Jump to content

Ετοιμα Ολα Για Νεο Δισκαδικο...συμβουλες...

isildur_13

Recommended Posts

Ολα ετοιμα λοιπον για το στησιμο ενος 270 λιτρων δισκαδικο...! Διαβασα πολυ (ξοδεψα και πολλα...) και απο βδομαδα θα ξεστησω το Μαλαουι μου και θα προετοιμασω το καινουργιο μου νερο..! Η προετοιμασια θα γινεται με τυρφη σε βαρελι με εσωτερικο fluval u3,αφου θελω να εχω σκουρο φυσικο νερο! Γενικα η χρηση α/ο η μπουκαλας co2 η τυρφης ειναι χιλιοσυζητημενη...!

Βρηκα υπεροχες μαγκροβιες ριζες...ο βυθος θα εχει ασπρη ουδετερη χαλαζιακη αμμο...και οι συγκατοικοι των 8 δισκων θα ειναι 7-8 corys και ισως ενα κοπαδι ροδοστομων η καρδιναλιων...! Η μεταβαση απο το αφρικανικο με ανησυχει και θα ηθελα τ σχολια σας...δεν θελω να χασω βιολογια εναμιση χρονου...και πιστευω δε χρειαζεται να στησω εξαρχης τα φιλτρα μ...

Οι 8 δισκοι με τοσους συγκατοικους ειναι πολλοι για 270 λιτρα

Τι διαστασεις εχει το ενυδρειο;

90 επι 50 επι 60...περαν της "λειτουργικοτητας" των cory...δεν τρελαινομαι για αλλους συγκατοικους...το θεμα ειναι οι δισκοι...οι πρωταγωνιστες του ενυδρειου...

7 η 8 δεν εχει μεγαλη σημασια. φροντιδα κ μερακι να υπαρχει κ ολα θα πανε καλα.[συχνες αλαγες νερου και καλο φιλτραρισμα]

Η ρουτινα ειναι ηδη προγραμματισμενη αφου εστησα βαρελι προετοιμασιας..αντλιουλα κ μια μικρη εγκατασταση σπιτι για να κανω τις αλλαγες πιο ευκολες και οχι μαρτυριο...

Αλλαγη στο 33% καθε βδομαδα...(περιμενω να τσεκαρω το ποσες μερες θα χρειαζεται η τυρφη να κατεβασει το ph)!

Δυο fluval 305 και 205 ,γεματα ετοιμη βιολογια και καμποσο καινουργιο siporax..

Τυρφη δε θελω να βαλω στα βασικα φιλτρα παρα μονο στο βαρελι ,αφου με διευκολυνει κ το ψηφιακο πεχαμετρο που πηρα...

Η βασικη μου απορια ειναι αν η βιολογια που υπαρχει εδω κ εναμιση χρονο στα φιλτρα..(το siporax ανανεωνεται συχνα) η η αμμος που ηδη υπαρχει....επιβαρυνει το καινουργιο νερακι...!Δεν ειχα ασθενεια ποτε στα demasoni μου...ουτε θανατους...

Δεν εχεις κανενα προβλημα με την αλλαγη.

Αρκει να φερεις τις συνθηκες του νερου απο Αφρικη (σκληρα νερα) σε δισκους (Σχετικα μ****α νερα).

Μπορεις να κανεις μια μεγαλη αλλαγη με νερο απιονισμενο ή ακομα καλυτερα με νερο απο Α/Ο ετσι ωστε να "μαλακωσεις" το νερο σου.

Επειτα ας'το να "ξεκουραστει 2-3 μερες και ολα ΟΚ!

Εννοειται τις πρωτες ημερες με δισκους, δεν κανουμε υπερβολες στο ταισμα........

Α/Ο δεν εχω προς το παρον...πολυ πιθανον να αποκτησω..αφου η ιστορια ολων ετσι τελειωνει στο θεμα "μαλακο νερο"! Το νερακι θα προετοιμαστει με τυρφη...ελπιζω να πεσουν αρκετα οι μετρησεις...! Προβλεπω να περναει μια βδομαδα ωστε να σταθεροποιησω το ph και τις σκληροτητες...! Απλα για να μην μεινει "αδειο" απο ζωη το ενυδρειο σκεφτομαι να βαλω τα cory...και μολις ειναι ολα ετοιμα να βαλω και τους δισκους...κλειστα φωτα την πρωτη μερα..μικρα ταισματα τις επομενες δυο...

Απορια που δεν εχω λυσει...οσο κ αν διαβασα αρκετα πραματα για την διατροφη τους... Τους δισκους τους μαθαινεις εσυ τι να τρωνε?? Η σε μαθαινουν αυτοι τι να τους ταιζεις??

Η σε μαθαινουν αυτοι τι να τους ταιζεις??

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Προβλημα νουμερο 2....

Το ενυδρειο ειναι δικης μ κατασκευης κ ανοιχτο απο πανω...Διαθετω ηδη καποιες ριζες οπως ειπα...αλλα αυτο που θελω να πετυχω ειναι να ειναι κρεμασμενες μεσα στο ενυδρειο..δινει αλλη αισθηση...Για το λογο αυτο πρεπει να πετυχω ενωση δυο ριζων και σκεφτηκα ενυδρειακη σιλικονη και σα βοηθημα στην ενωση...πλαστικοβιδες που θα λειτουργουν σα καμβιλιες κ θα ισχυροποιησουν το δεσμο....! Τα συνδετικα δε μαρεσουν..ακομα κ σε αποχρωσεις του καφε που εχουν οι ηλεκτρ/λογοι...

Πετυχαινει συγκολληση ξυλων η ενυδρειακη σιλικονη??

Εγώ έχω βιδώσει (με ανωξίδωτες βίδες) βεντούζες και κάθονται μιά χαρά όπου και εάν τις κολήσω. Απλά ... στην αλλαγή του νερού( στις "ρουτίνες" ... λόγο βάρους) κυλάνε-γλυστράνε λίγο πιό χαμηλά ...αλλά μετά την αναπλήρωση του νερού τις σπρώχνω στην θέση τους .

Μου είναι βολικό έτσι ...εάν αποφασίσω οτι τις θέλω σε άλλο σημείο του ενυδρείου κάποια στιγμή να το κάνω με ευκολία.

Το ζητημα ειναι οι ενωσεις μεταξυ των δυο ριζων..το κολλημα με το γυαλι...η καλυτερα το κρεμασμα απο το γυαλι ειναι ευκολη υποθεση.....:)

Μισινέζα ψαρέματος , δέσιμο και έτοιμος. :bigemo_harabe_net-64:

• 1 month later...

Ολα με υπομονη πηγαν καλα....συνδεσεις μεταξυ των ριζων εγιναν με ανοιξειδωτες βιδες και μονωθηκαν με ενυδρειακη σιλικονη! Το ph και οι σκληροτητες επεσαν με χυμα τυρφη σε κοκκους....(μην δοκιμασετε ποτε την fluval fiber ειναι απατη....καταφερνει μονο ηπιες μειωσεις..)

Η εικονα του ενυδρειου ειναι ετσι προς το παρον....post-14768-0-84668000-1360190891_thumb.jpgpost-14768-0-04579700-1360191016_thumb.jpgpost-14768-0-00368900-1360191055_thumb.jpg

Λοιπον....εχω ολο τον εξοπλισμο για αλλαγες μεσω βαρελιου...οπως και επισης αντιστροφη οσμωση....! Σκεφτομαι να περναω το νερο της αλλαγης απο τα προφιλτρα μονο...καθως το ph "ελεγχεται" την τυρφη...

Τσεκαρε και τις σκληροτητες σου.

Εχει καλες προοπτικες......

Προχωρα!

Μια χαρά το έχεις. Λόγω του σχετικά μηκρού μήκους μόνο, ίσως θα είναι καλό την αριστερή ρίζα να την μεταφέρεις κοντά στην άλλη για να έχουν περοσσότερο χώρο για κολύμπι.

Kh 3, gh 5, ph 6,9 nidal...

Μπαμπη το καλο με τις ριζες αυτες ειναι οτι ενω φαινονται να καλυπτουν ογκο νερου,στην ουσια μονο στο ματι! Το δοκιμασα αυτο που ειπες,αλλα φαινοταν ασχημο!

Είσαι μια χαρά!

άντε να το δούμε και με τους δίσκους!

Παιδια ευχαριστω...εχω καποιες αποριες..

.α) να βαλω καποιο φυτο επιφανειας να μου ρουφαει τα νιτρικα?? Κερατοφυλλο, πιστια...οποιο ναναι τελοσπαντων...και

.β) το σχεδιο ειναι για 6 δισκους...ΑΛΛΑ ακουω γνωμες οτι καλυτερα θα κοπαδιασουν 10 ατομα...προσωπικα δε θελω πολλους δισκους ακουω γνωμες...εχω λιγα λιτρα για δεκα...

Φιλε μου καλοριζικο με το καλο σου ευχωμαι.

Εγω πιστευω για πιστιες, θα σου κανουν και ενα ειδος σκιας.

Ευχαριστω πολυ..ενα φυτακι θα μπει οκ...καλο θα κανει εξαλλου....

Αυτο που με απασχολει ειναι η ρουτινα,καθως πρεπει να γινονται συχνες αλλαγες κ θελω να τις απλοποιησω οσο το δυνατον....

Νερο απο προφιλτρα,και τυρφη στο φιλτρο...η αναγκαστικα βαρελι προετοιμασιας??

Βαρέλι προετοιμασίας...είναι μονόδρομος κατά την γνώμη μου!

Αφου τα εχω ολα θα αρχισω τις ρουτινες μου ετσι λοιπον....τυρφη στο βαρελι και αποχλωριωση επισης...!! Για moonlight τι λετε?? Εχω ενα,αλλα δεν ξερω αν ενοχλει ή ειναι καλο για τα ψαρια...να το προσαρμοσω στο ενυδρειο???

Εγώ θα τα άφηνα χωρίς moonlight και θα το χρησημοποιούσα μόνο σε περίπτωση γέννας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...