KLMT 30 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα παιδια εχω ενα 50αρι ενυδρειο με καποια ειδη ψαριων μεσα αλλα δν ειναι αυτο το 8εμα που 8ελω να θιξω σε αυτο το ποστ.Αυτο π με ενδιαφερει ειναι τα φυτα.Αυτη τηστιγμη μεσα στο ενυδρειο υπαρχει ενα πολυσπερμα και2 πολυ μικρα ματσακια απο ενα φυτο ονοματη lilaeopsis mauritiana.Να δωσω καπιεσ παραπανω πληροφοριεσ και μετα να σασ πω σε τι χρειαζομαι την πολυτημη βοιθεια σασ:το ενυδρειο δν εχει υποστρομα φοτισμο εχει 3 λαμπεσ τ5 των 8βατ η μια γινεται παροχη του sera florena(το οποιο σιντομα θα αντικατασταθει απο το αντιστιχο τησ seachem) και diy co2 επιδι σκευτομαι να προσ8εσω αρκετα φυτα και ισωσ και καπιο γρασιδι θα ηθελα να να με βοη8ισεται λιγακι.για αρχη 8ελω να αντικαταστησω το diy co2 με καπια αλη μορφη co2 εσεισ πια μ προτεινεται(ναι ειναι ικονομικη αν γινετε)?σκευτομαι για μπουκαλα αλλα απο οτι εχω διαβασει η τιμεσ ειναι λιγο τσιμπιμενεσ. Αυτα προσ το παρων.Ελπιζω να μν σασ κουρασα και με μεγαλη μου χαρα να ακουσω τισ αποψεισ σασ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Γεια σου φιλε και χρονια πολλα. Πριν σου πω καποια πραγματα θελω να μου πεις ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου και τι διαχυση χρησιμοποιεις στο diy co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 30 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Το ενυδρειο τρεχει περιπου 1 χρονο αλλα δν υπηρχε παντα co2.για διαχηση συνη8ιζα να χρησιμοποιω μια αεροπετρα αλλα εδο και μι εβδομαδα περιπου εχο βαλι το σολινακι μεσα στο φιλτρο(εσωτερικο) και κοντα στην αντλια με αποτελεσμα με το που βγαινουν οι φισαλιδεσ να τισ ρουφαει η αντλια και να τισ κανει παρα πολυ μικρεσ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Οι συμβουλες που μπορω να σου δωσω ειναι να βαλεις καποια λαμπα ακομη,ωστε να μπορεις να δοκιμασεις καποιο γρασιδι. Αν θες να μεινεις στο diy co2 τοτε χρησιμοποιησε σκαλα διαχυσης η αυτο.Καποια ευκολα γρασιδια που μπορεις να δοκιμασεις ειναι Echinodorus tenellus,marsilea,cryptocoryne parva.Στην περιπτωση σου επειδη το ενυδρειο σου τρεχει 1 χρονο,η αμμος εχει μαζευψει αρκετα οργανικα οπωτε ειναι σχεδον σαν να εχεις υποστρωμα.Ομως θα χρειαστεις και πληρης λιπανση εκτος απο τα παραπανω που σου εγραψα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 30 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Σε ευχαριστω.Θα ηθελα να ''ξεφορτοθω'' το diy co2 αρα ποια ειναι η πιο οικονομικη λυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Δυστοιχος δεν ξερω αν οι αλλες λυσεις ειναι οικονομικες αλλα ταυτοχρονα και καλες οσο η μπουκαλα με το ολοκληρομενο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 30 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Τι χρηαζεται για ενα ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα?απο που μπορω να τα προμη8ευτω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Αν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ θα βρεις πολλα θεματα για co2.Στην περιπτωση σου επειδη το ενυδρειο σου ειναι μικρο δεν θελεις μεγαλη μπουκαλα.Παντως εγω στο δικο μου το 40αρι παιζω με diy co2 και εχω και γρασιδια και μετριας δυσκολιας φυτακαι πανε πολυ καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 30 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Σε ευχαριστω για την βοη8εια.