timik 30 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλου και χρόνια πολλά. Ο λογαριασμός μου υπάρχει κάποια χρόνια τώρα και κατά καιρούς παρακολουθώ το forum. είχα ρίξει πολύ διάβασμα στην πρώτη προσπάθεια μου για θαλασσινό και μπορώ να πω πως τώρα διαβάζω πάλι γιατί τα είχα παρατήσει για ένα διάστημα λόγο άλλον προτεραιοτήτων. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξαναφτιάξω το reef μου και ελπίζω να πάει καλά και αυτή τη φορά.. Ο ενυδρείο είναι 260 λίτρα και το sump μου στα 125+- λίτρα. Έχω κάνει εσωτερική υπερχείλιση με 2 ιντσες σωλήνα και τρύπα στον πάτο του ενυδρείου και 3000 λίτρα/ ώρα κύκλο νερού. Έχω ένα skimmer v2 600 με αντλία 2100 λίτρα/ωρα 300watt θερμάστρα 2 κυκλοφορητές 5000 λίτρα/ ώρα. Έχω κάπου στα 35 με 40 κιλά βράχο Το φωτιστικό μου προς το παρών έχει μια λευκή και μια μπλε τ5 (DIY κόντρα πλακέ θαλάσσης) σε πρώτη φάση θα το δουλέψω έτσι και μόλις έρθει η ώρα για να πρώτα κοράλλια θα φτιάξω κάτι αλλά σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει σαν fish only. 19/12/12 γέμισα νερό και άρχισα να σπάω το αλάτι. (νερό από ΑΟ) 21/12/12 τεστ νερού. Νο3 : 0 KH: 6-7 PH: 8.2-8.3 CL: 0 Αυτά είναι τα τεστ που έκανα σε πρώτη φάση για να δω λιγάκι τι παίζει. Ένα από τα ερωτήματα μου είναι το εξής. στο sump έχω βάλει βράχο και αραγωνίτη. Να το κρατήσω ως έχει ή να βγάλω τον αραγωνίτη και να αφήσω μόνο βράχο;;; Σε μερικές μέρες θα έρθουν και οι φωτογραφίες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλως μας ηρθες και παλι φιλε Προσωπικα εγω θα αφηνα μονο το βραχο στο σαμπ. Καλη συνεχεια και περιμενουμε φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 καλώς ήρθες και πάλι συνφωνω και εγω στο να αφήσεις μόνο το βράχο καλη συνεχεια και αναμένουμε φωτογραφίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 30 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλώς ήρθες φίλε θα συμφωνήσω με τα παιδιά ποιο πάνω να αφήσεις μόνο τον βράχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 30 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Κ΄πως έτσι έχω σκεφτεί και εγώ να αφαιρέσω τον αραγωνίτη και και βάλω λίγο μόνο για τις άλγες chaeto και caulerpa που σκέφτομαι να βάλω. Επίσης ψάχνω μια πατέντα για τον άνθρακα και αντιφώσ γιατί δεν έχω κάποιο κλειστό - σωστό δωμάτιο για να περνάει το νερό όπως πρέπει. Υπάρχει κάποια κατασκευή έστω πατέντα που μπορεί να προσαρμοστεί στο sump για να βοηθήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Eνα εσωτερικο φιλτρο μεσα στο σαμπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 30 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Προσπαθώ να το αποφύγω για λόγους χώρου αλλά και κατανάλωσης ρεύματος! θα μου πεις reef και κατανάλωση είναι αδελφάκια. Έστω αυτό το λίγο αν μπορώ να το αποφύγω θα είμαι κερδισμένος.. βρήκα κάποιες πατέντες σε αναζήτηση μου στο net αλλά δεν ξέρω ακόμα ποια να ακολουθήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 2 κρεμαστούς ριάκτορες έναν για κάθε υλικό.Κάπου πήρε το μάτι μου αυτούς της TLF150 είναι πολύ καλοί για τέτοια υλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 30 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Σκέφτομαι την κατασκευή DIY ριάκτορ σαν τον TLF 150. Έχει κάνει κάποιος καμία τέτοια κατασκευή? υπάρχει υλικό να πάρουμε καμιά ιδέα.. Θα μπορούσα να βάλω και τα δύο υλικά μου σε ένα ριάκτορα ή σε ξεχωριστούς ? Τι αντλία πρέπει να έχει, δηλαδή πόσα λίτρα νερού να περνάνε μέσα από τον ριάκτορα / ώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 31 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Καλή δεύτερη αρχή. Και όλο τον αραγωνιτη να βγάλεις ακομα καλύτερα. Θα καθαρίζει ποιο άνετα. Σε κάλτσες και χωρισματα τα υλικά δεν θα σου κάνουν δουλεια και θα πανε χαμένα, τουλάχιστον ένα ριακτορακι για αρχή πιο πολλη οικονομία θα σου κανει και πιο αποτελεσματική δουλεια του οοολου υλικού. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 31 Δεκεμβρίου 2012 Author #11 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Σε ευχαριστώ φίλε μου. Να είσαι καλά. Μάλλον εγώ δεν το έθεσα σωστά και δεν έγινα κατανοητός. Ριάκτορα θα φτιάξω απλά ρωτάω αν μέσα στον ριάκτορα μπορώ να βάλω και τα δύο υλικά μου ή μόνο το ένα (άνθρακα πχ) Χρειάζομαι δύο ριάκτορες ή μόνο έναν ?> Και κάτι ακόμα πόσα λίτρα νερού θα πρέπει να περνούν απο τον ριάκτορα ανά ώρα για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 1 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Συνήθως εκτός απο το οτι θέλουν διαφορετική ροή σαν υλικά για να κάνουν δουλειά έχουν και διαφορετική διάρκεια ζωής. Οπότε όχι εγώ δεν θα έβαζα 2 υλικά σε ένα ριάκτορα. Και εγώ ήθελα να φτιάξω DIY ριάκτοράκι αλλά καλύτερο απο τον έτοιμο δεν έχει. Για τα λεφτά που έδωσα κιόλας μια χαρά άσχετο αν δεν τον χρησιμοποιώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 1 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω. Καλύτερα 2 ξεχωριστούς ριακτορες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 5 Ιανουαρίου 2013 Author #14 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Έγινε η πρώτη προσπάθεια κατασκευής (πατέντας) ριάκτορα αλλά δεν απέδωσε καρπούς. Έχω βάλει μια αντλία με πλαστικές σωληνώσεις και μια βάνα για ρύθμιση της ροής και ένα μπουκάλι για το υλικό. το μπουκάλι ήταν μικρό και δεν αρκεί! θα δοκιμάσω δεύτερη πατέντα με μεγαλύτερο μπουκάλι και θα ενημερώσω για την λειτουργία του. Το βλέπω να καταλήγω σε TLF 150 και εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 17 Ιανουαρίου 2013 Author #15 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Από απλή led ταινία τι μπορώ να χρησιμοποιήσω? σε συνεργασία με τ5 πάντα. Βοήθεια λίγο στο τι να βάλω. τι ταινίες σε χρώματα μπορώ να βάλω λευκές μπλε κλπ??? Μιλάμε για μαλακά κοράλλια σε πρώτη φάση και ίσως και λίγα εύκολα σκληρά αργότερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 17 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 17 Ιανουαρίου 2013 Καλη αρχη φιλε μου. Εχω κ εγω 2 TLF 150 και μπορω να πω οτι ειναι απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει! Για φωτισμο γιατι θες να πας σε led + t5 ? Καλυτερα βαλε επιπλεον τ5 παρα συνδυασμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 18 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Καλη αρχη φιλε μου. Εχω κ εγω 2 TLF 150 και μπορω να πω οτι ειναι απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει! Για φωτισμο γιατι θες να πας σε led + t5 ? Καλυτερα βαλε επιπλεον τ5 παρα συνδυασμο. γιατι οχι συνδιασμο? εμενα θα μ'αρεσε να το δοκιμασω στο μελλον http://reefbuilders.com/2012/05/30/ati-led-powermodul-hybrid-light/ http://aquario.gr/fotismos/ledfotistika/ati-powermodule-8x80-watt-t5-4x75-watt-led.html#.UPjuIvKriz4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 18 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Νομίζω πως δεν κερδίζεις τπτ γιατί οι τ5 θα υπερκαλύπτουν το led στο θέμα του φωτισμού ως προς το τι βλέπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 18 Ιανουαρίου 2013 Author #19 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερο ή όχι πάντως σίγουρα θα είναι οικονομικότερο. Μιλάω για απλή led ταινία από ηλεκτρολογικό υλικό. Το τι θα βλέπεις είναι σχετικό. Το τι θα παράγουν δεν μας ενδιαφέρει περισσότερο? Τι χρώματα led μπορούμε να βάλουμε για καλύτερα αποτελέσματα και σε τι watt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 18 Ιανουαρίου 2013 #20 Share 18 Ιανουαρίου 2013 αυτου του τυπου οι λεντοταινιες κανουν μονο για moonlight και οχι για κυριως φωτισμος σε reef. αν σκεφτεσαι για λεντ η θα πας σε ετοιμο φωτιστικο η θα παρεις diy κιτ με λεντ και θα το στησεις μονο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 18 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 18 Ιανουαρίου 2013 αυτου του τυπου οι λεντοταινιες κανουν μονο για moonlight και οχι για κυριως φωτισμος σε reef. αν σκεφτεσαι για λεντ η θα πας σε ετοιμο φωτιστικο η θα παρεις diy κιτ με λεντ και θα το στησεις μονο σου. Συμφωνώ απολύτως! Εγώ έχω πάρει 2 λεντοταινιες και τις έχω προσαρμόσει στην βάση του sump. Αν υπάρχει έλλειψη χώρου,είναι ότι πρέπει για φωτισμό εργασίας στο sump. Μέχρι εκεί όμως!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 18 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 18 Ιανουαρίου 2013 Δεν έχουμε επιλογές σε απλό led δηλαδή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος