n_vergopoulos 29 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 29 Δεκεμβρίου 2012 φιλοι μου θα σας κάνω μια αναλυτική παρουσίαση του ενυδρείου μου με τα pseudotropheus cyaneorhabdos maingano Γενική κατηγορία ενυδρείου: Ρήγμα Ανατολικής Αφρικής – Λίμνη malawi Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):101 Χ 41 Χ 50Υ Συνολικά Λίτρα:180 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:2 anubia gigantea Ψάρια: ένα χαρέμι (1 + 5) pseudotropheus cyaneorhabdos maingano Άλλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Γκρι αφίσα (δεν εχει μπει ακόμα) Πέτρες: διάφορες πέτρες, ασβεστολιθικές κα μη. Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά :- Υπόστρωμα: - Βυθός:25 κιλά μαυρη χαλαζιακή άμμος. Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λάμπα Τ5 45 w Διάρκεια φωτισμού: 17:00 έως 23:00 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:Fluval 305 1000 λτ/ω Θέρμανση/ Ψύξη: jager 300w Λίπανση:- Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: ένας κυκλοφορητής SEN JVP-102 ΑΒ 3000 λιτρα/ω. Διατροφή: cichlid omni flakes της ocean nutrition, vegetable flakes και kelp alge flake της tropical, μια φορά της εβδομάδα spiroulina, και μια φορά την εβδομάδα καταψυγμένο Mysis και krill. Η συχνότητα των ταϊσμάτων ειναι από 3 φορές την ημέρα. Παράμετροι pH: 8,0 Γενική σκληρότητα (GH): 12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3): 25 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 26,5 Συντήρηση Αλλαγές νερού:70 λίτρα κάθε 10 ημέρες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: αντιχλώριο Άλλες ρουτίνες συντήρησης: ανα 2 μήνες καθαρισμός του φίλτρου Λοιπές πληροφορίες : το ενυδρείο τρέχει 3 μήνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 29 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2012 Πολύ καλό Νίκο! Όλα πολύ ωραία! Μόνο μια παρατήρηση. Αν θες, καλύτερα κάντο 2 στίβες με πέτρες και όχι 1 ενιαία, γιατί είναι καλύτερο και οπτικά, και πιο βολικό για τα ψάρια σου. Σε περίπτωση που βγουν 2 αρσενικοί έχεις ήδη 2 ζώνες οπότε δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσεις κανέναν. Στο λέω εκ πέιρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 30 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 πολυ ομορφο φιλαρακι!!! την Omni flakes καλο θα ηταν να μην την δεινεις καθε μερα, κατα τ'αλλα το στήσιμο μαρεσει πολυ! σε περιπτωση που εχεις 2 ασρενικους καλυτερα να φυγει ο ενας, αν και νομιζω οτι εχεις διαπιστωμενα φυλλα σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 30 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Καλοριζικο φιλε !!! Φοντο θα βαλεις; Αυτο το "ρηγμα Αν. Αφρικης" που γραφεις ολα τα λεφτα χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinos 30 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 Πάρα πολύ ωραίο συγχαρητήρια . Για φόντο αντί για γκρι αφίσα μήπως να έβαζες μαύρο χαρτόνι να δέσει με το χρώμα της άμμου και να προσθέσει βάθος στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 30 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 30 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Μπράβο, πολύ μου άρεσε το στησιμο. Όπως έγραψαν, αν βγει και δεύτερο αρσενικό καλύτερα να τα βγάλεις... από τις φώτο νομίζω ότι έχεις 2. Εγώ θα φύτευα δεξια και ίσως αριστερα δίπλα στα τζάμια μερικές βαλισνέριες που με το καιρό θα καλύψουν θερμαντικά, εισόδους φίλτρου κλπ. Φόντο σκούρο χαρτόνι...π.χ. μαύρο, μπλε. Η Μέση Θερμοκρασία είναι ψυλά... πιο καλά είναι κάπου στα 24C. Τα 70 λίτρα είναι πολλά σε μία αλλαγή νερού... δες πόσο είναι το καθαρό νερό σου, περνάει τα 50% η ποσότητα της αλλαγης... πρωτείνω 40 λίτρα και κάθε εβδομάδα. Καλη συνέχεια με τα πανέμορφα αυτά ψαράκια. Έγινε επεξεργασία 30 Δεκεμβρίου 2012 - lingistis Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 31 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 31 Δεκεμβρίου 2012 Ομορφο στησιμο...ωραια ζωντανά, φοβερά χρώματα!!! Μπράβο Νικο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Ιανουαρίου 2013 #8 Share 1 Ιανουαρίου 2013 Μπράβο, πολύ μου άρεσε το στησιμο. Όπως έγραψαν, αν βγει και δεύτερο αρσενικό καλύτερα να τα βγάλεις... από τις φώτο νομίζω ότι έχεις 2. Εγώ θα φύτευα δεξια και ίσως αριστερα δίπλα στα τζάμια μερικές βαλισνέριες που με το καιρό θα καλύψουν θερμαντικά, εισόδους φίλτρου κλπ. Φόντο σκούρο χαρτόνι...π.χ. μαύρο, μπλε. Η Μέση Θερμοκρασία είναι ψυλά... πιο καλά είναι κάπου στα 24C. Τα 70 λίτρα είναι πολλά σε μία αλλαγή νερού... δες πόσο είναι το καθαρό νερό σου, περνάει τα 50% η ποσότητα της αλλαγης... πρωτείνω 40 λίτρα και κάθε εβδομάδα. Καλη συνέχεια με τα πανέμορφα αυτά ψαράκια. Με κάλυψε και με το παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 1 Ιανουαρίου 2013 Author #9 Share 1 Ιανουαρίου 2013 να και ενα βιντεο !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 1 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 1 Ιανουαρίου 2013 υπεροχα ψαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 1 Ιανουαρίου 2013 υπέροχο το βιντεάκι!! ειδικά εκεί που ένα ψαράκι κρύβεται ανάμεσα στα φύλλα της ανούμπιας Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 13 Ιανουαρίου 2013 Author #12 Share 13 Ιανουαρίου 2013 μπηκε και το γκρι φόντο !!!! δειτε και μερικές φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 13 Ιανουαρίου 2013 #13 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Πολύ ομορφο Νικο!!!Να το χαίρεσαι!!! Καμια γέννα πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 13 Ιανουαρίου 2013 #14 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Πολύ όμορφα! Τον θερμοστάτη γιατί δεν τον φέρνεις όρθιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 13 Ιανουαρίου 2013 #15 Share 13 Ιανουαρίου 2013 πολύ όμορφο ενυδρείο. Να το χαίρεσαι! αν μπορείς δώσε και καμιά φωτογραφία με τα φώτα αναμμένα, νομίζω πως στις πιό πάνω φωτογραφίες χάνει ομορφιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Ιανουαρίου 2013 #16 Share 13 Ιανουαρίου 2013 Όμορφα ψάρια ! Ωραίο στήσιμο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 13 Ιανουαρίου 2013 #17 Share 13 Ιανουαρίου 2013 πολύ όμορφο ενυδρείο. Να το χαίρεσαι! αν μπορείς δώσε και καμιά φωτογραφία με τα φώτα αναμμένα, νομίζω πως στις πιό πάνω φωτογραφίες χάνει ομορφιά... 1+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 14 Ιανουαρίου 2013 #18 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Πολύ όμορφο στήσιμο και οι ψαρηδες κουκλια! Στις φωτο εχεις το φλας και το ενυδρειο φαινεται σκοτεινο..Δοκίμασε μια φώτο χωρίς φλας, και ας βγουν θολά τα ψάρια, να δειξει πιο ατμοσφαιρικό το ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 14 Ιανουαρίου 2013 Author #19 Share 14 Ιανουαρίου 2013 Πολύ ομορφο Νικο!!!Να το χαίρεσαι!!! Καμια γέννα πήρες? ευχαριστώ κωστή, όχι ακόμα δεν πηρα γέννα !!!!! Πολύ όμορφα! Τον θερμοστάτη γιατί δεν τον φέρνεις όρθιο? ειναι πολύ μακρύς και δεν χωράει όρθιος !!!!! πολύ όμορφο ενυδρείο. Να το χαίρεσαι! αν μπορείς δώσε και καμιά φωτογραφία με τα φώτα αναμμένα, νομίζω πως στις πιό πάνω φωτογραφίες χάνει ομορφιά... αναμμένα είναι !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 18 Ιανουαρίου 2013 Author #20 Share 18 Ιανουαρίου 2013 μερικές φωτογραφίες με την καινούρια μου μηχανή (στο αυτόματο) !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Ιανουαρίου 2013 #21 Share 18 Ιανουαρίου 2013 πολυ καλυτερες απο τις προηγούμενες!!!! μήπως πηρες κοπαδοψαρα ρε συ? ολο μαζι τα βλεπω!! το στησιμο μ'αρεσει παρα πολυ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 18 Ιανουαρίου 2013 Author #22 Share 18 Ιανουαρίου 2013 πολυ καλυτερες απο τις προηγούμενες!!!! μήπως πηρες κοπαδοψαρα ρε συ? ολο μαζι τα βλεπω!! το στησιμο μ'αρεσει παρα πολυ!! ειναι τα 5 θυληκά μαζί και ο γαμπρός στην γύρα !!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Ιανουαρίου 2013 #23 Share 18 Ιανουαρίου 2013 γιατι στον αυτοματο η μηχανη? η picteam κοιμήθηκε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 18 Ιανουαρίου 2013 Author #24 Share 18 Ιανουαρίου 2013 γιατι στον αυτοματο η μηχανη? η picteam κοιμήθηκε? όχι ρε φιλε, εχθες πήρα πρωτη φορά DSLR και ειμαι άσχετος ακόμα η picteam δίνει οδηγίες μια χαρά, αλλα θέλω πολύ προπόνηση !!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 18 Ιανουαρίου 2013 #25 Share 18 Ιανουαρίου 2013 γιατι στον αυτοματο η μηχανη? η picteam κοιμήθηκε? Η picteam δεν κοιμαται ΠΟΤΕ! δουλευει υπογειως! χεχε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος