Jump to content

Sos σαλιγκάρια στο ενυδρείο

Recommended Posts

Παιδια εμφανίστηκαν σαλιγκάρια στο ενυδρείο μου που δεν είχα ποτε πως εγινε και τι να κανω για να φύγουν

καλησπερα φιλε μου :)

καταρχην μην ανησυχεις! να ξερεις οτι με το φυτεμα φυτων στο ενυδρειο μας μπορει να ερθουν και σαλιγκαρια τα οποια υπηρχαν στο περιβαλλον τους.τα σαλιγκαρια παντως να ξερεις οτι ειναι ακακα πλασματα σε ενα ενυδρειο. θα μπορουσες να τα βγαλεις μια φωτο για να σου πουμε ποια ειναι και να σου δωσουμε αναλυτικες πληροφοριες για αυτα.

κανε μας και μια παρουσιαση του ενυδρειου σου συμπληρωνοντας την παρακατω φορμα :)

http://www.aquazone....showtopic=50683

και σε μενα το ιδιο ειχε συμβει ..Δεν χρειαζεται να ανησυχεις , δεν ειναι τιποτα .Συμπληρωσε την φορμα που σου ειπε ο krouser και θα σου πουμε

Τα σαλιγκαρια ερχονται στο ενυδρειο μας με τα φυτα που αγοραζουμε.

Αν προσεχεις το ταισμα μπορεις να τα κρατησεις σε εναν μικρο αριθμο,παντως κανουν καλο σε ενα ενυδρειο,

Αν σε ενοχλουν αισθητικα μπορεις να βαλεις μερικα σαλιγκαρια helena και σε λιγο καιρο δεν θα εχει μεινει ουτε ενα.

καλησπέρα και εγω εχω σαλιγκαρια στο ενυδρειο μου τα οποια με τον καιρο ξεπαστρεψαν ολα σχεδον τα φυτα,προχθες αγορασα 2 σαλιγκαρια helena για να μου καθαρισουν το ενυδρειο τα οποια εχουν χαθει προφανως κατω απο την αμμο;Ειναι φυσιολογικο να ειναι κατω απο την αμμο;Πόσο καιρο μετα να ξαναφυτεψω το ενυδρειο μου λετε;

καποιος να απαντησει παρακαλω;

Καλησπέρα , είναι απολύτως φυσιολογικό να κρύβονται τα helena. Μου κάνει εντύπωση που σου έφαγαν τα φυτά τα σαλιγκάρια όμως ...

Χρειάζεται χρόνος για μειωθεί ο πληθυσμός από τα helena να ξέρεις. Εγώ θα το φύτευα ξανά όποτε είχα την ευκαιρία , δεν χρειάζεται να περιμένεις.

Καλησπέρα , είναι απολύτως φυσιολογικό να κρύβονται τα helena. Μου κάνει εντύπωση που σου έφαγαν τα φυτά τα σαλιγκάρια όμως ...

Χρειάζεται χρόνος για μειωθεί ο πληθυσμός από τα helena να ξέρεις. Εγώ θα το φύτευα ξανά όποτε είχα την ευκαιρία , δεν χρειάζεται να περιμένεις.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου ειχα φυτεψει τα φυτα που βλεπεις στο προφιλ μου και εδω και ενα μγηνα σχεδον εχουν εξαφανιστει πολλα απο αυτα και καποια ειχαν βγει απο την αμμο που τα εχω φυτευμενα.....εχω μπει στην μριζα τωρα τελευταια να φυτεψω εχινοδορο που τον εχω δει και σε καποιο ενυδρειο.....και ειναι ωραιο φυτο και απο οτι εμαθα και ευκολο και απλωνει μεσα στο ενυδρειο.....ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο υπαρχει καποιο φυτο σαν γρασιδακι που μπορω να βαλω στην αμμο;Ευχαριστω εκ των προτερων ....

Τα φυτά πάντως δε νομίζω να σου τα κατέστρεψαν τα σαλιγκάρια , κάτι άλλο φταίει. Για γρασιδάκι πρέπει να έχεις αρκετά δυνατό φωτισμό ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα.

Τα φυτά πάντως δε νομίζω να σου τα κατέστρεψαν τα σαλιγκάρια , κάτι άλλο φταίει. Για γρασιδάκι πρέπει να έχεις αρκετά δυνατό φωτισμό ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα.

τα εβλεπα τρυπια και πολλες φορες εβλεπα πανω τους λαθρεπιβατες.....καποιο διαστημα οι λαθρεπιβατες ηταν πολλοι και μεγαλοι εδω ομως και ενα μηνα περιπου που αρχισαν και τα φυτα να χανονται σιγα σιγα λιγοστεψαν και μερικους τους εδιωχνα χειροκινητα....τωρα πολλα σαλιγκαρια λαθρεπιβατες ειναι μικρα και ειπα οτι ειναι ευκαιρια πλεον να τα εξαφανισω και αυτα για αυτο αγορασα τα 2 helena .εσυ τι αλλο λες να φταιει για ταφυτα εκτος απο τα σαλιγκαρια;Οσο για τον φωτισμο εχω 2 λαμπες daylight Juwel

Αν δεν γνωρίζει κάποιος μετρήσεις από το ενυδρείο σου και πληροφορίες όπως φωτισμός Watt, kelvin, αν υπάρχει υπόστρωμα, λίπανση, δεν μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά τι φταίει που χαλάνε τα φυτά. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι για την πλήρη καταστροφή των φυτών δεν ευθύνονται οι λαθρεπιβάτες αλλά το ότι συνήθως το ενυδρείο μας δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποια από τα φυτά που επιλέγουμε να φυτεψουμε.

Το glosostigma θεωρείται από τα δύσκολα και απαιτητικά φυτά που είναι πολύ πιθανό αν δεν υπάρχει υπόστρωμα και κατάλληλος φωτισμός να μην προχωράει.

Τους λαθρεπιβάτες δεν χρειάζεται να τους εξαλείψεις τελείως, απλά να ελέγξεις τον πληθυσμό τους μιας και έχουν κάποιο ρόλο στο μικρό μας οικοσύστημα. :)

Αν δεν γνωρίζει κάποιος μετρήσεις από το ενυδρείο σου και πληροφορίες όπως φωτισμός Watt, kelvin, αν υπάρχει υπόστρωμα, λίπανση, δεν μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά τι φταίει που χαλάνε τα φυτά. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι για την πλήρη καταστροφή των φυτών δεν ευθύνονται οι λαθρεπιβάτες αλλά το ότι συνήθως το ενυδρείο μας δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποια από τα φυτά που επιλέγουμε να φυτεψουμε.

Το glosostigma θεωρείται από τα δύσκολα και απαιτητικά φυτά που είναι πολύ πιθανό αν δεν υπάρχει υπόστρωμα και κατάλληλος φωτισμός να μην προχωράει.

Τους λαθρεπιβάτες δεν χρειάζεται να τους εξαλείψεις τελείως, απλά να ελέγξεις τον πληθυσμό τους μιας και έχουν κάποιο ρόλο στο μικρό μας οικοσύστημα. :)

Λιπανση δεν κανω,υποστρωμα εχω αμμο ασπρη ψιλή,Τωρα σχετικα με τα watt ειναι 2 λαμπες 20w η καθε μία.Για μετρήσεις δεν ξερω πραγματικα τιμές γιατι γενικά δεν κάνω καθόλου μετρήσεις.Τωρα σχετικά με το glosostigma το ειχα παρει για ευκολο φυτο....αν εχεις κατι να μου προτείνεις ευκολο;Για γρασιδακι τι υπαρχει και τι πρεπει να κανω;;;;

Η γνώμη μου είναι πως με τις υπάρχουσες συνθήκες (έλλειψη υποστρώματος, λίπανσης και ανεπάρκεια φωτισμού) μη προσπαθήσεις να ασχοληθείς με κανένα γρασίδι. Μπορείς να βάλεις φυτά όπως anubia, microsorum pteropus, hygrofila difformis, κάποια είδη echinodorus και πολλά άλλα χαμηλών απαιτήσεων.

