panoss 30 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Χτες που έκανα την εβδομαδιαία αλλαγή νερού, έβγαλα από την γλαστρούλα ένα από τα φυτά μου. Επειδή είχα έλλειψη χώρου αναγκάστηκα να κρατήσω 6 ρίζες. Υπάρχουν άλλες 6.. Τις έβαλα σε μια μικρή γυάλα μέχρι να δω τι θα τις κάνω.. Τις έθαψα όμως η άκρη άκρη της ρίζας(κορμός) ήτανε χιλιοστά έξω από το χαλίκι. Ξαφνικά είδα από την ρίζα να βγαίνει ( να σχηματίζεται) μια φούσκα(φυσαλίδα). Αυτό γίνεται κάθε 2 λεπτά και 22-25 δευτερόλεπτα. Ξέρει κανείς γιατί γίνεται??? :bigemo_harabe_net-69: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Απελευθερωση οξυγονου ειναι μαλλλον. Για τι φυτα μιλαμε?Τα μεσα στο γλαστρακι ακομη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Limnophila aquatica. Όχι δεν είναι μέσα στο γλαστράκι. Χτες τα έβγαλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Μαλλον ειναι αυτο που σου εγραψα πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Α ξεχασα να σου γραψω,το φυτο αυτο ειναι λιγο απαιτητικο,εχεις αυτα που χρειαζεται για να το συντηρισεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 31 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ όταν κλαδεύω μερικές φορές συμβαίνει αυτό από τον κομμένο βλαστό του κυρίως φυτού.Ποτέ δεν έψαξα γιατί γίνετε αλλά ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 ΚΙα εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα, απλά αναρωτιόμουν από τι προέρχεται. Νομίζω πως έχω ό,τι χρειάζεται. Λίπασμα δεν χρησιμοποιώ διότι έχω γαρίδες. Δυνατός φωτισμός και άφθονα χαλίκια υπάρχουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 31 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Τι γαρίδες έχεις και ποσά λίτρα ειναι το ενυδρειο.Πιστευω μπορεις να πάρεις ενα λίπασμα απλό γενικής χρήσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Δυστοιχος δεν φτανουν μονο αυτα,το φυτο αυτο θελει και λιπασμα αλλα και co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #10 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 ΈΧΩ 2 red cherry προς το παρόν αλλά θα πάρω και άλλες. Μαζί τους είναι και ο μονομάχος. Το ενυδρείο είναι καθαρά 25λ.. co2 φοβάμαι να μην σκοτώσω άθελά μου τον μονομάχο ή τις γαρίδες. Μόνο αν υπάρχει κάποια ταμπλέτα. Εσείς τι μου προτείνετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Φιλε μου χωρις αυτα που σου ειπα πιο πανω το φυτο σου δεν θα αντεξει,χρειαζεται και λιπασμα και co2 και σχετικα καλο φωτισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 31 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 ΕΓΩ εχω red cherry με διοξειδιο πανω απο 20 και νιτρικα γυρω στο 8-10 και φωσφορο μεχρι και 0,04-0,06 και δν εχουν παθει απολυτως τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #13 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Μπορεί να κάνω καμιά πατέντα για το co2. Ο φωτισμός μου είναι καλός.. Ξέρετε πως να τοποθετήσω ανακλαστήρες?? Τι υλικό να βάλω?? :bigemo_harabe_net-134: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Τι λίπασμα να πάρω??? Σας έχω πει τα φυτά μου το ενυδρείο πόσο είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Ουτε τι φυτα εχεις μας εχεις πει αλλα ουτε και τι φωτισμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 1 Ιανουαρίου 2013 Author #16 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Σωστό και αυτό... Λοιπόν είναι: Cladophora aegagropila, Cabomba caroliniana, (νομίζω) Limnophila aquatica, ένα είδος γρασιδιού (δεν ξέρω ονομασία) και ένα άλλο φυτό που δεν το βρήκα σε λίστα( πάντως αναπτύσσεται από 10-14 cm και το έχω φυτέψει μπροστά μπροστά) Η λάμπα είναι: http://sunlitlux.gmc...ture-98783.html αυτή!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου και ποσα βατ ειναι η λαμπα που εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 1 Ιανουαρίου 2013 Author #18 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Το ενυδρείο είναι 25λ καθαρά. Η λάμπα λέει επάνω 8w.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 2 Ιανουαρίου 2013 Χρειαζεσαι παραπανω φωτισμο.Τα γρασιδια,η cabomba και η limnophila ειναι απαιτητικα φυτα σε φωτισμο αλλα και σε co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 2 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 2 Ιανουαρίου 2013 Οχ, δεν το ήξερα αυτό... co2 δεν ξέρω τι θα κάνω! Ταμπλέτες δεν υπάρχουν?? Φωτισμό επιπλέον νομίζω πως έχουν, διότι βρίσκονται σε καλά φωτιζόμενο δωμάτιο. Για κάτι επιπλέον θα δω.. Καμιά ιδέα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 2 Ιανουαρίου 2013 Φτιαξε ενα diy co2 και παρε και μια σκαλα διαχυσης. Φωτισμο οπωσδηποτε θα πρεπει να βαλεις παραπανω,μη ξεγελιεσαι απο το φωτισμο του δωματιου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 2 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 2 Ιανουαρίου 2013 Αν βάλω λεντοταινία θα είναι οκ? Λίπασμα ποιο να πάρω?? Και αν είναι δυνατόν ποια είναι η "συνταγή" για παραγωγή co2 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 2 Ιανουαρίου 2013 Καλητερα να βαλεις λαμπα,η λεντοταινια δεν θα βοηθησει. Λιπασμα παρε ενα γενικο για αρχη, Η συνταγη ειναι αυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 2 Ιανουαρίου 2013 Author #24 Share 2 Ιανουαρίου 2013 Επειδή δεν πολυεμπιστεύομαι τους πετσοπάδες, μπορείτε να μου πείτε μάρκα και τιμή?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 3 Ιανουαρίου 2013 Υπαρχουν αρκετες μαρκες οπως και αρκετες τιμες. Εγω εχω χρησιμοποιησει και της dennerle αλλα και της seachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος