lykourgos 24 Ιανουαρίου 2013 #51 Share 24 Ιανουαρίου 2013 και πάλι πολυ ειναι βρε συ σε τι περιοχήείσαι; ακόλουθα και τις οδηγίες και του NikoP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #52 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Πετρούπολη μένωτο ξέπλυνα με νερο του ενυδρειου πριν κανω το τεστΘα το ξανακανω...Δεν μπορω να προχωρησω με ψαρια αν δεν βελτιωθει το ph μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 24 Ιανουαρίου 2013 #53 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Κάνε τεστ και με δεύτερο τεστ. Κάνε και τεστ με ακουα φορτε στο χαλικι και αν εχεις και στις πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #54 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Κάνε τεστ και με δεύτερο τεστ. Κάνε και τεστ με ακουα φορτε στο χαλικι και αν εχεις και στις πετρες μου το εξηγείς λίγο αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2013 #55 Share 24 Ιανουαρίου 2013 Το ph σου με ποιο τροπο θελεις να το βελτιωσεις?Απο μονο του δεν θα βελτιωθει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 24 Ιανουαρίου 2013 #56 Share 24 Ιανουαρίου 2013 μου το εξηγείς λίγο αυτό? αν εχεις κατι ασβεστολιθικό στο ενυδρειο σου οπως πετρες ή αμμο, σου ανεβαζει τις σκληροτητες φιλε μου!! περνεις λιγο απο την αμμο σου, μια πετρα(αν ειναι ολες ιδιες, αν δεν ειναι τοτε θα πρεπει να τις ελεγξεις και εκεινες) και ριχνεις νιτρικό οξυ(ακουα-φορτε), αν αφρίζει δεν ειναι καλο σημάδι(σημαινει οτι ειναι ασβεστολιθικά), αν οχι τοτε δεν σου επιρεαζουν τις τιμες και πρεπει να βρεις ενα τροπο να κατεβασεις το ΡΗ! οι τροποι μειωσης ειναι: προσθηκη CO2 χρηση Α/Ο(νερο αντίστροφης ώσμωσης) χρηση τυρφης προσθηκη χημικών(δεν την συστήνω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 24 Ιανουαρίου 2013 #57 Share 24 Ιανουαρίου 2013 λοιπον, το fluval105 το εχω βρει used στα 25€ απο μέλος εχει λιγους μηνες λειτουργιας αλλα επειδη ηταν θαλασσινο θα αλλαξω ολα τα υλικα φιλτρανσης για σιγουρια το θεμα ειναι, αν συμφερει να το παρω αυτο και να αγορασω τα υλικα του και άμεσα να προχωρησω στην αγορα ενος ακομη φιλτρου, ή να δωσω ένα κατοστάρικο μια καλή να πάρουμε μια φιλτράρα? αγαπητέ φίλε καλησπέρα θα σου πρότεινα να παρακάμψεις την ιδέα του να στήσεις RIO 125 με μόνο 1 fluval 105 (είναι αυτοκτονία για οτιδήποτε ζωντανό βάλεις μέσα!!!) χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 fluval 205 για να υποστηρίξεις και βιολογικά αλλά και σε θέμα ροής αυτά τα λίτρα του ενυδρείου....άκουσε μας και θα δείς πάρα πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς κανένα πρόβλημα....το 105 δεν μπορεί ούτε κατ ελάχιστον να υποστηρίξει σε καμία παράμετρο αυτό το ενυδρείο....θα κρασάρει άμεσα το σύστημα καθότι η ποσότητα της βιολογίας που θα αποικήσει δεν θα επαρκεί για να κράταει το ενυδρείο και θα τα ψήνεις όλα μέσα στην αμμωνία Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 24 Ιανουαρίου 2013 #58 Share 24 Ιανουαρίου 2013 όσο αφορά μετρήσεις, κατ εμέ ξεκίνα πάρε ενα Fluval 205 γέμισε το Siporax (βιολογικό υλικό) ξεκίνα στρώσιμο ή πάρε μπόλι (στρωμένο βιολογικό υλικό) απο κάποιον συνχομπίστα εδώ πέρα, αν θες και νερό απο αλλαγή του μαζί με τα πρώτα 1-2 ψαράκια για να κρατηθεί ζωντανή η αποικία των βακτηριδίων και ξεκίνα μετρήσεις 1.Αμμωνία (θέλουμε να βγάζεις 0) 2.Νιτρώδη (θέλουμε να βγάζεις επίσης 0) 3.Νιτρικά (να τα κρατάμε μέχρι 10, μηδενίζουν με αλλαγές νερού) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #59 Share 24 Ιανουαρίου 2013 αγαπητέ φίλε καλησπέρα θα σου πρότεινα να παρακάμψεις την ιδέα του να στήσεις RIO 125 με μόνο 1 fluval 105 (είναι αυτοκτονία για οτιδήποτε ζωντανό βάλεις μέσα!!!) χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 fluval 205 για να υποστηρίξεις και βιολογικά αλλά και σε θέμα ροής αυτά τα λίτρα του ενυδρείου....άκουσε μας και θα δείς πάρα πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς κανένα πρόβλημα....το 105 δεν μπορεί ούτε κατ ελάχιστον να υποστηρίξει σε καμία παράμετρο αυτό το ενυδρείο....θα κρασάρει άμεσα το σύστημα καθότι η ποσότητα της βιολογίας που θα αποικήσει δεν θα επαρκεί για να κράταει το ενυδρείο και θα τα ψήνεις όλα μέσα στην αμμωνία το rio125 το δουλεύω με ένα 306 και έχω αφήσει τα δικά του υλικά μέσα αντικαθιστώντας τη μία θήκη με full siporax μετρήσεις εχω κάνει ήδη ΝΗ3/ΝΗ4 = 0 ΝΟ2 = 0 gH= 9 pH = 8.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 24 Ιανουαρίου 2013 #60 Share 24 Ιανουαρίου 2013 update σήμερα πήρα τα απαραίτητα για το στήσιμο φυτά πήρα ελάχιστα γιατί θέλω πρώτα να καταλήξω πως τα θέλω στημένα, ποιο θέλω που... κλπ κλπ οι λάμπες θα είναι 28βατ έκαστη Τ5, μια Day και μια Nature της Juwel, με ανακλαστήρες για αρχή θα ξεκινήσω με ένα φίλτρο τελικά και προτίμησα το 306 Fluval που το βρήκα σε φανταστική τιμή (νομίζω) και στην πορεία θα αγοραστεί κι ένα αρκετά μικρότερο εξωτερικό για το 306 προμηθεύτηκα και Siporax αν και σκοπεύω να βάλω φυτά, επειδή θα το πάω στο χαλαρό και όχι σε φυτά με πολλές πολλές απαιτήσεις και δυσκολίες δε θα βάλω υπόστρωμα και θα παίζω με υγρό λίπασμα όταν χρειάζεται Κάτω θα μπει χαλαζιακή άμμος (πόσο πάχος πρέπει να έχει?) εννοείται πως προμηθεύτικα και αντιβακτήρια, αντιχλώρια, τέστς κλπ κλπ ό,τι χρειάζεται για το ξεκίνημα μέσα στις επόμενες μέρες πιστεύω θα έχω καταλήξει στο τι ακριβώς φυτά θέλω να μπουν τελικά, στο πως θα τοποθετηθούν ξύλα κλπ και πως θα φτιάξουμε κρυψώνες για τα apisto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 24 Ιανουαρίου 2013 Author #61 Share 24 Ιανουαρίου 2013 (edited) αν εχεις κατι ασβεστολιθικό στο ενυδρειο σου οπως πετρες ή αμμο, σου ανεβαζει τις σκληροτητες φιλε μου!! περνεις λιγο απο την αμμο σου, μια πετρα(αν ειναι ολες ιδιες, αν δεν ειναι τοτε θα πρεπει να τις ελεγξεις και εκεινες) και ριχνεις νιτρικό οξυ(ακουα-φορτε), αν αφρίζει δεν ειναι καλο σημάδι(σημαινει οτι ειναι ασβεστολιθικά), αν οχι τοτε δεν σου επιρεαζουν τις τιμες και πρεπει να βρεις ενα τροπο να κατεβασεις το ΡΗ! οι τροποι μειωσης ειναι: προσθηκη CO2 χρηση Α/Ο(νερο αντίστροφης ώσμωσης) χρηση τυρφης προσθηκη χημικών(δεν την συστήνω) thanks Σταθη θα κοιταξω αυριο Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2013 - Lambretta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 25 Ιανουαρίου 2013 #62 Share 25 Ιανουαρίου 2013 (edited) Για εμένα η καλητερη λύση για την μείωση του ph είναι είτε Α/Ο είτε τυρφη ,γιατί με τόσο υψηλό ph αν το κατεβάσεις μόνο με co2 θα έχεις μεγάλες αυξομειώσεις κατα τις αλλαγές νερού σου και θέλει και κάποιες ώρες μέχρι να πέσει πάλι... Ενώ με την χρήση τυρφης ή αναμηξεις νερού βρυσης/νερο απο Α/Ο το ph σου θα είναι συνέχεια σταθερό και τα ψάρια σου και τα φυτά σου(ανάλογα τα είδη) δεν θα έχουν κανενα πρόβλημα.... Και τα δυο είναι συν έξοδο πάντως...