Lambretta 3 Ιανουαρίου 2013 #1 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα Είμαι σχεδόν έτοιμος να αρχίσω να στήνω ένα Rio125 Μετά απο συζητήσεις με κάποια παιδιά του φόρουμ και πάντα σε συνάρτηση με το τι μου αρέσει, καταλήγω στην παρακάτω σύνθεση των ψαριών: - ένα κοπάδι από 12 cardinal tetra - ένα ζευγάρι apistogramma - 6-8 μικρά corys (θα προσπαθήσω να βρω Panda & Julii) οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι 81-36-50 μ αρέσει ένα φυτεμένο ενυδρείο, αλλά δεν σκοπεύεω να κατεβω και σε διαγωνισμό (δηλώνω αρχάριος άλλωστε) θα ήθελα να βαλω καποια φυτα, (στην πλειοψηφία τους από την αρχή) ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ? με τα δεσίματα, όσες φορές προσπάθησα στο παρελθόν, δεν τα κατάφερα και τόσο καλά σκεπέυω επίσης να βάλω κάποια λίγα ξύλα και μερικές πέτρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 3 Ιανουαρίου 2013 #2 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Όπως σου είχα πει και στο άλλο σου θέμα χρειάζεσαι κρυψώνες που δημιουργούνται ευκολότερα με ξύλα.Επίσης σου είχα δώσει μια λίστα φυτών που τώρα θα την κάνω copy paste. Ωραία ιδέα θα ήταν κάποιο φυτό επιφάνειας όπως το κερατόφυλλο , κάποιο είδος moss που θα μπορούσε να μπει πάνω στο ξύλο , Anubias, κάποια εύκολα είδη Cryptocoryne ή Echinodorus , Microsorum Pteropus και άλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 3 Ιανουαρίου 2013 Author #3 Share 3 Ιανουαρίου 2013 ναι, τα είδα αυτά και τα googl-ίζω για να δω αν μ αρεσουν, ωστε να αντλησω πληροφοριες στη συνεχεια μεσω του φορουμ (και απο το ηδη υπαρχοντα τοπικς) απλα ειπα να ποστάρω κι εδώ γιατί μου προτεινατε οι περισσότεροι να μιλήσω και με τους αγρότες του φόρουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #4 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Δωσε πληροφοριες του ενυδρειου σου.Τι φωτισμο εχεις και ποσα βατ,co2 εχεις η θα βαλεις?Λιπασματα?υποστρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 3 Ιανουαρίου 2013 Author #5 Share 3 Ιανουαρίου 2013 (edited) δεν έχω τίποτα (εκτός από το ενυδρείο) τωρα θα στηθει λογω μεγαλου κοστους, αρχικα δε θα εχω CO2 (είναι τόσα πολλά αυτα που πρεπει να αγορασω...) φωτισμο, νομιζω θα περιοριστω στις λαμπες τις Juwel, μιας και σ αυτες τις διαστασεις (νομιζω) περιοριζομαι να αγοράσω τις δικές του λάμπες Σκέφτομαι για μια και μία από τις παρακάτω: 28W 9000 Kelvin http://www.juwel-aqu...d2i4pr9ksgdb6d6 και 28W 6800 Kelvin http://www.juwel-aqu...6666ptgkeppq6u0 με τα φυτά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. λογικά θα πρέπει να προτιμήσω ευκολα (τουλάχιστον για αρχή) Έγινε επεξεργασία 3 Ιανουαρίου 2013 - Lambretta Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #6 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Ναι θα πρεπει να πας σε ευκολα φυτα που δεν χρειαζεσαι πολλα πραγματα.Για βυθο το εχεις? Μερικες προτασεις μου ειναι: Anubia Java moss Microsorum pteropus Egeria Densa vallisneria hygrophila polysperma hygrophila difformis Καποιο ειδος Echinodorus Cryptocorynes Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 3 Ιανουαρίου 2013 #7 Share 3 Ιανουαρίου 2013 δεν έχω τίποτα (εκτός από το ενυδρείο) τωρα θα στηθει λογω μεγαλου κοστους, αρχικα δε θα εχω CO2 (είναι τόσα πολλά αυτα που πρεπει να αγορασω...) φωτισμο, νομιζω θα περιοριστω στις λαμπες τις Juwel, μιας και σ αυτες τις διαστασεις (νομιζω) περιοριζομαι να αγοράσω τις δικές του λάμπες Σκέφτομαι για μια και μία από τις παρακάτω: 28W 9000 Kelvin http://www.juwel-aqu...d2i4pr9ksgdb6d6 και 28W 6800 Kelvin http://www.juwel-aqu...6666ptgkeppq6u0 με τα φυτά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. λογικά θα πρέπει να προτιμήσω ευκολα (τουλάχιστον για αρχή) Φίλε μου καλησπέρα! Επειδή τυγχάνει να έχω το ίδιο ενυδρείο με σένα, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ 'ΜΕΝΑ και πάρεις την Colour !!!! δε θα δεις καμία σχεδόν διαφορά ούτε στον φωτισμό (δεν είναι ροζ είναι λευκός) αλλά ούτε και στην ανάπτυξη των φυτών... δες κι εδώ που πήρα απαντήσεις όταν ρώταγα στην αρχή του δικού μου ενυδρείου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80040 Η πρώτη επιλογή είναι η ιδανική (High-Lite Day) και συνδύασέ την με την High-Lite Nature Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Δες εδώ και τα φυτακια που σου λένε τα παιδιά! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78675&st=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 3 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 3 Ιανουαρίου 2013 η Nature δεν είναι για θαλασσινά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Φιλε οχι δεν ειναι λογο κελβιν(4.100), σου εχω απαντησει και εγω στο προηγουμενο θεμα σου....αλλα εχω παραπονο και το παω ντούκου γιατι εισαι νεος στην παρεα...βαλε φωτος!!!εστω την γυαλα :-Ρ γιατι εδω ειμαστε "ματακιδες"!!!χεχεχεχεχεεεε....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 3 Ιανουαρίου 2013 Author #11 Share 3 Ιανουαρίου 2013 το ενυδρείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έναν χώρο που μπροστά του η Mordor ήταν κάτι περισσότερο από έναν τακτικό νοικοκυρεμένο χώρο αυριο το βραδυ σκοπευω να ξεκινησει το συμμάζεμα και το Σαββατο το πρωι να γινουν κάποια ψώνια οπότε μέσα στο σ/κ θα μπουν φώτο απ ό,τι έχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 3 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 3 Ιανουαρίου 2013 η Nature δεν είναι για θαλασσινά? Μάλλον θα την μπερδεύεις με την Marine και την Blue Marine, εκείνες ναι είναι για θαλασσινά... αλλά η Nature είναι ακριβώς γι αυτό που θέλεις για γλυκό νερό http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/Lighting-Tubes/High-Lite-T5-Lighting-Tubes/Tube-High-Lite-Nature-28-W-28-W-T5-590-mm.html?force_sid=2rj3ktubgjv0e8rltsl8i1d3q7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 7 Ιανουαρίου 2013 Author #13 Share 7 Ιανουαρίου 2013 (edited) τελικα όπως θα έχετε δει σε άλλο θέμα (στις Αμερικάνικες Κιχλίδες) μπήκε νερό στη γυάλα και βρισκομαι στο σημειο που προσπαθω να φανταστώ πως θα ήθελα να ειναι η τελική μορφή του ενυδρείου μου Απο φυτα προς το παρόν, anubia barteri, echinodorus bleheri, microsorum pteropus και μια κρυπτοκορίνα που δε θυμαμαι πως τη λενε για να μην το κάνουμε χάλια το θέμα και μιλαμε ταυτοχρονα σε 2 topics, θα μιλάμε εδώ για τα φυτά και οταν μπουν ψάρια, θα μιλησουμε στο αντίστοιχο thread που ειναι για τις αμερ. κιχλίδες σωστά? Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2013 - Lambretta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 7 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 7 Ιανουαρίου 2013 Τα φυτα τα βγαζεις απο τα γλαστρακια,βγαζεις προσεκτικα τον υαλοβαμβακα που εχει στις ριζε και τα φυτευεις στην αμμο,εκτος απο την ανουμπια που την δενεις στο ξυλο η την πετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 7 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 7 Ιανουαρίου 2013 thanks για τις συμβουλες απλα δεν εχω αποφασισει ακομη ποιο θα παει που, απο ποιο θα αγορασω και 2ο φυτο κλπ κλπ ετσι λοιπον, απλα τα "συντηρω" μεσα στο νερο μεχρι τελικης αποφασης τα πηρα περισσοτερο για να τα δω στο μεγεθος του ενυδρειου μου και για να αρχισω να σχηματιζω αποψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 8 Ιανουαρίου 2013 Author #17 Share 8 Ιανουαρίου 2013 έπαθε μια βλάβη ο ηλεκτρολογικός μου πίνακας και το ενυδρείο έμεινε απο τις 10μμ σήμερα χωρίς ρεύμα δεν υπάρχει δυνατότητα να το τροφοδοτησω μεσω μπαλαντέζας, δυστυχως θα επανελθει το ρευμα (ελπιζω) το πρωι στις 9πμ πιστεύετε θα υπαρξει σοβαρο προβλημα? (ψαρια δεν υπαρχουν μεσα, παρα μονο 4 φυτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 8 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 8 Ιανουαρίου 2013 Αφού δεν έχεις ψάρια και αποικίες βακτηρίων δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα φυτά πιστεύω ότι θα αντέξουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 8 Ιανουαρίου 2013 δεν θα υπαρξει προβλημα! αν ειχες ψαρια πολυ πιθανο ναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 23 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 23 Ιανουαρίου 2013 Απόψε προσπάθησα να βάλω τα φυτα, σύμφωνα με τα λίγα που ξέρω.Προσπάθησα να δέσω την anubia αλλα μου εσπασε τα νευρα και τελικα την εχωσα μεσα σε 2 τρυπες απο το μοπανι. Νομιζω ειναι καλα εκει και θα δεσουν οι ριζες.Ειδωμεν...Τα υπολοιπα τα φυτεψα ολα. Θελω να πιστευω καλα...Πείτε μου αν καποιος δεν επρεπε να φυτευτεί ή τη δική σας γνωμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #21 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 24 Ιανουαρίου 2013 #22 Share 24 Ιανουαρίου 2013 το 2ο και το 3ο φυτό (όπως κοιτάμε από αριστερά προς τα δεξιά) μεγαλώνουν και ψηλώνουν πολύ και η ιδανική τους θέση είναι πίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #23 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Thanks ΠανοΕννοείς τα B & C ή το C & D? Δες παρακατω τη φωτο σε μεγαλη αναλυση (μπορεις να κανεις και ζουμ)http://i20.photobucket.com/albums/b207/n1sarris/forum%20pics/rio_zpse2288052.jpg το Β που είναι το Bleheri είναι ήδη πίσω. Αρα μαλλον εννοείς τα C & DΜπορείτε να βοηθήσετε με ε τα πλήρη ονόματα των φυτών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #24 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το d λεγεται hygrophila difformis η αλλιως ντοματια.Το c δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι.Και τα 2 αυτα φυτα μεγαλωνουν πολυ και πανε στο πισω μερος του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #25 Share 24 Ιανουαρίου 2013 (edited) αρα εχουμε:Α: Hygrophyla dwarfΒ: Echinodorus bleheriC: Limnophila sessiliflora-ambuliaD: Hygrophila difformisE: Anubia barteriF: Microsorum pteropus G:και ψάχνουμε το G που είναι καποια κρυπτοκορίνα νομίζω Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2013 - Lambretta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος