rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #26 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το g ειναι κρυπτοκορινα σιγουρα αλλα δεν θυμαμαι ονομα να σου πω τωρα. Το c δεν μου κανει για Limnophila sessiliflora-ambulia,μπορει να με μπερδευει η φωτο. Το microsorum δεν φυτευεται αλλα δενεται πανω σε ξυλο η πετρα,οπωτε πρεπει να το βγαλεις απο την αμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #27 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Εχω την εντιπωση πως η κρυπτοκορινα ειναι αυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Ιανουαρίου 2013 #28 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Από το λινκ με που έβαλες εγώ βλέπω τα παρακάτω φυτά. A. Hygrophila corymbosa B. Echinodorus bleherae C. Limnophila sessiliflora D. Hygrophila difformis E. Anubias barteri F. Microsorum pteropus G. Cryptocoryne x willisii nevillii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #29 Share 24 Ιανουαρίου 2013 παιδια, το A, C, D ειναι τα ονοματα οπως τα ειδα πανω στα καρτελακια που ειχαν τα γλαστρακιατωρα αν μπερδευτηκαν τα ταμπελακια στο pet shop τι να σας πωδειτε και τις μεμονωμενες φωτοπου ειναι πιο κοντινεςκαι αν εχετε απορια, να ξανατραβηξω αλλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #30 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το microsorum δεν φυτευεται αλλα δενεται πανω σε ξυλο η πετρα,οπωτε πρεπει να το βγαλεις απο την αμμο. μ' έσκισες τώρα τα πάω χάλια με το δέσιμο ρε γμτ Χθες μου σπασε τα νευρα για να δεσω την anubia και τελικα της περασα τις ριζες μεσα απο μια τρυπα του mopani αστα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #31 Share 24 Ιανουαρίου 2013 μ' έσκισες τώρα τα πάω χάλια με το δέσιμο ρε γμτ Χθες μου σπασε τα νευρα για να δεσω την anubia και τελικα της περασα τις ριζες μεσα απο μια τρυπα του mopani αστα... Αν τον αφησεις ετσι θα σαπισει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #32 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Αν τον αφησεις ετσι θα σαπισει.. έχεις δίκιο φίλε θα το κοιτάξω απόψε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Ιανουαρίου 2013 #33 Share 24 Ιανουαρίου 2013 το 2ο και το 3ο φυτό (όπως κοιτάμε από αριστερά προς τα δεξιά) μεγαλώνουν και ψηλώνουν πολύ και η ιδανική τους θέση είναι πίσω Thanks Πανο Εννοείς τα B & C ή το C & D? Δες παρακατω τη φωτο σε μεγαλη αναλυση (μπορεις να κανεις και ζουμ) http://i20.photobucket.com/albums/b207/n1sarris/forum%20pics/rio_zpse2288052.jpg το Β που είναι το Bleheri είναι ήδη πίσω. Αρα μαλλον εννοείς τα C & D Μπορείτε να βοηθήσετε με ε τα πλήρη ονόματα των φυτών? Το d λεγεται hygrophila difformis η αλλιως ντοματια.Το c δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι.Και τα 2 αυτα φυτα μεγαλωνουν πολυ και πανε στο πισω μερος του ενυδρειου. αυτά ακριβώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #34 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Μετεφερα πισω τα "ψηλά" φυτάκαι εδεσα (νομιζω) το μικροσορουμ πανω σ ενα ξυλοη νεκροψία θα δείξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #35 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Τελικά το μικροσόρουμ δεν κρατήθηκε στο ξύλο που το είχα δέσει( με κλωστή.Τώρα το έχω βάλει με λάστιχο και το στερέωσαΕπίσης έκοψα τον δρομέα της bleheri και πηρα τις ριζούλες που είχαν βγει και τις φύτεψα (μαζί με τα φύλα που υπηρχαν πιο πανω) στο πίσω μέρος του ενυδρείου (η νεκροψία πάλι θα δείξει) Μερικές φωτο από το ενυδρείο μου όπως είναι μέχρι τώρα στημένο και με μόνο κάτοικο έναν μονομάχο ο οποίος πραγματικά αλωνίζει και δείχνει να το χαίρεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #36 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #37 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #38 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 5 Φεβρουαρίου 2013 Author #39 Share 5 Φεβρουαρίου 2013 όπως θα δείτε, έκανα και κάτι άλλομια ρίζα από το μικροσόρουμ το πέρασα μέσα από μια τρύπα στο μοπάνι.