Jump to content

Beaver's Crazy Reef

Crazy_Beaver

Recommended Posts

το εχω δει με μονιμα τις λεπιδες ανοιχτες τα σπαει

• 3 weeks later...

Λουκά, έχεις κάνει τρομερό στήσιμο βράχου! Μπράβο! :bigemo_harabe_net-64:

Και οι ψαρούκλες φοβερές.

Σε τι φάση βρίσκεται τώρα?

ΥΓ: Δεν πιστεύω να μην πάχυνες τον χαβανέζο, θα σε μαλώσω! :bigemo_harabe_net-55:

Μια χαρά το στήσιμο... τι λέει ο Υπερίωνας σ αυτές τις διαστάσεις? απ ότι βλέπω το καλύπτει, αλλά αφήνει περιμετρικά κάποια πιο σκοτεινά σημεία που εμένα προσωπικά μου αρέσει, άσε που βολεύει κιόλας για κάποιους μη απαιτητικούς οργανισμούς.

Έτσι η τοποθέτηση των οργανισμών πιθανός να έχει πιο ενδιαφέρον που θα είναι χωρισμένοι σε περιοχές !!!

• 2 weeks later...

Τώρα που οι διακοπές τελειώσανε ας κάνω ένα update της κατάστασης.Δυστυχώς ο Αύγουστος δεν μας πήγε καλά.

Μετά την εισαγωγή ενός στρωμένου scopas στις αρχές του μήνα όλα τα tang βγάλανε ick και ο scopas μετά από 2 μέρες σταμάτησε να τρώει.
Έδινα σκόρδο φούλ μέχρι να φύγω και κατέβασα την αλατότητα . Η θερμοκρασία έπαιζε στους 28 - 28,5 .

Σαν να μην έφτανε αυτό όταν έλειπα η βάση που είχα κάνει για το σκιμμερ έκανε κοιλιά (είχα δει από την αρχή ότι ήθελε και στην μέση πόδι και το είχα αμελήσει γιατί είχε βράχο από κάτω ) με αποτέλεσμα το σκιμμερ να πλαγιάσει και να μην δουλεύει . Κερασάκι στην τούρτα σταμάτησε να δουλεύει και η μια Tunze :bigemo_harabe_net-106:

Συνολικές απώλειες από τον υπέροχο Αύγουστο

Scopas
Court Jester Goby
Orange Spotted Goby x2
Purple Dottyback x1

Τα υπόλοιπα 3 tang φαίνεται να αρχίζουν να το ξεπερνούν το ick ειδικά το sailfin και το yelow σχεδόν έχουν αναρρώσει πλήρως.
Ο λευκόστερνος το παίζει λίγο δύσκολος.

Όλο το ενυδρείο καλυμμένο με cyano και το εξής κουφό.

Στο refugium είχα caulerpa που είχε φουντώσει και μια μπαλίτσα chaeto που δεν είχε μεγαλώσει καθόλου από όταν την έβαλα.
Η caulerpa εξαφανίστηκε και η chaeto 4απλασιαστηκε σε μέγεθος.

Τα πήρα κρανίο και ξήλωσα την βάση του σκίμμερ ( τώρα έχω πρόβλημα με microbubles :bigemo_harabe_net-88: ) και έβγαλα και αρκετό βράχο από το sump μιας και καθώς έκανα δουλείες είδα πολύ βρωμιά και δεν μου άρεσε. Τώρα έχω αφήσει περίπου 10 κιλά ( όπως αποδείχθηκε είχα γύρω στα 40).

Άλλαξα θέση στους κυκλοφορητές και έχω πολύ καλύτερη κυκλοφορία και αμέσως το cyano άρχισε να υποχωρεί αλλά έχουμε δρόμο ακόμα.

Αυτά τα νέα μας.

Με τις υγίες μας :bigemo_harabe_net-111:

keep reefing

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

Λουκά, έχεις κάνει τρομερό στήσιμο βράχου! Μπράβο! :bigemo_harabe_net-64:

Και οι ψαρούκλες φοβερές.

Σε τι φάση βρίσκεται τώρα?

ΥΓ: Δεν πιστεύω να μην πάχυνες τον χαβανέζο, θα σε μαλώσω! :bigemo_harabe_net-55:

Τον πάχυνα αλλά ξανα ταλαιπωρήθηκε ο καημένος!

Μια χαρά το στήσιμο... τι λέει ο Υπερίωνας σ αυτές τις διαστάσεις? απ ότι βλέπω το καλύπτει, αλλά αφήνει περιμετρικά κάποια πιο σκοτεινά σημεία που εμένα προσωπικά μου αρέσει, άσε που βολεύει κιόλας για κάποιους μη απαιτητικούς οργανισμούς.

Έτσι η τοποθέτηση των οργανισμών πιθανός να έχει πιο ενδιαφέρον που θα είναι χωρισμένοι σε περιοχές !!!

Βαγγέλη ΙΜΗΟ ο Υπεριώνας δεν κάνει για μεγαλύτερο από 80 πλάτος ενυδρείο. Θέλω να βάλω το παρόμετρο μέσα να μετρήσω βέβαια για να είμαι σίγουρος για την ωφέλιμη επιφάνεια με στοιχεία.

Λουκα για τις απωλειες και γενικοτερα για τις δυσκολιες,μη στεναχωριεσαι.

Μη το βαζεις κατω και κατι καλο θα βγει απο αυτο.Οι δυσκολιες και οι στραβες ειναι αυτες που μας κανουν καλυτερους

και μας μαθαινουν πραγματα.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη θα εβαζα ακομα εναν με δυο κυκλοφορητες.

Μπορει να εχεις βαλει λιγο βραχο και η κυκλοφορια να ειναι πιο ευκολη,αλλα το ενυδρειο ειναι μεγαλο.

Το κυανο θα φυγει οταν ερθει η ωρα του η' οταν βρεις τι το προκαλει.

Εχεις καμια υποψια?

Για τον υπεριωνα στα ειχα πει.

Κανε μια κατασκευη με καποιο τροπο να τον βοηθησεις.

Θα σου προτεινα τ5.Δεν θα το πιστευεις οτι μερικες τ5(54αρες..στο 1,30 δεν εισαι?) θα βγαλουν σχεδον το ιδιο φως με τον υπεριωνα.

Μην κοιτας το parmeter,κοιτα(οπως ειχες πει μονος σου λιγο πιο πισω) τι θα σου πουν τα κοραλια σου και τον τροπο

που διαχεεται-"πεφτει" το φως πανω τους.

Γιατι δεν κανεις μια βαση απο eggcrate στο sump να πατησει πανω ο βραχος και απο κατω,να βαλεις εναν κυκλοφορητη

ωστε και να εχει καλυτερη κυκλοφορια ο βραχος αλλα και να μη μαζευονται detritus?

Λουκα για τις απωλειες και γενικοτερα για τις δυσκολιες,μη στεναχωριεσαι.

Μη το βαζεις κατω και κατι καλο θα βγει απο αυτο.Οι δυσκολιες και οι στραβες ειναι αυτες που μας κανουν καλυτερους

και μας μαθαινουν πραγματα.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη θα εβαζα ακομα εναν με δυο κυκλοφορητες.

Μπορει να εχεις βαλει λιγο βραχο και η κυκλοφορια να ειναι πιο ευκολη,αλλα το ενυδρειο ειναι μεγαλο.

Το κυανο θα φυγει οταν ερθει η ωρα του η' οταν βρεις τι το προκαλει.

Εχεις καμια υποψια?

Για τον υπεριωνα στα ειχα πει.

Κανε μια κατασκευη με καποιο τροπο να τον βοηθησεις.

Θα σου προτεινα τ5.Δεν θα το πιστευεις οτι μερικες τ5(54αρες..στο 1,30 δεν εισαι?) θα βγαλουν σχεδον το ιδιο φως με τον υπεριωνα.

Μην κοιτας το parmeter,κοιτα(οπως ειχες πει μονος σου λιγο πιο πισω) τι θα σου πουν τα κοραλια σου και τον τροπο

που διαχεεται-"πεφτει" το φως πανω τους.

Γιατι δεν κανεις μια βαση απο eggcrate στο sump να πατησει πανω ο βραχος και απο κατω,να βαλεις εναν κυκλοφορητη

ωστε και να εχει καλυτερη κυκλοφορια ο βραχος αλλα και να μη μαζευονται detritus?

Μιχάλη σε ευχαριστώ για την εμψύχωση.

Έχω στα σχέδια να μπει ακόμα ένας 6105 μόλις μαζέψω κανα φράγκο και μην ξεχνάμε ότι έχω και 10000 λίτρα από την αντλία επιστροφής(υπολογίζω περί τα 7500 πραγματικά).

Βασικό ρόλο στο κυανο νομίζω ότι έπαιξε η κόμπλα με το σκίμερ και η μείωση της κυκλοφορίας

Για τον υπεριώνα και τα λεντ τα έχουμε πει πολλές φορές. Από την αρχή είχα πει ότι θα χρειαστεί συμπλήρωμα μελλοντικά. Τ5 υπάρχουν σαν σκέψη αλλά ίδωμεν

Συμφωνώ ότι τον τελευταίο λόγο τον έχουν και θα τον έχουν τα κοράλλια αλλά ως μηχανικός δεν μπορώ αν δεν ξέρω τα νούμερα από πίσω

Σχετικά με την βάση για τον βράχο δεν θέλω να δώσω ύψος γτ έχω άλγες από πάνω!Σκέψου ότι ο βράχος ήταν στημένος αεράτα (για sump) είχε και έναν κυκλοφορητή μέσα + την κυκλοφορία από την υπερχείληση την οποία την έχω σπάσει σε 2 σημεία και πάλι κράτησε

Γενικά έτσι όπως είναι τώρα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος!

Αυτό που μένει είναι να πολεμήσω τις μικρο φυσαλίδες...

Σε αυτό το χόμπι πάντα υπάρχει μια δουλειά για αύριο :bigemo_harabe_net-134:

Κριμα φιλε λουκα....αλλα μην το βαζεις κατω!!Σιγουρα μετα απο αυτο θα βγεις πιο Δυνατος και σιγουρα καλυτερος!!Καλη συνεχεια στο εγχειρημα σου........

όλα για καλό γίνονται.. και οι σφαλιάρες που και που καλές είναι για να μαθαίνουμε και να δυναμώνουμε!!

Τώρα που οι διακοπές τελειώσανε ας κάνω ένα update της κατάστασης.Δυστυχώς ο Αύγουστος δεν μας πήγε καλά.

Μετά την εισαγωγή ενός στρωμένου scopas στις αρχές του μήνα όλα τα tang βγάλανε ick και ο scopas μετά από 2 μέρες σταμάτησε να τρώει.

Έδινα σκόρδο φούλ μέχρι να φύγω και κατέβασα την αλατότητα . Η θερμοκρασία έπαιζε στους 28 - 28,5 .

Σαν να μην έφτανε αυτό όταν έλειπα η βάση που είχα κάνει για το σκιμμερ έκανε κοιλιά (είχα δει από την αρχή ότι ήθελε και στην μέση πόδι και το είχα αμελήσει γιατί είχε βράχο από κάτω ) με αποτέλεσμα το σκιμμερ να πλαγιάσει και να μην δουλεύει . Κερασάκι στην τούρτα σταμάτησε να δουλεύει και η μια Tunze :bigemo_harabe_net-106:

Συνολικές απώλειες από τον υπέροχο Αύγουστο

Scopas

Court Jester Goby

Orange Spotted Goby x2

Purple Dottyback x1

Τα υπόλοιπα 3 tang φαίνεται να αρχίζουν να το ξεπερνούν το ick ειδικά το sailfin και το yelow σχεδόν έχουν αναρρώσει πλήρως.

Ο λευκόστερνος το παίζει λίγο δύσκολος.

Όλο το ενυδρείο καλυμμένο με cyano και το εξής κουφό.

Στο refugium είχα caulerpa που είχε φουντώσει και μια μπαλίτσα chaeto που δεν είχε μεγαλώσει καθόλου από όταν την έβαλα.

Η caulerpa εξαφανίστηκε και η chaeto 4απλασιαστηκε σε μέγεθος.

Τα πήρα κρανίο και ξήλωσα την βάση του σκίμμερ ( τώρα έχω πρόβλημα με microbubles :bigemo_harabe_net-88: ) και έβγαλα και αρκετό βράχο από το sump μιας και καθώς έκανα δουλείες είδα πολύ βρωμιά και δεν μου άρεσε. Τώρα έχω αφήσει περίπου 10 κιλά ( όπως αποδείχθηκε είχα γύρω στα 40).

Άλλαξα θέση στους κυκλοφορητές και έχω πολύ καλύτερη κυκλοφορία και αμέσως το cyano άρχισε να υποχωρεί αλλά έχουμε δρόμο ακόμα.

Αυτά τα νέα μας.

Με τις υγίες μας :bigemo_harabe_net-111:

keep reefing

εχω ακουσει Λουκα οτι και τα δυο μαζι στον ιδιο χωρο εχουν θεμα οτι δηλαδη τσακωνονται και το ενα προσπαθει να υπερισχυσει του αλλου.ασε που απλωνει με ριζες παντου ιδιος αυτη με τα μπλιλακια,και οταν λιγοστεψει η τροφη αρχιζει η μαχη τις επιβιωσης http://www.marineaquariumsa.com/showthread.php?t=38161%C2'>

Thank για το λινκ Νικ! Αν υπήρχε πόλεμος μεταξύ τους νομίζω οτι περισσότερες πιθανότητες είχε να νικήσει η caulerpa! Είχε περάσει απο φάση die off η οποία δεν με ενοχλούσε γτ υποτίθεται οτι ελευθερωθεί αμινοξεα και σακχαρα στο νερο με φυσικό τροπο ! Εγω θα μείνω στο ποστ του λινκ που αναφέρει οτι διαφορετικές άλγες καταναλώνουν διαφορετικά πράγματα και αυτή ήταν η λογική μου με το να βάλω και τις 2 ! Ειδωμεν πως θα εξελιχθεί !

• 4 weeks later...

Πολυ μελεμετημενο και ομορφο το ενυδρειο και το στησιμο σου, αν και δεν εχεις μετρο συγκρισης μια και ειναι καινουργιο, θα ηθελα να σε ρωτησω, εμπειρικα, η τοποθετηση του sump εξω με τη μονωση που του εκανες, πιστευεις οτι επιβαρυνε πολυ ?λιγο?...καθολου? τη ψυξη το καλοκαιρι που περασε?

• 1 month later...

Πολυ μελεμετημενο και ομορφο το ενυδρειο και το στησιμο σου, αν και δεν εχεις μετρο συγκρισης μια και ειναι καινουργιο, θα ηθελα να σε ρωτησω, εμπειρικα, η τοποθετηση του sump εξω με τη μονωση που του εκανες, πιστευεις οτι επιβαρυνε πολυ ?λιγο?...καθολου? τη ψυξη το καλοκαιρι που περασε?

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό πουμε ρωτάς γτ δεν είναι ότι το είχα μέσα πρίν για να συγκρίνω!

Μερικές φώτο από το νέο scape!

IMG_4010.jpg

IMG_4004.jpg

IMG_4001.jpg

και το squamoza

IMG_4005.jpg

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

Μ αρέσει πολύ το στήσιμο, όπως και ο φωτισμός που δεν καλύπτει όλο το ενυδρείο και δημιουργεί ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα... σχεδόν "μυστικιστικό" !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...