Jump to content

Νιτρικα 0 Ειναι Φυσιολογικο ??

mmamatsis

Recommended Posts

Ειναι φυσιολογικο σε ενυδρειο 450λιτρα με 6 δισκους ( οχι μεγαλους ) που τρεχει απο 22 Δεκεμβριου να εχω Νιτρικα 0!

Να πω οτι στο ενυδρειο υπαρχει το εσωτερικο φιλτρο του ριο 400 με σφουγγαρια-τυρφη και cirax,

ενα εξωτερικο eheim ecco pro 200 με βιολογικο υλικο και ενα εξωτερικο eheim 2075 με βιολογικο υλικο.

το τεστ το κανω με της sera nitrate-test

ευχαριστω

22 δεκεμβρη 2012?..αν ναι τοτε μιλαμε για αστρωτο φιλτρο σιγουρα αλλα δωσε κι αλλες μετρησεις νιτρωδη αμμωνια?

ναι 22 δεκεμβρη 2012,νιτρωδη 0, αμμωνια 0.Επισης να πω οτι τα φιλτρα ηταν σε λειτουργια σε προιγουμενο δικο μου ενυδρειο

εχεις ανακαταψει χτυπητα το τελευταιο μπουκαλακι των τεστ?

και τα τρια μπουκαλακια τα κανω "milkshake" απο το χτυπημα!!!

Γενικα οπως μετραγα στο προιγουμενο ενυδρειο και εδειχνε 10 ετσι ακριβως μετραω και τωρα και δειχνει 0.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι το προιγουμενο ηταν full φυτεμενο και με υποστρωμα ( αυτο το κατι σαν χωμα ) κατω απο την αμμο ενω αυτο τωρα εχει μονο αμμο και ριζες!!!

Άρα τα φίλτρα σου λογικά θα έπρεπε να είναι στρωμένα..

Μήπως έκανες κάτι κατά την μεταφορά από το ένα ενυδρείο στο άλλο και σκότωσες την βιολογία σου?

Μήπως το τεστ έχει λήξει..?

Μήπως έχει κρυσταλλώσει?...διάβασε εδώ…

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77330

αυριο παω να παρω αλλο τεστ ακομα 0!!!!!

μηπως ειναι μεταξύ 0 και 10 αλλα πιο πολυ προς το 0 και γιαυτο το δειχνει κιτρινο????

τι αλλο να πω δεν ξερω

δηλαδη εσυ τι μου λες να παρω???

Καλημερα και παλι σε αυτο το θεμα!!!!

Πηγα σε ενα μαγαζι για να παρω ενα αλλο τεστ για νιτρικα δεν ειναι api και αγορασα Salifert...

Τι γνωμη εχετε για αυτο το τεστ ?

να πω οτι με αυτο το τεστ μου εδειξε νιτρικα το θεμα τωρα ειναι οτι δεν μπορω να βρω ακριβως σε τι επιπεδο ειναι επειδη τα χρωματα του 2-5-10 (ροζ χρωμα σε αυτο το τεστ ) μοιαζουν παρα πολυ!!!!!!

παντως ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα!

ηθελα την γνωμη σας για την Salifert

Ευχαριστω

Η salifert είναι από τις καλύτερες εταιρίες στον χώρο.Φτηνή και αξιόπιστη.

Οι περισσότεροι χομπίστες του θαλασσινού την εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια.

και κατι ακομα εδω http://www.marinedepot.com/test_kits_salifert_nitrate_information-ap.html λεει οτι το τεστ εχει 2 μπουκαλακια με σκονη ενω αυτο που πηρα εχει ενα με υγρο(σταγονες) και ενα με σκονη!!!! τι διαφορα υπαρχει ?

αχα ωραια και για να ερθω παλι στο θεμα μου εδειξε νιτρικα αλλα πολυ χαμηλα 2-5 δεν μπορω να καταλαβω ακριβως!!!

μηπως γιαυτο της sera δεν μπορουσε να μου δωσει χρωμα και εμενα στο κιτρινο ??επειδη της sera ξεκιναει απο το 10.

Γιαυτο στο εκανε μαλλον

τα salifert ειναι πολυ ποιο αξιοπιστα και μετρανε περισσοτερα δεκαδικα αλλα ειναι λιγο μπελαλιδικα,

Καλημερα απλα να σας πω οτι της sera εξακολουθουν να μην δειχνουν ενω το salifert δειχνουν ενα παρα πολυ ανοιχτο ροζ (2-5)

το ενυδρειο τωρα τρεχει 2 μηνες περιπου (η βιολογια υπηρχε απο παλιο ενυδρειο 1ος χρονου)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...