η στέγη προς την αγορά της και η Α/Ο προς την κατανάλωση νερού και την μεβρανη καθε κάποια λίτρα(αυτο παει ανάλογα το μοντέλο και την χρηση).... Έγινε επεξεργασία 25 Ιανουαρίου 2013 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2013 #63 Share 25 Ιανουαρίου 2013 όσο αφορά μετρήσεις, κατ εμέ ξεκίνα πάρε ενα Fluval 205 γέμισε το Siporax (βιολογικό υλικό) ξεκίνα στρώσιμο ή πάρε μπόλι (στρωμένο βιολογικό υλικό) απο κάποιον συνχομπίστα εδώ πέρα, αν θες και νερό απο αλλαγή του μαζί με τα πρώτα 1-2 ψαράκια για να κρατηθεί ζωντανή η αποικία των βακτηριδίων και ξεκίνα μετρήσεις 1.Αμμωνία (θέλουμε να βγάζεις 0) 2.Νιτρώδη (θέλουμε να βγάζεις επίσης 0) 3.Νιτρικά (να τα κρατάμε μέχρι 10, μηδενίζουν με αλλαγές νερού) Φιλε μου εδω εισαι υπερβολικος...τα νιτρικα μεχρι 20-25 ειναι καλα και οταν κανουμε αλλαγη καλο ειναι να πηγαινουν στο 5-10 και οχι 0.Το 0 ειναι λαθος γιατι ο φιλος εχει και φυτα στο ενυδρειο του και ως γνωστων τα νιτρικα ειναι το φαι των φυτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 25 Ιανουαρίου 2013 #64 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Με κάλυψε ο Στάθης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 26 Ιανουαρίου 2013 Author #65 Share 26 Ιανουαρίου 2013 τελικά αφου διασταυρωσα και με οργανο φιλου, το pH είναι 8,4ουτε η χαλαζιακη αμμος ούτε οι πέτρες το ανεβάζουνπήρα την τύρφη της sera να τη δοκιμάσωτην εχω βαλει μεσα σε καλτσα στο 306 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Ιανουαρίου 2013 #66 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Τυρφη Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 26 Ιανουαρίου 2013 #67 Share 26 Ιανουαρίου 2013 Πάντως εγώ πρώτη φορά ακούω για τόσο μεγάλο Ph στην Αθήνα... Το δικό σου είναι πιο μεγάλο και από της Σαλόνικας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Ιανουαρίου 2013 #68 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Πάντως εγώ πρώτη φορά ακούω για τόσο μεγάλο Ph στην Αθήνα... Το δικό σου είναι πιο μεγάλο και από της Σαλόνικας! έλα μου ντε... όντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Ιανουαρίου 2013 #69 Share 27 Ιανουαρίου 2013 τελικά αφου διασταυρωσα και με οργανο φιλου, το pH είναι 8,4 σε ποιά περιοχή μένεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambretta 27 Ιανουαρίου 2013 Author #70 Share 27 Ιανουαρίου 2013 Πετρουποληλες να παιζει κατι με τους σωλήνες στο σπίτι? (μήπως είπα βλακεια?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 28 Ιανουαρίου 2013 #71 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Ξέρω γω.... κάνε και ένα τεστ με νερό από το γείτονα ή από άλλη διπλανή οικοδομή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 28 Ιανουαρίου 2013 #72 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Ερανος υπερ νερου προς μερησει... Οκ αρκετα με την πλακα...οντως ακουγεται πολυ υψηλο και πρεπει να παιξεις με τυρφη γιατι δεν νομιζω να μπορεις να περνεις απ αλλου νερο αλλαγης καθε βδομαδα.... Διαβασε το θεμα που σου ποσταρε ο Ρασταφιαν, ειναι ο καλητερος οδηγος για τυρφη και την σωστη χρηση της.... Αλλα αμα βαλεις και συστημα co2 προσπαθησε να το ph σου μην πεσει στο 5 και τα δεις ολα ανασκελα... Αυτο στο λεω γιατι και η τυρφη αλλα και το co2 ριχνουν αρκετα εως πολυ το ph.... :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 28 Ιανουαρίου 2013 #73 Share 28 Ιανουαρίου 2013 Σαν την Αντίστροφη Όσμωση φίλε μου δεν έχει.Πίστεψε με δεν υπάρχει πιο οικονομικό σε βάθος χρόνου και αξιόπιστο μέσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike78 31 Ιανουαρίου 2013 #74 Share 31 Ιανουαρίου 2013 συγνωμη ρε παιδια που επεμβαινω ετσι αποτομα στη συζητηση αλλα νομιζω οτι εχετε ΟΛΟΙ ξεχασει μια μεθοδο φθηνη και με μηδενικη συντηρηση που ριχνει το ph, η μεθοδος δεν ειναι αλλη απο την προσθηκη ξυλων ή/και ριζων!!! τα ξυλα αυτα ως γνωστον: -μαλακωνουν το νερακι μας, -ριχνουν το ph μας, -οι τανινες που παραγουν κανουν καλο στα ψαρακια μας (αφου μιλαμε για βιοτοπο Νοτιου Αμερικης παντα) προσωπικα εχω βαλει στο δικο μου καποια μεγαλα κομματια απο κορμους mangroove και το ph μου ειναι 6,5 σταθερα εδω και ενα χρονο χωρις καποια προσθηκη τυρφης ή χημικου φυσικα, να σημειωσω οτι το νερο της περιοχης μου εχει ph 7,4 αν δεν θελεις να γινει blackwater το περιβαλλον του ενυδρειου σου (οχι οτι ειναι κακο αλλα μπορει εσυ να μην το θες) κοιτα να προετοιμασεις το ξυλο πριν το βαλεις μεσα στο ενυδρειο, καλο πλυσιμο πολλες φορες και με καλο ξεβγαλμα μεχρι να βγαινει νερο διαφανο, οτι αλλο θες ρωτα. υποθετω οτι και οι λοιποι συναδελφοι θα συμφωνησουν με τα λογια μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Ιανουαρίου 2013 #75 Share 31 Ιανουαρίου 2013 συγνωμη ρε παιδια που επεμβαινω ετσι αποτομα στη συζητηση αλλα νομιζω οτι εχετε ΟΛΟΙ ξεχασει μια μεθοδο φθηνη και με μηδενικη συντηρηση που ριχνει το ph, η μεθοδος δεν ειναι αλλη απο την προσθηκη ξυλων ή/και ριζων!!! τα ξυλα αυτα ως γνωστον: -μαλακωνουν το νερακι μας, -ριχνουν το ph μας, -οι τανινες που παραγουν κανουν καλο στα ψαρακια μας (αφου μιλαμε για βιοτοπο Νοτιου Αμερικης παντα) προσωπικα εχω βαλει στο δικο μου καποια μεγαλα κομματια απο κορμους mangroove και το ph μου ειναι 6,5 σταθερα εδω και ενα χρονο χωρις καποια προσθηκη τυρφης ή χημικου φυσικα, να σημειωσω οτι το νερο της περιοχης μου εχει ph 7,4 αν δεν θελεις να γινει blackwater το περιβαλλον του ενυδρειου σου (οχι οτι ειναι κακο αλλα μπορει εσυ να μην το θες) κοιτα να προετοιμασεις το ξυλο πριν το βαλεις μεσα στο ενυδρειο, καλο πλυσιμο πολλες φορες και με καλο ξεβγαλμα μεχρι να βγαινει νερο διαφανο, οτι αλλο θες ρωτα. υποθετω οτι και οι λοιποι συναδελφοι θα συμφωνησουν με τα λογια μου... Δηλαδη θες να μας πεις οτι τα ξυλα και μονο σου εριξαν μια μοναδα κατω το ph? Το ενυδρειο σου ποσο καρο τρεχει ?Ποσο καιρο εκανε να πεσει το ph? Τι σκληροτητες ειχες και τι εχεις τωρα? Με τι μετρας? Παντως θα σου πω οτι εχω ξυλασε ολα μου τα νυδρεια αλλα σε κανενα δεν εριξε το ph μου τοσο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος