Jump to content

Ξυλο Βελανιδιασ Σε Ενυδρειο?

KLMT

Recommended Posts

καλησπερα θελω να προσ8εσω καποια κοματια ξυλου στο ενυδρειο μ και σκευτικα να αλο 3υλο βελανιδιασ(αγριασ).κανει να το βαλω με την καταληλη επεξεργασια?

εγω αν δεν ειμουν συγουρος για το αντικιμενο που θα εβαζα μεσα στο ενυδρειο μου και ηθελα να το βαλω οπωςδιποτε επηδη μου αρεσει το σχημα του ή για διαφορους λογους,θα το περνουσα με την εποξολ αλιμενταρι. ειναι ενα διαφανες μονοτικο καταληλο για ποσιμο νερο!

Στα περισοτερα αρ8ρα που εχω διαβασει και εδω στο φοουρουν και γενικοσ λενε οτι ειναι ενα απο τα καταληλα 3υλα αλλα υπαρχουν και αλλα που λενε οτι 8α σαπισει γριγορα 8α το φαν οι πλεκο η και ακομα οτι περιεχει καποιεσ βλαβερεσ το3ινεσ?τρ εγω τι να πιστεψω?το εχει χρησιμοποιησει κανεισ?

εγω αν δεν ειμουν συγουρος για το αντικιμενο που θα εβαζα μεσα στο ενυδρειο μου και ηθελα να το βαλω οπωςδιποτε επηδη μου αρεσει το σχημα του ή για διαφορους λογους,θα το περνουσα με την εποξολ αλιμενταρι. ειναι ενα διαφανες μονοτικο καταληλο για ποσιμο νερο!

Έξυπνη ιδέα Σάκη!

Η χρήση της ριτίνης είναι καλή λύση, αλλά ασύμφορη οικονομικά . :)

και πως θα βουλιαξει αν ειναι τελειως ξερο?

8α το ψα3ι λιγο αλλα δν νομιζω να υπαρχει προβλημα.μαζεψα μερικα ξυλα σμρ απο πουρναρι τα εβρασα 2 φορεσ τα εβαλα στο φουρνο για καμια ωρα μετα τα 3ανεβρασα και 8α τα αφεισω μεσα σε νερο το οποιο 8α το αλαζω κα8ε μερα γικα περιπου 1 μηνα.οτι βλαερο μπορει να εχει το ξυλο 8α το αποβαλει πιστευω

βελανιδιά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, είναι στα σχέδια μόλις πάω στο χωριό να μαζέψω.Έχω δοκιμάσει οξιά,πλατάνι και κληματαριά.κανένα πρόβλημα.Το μόνο που παρατήρησα με το ξύλο απο κληματαριά είναι οτι μετά απο ένα 8-μηνο μέσα στο ενυδρείο και ενώ είχε ένα σκίσιμο πλάτους 3 εκ, βάθος 2 εκ και μήκος 40-45 εκ έκλεισε.το θέμα είναι οτι φαίνετε σαν νέο ξύλο στο σημείο. Έχει τύχει σε κανέναν;

8α το ψα3ι λιγο αλλα δν νομιζω να υπαρχει προβλημα.μαζεψα μερικα ξυλα σμρ απο πουρναρι τα εβρασα 2 φορεσ τα εβαλα στο φουρνο για καμια ωρα μετα τα 3ανεβρασα και 8α τα αφεισω μεσα σε νερο το οποιο 8α το αλαζω κα8ε μερα γικα περιπου 1 μηνα.οτι βλαερο μπορει να εχει το ξυλο 8α το αποβαλει πιστευω

Φίλε μου η ελληνική γλώσσα είναι πολύ ωραία και πλούσια... στη θέση του θήτα και ξι υπάρχουν τα αντίστοιχα γράμματα.... οι αριθμοί είναι για να μετράμε !!!

Πρόσεχε σε παρακαλώ

Φιλε Aiolos με συνχωρεισ.Φιλε Shadow1 ποια διαδικασια χρησιμοποιησεσ και ποσο καιρο σ πηρε?

2 μέρες σε ζεστό νερό μετά φούρνο για μισή ώρα και μετα μια μέρα σε νερό με τριπλή δόση αντιχλώριο.

• 3 weeks later...

kalispera tha ithela kai egw na valw kapio xilo sto enidrio mou pou einai malawi exw mesa azvestolithikes petres kai prosthetw alata ,apla psaxnw to katalilotero xilo gia na min mou katavasei tin sklirotita tou nerou ti xilo na valw?

kalispera tha ithela kai egw na valw kapio xilo sto enidrio mou pou einai malawi exw mesa azvestolithikes petres kai prosthetw alata ,apla psaxnw to katalilotero xilo gia na min mou katavasei tin sklirotita tou nerou ti xilo na valw?

Παρακαλώ πολύ να γράφουμε μόνο με πεζά ελληνικά μιας που είναι ο κανονισμός του φόρουμ!

Για ότι απορία έχει άνοιξε ένα δικό σου καινούριο θέμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...