Jump to content

Kαινούριος Μονομάχος Που Αρνείται Να Φάει...

AngelinaA

Recommended Posts

Το νερό είναι επικίνδυνο για το ψαράκι ... Μάλλον δεν είναι στρωμένο το φίλτρο όπως λες ... Αν έχετε prime ρίξτε διπλή δόση...

Καλύτερα να φύγει το ψαράκι μπας και σωθεί ! :)

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οκ θα μπει προς το παρον σε μια γυαλα μεχρι να στρωθει το ενυδρειο !

Να μην μπει το ψαρι σε γυαλα με νερο απο το ενυδρειο, νερο βρυσης και αντιχλωριο.

* όπως ειπε ο dpap αν έχεις prime διπλή δόση

Έγινε επεξεργασία - bbetta

Να μην μπει το ψαρι σε γυαλα με νερο απο το ενυδρειο, νερο βρυσης και αντιχλωριο.

* όπως ειπε ο dpap αν έχεις prime διπλή δόση

ετσι καναμε !

Μην αγχώνεσαι για το ότι δεν τρώει. Και εμένα έτσι έκανε. Στην γυάλα άστο όσο γίνεται μόνο του και να ηρεμήσει!! Θα δεις που σιγά σιγά με υπομονή θα αρχίσει να τρώει!!

Angelina ειπες να πας αμερικα και παλι με ψαρια ασχολησε :-Ρ λοιπον ακου οσο αναφορα την ροη του φιλτρου...πρεπει να ειναι οσο πιο μικρη γινεται,ελάχιστη θα ελεγα γιατι το ψαρακι τρομάζει και στρεσαρεται....βρες Seachem prime οπως είπαν τα παιδια και παρε ενα κιτ της API που λέγεται fresh water master kit για εκει ειναι σχεδον τσάμπα για να εχει σωστες μετρησεις...επισης παρε ενα μελαφιξ και κανε μια θεραπεια 3 ημερών για τυχον προβληματα με ουρες-πληγές που μπορει να απόκτησε το ψαρακι απ τους τσακωμους....ξερω οτι σε βαζω σε εξοδα αλλα ετσι ειναι αυτα....εαν καποιο μελος εχει διαφορετικη γνωμη παρακαλω ας με διορθωσει....Αμα βρεις φτηνα πραγματα για τα δικα σου ενυδρεια καρτα απο εκει γιατι

Εδω ειναι φαρμακειο :-Ρ καλη χρονια να εχεις και καλες διακοπές!!!!!

εγώ στην θεση σου δεν θα ξαναπατουσα σε εκεινο το καταστημα

Γιατι να μην ξαναπατησει;Επαγγελματιες ειναι και πουλανε.Η Αγγελινα δεν μπορουσε αφου εχει

προσβαση στο φορουμ πρωτα να παρει πληροφοριες και μετα να το αγορασει;

Δεν μπαινουμε στο φορουμ οταν το ψαρι εχει προβλημα για να το σωσει.Αυτο το παραμυθι

οτι φταινε μονο τα μαγαζια πρεπει να σταματησει.Σημερα υπαρχουν τοσες πληροφοριες

στο ιντερνετ και τοσα ενυδρειακα φορα που δεν μπορει να δικαιολογησει την δικη αμελεια.

Αυτα δεν τα γραφω μονο για την Αγγελινα αλλα για ολους τους νεους συνχομπιστες.

Έγινε επεξεργασία - stav

Εγώ δεν είπα τίποτα αντίθετο από αυτά που γράφεις και ούτε έριξα αποκλειστικά ευθύνες σε κανένα.Όπως είπα και πιο πάνω εγώ αν ήμουν στην θέση της δεν θα ξαναπατούσα στο κατάστημα.

Εγώ δεν είπα τίποτα αντίθετο από αυτά που γράφεις και ούτε έριξα αποκλειστικά ευθύνες σε κανένα.Όπως είπα και πιο πάνω εγώ αν ήμουν στην θέση της δεν θα ξαναπατούσα στο κατάστημα.

Συντοπιτη κανονικα δεν θα επρεπε να παταμε σε κανενα μαγαζι ελα ομως που η αναγκη μας

να πηγαινουμε,γι' αυτο πρωτα ερευνα αγορας,καλη ενημερωση και μετα αγορα.

Angelina ειπες να πας αμερικα και παλι με ψαρια ασχολησε :-Ρ λοιπον ακου οσο αναφορα την ροη του φιλτρου...πρεπει να ειναι οσο πιο μικρη γινεται,ελάχιστη θα ελεγα γιατι το ψαρακι τρομάζει και στρεσαρεται....βρες Seachem prime οπως είπαν τα παιδια και παρε ενα κιτ της API που λέγεται fresh water master kit για εκει ειναι σχεδον τσάμπα για να εχει σωστες μετρησεις...επισης παρε ενα μελαφιξ και κανε μια θεραπεια 3 ημερών για τυχον προβληματα με ουρες-πληγές που μπορει να απόκτησε το ψαρακι απ τους τσακωμους....ξερω οτι σε βαζω σε εξοδα αλλα ετσι ειναι αυτα....εαν καποιο μελος εχει διαφορετικη γνωμη παρακαλω ας με διορθωσει....Αμα βρεις φτηνα πραγματα για τα δικα σου ενυδρεια καρτα απο εκει γιατι

Εδω ειναι φαρμακειο :-Ρ καλη χρονια να εχεις και καλες διακοπές!!!!!

Melafix για 3 μερες δεν θα κανει τιποτα,θα πρεπει να ακολουθησει κανονικα την θεραπεια για 1 εβδομαδα και ισως και παραπανω αλλα η θεραπεια δεν μπορει να γινει στη γυαλα

Γιατι να μην ξαναπατησει;Επαγγελματιες ειναι και πουλανε.Η Αγγελινα δεν μπορουσε αφου εχει

προσβαση στο φορουμ πρωτα να παρει πληροφοριες και μετα να το αγορασει;

Δεν μπαινουμε στο φορουμ οταν το ψαρι εχει προβλημα για να το σωσει.Αυτο το παραμυθι

οτι φταινε μονο τα μαγαζια πρεπει να σταματησει.Σημερα υπαρχουν τοσες πληροφοριες

στο ιντερνετ και τοσα ενυδρειακα φορα που δεν μπορει να δικαιολογησει την δικη αμελεια.

Αυτα δεν τα γραφω μονο για την Αγγελινα αλλα για ολους τους νεους συνχομπιστες.

Θα συμφωνησω με τον φιλο!Τα μαγαζια δεν φταινε παντα!Παντα ενημερωνομαστε και ψαχνουμε ολα τα σχετκα πριν προβουμε σε αγορα ενος ψαριου γιατι μετα εχει τρεξιμο!

Φιλη Αγγελινα,το ενυδρειο ειναι αστρωτο οπως το περιμενα.Προσωπικα θα εκανα αλλαγη νερου με προσθηκη prime στην διπλη δοσολογια και θα εβαζα μπολι απο το αλλο ενυδρειο.Οταν λεω μπολι δεν εννοω νερο αλλα βιολογικο υλικο απο το φιλτρο του αλλου ενυδρειου.Καθημερινες μετρησεις και προσεχτικο ταισμα.

βρε παιδια δεν θα μαλωσουμε για τα μαγαζια εγω ειμαι η αιτια που το ψαρακι δεν ειναι καλα επρεπε να ειχα ενημερωθει αλλα να δεν ειχα χρονο να μπω στο φορουμ ολο τρεχω απο δω και απο εκει αυτες τις μερες οντος τα ψαρια παντου με κυνηγανε η οικογενεια μ τουλαχιστων το εχει αυτο το κολημα με τα ψαρια ! στο θεμα μας σημερα ο μονομαχος εφαγεε :bigemo_harabe_net-74: τον εχουμε προς το παρον σε μια γυαλα ξερω τι ειναι το μπολι δεν εβαλα απλο νερο αλλα βιολογικο υλικο αυριο ειναι κλειστα τα πετ λογο πρωτοχρονιας οποτε πρεπει να περιμενουμε για τις μετρισεις δεν με πιανει ο υπνος ομως γιατι το ψαρι δεν λεω εφαγε αλλα δεν φενεται και πολυ καλα δεν κινητε καθολου ... αμα ψοφησει ο ξαδερφος μ θα στεναχωρηθει πολυ ειναι ο πρωτος μονομαχος του και εγω η ιδια και ολα αυτα εξαιτιας μου !αντε καλη πρωτοχρονια !

Συντοπιτη κανονικα δεν θα επρεπε να παταμε σε κανενα μαγαζι ελα ομως που η αναγκη μας

να πηγαινουμε,γι' αυτο πρωτα ερευνα αγορας,καλη ενημερωση και μετα αγορα.

Σίγουρα δεν φταίνε πάντα τα μαγαζιά,εγώ πιστεύω ότι πάντα ευθύνη έχει και ο χομπίστας και το μαγαζί.

Δόξα το Θεό ζούμε Θεσσαλονίκη και υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά και με σωστή έρευνα θα βρούμε το ένα, άντε δυο που μας βολεύουν.Επειδή υπάρχουν τόσα μαγαζιά με τόσα προϊόντα ξαναλέω ότι προσωπικά δεν θα ξαναπήγαινα σε εκείνο.Καλύτερα βέβαια θα ήταν να τα έλεγα και στον ιδιοκτήτη και να πράξω ανάλογα με τι θα μου πει.Άλλο είναι το θέμα μας όμως τώρα , το στρώσιμο του ενυδρείου και το σώσιμο του ψαριού.

Πάντα Φιλικά

Βασίλης

Μετρήσεις δεν έχεις στο σπίτι?Ακόμα και χαρτάκια να είναι αν έχεις(μπορεί να κατάλαβα λάθος) κάνε με αυτά.Βάλε βιολογικό υλικό

Μετρήσεις δεν έχεις στο σπίτι?Ακόμα και χαρτάκια να είναι αν έχεις(μπορεί να κατάλαβα λάθος) κάνε με αυτά.Βάλε βιολογικό υλικό

ειχαμε μετρισεις σε χαρτακια και τις καναμε τις εχω πιο πανω ειναι απαγορευτικες αλλες μετρισεις δεν εχουμε θα αγορασουμε μετα την πρωτοχρονια!

Επισης παιδια το κορίτσι ειναι στην Αμερική αυτην την στιγμη...δεν ειναι Ελλαδα...οποτε πάρτε το λιιιγο πιο χαλαρα με τα μαγαζια,δεν κοιτανε ολα την τσέπη μας....καλημερες και καλη χρονια να εχουμε!!!!

Επισης παιδια το κορίτσι ειναι στην Αμερική αυτην την στιγμη...δεν ειναι Ελλαδα...οποτε πάρτε το λιιιγο πιο χαλαρα με τα μαγαζια,δεν κοιτανε ολα την τσέπη μας....καλημερες και καλη χρονια να εχουμε!!!!

μην το λες αυτο ! ολοι την τσεπη κοιτανε οταν πηγα να τον αγοράσω μου εδειχναν κατι πλαστικα μικρα κουτακια που ειχαν αντιχλωριο χαλικια ψευτικο φυτο και τροφη με 20$ και ομως βρηκα 15λ ενυδρειακι με απο 45$ σε 23$ (τωρα στις εκπτωσεις)που ειχε τα παντα τροφη αντιχλωριο χαλικι εκτος απο θερμοστατη

σε καποια πραγματα ομως εδω αλλαζει μονο το νομισμα,η τιμη ειναι η ιδια....δηλαδη εαν εκει εκανε 23 δολαρια,εδω θα εκανε 23 ευρω,ομως με την ισοτιμια επρεπε να ειναι περιπου 19 ευρω.....αστο το εχω ψαξει το θεμα για καποιους προσοπικους λογους....τεσπα....

Καλησπέρα και από εμένα και καλή χρονιά! :D

Θα συμφωνήσω σχεδόν με όλους τους προλαλήσαντες ότι:

- Καλό θα είναι πάντα να κάνουμε εξονυχιστικό διάβασμα πρώτα εδώ στο φόρουμ και γενικά στο ίντερνετ (δόξα το θεό οι βιβλιοθήκες είναι αμέτρητες) πριν προβούμε στην τελική αγορά

- Δεύτερον, κάνουμε πάρα πολύ καλή έρευνα αγοράς και έλεγχο ποιότητας των μαγαζιών πριν αποφασίσουμε σε ποιό θα κάνουμε την τελική αγορά

- Ο μονομάχος το να μην τρώει τις πρώτες μέρες "δυστυχώς" είναι φυσιολογικό, και αυτό γιατί οι συνθήκες βιτρίνας αυτού του πανέμορφου, πολύ ιδιαίτερου αλλά και παρεξηγημένου συνάμα ψαριού είναι από κακές έως απάνθρωπες (και απ' ό,τι διαπιστώνω τώρα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η διατήρηση σε αυτές τις συνθήκες)

- Για την προσπάθεια διάσωσης τώρα του δικού σου ψαριού Αγγελίνα, ό,τι σου είπαν τα παιδιά για Prime και όπωσδήποτε να αγοράσεις υγρά τεστ για να δούμε που βρίσκεσαι ακριβώς και να σου πούμε κι εμείς ανάλογα πως θα πράξεις ;)

Υ.Γ. Εγώ από εκεί που αγόρασα τον μονομάχο μου, είχαν ένα "σύστημα ενωμένων ενυδρείων", χωρισμένα σε τετραγωνάκια, με μπεζ φυσικό χαλίκι κάτω και όλα τα ενυδρειάκια μαζί φιλτράρονταν από ένα γενικό σύστημα με βιόμπαλες και bio-stars... πιστεύω ότι ήταν από τις καλύτερες συνθήκες κράτησης μονομάχων που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής από την πολύ μικρή μου εμπειρία και οι προσωρινοί κάτοικοι δείχναν να το απολαμβάνουν αρκετά! Με το που τον αγόρασα και μετά την προσθήκη του στο νέο του σπίτι, του έριξα δοκιμαστικά την επομένη πολύ λίγο φυλλαράκι και το τσάκισε σε μερικά δευτερόλεπτα :2guns:

Άρα το παν είναι όλος αυτός ο γολγοθάς, από τη στιγμή που πιάστηκε μέχρι τη στιγμή που θα αγοραστεί, αλλά όλα είναι σχετικά καθώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε το ταξίδι αυτών των ζωντανών και με λεπτομέρεια το τι έχουνε τραβήξει μέχρι να φτάσουν σε εμάς....

σε καποια πραγματα ομως εδω αλλαζει μονο το νομισμα,η τιμη ειναι η ιδια....δηλαδη εαν εκει εκανε 23 δολαρια,εδω θα εκανε 23 ευρω,ομως με την ισοτιμια επρεπε να ειναι περιπου 19 ευρω.....αστο το εχω ψαξει το θεμα για καποιους προσοπικους λογους....τεσπα....

στην ελλαδα δεν βρισκεις ενυδρειακι καινουριο με φιλτρο διακοσμητικα αντιχλωριο και τροφη μονο με 19 ευρο αυτο ειναι ενα πλεονεκτημα φυσικα το πηρα στις εκπτωσεις η κανονικη τιμη ειναι γυρο στα 40 ευρο αλλα εδω δινεις 40 ευρο για να παρεις μονο το ενυδρειο και αλλα τοσα για τα υπολοιπα..ομως εχει ενα μειονεκτημα ειναι ακρυλικο αμα ηταν απο γυαλι φυσικα και θα ηταν πιο ακριβο η τιμες που συγκρινα σε σχεση με την ελλαδα ειναι πολυ πιο χαμηλες μου φενετε οτι μας αδικουν και μας τρωνε ενα σορο λεφτα ενα ενυδρειο ακριβως το ιδιο που πουλιεται στην ελλαδα εναι 30% φθηνοτερο και με την εκπτωση ακομα πιο φθηνο βασικα τωρα που θα ανεβουν οι φοροι και εκει πανακριβα θα γινουν...

Καλησπέρα και από εμένα και καλή χρονιά! :D

Θα συμφωνήσω σχεδόν με όλους τους προλαλήσαντες ότι:

- Καλό θα είναι πάντα να κάνουμε εξονυχιστικό διάβασμα πρώτα εδώ στο φόρουμ και γενικά στο ίντερνετ (δόξα το θεό οι βιβλιοθήκες είναι αμέτρητες) πριν προβούμε στην τελική αγορά

- Δεύτερον, κάνουμε πάρα πολύ καλή έρευνα αγοράς και έλεγχο ποιότητας των μαγαζιών πριν αποφασίσουμε σε ποιό θα κάνουμε την τελική αγορά

- Ο μονομάχος το να μην τρώει τις πρώτες μέρες "δυστυχώς" είναι φυσιολογικό, και αυτό γιατί οι συνθήκες βιτρίνας αυτού του πανέμορφου, πολύ ιδιαίτερου αλλά και παρεξηγημένου συνάμα ψαριού είναι από κακές έως απάνθρωπες (και απ' ό,τι διαπιστώνω τώρα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο η διατήρηση σε αυτές τις συνθήκες)

- Για την προσπάθεια διάσωσης τώρα του δικού σου ψαριού Αγγελίνα, ό,τι σου είπαν τα παιδιά για Prime και όπωσδήποτε να αγοράσεις υγρά τεστ για να δούμε που βρίσκεσαι ακριβώς και να σου πούμε κι εμείς ανάλογα πως θα πράξεις ;)

Υ.Γ. Εγώ από εκεί που αγόρασα τον μονομάχο μου, είχαν ένα "σύστημα ενωμένων ενυδρείων", χωρισμένα σε τετραγωνάκια, με μπεζ φυσικό χαλίκι κάτω και όλα τα ενυδρειάκια μαζί φιλτράρονταν από ένα γενικό σύστημα με βιόμπαλες και bio-stars... πιστεύω ότι ήταν από τις καλύτερες συνθήκες κράτησης μονομάχων που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής από την πολύ μικρή μου εμπειρία και οι προσωρινοί κάτοικοι δείχναν να το απολαμβάνουν αρκετά! Με το που τον αγόρασα και μετά την προσθήκη του στο νέο του σπίτι, του έριξα δοκιμαστικά την επομένη πολύ λίγο φυλλαράκι και το τσάκισε σε μερικά δευτερόλεπτα :2guns:

Άρα το παν είναι όλος αυτός ο γολγοθάς, από τη στιγμή που πιάστηκε μέχρι τη στιγμή που θα αγοραστεί, αλλά όλα είναι σχετικά καθώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε το ταξίδι αυτών των ζωντανών και με λεπτομέρεια το τι έχουνε τραβήξει μέχρι να φτάσουν σε εμάς....

δικιο εχεις μπορεις να μου πεις που βρισκεται το μαγαζι?ο μονομαχος σημερα ξανα εφαγε αλλα τρωει μονο οταν εμεις ειμαστε μακρια φενεται οτι δεν εχει συνηθισει και πολυ το νεο του σπιτι που λεει ο λογος δηλαδη γιατι βρισκεται σε γυαλα !

Αγγελινα αν θες στειλε πμ για καταστηματα που δινουν χωρο στους betta τους στη Θεσσαλονικη , ο πανος είναι Αθήνα

Αγγελινα αν θες στειλε πμ για καταστηματα που δινουν χωρο στους betta τους στη Θεσσαλονικη , ο πανος είναι Αθήνα

μου είχε διαφύγει τελείως ότι η φίλη μας μένει Θεσσαλονίκη... :huh: xexe :P

Έγινε επεξεργασία - nospanos

κριμα δεν θελω να ξαναπατησω στο καταστημα που ψωνιζω συνεχεια γιατι μολις πηγα να αγορασω τον δικο μ 1 ηταν νεκρος ολοι οι αλλοι κακοδιαθετοι μεσα στο βρωμικο νερο τους ως και ψωφια μηγα ειχε μεσα :bigemo_harabe_net-75:

κριμα δεν θελω να ξαναπατησω στο καταστημα που ψωνιζω συνεχεια γιατι μολις πηγα να αγορασω τον δικο μ 1 ηταν νεκρος ολοι οι αλλοι κακοδιαθετοι μεσα στο βρωμικο νερο τους ως και ψωφια μηγα ειχε μεσα :bigemo_harabe_net-75:

Και πολύ σωστά σκοπεύεις να πράξεις, εξάλλου δεν έχουν γραφτεί χωρίς λόγο αυτά τα λεπτομερή άρθρα http://www.aquazone....showtopic=74611 κι εδώ http://www.aquazone....showtopic=34220 ;) τα οποία τονίζουν να μην αγοράζουμε ποτέ ψάρι αν πέσουν στην αντίληψή μας νεκρά ψάρια και βρώμικα ενυδρεία !

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Και πολύ σωστά σκοπεύεις να πράξεις, εξάλλου δεν έχουν γραφτεί χωρίς λόγο αυτά τα λεπτομερή άρθρα http://www.aquazone....showtopic=74611 κι εδώ http://www.aquazone....showtopic=34220 ;) τα οποία τονίζουν να μην αγοράζουμε ποτέ ψάρι αν πέσουν στην αντίληψή μας νεκρά ψάρια και βρώμικα ενυδρεία !

δεν εχω διαβασει ποτε αυτα τα αρθρα θα το κανω τωρα αμεσως τα ενυδρεια του καταστηματος δεν ειναι και τοσο βρωμικα σπανιος βλεπω ψωφιο ψαρι αλλα πολλες φορες αρρωστα ειδικα τα χρυσοψαρα !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...