Jump to content

Νεα Χρονια Με Αλλαγη Ψαροσυνθεσης!

Recommended Posts

χρονια πολλα και καλη χρονια παιδια! το ενυδρειο μου ειναι 180 λιτρα καθαρα.σκεφτομαι εδω και πολυ καιρο να αλλαξω τη ψαροσυνθεση μου! αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο μου εχω 2 σκαλαρια και 2 blue jack dempsey,το ενυδρειο ειναι φυτεμενο και για υποστρωμα εχω λευκη αμμο χαλαζιακη..ξερω οτι τα ψαρια μου δεν ταιριαζουν μεταξυ τους και εχω αποφασισει να δωσω τα jack dempsey! αυτο που θα ηθελα ηταν να εχω μονο σκαλαρια στο ενυδρειο μου.αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι σε αυτά τα λιτρα μέχρι ποσά σκαλαρια μπορώ να βαλω?

τι σκαλαρια πρέπει να βρω μήπως δούμε και καμία γεννα?

• Απαντήσεις 78
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γεια σου φιλε μου!!!

γνωμη μου ειναι οτι σκαλαρια δεν μπορουν να κρατηθουν σε ενα τετοιο ενυδρειο! ειναι κοπαδοψαρα(5-6 ατομα και πανω) και θελουν αρκετα μεγαλο ενυδρειο! επισης θελουν αρκετο υψος(50εκ. το λιγοτερο)! το μονο που μπορεις να κανεις για να τα κρατησεις σε αυτο το ενυδρειο, ειναι να παρεις αλλα 2-3 μεχρι να βγει ζευγαρι(εκτος αν αυτα που εχεις ειναι ηδη) και μετα να αφαιρεσεις τα υπολοιπα! ετσι θα μπορεσεις να πειραματιστεις και με τις γεννες, γιατι σε κοινονικα ενυδρεια ειναι πολυ δυσκολο να δεις μικρα! ;)

αυτα τα σκαλαρια που εχω ειναι και τα δυο αρσενικα,ετσι τουλαχιστον μου ειχανε πει καποια παιδια μεσα απο το forum οταν ειχα ανεβασει καποιες φωτογραφιες! τα jack θα τα δωσω σιγουρα αλλα σκεφτομαι να δωσω και τα δυο τα σκαλαρια και να κανω νεο ξεκινημα! επισης μου ειπανε πως δεν ηταν και καθαροαιμα!

δεν ξερω ποιος στο ειπε αλλα συμφωνω μαζι του! και εγω για αρσενικα τα κοβω! :D

νομιζω φιλαρακι ενα νεο ξεκινημα θα ηταν οτι πιο σωστο!! με ψαρια που θα τα ευχαριστηθεις και θα ευχαριστηθουν με την σειρα τους το ενυδρειο!!

δηλαδη για αρχη να παρω 2-3 σκαλαρια? θα πρεπει να τους ζητησω αρσενικα η θυληκα η θα μου δωσουν οτι να'ναι?

πιστευω οτι ειναι πολυ δυσκολο να τα ξεχωρισεις, ειδικα αν ειναι σε μικρη ηλικια! αν ειναι αρκετα μεγαλα και μπορει να τα ξεχωρισει τοτε μπορεις να παρεις 1 θηλυκο και να αφησεις να φτιαχτει ζευγαρι! μετα βγαζεις το αλλο! υποψην οτι προτεινω το ενυδρειο να εχει μονο το ζευγαρι και κανενα αλλο ψαρι, για να πειραματιστεις στις γεννες! αλλιως ειπαμε, τα δινεις ολα και παμε απο την αρχη με πολλες πολλες επιλογες! :D

Πρέπει αρχικά να μας πεις εσύ τι θέλεις

Νταμάρι,Φυτεμένο ή Βιοτοπικό Αμερικής?

Ψάρια πολλά και μικρά ή λίγα και μεγαλύτερα?

Σε τι μετρήσεις είσαι και τι εξοπλισμό έχεις?

θα προτικουσα φυτεμενο οπως ειδη ειναι! ψαρια θα προτιμουσα λιγα και μεγαλυτερα!

οι μετρησεις μου ειναι:

no2-0

no3-10

Nh3/Nh4-0

ph-8

Kh-10

Gh-10

για φιλτρανση εχω το fluval 305 με 3 λιτρα sera siporax

θερμοστατης 300watt

φωτισμος:1 λαμπα t8 30watt & μια ταινια led 14,4 watt

Μου το χαλας πολυ στο πεχα.. τα λέμε αυριοο

Α ανέβασε κ μια γενική φωτό αν μπορεις

Έγινε επεξεργασία - bbetta

καλημερα! φιλε μου για το ph ειχα δοκιμασει πριν 2 μηνες και εβαλα μεσα στο φιλτρο μου μια καλτσα με 750ml τυρφη της dennerle και την αφησα μεσα για 2μηνες.το αποτελεσμα ηταν μετα απο 2 μηνες απο 8 το ph να κατεβει στο 7.5,δεν πηγαινε παρακατω.

Μετα απο 2 μηνες η τυρφη ειναι λογικο να μην εκανε τιποτα...διαβασε εδω για την τυρφη.

η βρυση μου βγαζει ph 8 οπως και το ενυδρειο μου δηλαδη! μεσα εχω μονο τα φυτα μου,μια ριζα και την αμμο!

το ΡΗ κατεβαινει με τους εξης τροπους: χρηση τυρφης(καλυτερα να γινεται προετιμασια του νερου της αλλαγης και οχι μεσα στο ενυδρειο, για καλυτερο ελεγχο)

προσθηκη φυλλων και κορμων(δυσκολα θα στο ριξουν πολλες μοναδες)

προσθηκη CO2(μπορει να το χρειαστεις ετσι και αλλιως αν βαλεις δυσκολοτερα φυτα)

χρηση Α/Ο

προσθηκη χημικων(δεν το συνιστώ)

διαλεγεις και παιρνεις! νομιζω οτι η χρηση καποιου τροπου απο τους παραπανω ειναι απαραιτητα σε σενα που εχεις αρκετα υψηλο ΡΗ και δεν θες αφρικανες! :D

rasta σε αυτο το post αν καταλαβα καλα απο αυτα που ελεγε ηταν πως η δραστικοτητα της τυρφης ειναι σε 15 με 20 μερες! εγω την ειχα 2 μηνες στο φιλτρο.

Εγώ πιστεύω ότι η χρήση Α/Ο (Αντίστροφη Όσμωση) με τύρφη είναι η καλύτερη.Στο δικό μου κατέβασα το ph από 7.7 σε 6.5.

Νερο σε χρωμα τσαγιου,η επεξεργασια γινοταν σε βαρελι με φιλτρο γεματο τυρφη.

Αν η τυρφη ηταν ολοκαινουρια μεσα σε περιπου 24 ωρες αν την ειχα ξαναχρησιμοποιησει τοτε ηθελα 2-3 μερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...