οποιοσ αλοσ εχει καποια διαφορετικη γνςμη ευχαριστοσ να την ακουσω.επισησ πια αλλα φυτα μετριασ δυσκολιασ προτεινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 30 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Υπάρχουν μικρά συστήματα διοξείδιο με μπουκάλα τον 80g και σύστημα διάχυσης. Τέτοια κιτ έχουν η fluval η denerle και νομίζω και η sera! Το κόστος τους είναι από 50 έως 80 ευρώ ανάλογα το τι θα πάρεις και είναι μια πολύ καλή λύση για τα λίτρα σου. Ανάλογα την χρήση που θα κάνεις και την φυτομαζα του ενυδρείου σου μια τέτοια μπουκάλα μπορεί να σου κρατήσει μεχρη και 3 μήνες, μετά απλά παίρνεις μια ανταλλακτική μπουκάλα! Κάνε μια αναζήτηση σε καταστήματα η στο ιντερνετ και θα τις βρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #11 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Ν τα εχω δει και ειναι η ποιο προσιτη λυση αλλα για την ωρα λεω να μεινω στο diy.για την διαχηση το εψαξα λιγο και βρικα οοτι μπορει να δουλεψε η πατεντα με το σολινακι στην εισοδο την αντλιασ.το diy co2 ειναι αρκετο για φοθλ φιτεμενο?φουλ φιτεμενο εινοαι ο στοχοσ αλλα στην πορια μπορει να αλαξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Αν εχεις την σωστη διαχυση και δεν αφηνεις το μειγμα να πεσει πολυ τοτε μπορεις να εχεις πολυ καλα αποτελεσματα με το diy Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #13 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Ωραι λοιπον για να μην ανηγω καινουριο 8εμα 8α παρα8εσω εδω τισ ιδεεσ μ.Οπωσ σασ ειπα θελω να το φυτεψω το ενυδρειο μ και να αλλα 3ω ελαφροσ το στισιμο χρησιμοποιοντασ τα διακοσμιτικα(μια ριζα και μια πετρα) που εχω τρ.Το εψα3α λιγο και βρηκα κατι που μου αρεσε παρα πολυ ειναι αυτο εδω http://www.tropica.com/en/layouts/layout-67-(38l)/description.aspx ειναι ακριβοσ στισ διαστασεισ του ενυδρειου μ(παροτι το δικο μ χωραει παραπανω λιτρα ισωσ λογο των ελαχιστων διακοσμιτικων).πωσ σασ φαινεται?θα ειναι αρκετο το diy co2?τρ εχω συνολο 24 βατ φωτισμο αρα δν 8α εχο προβλημα απο φωτα.το γεγονοσ οτι δν εχω υποστρομα λετε να παι3ει ρολο?μπορω να βρω τα συγκεκριμενα φυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Βασικα το λινκ δεν δειχνει κατι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #15 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Δν ειναι μονο το μπλε μεροσ εχει και λιγο παραπανω http://www.tropica.c.../layout-67-(38l)/description.aspx Kαι επιδι παλι δν το βγαζει αυτο ειναι το βιντο απο το youtube Έγινε επεξεργασία 31 Δεκεμβρίου 2012 - KLMT Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Νομιζω οτι θα χρειαστεις παραπανω φωτισμο για να το πετυχεις.Οσο για το diy co2,οπως σου ειπα αν εχεις καλη διαχυση και αλλαζεις το μειγμα γρηγορα τοτε μπορεις να κανεις αρκετα πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #17 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Για τν φωτισμο λεει στο τελοσ οτι εχει 2 λαμπεσ των 11 βατ/μια. ξερεισ που μπορω να βρω αυτα τα φυτα?ή αν μπορω να τα αντικαταστησω με καποια αλλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 1 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Το πιό σωστό είναι σαφώς το έτοιμο co2 με μπουκάλα μανόμετρα κλπ. Ειναι το μονο που δεν θα σε ταλαιπωρησει με μαγιές, ζάχαρες κοκ, Αν δεν πετυχεις την σωστη μίξη θα εχεις θεμα με το diy και ακολουθως πρόβλημα με τα φυτά αφου τη μία θα ειναι επαρκες (συνηθως στην αρχή της μίξης) και μετά από λίγες μέρες η απόδοση θα πέφτει.Ενας εξισου σημαντικός παράγοντας είναι και η θερμοκρασία που άν δεν ειναι υψηλή θα εχεις θέμα απόδοσης με το diy co2. Oπότε η κίνηση που θα σου λύσει τα χέρια είναι η μπουκάλα που θα την πληρωσεις μια φορά αλλά θα την έχεις χρόνια και με οικονομικό γέμισμα.(περιπου 4 ευρω τα 2κιλά)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 1 Ιανουαρίου 2013 #19 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Επισης μπορεις να βρεις σε καλη τιμη πλήρες συστημα σε πολυ καλη τιμη στις αγγελιες εδω....εγω πηρα με ενα κατοσταρικο και ησυχασα πλεον...ξερω οτι μπορει να σου ληψει απο αλλου,αλλα σε ξεπληρωνει μετα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snakehead 1 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 1 Ιανουαρίου 2013 επίσης αν θελεις φυτα όχι πολυ υψηλων απαιτησεων μπορεις να δοκιμασεις με υγρο διοξείδιο και υγρο λιπασμα . το μεγαλυτερ ρολο τον παιζει ο φωτισμος. εγω τετοια χρησιμοποιω και τα φυτα μου εχουν τουμπανιασει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 1 Ιανουαρίου 2013 επίσης αν θελεις φυτα όχι πολυ υψηλων απαιτησεων μπορεις να δοκιμασεις με υγρο διοξείδιο και υγρο λιπασμα . το μεγαλυτερ ρολο τον παιζει ο φωτισμος. εγω τετοια χρησιμοποιω και τα φυτα μου εχουν τουμπανιασει Για τα φυτα που θελει να βαλει ο φιλος το excel δεν θα του κανει δουλεια. Αν θες να παρεις μπουκαλα,επειδη το ενυδρειο σου ειναι μικρο,χρειαζεσαι μικρη,μην παρεις ας πουμε 5 κιλα Καλη χρονια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 1 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Καλησπερα και καλη χρονια.αποφασισα μεχρι να φυτεψω φουλ το ενυδρειο μ να αρκεστο με το diy co2.με το aquascape τι λετε?τι αλλο μ προτεινετε για να ειναι πετυχημενο το ενχηρημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Καλη χρονια.τα αναρτημενα βιντεακια με συνθεσεις κλπ εδω μεσα τα εχεις δει να παρεις ιδεες; Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 1 Ιανουαρίου 2013 Author #24 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Ναι φιλε μου ταεχω δει αλλα απο ολα τα σεταπ που εχω δει γενικοσ μονο αυτο που παραθεσα εδω ειναι στα λιτρα μ και μ επιτρεπει να χρησημοποιησω το ηδη υπαρχον διακοσμο.δν απετει δλδ να αρχισω αγορεσ απο την αρχη για το συγκεκριμενο aquascape Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 1 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Χρηματα αλλα δεν χρειαζεται να ριξεις για το ακουασκειπινγκ.σου τα δινει απλοχερα η ελληνικη φυση.απο τη φυση επισης μπορεις να αντιγραψεις ιδεες για το στησιμο του ενυδρειου σου.θα χρειαστεις,βενζινη στο αυτοκινητο,σακουλες,κεζαπ για να τσεκαρεις σκληροτητες σε πετρες,βουρτσακι σκληρο για να καθαριζεις τις πετρες απο βρωμιες-λασπες πριν χρησιμοποιησεις το κεζαπ στις πετρες,φωτογραφικη για να θυμασαι το σετ απ που ειδες και σου αρεσε και φυσικα ορεξη να ασχοληθεις με ολα αυτα. Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος