Jump to content

Σοβαρό Πρόβλημα Με Φυτεμένο

asgiannis

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλα σε όλους! Έχω εδώ και 3 μέρες σοβαρό πρόβλημα με την επιφάνεια του νερού που γεμίζει φυσαλίδες λες και έχει το νερό σαπούνι! Φυσικό με τόσο αφρό να μην μπορεί να κάνει και κύκλο το νερό και να μένει στην επιφάνεια σταθερό. Ο καθαρισμός γίνεται κάθε βδομάδα 30% με σκούπα βυθού. Καθάρισα και το φίλτρο. Το σφουγγάρι είχε μαζέψει πολύ μαυρίλα και το ξέπλυνα καλά με νερό ενυδρείου. Επίσης η θήκη που είναι μέσα το Siporax είχε πιάσει τόση μαυρίλα που το τούλι ήταν καλυμένο με ένα στρώμα πανάδας μαύρης. Να σας υπενθυμίσω ότι έχασα πριν λίγες μέρες 2 ανούμπιες οι οποίες είχαν διαλυθεί κυριολεκτικά στο νερό και επέπλεαν τα φυλλαράκια τους.

Τί γίνεται? Τί να κάνω?

Οι σημερινές μετρήσεις:

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Ενυδρειο: 125 Λιτρα, 80x34x45 Διαστασεις Ενυδρειου, 2 μήνες χρόνος λειτουργίας

- Φωτισμος: 2x20 Watt, 10000K, 9 ώρες φωτοπεριοδος, Με ανακλαστηρες

- Βυθος και Υποστρωμα: ψιλό χαλικάκι, 2 μήνες χρονος χρησης του

- Διοξειδιο του Ανθρακα: Όχι

- Οξυγωνο: Με Αναταραξη επιφανειας, μετρια, με αεραντλια

- Φίλτρανση: 700 Λιτρα ανα ωρα, μαύρο σφουγγάρι με βιολογικό υλικό Sera Siporax

- Φυτα: 5 ανούμπιες, 2 Βαλλισνέριες

- Ψάρια: 4 γκάπυ 2 θηλυκά, 2 αρσενικά, 4 γατόψαρα, 2 σαλιγκάρια για τους λαθρεπιβάτες.

- Ρουτίνες: PlantaMin υγρό λιπασμα, Tetra Crypto ταμπλετες, ταισμα 1 φορά τη μέρα, αλλαγές νερού κάθε βδομάδα 30% με προσθήκη Tetra AquaSafe, Tetra Bactozym ταμπλέτα πάνω στο σφουγγάρι και Bacterlife σε κάθε αλλαγή.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7,2

- KH: 10d

- GH: 14d

- ΝΗ3/NH4: 0,009 mg/l Αμμωνία / 0,5 mg/l Αμμωνιο

- ΝΟ2: 1

- ΝΟ3: 0

- PO4: -

- Fe: -

- CO2: -

- Θερμοκρασία: 25 C

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: Τα NH3-NH4

-Strips: Τα PH, KH, GH, NO2, NO3.

-Ηλεκτρονικά: -

post-51972-0-58843900-1356645248_thumb.jpg

post-51972-0-65195400-1356645258_thumb.jpg

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

καλημερα.

κατ'αρχας αλλαξε τα τεστ με τα χαρτακια.σου δειχνουν οτι ναναι.εαν ειχες 1 σε νιτρωδη οπως μας γραφεις ισως να ειχες και δηλητηριαση στα ψαρια σου....

οι φυσαλλιδες στην επιφανεια μαλλον δειχνουν υπαρξη αρκετων οργανικων....

πιο πολυ στα λιπασματα πηγαινει το μυαλο μου και ειδικα στις ταμπλετες.

Νομίζω οτι έχεις απόλυτο δίκιο. Γιατί στην αλλαγή που έκανα εβάλα και 3 ταμπλέτες δίπλα στα φυτεμένα.

Θα αλλάξω το τεστ γιατί οντος δείχνουν οτι να ναι. Τα ψάρια μου όλα είναι υγειέστατα. Και μάλιστα έκανε και 6 μικρά η guppina.

Εμένα πήγε το μυαλό μου και στο CO2 που προσθέτω μέρα παρα μέρα. Αλλά στις ταμπλέτες που είπες και στο plantamin που τα βάζω μου φαίνεται υπερβολή για λίπασμα.

Να μην ξαναβάλω ταμπλέτες?

για μερικες βαλισνεριες...???ναι καλο θα εκανε μιση ταμπλεττα καθε 3-4 μηνες..το πλανταμιν δεν εκανε τετοια ζημια.σχεδον νερακι ειναι.

απομακρυνε ολες τις ταμπλετες,κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου και βαλε λιγο ανθρακα για κανα 2 μερες για να τραβηξει οτι απεμεινε απο τις ταμπλετες.

Ωραία πιστέυω μέχρι αύριο να μην δημιουργηθεί πρόβλημα για να μην κάνω τώρα την αλλαγή και στρεσάρω τα ψαράκια. Έσβησε και το φως του ενυδρείου. Η μαυρίλα που μάζεψε το σφουγγάρι του φίλτρου και η πανάδα που έπιασε το τούλι απ το Siporax όπως επίσης και το Siporax που μάυρισε είναι φυσιολογικό?Το Siporax το ξέπλυνα με ενυδρειακό νερό για να καθαρίσει όπως και το τούλι του.

ολα καλα.

κανε οτι σου ειπα αυριο και μην ταισεις για να μην επιβαρυνθει περισσοτερο το νερο.θα δεις λογικα οτι το φαινομενο θα υποχωρησει.

εβρος εε..??αγαπημενα μερη.

Ευχαριστώ πολύ!Ελπίζω να υποχωρήσει γιατί αγχώθηκα να πω την αλήθεια και φοβήθηκα πιο πολύ για την υγεία των ψαριών! Ναι με το λατρεμένο ψύχος χαχαχα

για μερικες βαλισνεριες...???ναι καλο θα εκανε μιση ταμπλεττα καθε 3-4 μηνες..το πλανταμιν δεν εκανε τετοια ζημια.σχεδον νερακι ειναι.

απομακρυνε ολες τις ταμπλετες,κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου και βαλε λιγο ανθρακα για κανα 2 μερες για να τραβηξει οτι απεμεινε απο τις ταμπλετες.

Δυστυχως το προβλημα επιμενει! Καμια βελτιωση. Εβαλα τον ανθρακα οχι για 2 αλλα για 4 μερες και ακομα τιποτα.Ειχα κανει πιο μπροστα και αλλαγη νερου περιπου 50%. Ακομη και τωρα η επιφανεια ειναι γεματη φυσσαλιδες. Εβγαλα για λιγη ωρα τον σωληνα που βαζει οξυγονο στο φιλτρο και εφυγανν ολες. Μηπως φταιει κατι αλλο?

Καλησπέρα και χρόνια πολλα σε όλους! Έχω εδώ και 3 μέρες σοβαρό πρόβλημα με την επιφάνεια του νερού που γεμίζει φυσαλίδες λες και έχει το νερό σαπούνι! Φυσικό με τόσο αφρό να μην μπορεί να κάνει και κύκλο το νερό και να μένει στην επιφάνεια σταθερό. Ο καθαρισμός γίνεται κάθε βδομάδα 30% με σκούπα βυθού. Καθάρισα και το φίλτρο. Το σφουγγάρι είχε μαζέψει πολύ μαυρίλα και το ξέπλυνα καλά με νερό ενυδρείου. Επίσης η θήκη που είναι μέσα το Siporax είχε πιάσει τόση μαυρίλα που το τούλι ήταν καλυμένο με ένα στρώμα πανάδας μαύρης. Να σας υπενθυμίσω ότι έχασα πριν λίγες μέρες 2 ανούμπιες οι οποίες είχαν διαλυθεί κυριολεκτικά στο νερό και επέπλεαν τα φυλλαράκια τους.

Τί γίνεται? Τί να κάνω?

Οι σημερινές μετρήσεις:

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Ενυδρειο: 125 Λιτρα, 80x34x45 Διαστασεις Ενυδρειου, 2 μήνες χρόνος λειτουργίας

- Φωτισμος: 2x20 Watt, 10000K, 9 ώρες φωτοπεριοδος, Με ανακλαστηρες

- Βυθος και Υποστρωμα: ψιλό χαλικάκι, 2 μήνες χρονος χρησης του

- Διοξειδιο του Ανθρακα: Όχι

- Οξυγωνο: Με Αναταραξη επιφανειας, μετρια, με αεραντλια

- Φίλτρανση: 700 Λιτρα ανα ωρα, μαύρο σφουγγάρι με βιολογικό υλικό Sera Siporax

- Φυτα: 5 ανούμπιες, 2 Βαλλισνέριες

- Ψάρια: 4 γκάπυ 2 θηλυκά, 2 αρσενικά, 4 γατόψαρα, 2 σαλιγκάρια για τους λαθρεπιβάτες.

- Ρουτίνες: PlantaMin υγρό λιπασμα, Tetra Crypto ταμπλετες, ταισμα 1 φορά τη μέρα, αλλαγές νερού κάθε βδομάδα 30% με προσθήκη Tetra AquaSafe, Tetra Bactozym ταμπλέτα πάνω στο σφουγγάρι και Bacterlife σε κάθε αλλαγή.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7,2

- KH: 10d

- GH: 14d

- ΝΗ3/NH4: 0,009 mg/l Αμμωνία / 0,5 mg/l Αμμωνιο

- ΝΟ2: 1

- ΝΟ3: 0

- PO4: -

- Fe: -

- CO2: -

- Θερμοκρασία: 25 C

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: Τα NH3-NH4

-Strips: Τα PH, KH, GH, NO2, NO3.

-Ηλεκτρονικά: -

Εαν δεν κανεις χρηση καποιου ειδους σκευασματος τυπου melafix, τοτε ο κυριος υποπτος ειναι τα υπερβολικα βακτηρια.

Δεν υπαρχει λογος μετα απο 2 μηνες να συνεχιζεις να προσθετεις τα παραπανω κοκκινισμενα σκευασματα.

Θα δοκιμασω να μην βαλω την ταμπλετα πανω στο σφουγγαρι στην εποκμενη αλλαγη. Ευτυχως ολες οι μετρησεις νερου ειναι πολυ καλες και τα ψαρακια μου δεν βασανιζονται.

Θα δοκιμασω να μην βαλω την ταμπλετα πανω στο σφουγγαρι στην εποκμενη αλλαγη. Ευτυχως ολες οι μετρησεις νερου ειναι πολυ καλες και τα ψαρακια μου δεν βασανιζονται.

Ουτε Bacterlife.

Μολυνση απο τη;;;;

Μην διαβαΖω κουφα πραγματα βραδιατικα...

Mobile klaz speaking...

klaz το να βοηθας καποιον αρχαριο να μαθει 5 πραγματα παραπανω στα ενυδρεια δεν θα το λεγα κουφο. Αλλα πολυτιμο. Το κουφο θα ηταν να μην το ρωτουσα και να υπηρχε μετα οντως καποιο προβλημα...

Κουφη ειναι η ωρα μαλλον και οχι η ερωτηση.δεν το εγραψα με δοση ειρωνειας το παραπανω.εχεις κανει υπερδοσολογια βακτηριων;

Mobile klaz speaking...

Σ αυτο εχεις απολυτο δικιο αλλα τι να κανουμε τα εργαζομενα νιατα που τελειωνουμε αργα!χαχαχαχα Οποτε αλλαζω 30% και δεν προσθετω βακτηρια καθολου ετσι?

Νομιζω ο φιλος ρικ σε καθοδηγησε σωστα.συνεχισε οπως το σκεφτεσαι.

Mobile klaz speaking...

Τα συγκεκριμενα βακτηρια μας βοηθανε να ξεκινησουμε τον βιολογικο κυκλο στο ενυδρειο μας, δεν υπαρχει λογος ανυσηχιας. Απο την στιγμη που εχουν περασει 2 μηνες η βιολογια εχει εγκατασταθει και δεν χρειαζεται επιπλεων υποβοηθηση. Αν συνεχισεις να μετρας και τις επομενες μερες ΝΟ2 τοτε καλο θα ειναι να προσθεσεις επιπλεων σιποραξ στο φιλτρο σου, αλλα πιστευω πως δεν θα χρειαστει και πιθανοτατα μετρας νιτρωδη λογω συνεχείς προσθηκης των βακτηριακων σκευασματων. Κανε τις αλλαγες σου κανονικα και ειμαι σιγουρος πως τα πραγματα σε λιγεςμερες θα στρωσουν στο ενυδρειο σου.

Καλο σου βραδυ και καλη συνεχεια.

Τα συγκεκριμενα βακτηρια μας βοηθανε να ξεκινησουμε τον βιολογικο κυκλο στο ενυδρειο μας, δεν υπαρχει λογος ανυσηχιας. Απο την στιγμη που εχουν περασει 2 μηνες η βιολογια εχει εγκατασταθει και δεν χρειαζεται επιπλεων υποβοηθηση. Αν συνεχισεις να μετρας και τις επομενες μερες ΝΟ2 τοτε καλο θα ειναι να προσθεσεις επιπλεων σιποραξ στο φιλτρο σου, αλλα πιστευω πως δεν θα χρειαστει και πιθανοτατα μετρας νιτρωδη λογω συνεχείς προσθηκης των βακτηριακων σκευασματων. Κανε τις αλλαγες σου κανονικα και ειμαι σιγουρος πως τα πραγματα σε λιγεςμερες θα στρωσουν στο ενυδρειο σου.

Καλο σου βραδυ και καλη συνεχεια.

Το φιλτρο μου το εχω γεμισει με siporax οσα χωρουσαν στην θηκη εβαλα.Δηλαδη περιπου 12 κυλινδράκια. Απλα καθε βδομαδα που κανω την αλλαγη μαυριζουν και το τουλι που τα εχω τυλιγμενα πιανει πολυ βρωμια και τα καθαριζω ολα με νερο ενυδρειου παντα και τα ξαναβαζω. Ετσι πρεπει να κανω?

Υπάρχει περίπτωση να έβαλες παραπάνω αντιχλώριο ;

Υπάρχει περίπτωση να έβαλες παραπάνω αντιχλώριο ;

Παραπανω αντιχλωριο σιγουρα οχι. Βακτηρια σιγουρα ναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...