θα σου πρότεινα να βάλεις άλλες πέντε γαρίδες έτσι ώστε να μεγαλώσει η αρχική αποικία, εξασφαλίζοντας οτι υπάρχουν γαρίδες και από τα δυο φύλλα, Οι νέες γαρίδες που θα βάλεις στο ενυδρείο σου είναι καλό να προέρχονται είτε από άλλο κατάστημα, είτε από άλλο χομπίστα από τις προηγούμενες έτσι ώστε να μειώνο νται και τα ποσοστά αναπαραγωγης μεταξυ συγγενών ατόμων. :)

Όχι ο μονομάχος περνάει από δίπλα τους τις κοιτάει και φεύγει!!

Σήμερα συμπλήρωσα 6 στον αριθμό.. Πάντως είχα 2 πριν αρκετό καιρό δεν έκαναν όμως τίποτα.

Αν είναι θα πάρω αργότερα άλλες 5 και θα δω..

Οι τίγρης (γαρίδες πάντα) υβριδίζονται με τις τσέρυ???

Τις tiger ξεχνα τες,εκτος οτι δεν θα τις βρεις για να τις αγορασεις,εκτος οτι αν τις βρεις θα τις χρυσοπληρωσεις,ειναι πολυ ευαισθητες γαριδες στην διατηριση τους,θελουν χαμηλες σκληροτητες και θερμοκρασια μεχρι 26 αυστηρα.Το καλοκαιρι δηλαδη θα σε χαιρετησουν..

Και για να απαντησω στην ερωτηση σου για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις,δεν υβριδιζουν με τις τσερυ.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42008

Δες εδω ποιες γαρίδες υβριδίζουν μεταξύ τους.

crystal red, red nose, blue tiger μπορώ να βάλω!!

Ξέρει κανένας εάν είναι δύσκολες στη διατήρησή τους??

Και πόσες μπορώ να βάλω στο ενυδρείο??(εάν υποθέσουμε πως κρατάω 5 τις red cherry)

Τις ξεχνας δυστοιχος...ισχυει οτι και για τις tiger.Μεινε με τσερυ καλητερα,ειναι οι πιο ευκολες.

:( Καλά...

Τις ξεχνας δυστοιχος...ισχυει οτι και για τις tiger.Μεινε με τσερυ καλητερα,ειναι οι πιο ευκολες.

Καλύτερα να κρατήσεις ένα είδος, το οποίο είναι εύκολο και θα δεις και γέννες παρά να τα μπλέξεις και να έχεις αρνητικά αποτελέσματα και υψηλότερο κόστος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όπως σου είπε πολύ σωστά και ο Rastafarian..

Καλύτερα να κρατήσεις ένα είδος, το οποίο είναι εύκολο και θα δεις και γέννες παρά να τα μπλέξεις και να έχεις αρνητικά αποτελέσματα και υψηλότερο κόστος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όπως σου είπε πολύ σωστά και ο Rastafarian..

Σε αυτο δεν συμφωνω 100%.. λογοι να βαλεις ομορφες και πιο ακριβες γαριδες σιγουρα υπαρχουν.

μακαρι να καταφερεις φιλε μου να βαλεις ωραιες και σπανιες και να πανε καλα απλα οι γαριδες θελουν να εισαι προσεκτικος και σωστος και τυπικος στις αλλαγες σου.

καλυτερα να δοκιμασεις για αρχη λιγο καιρο να δεις πως θα πανε και βλεπεις στο μελλον την προσθεση καποιας αλλης ρατσας απο γαριδες.

κατι ακομα,μπορει ο μονομαχος να μην τρωει τις ενηλικες γαριδες αλλα μπορει να επιτυθεται στις ανηλικες-γοννο οποτε οταν ξεκινησουν να γεννανε προσεχε το και αυτο..

Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Έχω μέσα αρκετά φυτά, αρκετές κρυψώνες και μπαλίτσα moss, θα πάω να πάρω και φυτό moss οπότε νομίζω πως είμαι οκ...

οκ τοτε :)

Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Έχω μέσα αρκετά φυτά, αρκετές κρυψώνες και μπαλίτσα moss, θα πάω να πάρω και φυτό moss οπότε νομίζω πως είμαι οκ...

Εσυ νομιζεις οτι εισαι οκ,αλλα οταν τα φωτα σβηνουν δεν ξερεις τι γινετε..

Οι υπολοιπες γαριδες που ρωτησες ειναι πολυ πιο ευαισθητες απο τις τσερυ και δεν μιλαω απο αποψη αλλαγων νερου αλλα απο ποιοτητα νερου και θερμοκρασιας.Και για να στο αναλυσω λιγο παραπανω για να καταλαβεις τι εννοω.

Οι γαριδες που ζητας θελουν μαλακο νερο,οπωτε μιλαμε για ph 6.0-6,5 και θερμοκρασιες 26 μαξιμουμ.Πως θα καταφερεις να ριξεις τοσο το ph αλλα και να το κρατησεις σταθερο σε τοσο μικρο ενυδρειο?Μονο με α/ο και πολυ κοπο.Το καλοκαιρι οταν οι θερμοκρασιες θα πανε 30 πως θα τις ριξεις?Με ανεμηστιρακι?Και την εξατμιση του νερου πως θα την αναπληρωνεις?απο την βρυση?Αν ναι παει,το χασες το παιχνιδι!Οπωτε παλι πας σε α/ο...Και οπως σου ειπα πιο πανω θα πρεπει να τις παραγγειλεις απο εξωτερικο και να τις χρυσοπληρωσεις.

Σε αυτο δεν συμφωνω 100%.. λογοι να βαλεις ομορφες και πιο ακριβες γαριδες σιγουρα υπαρχουν.

μακαρι να καταφερεις φιλε μου να βαλεις ωραιες και σπανιες και να πανε καλα απλα οι γαριδες θελουν να εισαι προσεκτικος και σωστος και τυπικος στις αλλαγες σου.

καλυτερα να δοκιμασεις για αρχη λιγο καιρο να δεις πως θα πανε και βλεπεις στο μελλον την προσθεση καποιας αλλης ρατσας απο γαριδες.

κατι ακομα,μπορει ο μονομαχος να μην τρωει τις ενηλικες γαριδες αλλα μπορει να επιτυθεται στις ανηλικες-γοννο οποτε οταν ξεκινησουν να γεννανε προσεχε το και αυτο..

Εσυ νομιζεις οτι εισαι οκ,αλλα οταν τα φωτα σβηνουν δεν ξερεις τι γινετε..

Οι υπολοιπες γαριδες που ρωτησες ειναι πολυ πιο ευαισθητες απο τις τσερυ και δεν μιλαω απο αποψη αλλαγων νερου αλλα απο ποιοτητα νερου και θερμοκρασιας.Και για να στο αναλυσω λιγο παραπανω για να καταλαβεις τι εννοω.

Οι γαριδες που ζητας θελουν μαλακο νερο,οπωτε μιλαμε για ph 6.0-6,5 και θερμοκρασιες 26 μαξιμουμ.Πως θα καταφερεις να ριξεις τοσο το ph αλλα και να το κρατησεις σταθερο σε τοσο μικρο ενυδρειο?Μονο με α/ο και πολυ κοπο.Το καλοκαιρι οταν οι θερμοκρασιες θα πανε 30 πως θα τις ριξεις?Με ανεμηστιρακι?Και την εξατμιση του νερου πως θα την αναπληρωνεις?απο την βρυση?Αν ναι παει,το χασες το παιχνιδι!Οπωτε παλι πας σε α/ο...Και οπως σου ειπα πιο πανω θα πρεπει να τις παραγγειλεις απο εξωτερικο και να τις χρυσοπληρωσεις.

Σε αυτό ήθελα να καταλήξω κι εγώ απλά ο Rastafarian στο έδωσε να το καταλάβεις εξηγώντας το λίιγο πιο αναλυτικά ;)

Οκ. Θα κρατήσω αυτές που έχω, θα πάρω και φυτό(ποιο είναι ακριβώς?????)moss ώστε να μην μου φάει τα μικρά ο μονομάχος...

Πιο μετά μπορεί να πάρω άλλες 4-5 τσερυ.

Παρε java moss που ειναι απο τις πιο ευκολες.Βασικα βαλε μια αγγελια,ολο και καποιος θα εχει να σου δωσει μια χουφτα.

Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι?? Χτες έβαλα ακόμα 5 τσέρυ. Είχα ήδη 2 μεγάλες. Εγώ γιατί βλέπω μόνο τις 4 και όχι και τις 7?? Έψαξα έψαξα με τίποτα δεν μπόρεσα να τις βρω..

Ή μου κρύβονται πολύ καλά ή δεν ξέρω τι γίνεται...

Με χαιρέτησαν, πού πήγαν?!? Στην ξενιτιά?!??!!?

Μπορεί να τις έφαγε ο μονομάχος.

Μπορεί για αυτό να είναι φουσκωμένος... :(

Ήταν και μικρόσωμες... μισές από τις μεγάλες..

Και να εξαφανίστηκαν από το ενυδρείο??? :bigemo_harabe_net-82: :bigemo_harabe_net-82:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...