mike78 31 Ιανουαρίου 2013 #76 Share 31 Ιανουαρίου 2013 ε, ναι αυτο ακριβως λεω! μονο με τους κορμους των ξυλων επεσε το ph μου, γιατι σου κανει τοσο εντυπωση??? το ενυδρειο τρεχει ενα χρονο, τα ξυλα τα ειχα μεσα απο την πρωτη μερα και αρχισαν σταδιακα να ριχνουν σκληροτητα και ph, οι τιμες τους σταθεροποιηθηκαν σε κανα τριμηνο αν θυμαμαι καλα (ισως και παραπανω...) μετραω με κατι κορδελες 5 σε 1 της esha αλλα και με φορητο ph-meter της Hanna, θεωρω οτι οι τιμες μου ειναι ρεαλιστικες, γιατι με ρωτας λες και σου ειπα κατι "εξωγηινο"??? να τονισω οτι ισως και να το εχω παρακανει με την ποσοτητα των ξυλων, εχω βαλει σε 450λιτρα ενυδρειο περιπου 40-50 κιλα ξυλα... μιλαμε για πολυ ξυλο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιανουαρίου 2013 #77 Share 31 Ιανουαρίου 2013 (edited) Γιατι μου φενεται πολυ περιεργο να συ εριξε το ph μια μοναδα μονο το ξυλο φιλε μου..Τις μετρησεις απο τα τα στικς που μετρας δεν τις λαμβανω καν υποψιν μου γιατι δεν ειναι αξιοπιστα.Μετρα με ενα υγρο τεστ και πες μου...επεισης θελω και gh-kh.. Έγινε επεξεργασία 31 Ιανουαρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike78 31 Ιανουαρίου 2013 #78 Share 31 Ιανουαρίου 2013 δεν διαφωνω για την αξιοπιστια στις μετρησεις απο στικς, παντως το ph το μετραω με ενα καλουτσικο phmeter της Hanna, το θεωρω αρκετα αξιοπιστο, τα υπολοιπα ειναι μονο απο στικς δυστυχως, συγνωμη φιλε μου αλλα δεν εχω αγορασει ποτε υγρα τεστ, ουτε καν στο στρωσιμο, σιγα μην παω να παρω τωρα! παρολα αυτα σου παραθετω τις μετρησεις που μου ζητησες, ειναι GH->10 και KH->3 μενω Νεο Ηρακλειο, αν σε φερει ποτε ο δρομος σου θα χαρω να ερθεις να δεις το ενυδρειο, να κερασω ενα καφε και να μετρησουμε μαζι το νερο με υγρα τεστ αν μπορεις να διαθεσεις εσυ ή καποιος αλλος φιλος απο το φορουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Φεβρουαρίου 2013 #79 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Στο λεω αυτο γιατι μου κανει μεγαλη εντιπωση να σου εριξαν τα ξυλα τοσο το ph σου,εδω παλευουμε με τυρη και καμια φορα δεν πεφτει τοσο. Προσωπικα εχω εμπιστοσυνη στις μετρησεις μονο με υγρα τεστ,ακομα και το phμετρο μπορει να θελει καλυμπραρισμα και να μετραει λαθος.Οσο για τα στικς...μετρουσα ph6.8 και με υγρα ph 8... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike78 1 Φεβρουαρίου 2013 #80 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Στο λεω αυτο γιατι μου κανει μεγαλη εντιπωση να σου εριξαν τα ξυλα τοσο το ph σου,εδω παλευουμε με τυρη και καμια φορα δεν πεφτει τοσο. Προσωπικα εχω εμπιστοσυνη στις μετρησεις μονο με υγρα τεστ,ακομα και το phμετρο μπορει να θελει καλυμπραρισμα και να μετραει λαθος.Οσο για τα στικς...μετρουσα ph6.8 και με υγρα ph 8... χαχα! ειπαμε εχεις δικιο για τα στικς... παντως σκεψου και το αλλο, το ph-μετρο μου μετραει 7,4 στη βρυση μου, αυτο ειναι απολυτως φυσιολογικο πιστευω, οποτε το 6,5 που μετραει στο ενυδρειο μου ειναι μαλλον σωστο, και σαν διαφορα να το δεις δηλαδη ποσο λαθος να κανει? χωρις πλακα αν γουσταρεις μια μερα να περασεις απο δω να το δουμε μαζι πολυ ευχαριστως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Φεβρουαρίου 2013 #81 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 Αν με βγαλει ο δρομος απο κει θα ερθω γιατι μου κνει μεγαλη εντιπωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike78 1 Φεβρουαρίου 2013 #82 Share 1 Φεβρουαρίου 2013 για να γυρισουμε λοιπον στο θεμα μας και να βοηθησουμε και το παληκαρι, η θεση μου ειναι σαφης, βαλε ξυλα φιλε μου στο ενυδρειο και θα δεις διαφορα στο νερο σου, ακομα και σε μικροτερο βαθμο απο τη δικια μου περιπτωση (ειπαμε, εχω βαλει και 40-50 κιλα εγω...) να αλλαξει το ph σου παλι κερδος θα εχεις, και δεν ειναι μονο το ph, το ξυλο βελτιωνει σε διαφορα επιπεδα την ποιοτητα του νερου για τα ψαρια της περιοχης, πιστευω αξιζει να το δεις λιγο "ζεστα" αυτο πριν καταφυγεις σε οσμωση και τυρφη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 27 Απριλίου 2013 Author #83 Share 27 Απριλίου 2013 δυστυχώς εμφανίστηκαν κάποια σαλιγκαράκια στο ενυδρείοέχουν ήδη αρχίσει να κάνουν ζημιά στα φυτάτι πρέπει να κάνω?απο ψαρια μονο ο μονομαχος ειναι μεσα στο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Απριλίου 2013 #84 Share 27 Απριλίου 2013 Τι σαλιγκαράκια είναι ; Πως είσαι σίγουρος ότι φταίνε αυτά για τις ζημιές ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 27 Απριλίου 2013 Author #85 Share 27 Απριλίου 2013 ειναι μικροσκοπικακαποια ηταν λιγο πιο μεγαλαδεν ειμαι σιγουρος για το οτι φταινεαπλα η εμφανιση τους, συνεπεσε με το οτι μου αρρωστησαν καποια φυτακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Απριλίου 2013 #86 Share 27 Απριλίου 2013 Τα σαλιγκαράκια "λαθρεπιβάτες" εκτός από το αισθητικό κομμάτι, καλό είναι να υπάρχουν σε ένα σύστημα. Αν θέλεις, μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα για τις ασθένειες των φυτών και από εκεί να δουν και τα υπόλοιπα μέλη αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πιθανολογώ ότι δεν οφείλεται στα σαλιγκάρια. Επίσης, μπορείς να μας βάλεις και κάποια φωτογραφία από τους λαθρεπιβάτες να τους αναγνωρίσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος