Jump to content

Ξεκολλαει Η Σιλικονη

storki1

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους και σε ολες και καλη χρονια να εχουμε με υγεια και χαρα.

λοιπον οπως γραφει και ο τιτλος σημερα οπως καθαρισα τα τζαμια μου με τον μαγνητη σχεδον ολες οι σιλικονες απο μεσα εχουν αρχισει και ξεκολλανε χωρις να εχουν την ταση να ξεκολλησουν τελειως αλλα σε λιγο καιρο λογικα θα γινει και αυτο απ`οτι προβλεπεται.

και σκεφτομαι και λεω να κανω ενα μεγαλυτερο και με καινουργια βαση να γινει κουκλα ομως εχω καποιες απορριες.

1. πως μετακινουμε τα ψαρια την αμμο και τα λοιπα χωρις να δημιουργησουμε προβλημα?

2. επιδη δεν εχω ξαναφτιαξει βαση και το ενυδρειο θα εινα 120*45*50 (270 λιτρα) αρα μιλαμε για περιπου 400 κιλα συνολο.

εχω καποια ξυλα που τα χρησιμοποιουσαμε στην προηγουμενη μου δουλεια για καποιες βαριες εργασιες οπως στηριξη σωλληνων αεριου.

οι διαστασεις τους ειναι 65mm * 45mm θα αντεξουν αμα βαλω τα 6 απο αυτα τουλαχιστον σαν καθετα?

3. πως πιστευεται οτι ειναι καλυτερα να γινει μια βαση χωρις να ζοριζεται το ενυδρειο αλλα και ουτε και το πατωμα μονοπαντα αλλα ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια? (και κανενα σχεδιο ευπροσδεκτο και αυτο)

υ.γ. το ενυδρειο ειναι το πρωτο μου και αυτο που με εβαλε στον χωρο αυτο.

ειναι diy 145 λιτρα περιπου (100*41*36) και ειναι 10ετιας σιγουρα δεν νομιζω πως αξιζει να επισκευαστει εχει γρατζουνιες και τα λοιπα.

υ.γ.2 ισως στο μελλον μετα απο επισκευη να γινει καμμια αυτοματη αναπληρωση η sump για το καινουργιο. τελος παντων αυτα ειναι δυτερευοντα ζητηματα.

υ.γ. 3 ποπο εχω γινει πολυ πολυλογας τωρα τελευταια. ευχαριστω εκ των προτερων.

βαζεις τα ψαρια σε μια λεκανη, κανεις την δουλεια σου και μετα τα ξαναβαζεις μεσα! η καλύτερη λυση παντως ειναι να τρεχουν και τα 2 ενυδρεια και να βαζεις λιγα λιγα ψαρια στο καινουριο για να αντεξει η βιολογια! τι ψαρια εχεις μεσα?

η βαση καλο θα ηταν να γινει απο σιδερο και οχι ξύλινη! σιγουρα μπορουν να μπουν και ξυλα αλλα θελει καλες γνωσεις.. με τα σιδερα δεν εχεις προβλημα!!κανεις ενα πλαισιο στις διαστασεις του ενυδρειου με 4αρι κοιλοδοκο(που ειναι και δοκιμασμενος), προσθετεις 4 πόδια και στο κατω μερος τα "δενεις" με 4 σιδερα! μπορεις να βαλεις και 6 ποδια για να μην κανει κοιλια! βαζεις και ρεγουλατορους για να ρυθμίζεις το υψος και εισαι αρχηγος! υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα αυτος ειναι ο πιο απλος νομιζω! εδω ειναι η δικια μου βαση!

26052012204.jpg

και εδω ντυμένη

16112012371.jpg

οσο για το παλιο το περνας κενουρια σιλικονι και το κανεις ενα ωραιοτατο sump αν δεν επαρκει το φιλτρο για το καινουριο!! :D

Έγινε επεξεργασία - adlib

σίγουρα απο τα 100 λτρ στα 270 λτρ θα χρειαστείς καινούριο υπόστρωμα χαλίκι κλπ.'αρα το καλύτερο είναι να τρέχουν και τα δύο ,να στρώσεις το καινούριο και να βάλεις τα ψάρια μέσα σιγά σιγά .καλύτερα η βάση να γίνει μεταλλίκή και να την επενδύσεις με ξύλο .το παλιό ενυδρείο θα ήταν μια χαρά για σαμπ.να και η δικιά μου βάση 250 λτρ ενυδρείο.

post-20575-0-54949400-1357199124_thumb.jpg

post-20575-0-59042800-1357199153_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...