Ολα όμως χρειάζονται μια μικρή λίπανση για να να ανταπεξέλθουν.

Η γνώμη μου είναι πως με τις υπάρχουσες συνθήκες (έλλειψη υποστρώματος, λίπανσης και ανεπάρκεια φωτισμού) μη προσπαθήσεις να ασχοληθείς με κανένα γρασίδι. Μπορείς να βάλεις φυτά όπως anubia, microsorum pteropus, hygrofila difformis, κάποια είδη echinodorus και πολλά άλλα χαμηλών απαιτήσεων.

Ολα όμως χρειάζονται μια μικρή λίπανση για να να ανταπεξέλθουν.

ε ευχαριστω για την απαντηση σου θα ριξω μια ματια στα προφιλ των φυτων και θα επανερθω.......Οταν λες λιπανση εχεις να με παραπεμψεις σε κατι;Και κατι ακομα αν βαλω καποιο απο τα παραπανω φυτα δεν θε εχω πρόβλημα με τα helena;Επειδη σκαβουν ρωταω...

Anubia kai microsorum δεν φυτευονται αλλά δένονται σε ξύλα, πέτρες. Κάποια άλλα που φυτεύονται δεν έχουν πρόβλημα από το σκάψιμο το σαλιγκαριών. Για λίπανση μπορείς να χρησιμοποιείς ένα γενικό λίπασμα στη μισή ποσότητα από την αναγραφόμενη στις οδηγίες (τουλάχιστον στην αρχή).

Με τσιγγουνιά γιατί οι άλγες καραδοκούν. :)

Anubia kai microsorum δεν φυτευονται αλλά δένονται σε ξύλα, πέτρες. Κάποια άλλα που φυτεύονται δεν έχουν πρόβλημα από το σκάψιμο το σαλιγκαριών. Για λίπανση μπορείς να χρησιμοποιείς ένα γενικό λίπασμα στη μισή ποσότητα από την αναγραφόμενη στις οδηγίες (τουλάχιστον στην αρχή).

Με τσιγγουνιά γιατί οι άλγες καραδοκούν. :)

Σε ευχαριστω πολυ τα ξαναλεμε....Καληνυχτα σε ολους....

Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια!

Θα παρακαλουσα ασχετες αποριες με το θεμα του φιλου να ανοιγονται νεα θεματα στις σωστες κατηγοριες και να καταθετονται εκει!

Ευχαριστω!:)

Εβαλα helena και μειονεται ο πληθυσμός απο τα σαλιγκάρια κομπλε

:thumbup:

Εβαλα helena και μειονεται ο πληθυσμός απο τα σαλιγκάρια κομπλε

Εχω μια απορία αυτα τα helena ολο κατω απο την αμμο ειναι;Απο την μερα που τα εβαλα 2 στον αριθμο βλεπω μονο ενα καθε μερα απο λιγο και αυτο χανετε μετα.....λετε να ανυσηχω για το δευτερο;

και εμενα το ιδιο κανουνε και το βραδυ που κλεινω τα φως , βγαινουν και κανουν την δουλεια τους

αλλα καμια φορα βγαινουν για πολυ λιγο και οταν ειναι αναμενω το φως.κατα την γνωμη μου δεν χρειαζεται να ανησυχης

και εμενα το ιδιο κανουνε και το βραδυ που κλεινω τα φως , βγαινουν και κανουν την δουλεια τους

αλλα καμια φορα βγαινουν για πολυ λιγο και οταν ειναι αναμενω το φως.κατα την γνωμη μου δεν χρειαζεται να ανησυχης

Ευχαριστα νεα στο στρουμφοχωριό τελικά τα είδα και τα δύο σήμερα το πρωί να σουλατσάρουν :bigemo_harabe_net-146: :bigemo_harabe_net-146:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...