λέτε να αντέξει και να κρατηθεί εκεί ή έκανα βλακεία?επίσης, όπως είναι λογικό η anubia αρχισε να δείχνει ότι την έχω σε πολύ(?) φωτεινό σημείο και δεν της αρέσει και πολύΔεν ειχα ομως αλλη εναλλακτική... Τόσο τα δικά της φύλα, όσο και του beleheri έχουν πάνω βρώμα. Είναι άλγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 6 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 (edited) όπως θα δείτε, έκανα και κάτι άλλο μια ρίζα από το μικροσόρουμ το πέρασα μέσα από μια τρύπα στο μοπάνι. λέτε να αντέξει και να κρατηθεί εκεί ή έκανα βλακεία? επίσης, όπως είναι λογικό η anubia αρχισε να δείχνει ότι την έχω σε πολύ(?) φωτεινό σημείο και δεν της αρέσει και πολύ Δεν ειχα ομως αλλη εναλλακτική... Τόσο τα δικά της φύλα, όσο και του beleheri έχουν πάνω βρώμα. Είναι άλγη? ...αυτό ήθελα να σου πω κι εγώ για την άλγη αλλά με πρόλαβες και το ρώτησες, γι αυτό να σε ρωτήσω τώρα εγώ: 1) Είχαν κάποια από τα φυτά που φύτεψες παλιά, καφε-κίτρινα ή χαλασμένα φύλλα? και αν είχαν τα έκοψες πριν φυτέψεις? 2) Ποιες λάμπες αγόρασες τελικά? 3) Τι φωτοπερίοδο έχεις? Να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα με τόσα φυτά που έχεις βάλει θα σου είναι σχεδόν απαραίτητο το διοξείδιο και ενδεχομένως η λίπανση (ήδη κάποια φυτά σου δείχνουν σημάδια έλλειψης...) Έγινε επεξεργασία 6 Φεβρουαρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Φεβρουαρίου 2013 #41 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Λιπανση θα χρειαστεις σιγουρα,επεισης αν την ανουμπι δεν την βαλεις σε σκιερο μερος θα γεμισει καφε αλγη,ηδη εχει ξεκινησει να πιανει σε μερικα φυλλα της.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #42 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 ...αυτό ήθελα να σου πω κι εγώ για την άλγη αλλά με πρόλαβες και το ρώτησες, γι αυτό να σε ρωτήσω τώρα εγώ: 1) Είχαν κάποια από τα φυτά που φύτεψες παλιά, καφε-κίτρινα ή χαλασμένα φύλλα? και αν είχαν τα έκοψες πριν φυτέψεις? 2) Ποιες λάμπες αγόρασες τελικά? 3) Τι φωτοπερίοδο έχεις? 1) τα φυτα ηταν μια χαρα οταν μπηκαν. 2) τηςJuwel T5 μια nature και μια day 3) φωτιζω απο τις 3μμ μεχρι τις 11:30μμ (θα το επαληθευσω το βραδυ ομως) - οι υπολοιπες ωρες δεν ειναι πολυ φωτεινες στον χωρο γιατι τις πρωινες και τις μεσημεριανες ωρες δεν υπαρχει καποιος στον χωρο και ειναι κλειστα τα παραθυρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 6 Φεβρουαρίου 2013 Author #43 Share 6 Φεβρουαρίου 2013 Λιπανση θα χρειαστεις σιγουρα,επεισης αν την ανουμπι δεν την βαλεις σε σκιερο μερος θα γεμισει καφε αλγη,ηδη εχει ξεκινησει να πιανει σε μερικα φυλλα της.. Να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα με τόσα φυτά που έχεις βάλει θα σου είναι σχεδόν απαραίτητο το διοξείδιο και ενδεχομένως η λίπανση (ήδη κάποια φυτά σου δείχνουν σημάδια έλλειψης...) τελικά ξεκίνησα να ξανασχοληθώ με τα ψαράκια (αποφεύγωντας φυσικά να βαλω ψευτικα φυτα) και βρέθηκα να με ελκύει πολύ περισσότερη η ενασχόληση με τα φυτά και να με απασχολεί περισσότερο τι φυτα θα έχω μέσα, παρά τι ψάρια απλα αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο οικονομικά να πάω σ ενα ακριβό σύστημα CO2 γιατί έχω δαπανήσει ήδη μεγάλο ποσό για την απόκτηση και το στήσιμο του ενυδρείου ξέχασα να πω... ή δε θυμαμαι αν το ειδατε που το ειχε αναφερει σε αλλο thread, πως ήδη έχω βαλει τυρφη της Sera στο fluval 306 για να μειωθεί το ηψηλό pH που είχα οι μετρήσεις που έχω είναι πως είμαι μια χαρά από νιτρικά και νιτρώδη, έχω γενική σκληρότητα γύρω στο 9 και pH ακόμη γύρω στο 8 θα ξανακανω ομως το τεστ pH συντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος