Jump to content

240 Λιτρα Tanganyika

NikosG

Recommended Posts

Διαστάσεις Ενυδρείου 120/40/50

Συνολικά Λίτρα 240

Εξωτερικο φιλτρο Fluval 405

Ψάρια

4 frontosa Burunti 11-15 cm

Πέτρες μαζεμενες απο μονοπατια του Υμηττου

Άλλα διακοσμητικά βαμενη πλατη

Υπόστρωμα χαλαζιακη αμμος

Φωτισμός

1 ταινια led

Διάρκεια φωτισμού 8 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Τροφη - O.S.I Cichlid Pellets, Serra for East African Cichlids, σπανιοτερα φρεσκια γαριδα

Θέρμανση 300 watt

pH 8,4

Γενική σκληρότητα GH 12

Ανθρακική σκληρότητα ΚΗ 13

Νιτρώδη ΝΟ2 0

Νιτρικά ΝΟ3 20mg/l

Μέση Θερμοκρασία °C 24

Συντήρηση

Αλλαγές νερού τo 1/3 καθε 10 μερες

212wumx.jpg

357ikr7.jpg

r25buv.jpg

29enlzl.jpg

35m38t3.jpg

w2oh5.jpg

2z9ckd4.jpg

2m76pnr.jpg

ir42g2.jpg

Στα αμεσα σχεδια μου ειναι να προσθεσω και αλλες πετρες αριστερα δεξια.

Ελπιζω στην επιεικεια σας και να μην εχω κανει πολλες 'πατατες'!

Καλη χρονια φιλε μου.Απλο στησιμο που μου αρεσει,που δεν παρεχει ομως επαρκεια σε κρυψωνες απ'οτι μπορω να καταλαβω.

Τα ψαρια φαινονται σε πολυ καλη κατασταση,αλλα το προβλημα ειναι τα λιτρα και οι διαστασεις του ενυδρειου.

Ηδη φανταζει πολυ μικρο γι'αυτα......

Καλη συνεχεια :)

Ό,τι σου είπε ο φίλος Δίας θα σου έγραφα στο περίπου κι εγώ...

Μπορεί να έχω απειροελάχιστη έως καθόλου εμπειρία στη συγκεκριμένη κατηγορία των Αφρικάνικων, αλλά πιστεύω ξεχωριζει το γεγονός ότι λιγάκι "σκουντουφλάνε" τα συγκεκριμένα ψαράκια μέσα σε αυτές τις διαστάσεις.. :( μη διστάσεις στο να προσθέσεις περισσότερες ακόμα πέτρες

επίσης κάτι ακόμα που πρόσεξα.... κάποιες πέτρες σου έχουν μυτερές άκρες ή ξεγαλάει η φωτογραφία?? αν είναι τότε θα χρειαστεί να της διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνέψουν τα ψάρια σου να πληγωθούν αν περάσουν ή ακουμπήσουν τα συγκεκριμένα αιχμηρά σημεία με φόρα, όπως κολυμπούν

Ναι για το μεγεθος το ηξερα, οτι και να πειτε....ομως σιγα σιγα ξεκιναω διαδικασια και νεο μεγαλυτερο ενυδρειο.

Ναι και για τις πετρες εχεις δικιο nospanos, ενταξη δεν κοβουν κιολας, αλλα εχουν σημεια με γωνιες, με αυτες που θα προσθεσω θα καλυφθουν αυτα τα σημεια!

Απο οτι καταλαβαινω το μεγεθος του ενυδρειου επισκιαζει οτιδηποτε τυχων καλο που υπαρχει ε? :(

Ναι για το μεγεθος το ηξερα, οτι και να πειτε....ομως σιγα σιγα ξεκιναω διαδικασια και νεο μεγαλυτερο ενυδρειο.

Ναι και για τις πετρες εχεις δικιο nospanos, ενταξη δεν κοβουν κιολας, αλλα εχουν σημεια με γωνιες, με αυτες που θα προσθεσω θα καλυφθουν αυτα τα σημεια!

Απο οτι καταλαβαινω το μεγεθος του ενυδρειου επισκιαζει οτιδηποτε τυχων καλο που υπαρχει ε? :(

Δεν ειπαμε αυτο.Το ενυδρειο σου ειναι πολυ καλο.

Το οτι ηδη ετοιμαζεσαι για μεγαλυτερο θα σου λυσει τα χερια.

καλησπερα φιλε μου!!! το στησιμο μ'αρεσει πολυ αλλα νομιζω οτι θα ηταν πιο λειτουργικο σε μεγαλυτερη κλιμακα! δηλαδη μεγαλυτερο ενυδρειο με μεγαλυτερες πετρες! ετσι θα δημιουργούνταν και κρυψωνες οπως ειπε ο Στρατος!!

σε αυτα τα λιτρα που για τωρα ειναι καλα, θα ηταν καλυτερο ενα στησιμο πιο λειτουργικο παρα ομορφο για να προστατεψεις τα ψαρια σου, τα οποια παρεμπιπτόντως ειναι πανεμορφα!! :D

Παιδια να πω κατι, το μεγαλυτερο σε μεγεθος θυληκο (φωτο 6-9) εδω και 3 μερες δεν εχει φαει. Σημερα πηγαινε να φαει, ακουμπαγε την τροφη, την κυνηγουσε αλλα δεν ανοιγε το στομα της να την φαει, ειναι κατα το 70% της μερας κρυμμενη και κανει βολτες απο τρυπα σε τρυπα μονο στην περιοχη της. Το στομα της ισα που το ανοιγει, 1-2 χιλιοστα και δεν ειναι ποτε τελειως κλειστο..επισης, δεν ξερω αν παιζει ρολο, αλλα την παρατηρουσα και ανα 3-4-5 λεπτα σαν να βηχει μια φορα ηρεμα. Το χρωμα της ενω αλλαζε και σε ανοιχτο τωρα ειναι κυριως η πιο σκουρα version..

Τα υπολοιπα σαν να μην τρεχει τιποτα..

Τι μπορει να ειναι επειδη ανυσηχω...

υποψιάζομαι φίλε μου ότι μάλλον είναι μπουκωμένη (έγκυος) αλλά επειδή είναι μικρά τα ψαράκια σου και επειδή δεν είαμι και απόλυτα σίγουρος μπορείς να περιμένεις και απάντηση από τους αφρικανούς που είναι οι πλέον ειδικοί στις κιχλίδες αυτές..

Τελικα μετα απο ωρες παρατηρησης εχει αυγουλακια στο στομα της..Οπως καταλαβαινετε εχω πελαγωσει..Σχεδον σαν να εγινα πραγματικα πατερας..

Ειναι γονιμοποιημενα? Εχω διαβασει καποια πραγματακια απο τοτε που τα ειδα, αλλα η θεωρεια απο την πραξη απεχει πολυ..Σιγουρα χρειαζομαι την βοηθεια σας! Τι πρεπει να κανω τωρα?

πρεπει να αφησεις την φυση να κανει την δουλεια της! :D

υπαρχει και το stripping που ο ΚΟΥΜΑΝ εχει εφαρμόσει αλλα για αρχη δεν θα στο προτεινα!! τι ηλικια εχουν τα ψαρια σου?

συγχαρητήρια φιλε μου!

:lol2: Ευχαριστω πολυ! Αλλα δεν εκανα απολυτως τιποτα, τα ψαρακια μου δεν γνωριζω τι ηλικια εχουν. Το θεμα ειναι οτι τα εχω 2 με 3 μηνες μονο!

Οποτε τα αφηνω ως εχουν σαν να μην συμβαινει τιποτα? Δεν κανω απολυτως τιποτα?

Ευχαριστω και παλι! Τωρα πρεπει να επιταχυνθει η διαδικασια με το νεο ενυδρειο! :w00t:

απολύτως τιποτα! :D

μονο οταν και αν αρχίσουν τα ψαρακια να ξεμυτίζουν(ειναι απειρο το θηλυκο και νεαρο οποτε μπορει να μην εχεις επιτυχημένη γεννα) τοτε μπορεις να ριχνεις λιγη τριμμένη τροφη και αυτα θα βρισκουν τον τροπο! ;)

Tελικα η αγωνια μου σταματησε σημερα. Ανοιχε το στομα της, εφαγε, εσκαψε...αυγα γιοκ. Το τι τα εκανε ακριβως, δεν το γνωριζω..

ομορφο το ενυδρειο σου! !!!

Κάτι που δεν ανέφερε κανείς είναι το ότι κατα την γνώμη μου πρέπει να αυξήσεις την θερμοκρασία σου απο 24C τουλάχιστον 25C (25,5C ιδανικό)

και σίγουρα ναι τα λίτρα σου όπως είπανε και όλοι οι φίλοι είναι λίγο οριακά για αυτά τα θαυμάσια ψάρια....καλή η προσπάθεια σου όμως :thumbup: πρέπει να βάλεις στο πλάνο παραπάνω λίτρα (400 λίτρα το λιγότερο 1,50 cm μήκος)

Κάτι που δεν ανέφερε κανείς είναι το ότι κατα την γνώμη μου πρέπει να αυξήσεις την θερμοκρασία σου απο 24C τουλάχιστον 25C (25,5C ιδανικό)

Aπλα απο διαβασμα που εκανα η θερμοκρασια ξεκιναει απο 23, οποτε ειπα 24 ειναι καλα. Αυτη τη στιγμη ας πουμε ειναι 24.3. Να την παω 25.5?

• 3 weeks later...

Η θερμοκρασια απο τις 11 Ιανουαριου ειναι κοντα στους 25 και παρατηρω μεγαλυτερη κινητικοτητα και ολα πανε καλα! Επισης εχουν αρχισει και εκδηλωνονται και απο οτι φαινετε εχω 2 αρσενικα 2 θυληκα. Το κυριαρχο αρσενικο κανει κουμαντο στο δευτερο και σκεφτομαι οτι πρεπει να το δωσω το δευτερο. Δεν μαλωνουν αλλα δεν πρεπει να περναει και πολυ καλα το δευτερο. Θα ενδιαφεροταν κανεις?

Η θερμοκρασια απο τις 11 Ιανουαριου ειναι κοντα στους 25 και παρατηρω μεγαλυτερη κινητικοτητα και ολα πανε καλα! Επισης εχουν αρχισει και εκδηλωνονται και απο οτι φαινετε εχω 2 αρσενικα 2 θυληκα. Το κυριαρχο αρσενικο κανει κουμαντο στο δευτερο και σκεφτομαι οτι πρεπει να το δωσω το δευτερο. Δεν μαλωνουν αλλα δεν πρεπει να περναει και πολυ καλα το δευτερο. Θα ενδιαφεροταν κανεις?

βάλε μια αγγελία φίλε μου στην αντίστοιχη κατηγορία των αγγελιών εδώ στο φόρουμ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...