MIKMAN 28 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Γεά σας φίλοι, σε σάς καταφεύγω σε κάθε δυσκολία μου. Το φυτεμένο μου Rio Jewel 125, με αρκετά guppies και ξιφοφόρους, παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες μια αύξηση των νιτρικών (κοντα στα 50). Το φίλτρο έχει χρόνο λειτουργίας περίπου πέντε μήνες χωρίς αλλαγή των σφουγαριών, έχει δε επί πλέον μέσα και ενα κουτί Siporax (εκτός του βιολογικού φίλτρου της Jewel). Προχώρησα σε γενναίες αλλαγές νερού και μετρώ καθημερινά αλλά δεν έχω μείωση των τιμών. Τί προτείνετε; Σκέφτομαι δραστική μείωση του αριθμού των ψαριών (είναι συνολικά είκοσι ψάρια μέσα, guppies και ξιφοφόροι) και αντικατάσταση των σφουγγαριών με νέα. Αν τα αντικαταστήσω να το κάνω ταυτόχρονα για και τα δύο ή σταδιακά, μη τυχόν μειωθεί η επιθυμητή βιολογία; Ευχαριστώ προκαταβολικά Μιχάλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Δεν θα τα αλλαζα τα σφουγγαρια εγω.ενα απλο ξεπλυματακι με νερο του ενυδρειου και υγρα βακτηρια.αυτο υα εκανα.τα τεστ σου μετρανε σωστα; Ποσο σιγουρος εισαι;καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου και ποσο;τι ακριβω ταιζεις ποσο και καθε ποτε; Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krouser 28 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 θα ηθελα να ρωτησω κατι πανω στην αυξηση των νιτρικων που ισως μπορει να βοηθησει και τον φιλο που αντιμετωπιζει το προβλημα με τα νιτρικα. η juwel εχει ειδικα σφουγγαρακια που απορροφα τα νιτρικα.αυτα δε θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν σε περιπτωση αυξησης τους?δε ξερω αν καποιος αλλως τα χρησιμοποιει...και τι αποτελεσματα εχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 28 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Φυτά έχεις?Τι ταίσματα κάνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Γεά σας φίλοι, σε σάς καταφεύγω σε κάθε δυσκολία μου. Το φυτεμένο μου Rio Jewel 125, με αρκετά guppies και ξιφοφόρους, παρουσιάζει εδώ και λίγες ημέρες μια αύξηση των νιτρικών (κοντα στα 50). Το φίλτρο έχει χρόνο λειτουργίας περίπου πέντε μήνες χωρίς αλλαγή των σφουγαριών, έχει δε επί πλέον μέσα και ενα κουτί Siporax (εκτός του βιολογικού φίλτρου της Jewel). Προχώρησα σε γενναίες αλλαγές νερού και μετρώ καθημερινά αλλά δεν έχω μείωση των τιμών. Τί προτείνετε; Σκέφτομαι δραστική μείωση του αριθμού των ψαριών (είναι συνολικά είκοσι ψάρια μέσα, guppies και ξιφοφόροι) και αντικατάσταση των σφουγγαριών με νέα. Αν τα αντικαταστήσω να το κάνω ταυτόχρονα για και τα δύο ή σταδιακά, μη τυχόν μειωθεί η επιθυμητή βιολογία; Ευχαριστώ προκαταβολικά Μιχάλης Φίλε βγάλε από μέσα όλα τα σφουγγάρια μαζί με τις βάσεις τους και βαλε μια σκούπα βυθού στο πάτο του φίλτρου σου! Όταν δεις τι έχει πιάσει μέσα θα καταλάβεις που οφείλονται αυτές οι τιμές! Αν μπορείς να βάλεις σκούπα μπαταριάς ακόμα καλύτερα! θα ηθελα να ρωτησω κατι πανω στην αυξηση των νιτρικων που ισως μπορει να βοηθησει και τον φιλο που αντιμετωπιζει το προβλημα με τα νιτρικα. η juwel εχει ειδικα σφουγγαρακια που απορροφα τα νιτρικα.αυτα δε θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν σε περιπτωση αυξησης τους?δε ξερω αν καποιος αλλως τα χρησιμοποιει...και τι αποτελεσματα εχουν Η juwel συνιστά αντικατάσταση του σφουγγαριού που αναφέρεις κάθε τρεις μήνες δεν το θεωρώ όμως απαραίτητο! Ένα καλό ξέπλυμα σε νερό ενυδρείου όπως λέει και κλαζ και είναι έτοιμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIKMAN 28 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Το ενυδρείο έχει ανούμπιες, ανούμπιες νάνες, εχινόδωρους, altenanthera κι φυσικά κερατόφυλλο για κατανάλωση νιτρικών και κρυψώνες των νεογνών. Ταίζω δύο φορές την ημέρα χωρίς να μένει καθόλου περίσευμα τροφής. Τοποθέτησα ήδη ένα φίλτρο της Jewel για τα νιτρικά και προχώρησα σε νέα αλλαγή νερού. Οι τιμές έχουν αρχίσει να δείχνουν ελαφρά μείωση. Τελικά ίσως η ιχθυοφόρτωση έκανε τη ζημιά, οπότε πρέπει να αρχίσω να απομακρύνω μερικούς ξιφοφόρους. Θεωρούσα σαν γενικό "μπούσουλα" την αναλογία "ένα ψάρι της μίας ίντσας ανά γαλλόνι νερού", αλλά μάλλον δεν ισχύει. Ευχαριστώ και παρακαλώ αν έχετε κάτι άλλο στο νου σας να μου το κοινοποιήσετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Το ενυδρείο έχει ανούμπιες, ανούμπιες νάνες, εχινόδωρους, altenanthera κι φυσικά κερατόφυλλο για κατανάλωση νιτρικών και κρυψώνες των νεογνών. Ταίζω δύο φορές την ημέρα χωρίς να μένει καθόλου περίσευμα τροφής. Τοποθέτησα ήδη ένα φίλτρο της Jewel για τα νιτρικά και προχώρησα σε νέα αλλαγή νερού. Οι τιμές έχουν αρχίσει να δείχνουν ελαφρά μείωση. Τελικά ίσως η ιχθυοφόρτωση έκανε τη ζημιά, οπότε πρέπει να αρχίσω να απομακρύνω μερικούς ξιφοφόρους. Θεωρούσα σαν γενικό "μπούσουλα" την αναλογία "ένα ψάρι της μίας ίντσας ανά γαλλόνι νερού", αλλά μάλλον δεν ισχύει. Ευχαριστώ και παρακαλώ αν έχετε κάτι άλλο στο νου σας να μου το κοινοποιήσετε. Ολα αυτα δεν ισχυουν στην πραξη και καλο ειναι να μην τα λαμβαουμε υποψην. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος