Jump to content

Βοήθεια Με Επιλογή Φυτών Σε Rio125

Lambretta

Recommended Posts

Το g ειναι κρυπτοκορινα σιγουρα αλλα δεν θυμαμαι ονομα να σου πω τωρα.

Το c δεν μου κανει για Limnophila sessiliflora-ambulia,μπορει να με μπερδευει η φωτο.

Το microsorum δεν φυτευεται αλλα δενεται πανω σε ξυλο η πετρα,οπωτε πρεπει να το βγαλεις απο την αμμο.

Από το λινκ με που έβαλες εγώ βλέπω τα παρακάτω φυτά.

A. Hygrophila corymbosa

B. Echinodorus bleherae

C. Limnophila sessiliflora

D. Hygrophila difformis

E. Anubias barteri

F. Microsorum pteropus

G. Cryptocoryne x willisii nevillii

παιδια, το A, C, D ειναι τα ονοματα οπως τα ειδα πανω στα καρτελακια που ειχαν τα γλαστρακια
τωρα αν μπερδευτηκαν τα ταμπελακια στο pet shop τι να σας πω

δειτε και τις μεμονωμενες φωτο
που ειναι πιο κοντινες
και αν εχετε απορια, να ξανατραβηξω αλλες

Το microsorum δεν φυτευεται αλλα δενεται πανω σε ξυλο η πετρα,οπωτε πρεπει να το βγαλεις απο την αμμο.

μ' έσκισες τώρα

τα πάω χάλια με το δέσιμο ρε γμτ

Χθες μου σπασε τα νευρα για να δεσω την anubia και τελικα της περασα τις ριζες μεσα απο μια τρυπα του mopani

αστα... :bigemo_harabe_net-88:

μ' έσκισες τώρα

τα πάω χάλια με το δέσιμο ρε γμτ

Χθες μου σπασε τα νευρα για να δεσω την anubia και τελικα της περασα τις ριζες μεσα απο μια τρυπα του mopani

αστα... :bigemo_harabe_net-88:

Αν τον αφησεις ετσι θα σαπισει..

το 2ο και το 3ο φυτό (όπως κοιτάμε από αριστερά προς τα δεξιά) μεγαλώνουν και ψηλώνουν πολύ και η ιδανική τους θέση είναι πίσω

Thanks Πανο

Εννοείς τα B & C ή το C & D?

Δες παρακατω τη φωτο σε μεγαλη αναλυση (μπορεις να κανεις και ζουμ)

http://i20.photobucket.com/albums/b207/n1sarris/forum%20pics/rio_zpse2288052.jpg

το Β που είναι το Bleheri είναι ήδη πίσω. Αρα μαλλον εννοείς τα C & D

Μπορείτε να βοηθήσετε με ε τα πλήρη ονόματα των φυτών?

Το d λεγεται hygrophila difformis η αλλιως ντοματια.Το c δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι.Και τα 2 αυτα φυτα μεγαλωνουν πολυ και πανε στο πισω μερος του ενυδρειου.

αυτά ακριβώς :bigemo_harabe_net-55:

Μετεφερα πισω τα "ψηλά" φυτά
και εδεσα (νομιζω) το μικροσορουμ πανω σ ενα ξυλο

η νεκροψία θα δείξει... :)

• 2 weeks later...

Τελικά το μικροσόρουμ δεν κρατήθηκε στο ξύλο που το είχα δέσει(;) με κλωστή.
Τώρα το έχω βάλει με λάστιχο και το στερέωσα

Επίσης έκοψα τον δρομέα της bleheri και πηρα τις ριζούλες που είχαν βγει και τις φύτεψα (μαζί με τα φύλα που υπηρχαν πιο πανω) στο πίσω μέρος του ενυδρείου (η νεκροψία πάλι θα δείξει) :matrix:

Μερικές φωτο από το ενυδρείο μου όπως είναι μέχρι τώρα στημένο και με μόνο κάτοικο έναν μονομάχο ο οποίος πραγματικά αλωνίζει και δείχνει να το χαίρεται :)

όπως θα δείτε, έκανα και κάτι άλλο
μια ρίζα από το μικροσόρουμ το πέρασα μέσα από μια τρύπα στο μοπάνι.
λέτε να αντέξει και να κρατηθεί εκεί ή έκανα βλακεία?

επίσης, όπως είναι λογικό η anubia αρχισε να δείχνει ότι την έχω σε πολύ(?) φωτεινό σημείο και δεν της αρέσει και πολύ
Δεν ειχα ομως αλλη εναλλακτική... :(

Τόσο τα δικά της φύλα, όσο και του beleheri έχουν πάνω βρώμα. Είναι άλγη?

όπως θα δείτε, έκανα και κάτι άλλο

μια ρίζα από το μικροσόρουμ το πέρασα μέσα από μια τρύπα στο μοπάνι.

λέτε να αντέξει και να κρατηθεί εκεί ή έκανα βλακεία?

επίσης, όπως είναι λογικό η anubia αρχισε να δείχνει ότι την έχω σε πολύ(?) φωτεινό σημείο και δεν της αρέσει και πολύ

Δεν ειχα ομως αλλη εναλλακτική... :(

Τόσο τα δικά της φύλα, όσο και του beleheri έχουν πάνω βρώμα. Είναι άλγη?

...αυτό ήθελα να σου πω κι εγώ για την άλγη αλλά με πρόλαβες και το ρώτησες, γι αυτό να σε ρωτήσω τώρα εγώ:

1) Είχαν κάποια από τα φυτά που φύτεψες παλιά, καφε-κίτρινα ή χαλασμένα φύλλα? και αν είχαν τα έκοψες πριν φυτέψεις?

2) Ποιες λάμπες αγόρασες τελικά?

3) Τι φωτοπερίοδο έχεις?

Να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα με τόσα φυτά που έχεις βάλει θα σου είναι σχεδόν απαραίτητο το διοξείδιο και ενδεχομένως η λίπανση (ήδη κάποια φυτά σου δείχνουν σημάδια έλλειψης...)

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Λιπανση θα χρειαστεις σιγουρα,επεισης αν την ανουμπι δεν την βαλεις σε σκιερο μερος θα γεμισει καφε αλγη,ηδη εχει ξεκινησει να πιανει σε μερικα φυλλα της..

...αυτό ήθελα να σου πω κι εγώ για την άλγη αλλά με πρόλαβες και το ρώτησες, γι αυτό να σε ρωτήσω τώρα εγώ:

1) Είχαν κάποια από τα φυτά που φύτεψες παλιά, καφε-κίτρινα ή χαλασμένα φύλλα? και αν είχαν τα έκοψες πριν φυτέψεις?

2) Ποιες λάμπες αγόρασες τελικά?

3) Τι φωτοπερίοδο έχεις?

1) τα φυτα ηταν μια χαρα οταν μπηκαν.

2) τηςJuwel T5 μια nature και μια day

3) φωτιζω απο τις 3μμ μεχρι τις 11:30μμ (θα το επαληθευσω το βραδυ ομως) - οι υπολοιπες ωρες δεν ειναι πολυ φωτεινες στον χωρο γιατι τις πρωινες και τις μεσημεριανες ωρες δεν υπαρχει καποιος στον χωρο και ειναι κλειστα τα παραθυρα

Λιπανση θα χρειαστεις σιγουρα,επεισης αν την ανουμπι δεν την βαλεις σε σκιερο μερος θα γεμισει καφε αλγη,ηδη εχει ξεκινησει να πιανει σε μερικα φυλλα της..

Να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα με τόσα φυτά που έχεις βάλει θα σου είναι σχεδόν απαραίτητο το διοξείδιο και ενδεχομένως η λίπανση (ήδη κάποια φυτά σου δείχνουν σημάδια έλλειψης...)

τελικά ξεκίνησα να ξανασχοληθώ με τα ψαράκια (αποφεύγωντας φυσικά να βαλω ψευτικα φυτα) και βρέθηκα να με ελκύει πολύ περισσότερη η ενασχόληση με τα φυτά και να με απασχολεί περισσότερο τι φυτα θα έχω μέσα, παρά τι ψάρια :D

απλα αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο οικονομικά να πάω σ ενα ακριβό σύστημα CO2 γιατί έχω δαπανήσει ήδη μεγάλο ποσό για την απόκτηση και το στήσιμο του ενυδρείου

ξέχασα να πω... ή δε θυμαμαι αν το ειδατε που το ειχε αναφερει σε αλλο thread, πως ήδη έχω βαλει τυρφη της Sera στο fluval 306 για να μειωθεί το ηψηλό pH που είχα

οι μετρήσεις που έχω είναι πως είμαι μια χαρά από νιτρικά και νιτρώδη, έχω γενική σκληρότητα γύρω στο 9 και pH ακόμη γύρω στο 8

θα ξανακανω ομως το τεστ pH συντομα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...