Jump to content

Βοήθεια Με Επιλογή Φυτών Σε Rio125

Lambretta

Recommended Posts

Καλησπέρα

Είμαι σχεδόν έτοιμος να αρχίσω να στήνω ένα Rio125

Μετά απο συζητήσεις με κάποια παιδιά του φόρουμ και πάντα σε συνάρτηση με το τι μου αρέσει, καταλήγω στην παρακάτω σύνθεση των ψαριών:

- ένα κοπάδι από 12 cardinal tetra

- ένα ζευγάρι apistogramma

- 6-8 μικρά corys (θα προσπαθήσω να βρω Panda & Julii)

οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι 81-36-50

μ αρέσει ένα φυτεμένο ενυδρείο, αλλά δεν σκοπεύεω να κατεβω και σε διαγωνισμό (δηλώνω αρχάριος άλλωστε)

θα ήθελα να βαλω καποια φυτα, (στην πλειοψηφία τους από την αρχή)

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

με τα δεσίματα, όσες φορές προσπάθησα στο παρελθόν, δεν τα κατάφερα και τόσο καλά

σκεπέυω επίσης να βάλω κάποια λίγα ξύλα και μερικές πέτρες

Όπως σου είχα πει και στο άλλο σου θέμα χρειάζεσαι κρυψώνες που δημιουργούνται ευκολότερα με ξύλα.Επίσης σου είχα δώσει μια λίστα φυτών που τώρα θα την κάνω copy paste.

Ωραία ιδέα θα ήταν κάποιο φυτό επιφάνειας όπως το κερατόφυλλο , κάποιο είδος moss που θα μπορούσε να μπει πάνω στο ξύλο , Anubias, κάποια εύκολα είδη Cryptocoryne ή Echinodorus , Microsorum Pteropus και άλλα

ναι, τα είδα αυτά και τα googl-ίζω για να δω αν μ αρεσουν, ωστε να αντλησω πληροφοριες στη συνεχεια μεσω του φορουμ (και απο το ηδη υπαρχοντα τοπικς)

απλα ειπα να ποστάρω κι εδώ γιατί μου προτεινατε οι περισσότεροι να μιλήσω και με τους αγρότες του φόρουμ :)

Δωσε πληροφοριες του ενυδρειου σου.Τι φωτισμο εχεις και ποσα βατ,co2 εχεις η θα βαλεις?Λιπασματα?υποστρωμα?

δεν έχω τίποτα (εκτός από το ενυδρείο)

τωρα θα στηθει

λογω μεγαλου κοστους, αρχικα δε θα εχω CO2 (είναι τόσα πολλά αυτα που πρεπει να αγορασω...)

φωτισμο, νομιζω θα περιοριστω στις λαμπες τις Juwel, μιας και σ αυτες τις διαστασεις (νομιζω) περιοριζομαι να αγοράσω τις δικές του λάμπες

Σκέφτομαι για μια και μία από τις παρακάτω:

28W

9000 Kelvin

http://www.juwel-aqu...d2i4pr9ksgdb6d6

και

28W

6800 Kelvin

http://www.juwel-aqu...6666ptgkeppq6u0

με τα φυτά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά.

λογικά θα πρέπει να προτιμήσω ευκολα (τουλάχιστον για αρχή)

Έγινε επεξεργασία - Lambretta

Ναι θα πρεπει να πας σε ευκολα φυτα που δεν χρειαζεσαι πολλα πραγματα.Για βυθο το εχεις?

Μερικες προτασεις μου ειναι:

Anubia

Java moss

Microsorum pteropus

Egeria Densa

vallisneria

hygrophila polysperma

hygrophila difformis

Καποιο ειδος Echinodorus

Cryptocorynes

δεν έχω τίποτα (εκτός από το ενυδρείο)

τωρα θα στηθει

λογω μεγαλου κοστους, αρχικα δε θα εχω CO2 (είναι τόσα πολλά αυτα που πρεπει να αγορασω...)

φωτισμο, νομιζω θα περιοριστω στις λαμπες τις Juwel, μιας και σ αυτες τις διαστασεις (νομιζω) περιοριζομαι να αγοράσω τις δικές του λάμπες

Σκέφτομαι για μια και μία από τις παρακάτω:

28W

9000 Kelvin

http://www.juwel-aqu...d2i4pr9ksgdb6d6

και

28W

6800 Kelvin

http://www.juwel-aqu...6666ptgkeppq6u0

με τα φυτά ποτέ δεν τα πήγαινα καλά.

λογικά θα πρέπει να προτιμήσω ευκολα (τουλάχιστον για αρχή)

Φίλε μου καλησπέρα!

Επειδή τυγχάνει να έχω το ίδιο ενυδρείο με σένα, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ 'ΜΕΝΑ και πάρεις την Colour !!!!

δε θα δεις καμία σχεδόν διαφορά ούτε στον φωτισμό (δεν είναι ροζ είναι λευκός) αλλά ούτε και στην ανάπτυξη των φυτών...

δες κι εδώ που πήρα απαντήσεις όταν ρώταγα στην αρχή του δικού μου ενυδρείου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80040

Η πρώτη επιλογή είναι η ιδανική (High-Lite Day) και συνδύασέ την με την High-Lite Nature

Δες εδώ και τα φυτακια που σου λένε τα παιδιά!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78675&st=0

Φιλε οχι δεν ειναι λογο κελβιν(4.100), σου εχω απαντησει και εγω στο προηγουμενο θεμα σου....αλλα εχω παραπονο και το παω ντούκου γιατι εισαι νεος στην παρεα...βαλε φωτος!!!εστω την γυαλα :-Ρ γιατι εδω ειμαστε "ματακιδες"!!!χεχεχεχεχεεεε.......

το ενυδρείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έναν χώρο που μπροστά του η Mordor ήταν κάτι περισσότερο από έναν τακτικό νοικοκυρεμένο χώρο :)

αυριο το βραδυ σκοπευω να ξεκινησει το συμμάζεμα και το Σαββατο το πρωι να γινουν κάποια ψώνια

οπότε μέσα στο σ/κ θα μπουν φώτο απ ό,τι έχω B)

η Nature δεν είναι για θαλασσινά?

Μάλλον θα την μπερδεύεις με την Marine και την Blue Marine, εκείνες ναι είναι για θαλασσινά...

αλλά η Nature είναι ακριβώς γι αυτό που θέλεις για γλυκό νερό http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/Lighting-Tubes/High-Lite-T5-Lighting-Tubes/Tube-High-Lite-Nature-28-W-28-W-T5-590-mm.html?force_sid=2rj3ktubgjv0e8rltsl8i1d3q7

τελικα όπως θα έχετε δει σε άλλο θέμα (στις Αμερικάνικες Κιχλίδες) μπήκε νερό στη γυάλα και βρισκομαι στο σημειο που προσπαθω να φανταστώ πως θα ήθελα να ειναι η τελική μορφή του ενυδρείου μου

Απο φυτα προς το παρόν, anubia barteri, echinodorus bleheri, microsorum pteropus και μια κρυπτοκορίνα που δε θυμαμαι πως τη λενε :)

για να μην το κάνουμε χάλια το θέμα και μιλαμε ταυτοχρονα σε 2 topics,

θα μιλάμε εδώ για τα φυτά και οταν μπουν ψάρια, θα μιλησουμε στο αντίστοιχο thread που ειναι για τις αμερ. κιχλίδες

σωστά?

Τα φυτα τα βγαζεις απο τα γλαστρακια,βγαζεις προσεκτικα τον υαλοβαμβακα που εχει στις ριζε και τα φυτευεις στην αμμο,εκτος απο την ανουμπια που την δενεις στο ξυλο η την πετρα.

thanks για τις συμβουλες

απλα δεν εχω αποφασισει ακομη ποιο θα παει που, απο ποιο θα αγορασω και 2ο φυτο κλπ κλπ

ετσι λοιπον, απλα τα "συντηρω" μεσα στο νερο μεχρι τελικης αποφασης

τα πηρα περισσοτερο για να τα δω στο μεγεθος του ενυδρειου μου και για να αρχισω να σχηματιζω αποψη

έπαθε μια βλάβη ο ηλεκτρολογικός μου πίνακας και το ενυδρείο έμεινε απο τις 10μμ σήμερα χωρίς ρεύμα

δεν υπάρχει δυνατότητα να το τροφοδοτησω μεσω μπαλαντέζας, δυστυχως

θα επανελθει το ρευμα (ελπιζω) το πρωι στις 9πμ

πιστεύετε θα υπαρξει σοβαρο προβλημα?

(ψαρια δεν υπαρχουν μεσα, παρα μονο 4 φυτα)

Αφού δεν έχεις ψάρια και αποικίες βακτηρίων δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα φυτά πιστεύω ότι θα αντέξουν.

• 3 weeks later...

Απόψε προσπάθησα να βάλω τα φυτα, σύμφωνα με τα λίγα που ξέρω.

Προσπάθησα να δέσω την anubia αλλα μου εσπασε τα νευρα και τελικα την εχωσα μεσα σε 2 τρυπες απο το μοπανι. Νομιζω ειναι καλα εκει και θα δεσουν οι ριζες.
Ειδωμεν...

Τα υπολοιπα τα φυτεψα ολα. Θελω να πιστευω καλα...
Πείτε μου αν καποιος δεν επρεπε να φυτευτεί ή τη δική σας γνωμη

το 2ο και το 3ο φυτό (όπως κοιτάμε από αριστερά προς τα δεξιά) μεγαλώνουν και ψηλώνουν πολύ και η ιδανική τους θέση είναι πίσω

Thanks Πανο

Εννοείς τα B & C ή το C & D?

Δες παρακατω τη φωτο σε μεγαλη αναλυση (μπορεις να κανεις και ζουμ)

http://i20.photobucket.com/albums/b207/n1sarris/forum%20pics/rio_zpse2288052.jpg

το Β που είναι το Bleheri είναι ήδη πίσω. Αρα μαλλον εννοείς τα C & D

Μπορείτε να βοηθήσετε με ε τα πλήρη ονόματα των φυτών?

Το d λεγεται hygrophila difformis η αλλιως ντοματια.Το c δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι.Και τα 2 αυτα φυτα μεγαλωνουν πολυ και πανε στο πισω μερος του ενυδρειου.

αρα εχουμε:

Α: Hygrophyla dwarf
Β: Echinodorus bleheri
C: Limnophila sessiliflora-ambulia
D: Hygrophila difformis
E: Anubia barteri
F: Microsorum pteropus

G:

και ψάχνουμε το G που είναι καποια κρυπτοκορίνα νομίζω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...