Jump to content

Από Γλυκό Σε Θαλασσινό Ενυδρείο

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά είμαι νέος στο θαλασσινό και θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να μετατρέψω το υπάρχων ενυδρείο που έχω 320L σε marine με ψαριά και κοράλλια εύκολα. Για εξοπλισμό έχω ένα φίλτρο FLUVAL 405 και 2 T5 39W, για γλυκό νερό. Μετά από πολύ διάβασμα έχω συγκέντρωση κάποιες πρώτες απορίες:

1. Πόσα κιλά βράχου θα χρειαστώ και τι είδος;
  2. Διάβασα ότι το θαλασσινό πρέπει να έχει καλή ροη νερού. Πως το επιτυγχάνω;
  3. Τι skimmer θα χρειαστώ για τα λίτρα μου;
  4. Κάποιος φίλος μου είπε ότι η χρησιμοποίηση sump είναι καλύτερη από το φίλτρο που έχω (FLUVAL 405), ισχύει αυτό;

Αυτά σαν πρώτες απορίες. Αν έχετε την καλοσύνη παρακαλώ απαντήστε μου.

Το ενυδρείο μου είναι 120cm x 50cm x 55cm H.

Ευχαριστώ

Φίλε μου χρόνια πολλά..

ξεκινά διάβασμα δόξα το θεό υπάρχει μπόλικο εδώ μέσα για να μάθεις..

Από κει κ πέρα η ροή στο ενυδρείο επιτυγχάνεται με κυκλοφορητες.

Φίλτρο εξ. Και βιολογικά υλικά δε τα χρειάζεσαι ίσως μόνο για χημική φιλτρανση.

Βράχο θες περίπου 35 κιλά. Αν θα είναι ζωντανός ή νεκρος αυτό είναι στη δική σου κρίση...

39w t5 δεν σου βγαίνουν λίγο κοντές με μήκος 1,20 ενυδρείο;

Αν δεν μπορείς να πας στις 54βατες θέλεις μια 6άδα.

Το σαμπ θα σου λύσει τα χέρια και θα σου έλεγα να μην το λυπηθείς στα λίτρα. Αν φτιάξεις σαμπ αχρείαστο το φίλτρο.

Σκίμμερ τσέκαρε κάτι σε Deltec, tunze, ATI (αξιόπιστες εταιρείες μιας και είσαι επαρχία) και θα σου πάει ένα σεβαστό ποσό. μην το λυπηθείς. Τσέκαρε και τις αγγελίες εδώ στο φόρουμ μπορείς να βρεις καλά κομμάτια.

Ο βράχος που χρησιμοποιούμε είναι ουσιαστικά νεκρό κοράλλι, πορώδης και ελαφρύς, που αν τον πάρεις ζωντανό έρχεται με ένα κάρο ευεργετικους μικροοργανισμούς, άλγες, βακτήρια, και μικρόζωα (καμμιά φορά και λαθρεπιβάτες). νεκρός σημαίνει πως τον έχουν αφήσει να ξεραθεί. Τον βρίσκεις σε ενυδριάδικα και από συμφορουμίτες μέσω των αγγελιών. Κάνει την δουλειά του βιολογικού υλικού που έχεις μέσα στο φίλτρο.

+2 σε ότι είπε πιο πάνω ο Giovanni.

Με αυτα που εχω δει τον τελευταιο καιρο με το βραχο μου,που ειναι και αρχαιος,αν αυτη τη στιγμη ξεκινουσα ενυδρειο,θα εβαζα μονο νεκρο,ο οποιος θα επαιρνε το δρομο του σιγα σιγα με boostαρισμα.

Αναφέρεσε σε λαθρεπιβάτες Δια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...