Jump to content

Ebenos Nano Reef Project.

ebenos

Recommended Posts

Ειμαι περιεργος να δω τι εκανες στο μπαλκονι σου....

+1000

Είναι κάτι το πολύ απλό που μπορεί σε κάποιους να φανεί αστείο, σε κάποιους άλλους υπερβολικό, αλλά εγώ από σήμερα νιώθω άλλος άνθρωπος σε ότι αφορά την συντήρηση τον ενυδρείων μου!

Υπομονή μέχρι το βράδυ!

• Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το μόνο που με χαλάει με τις μονές περισταλτικές είναι ότι πέφτουν και τα 3 ζουμιά ακανόνιστα και πολλές φορές εξουδετερώνονται δλδ αντιδρούν μεταξύ τους.Ρύθμισε κάπως να υπάρχει διαφορά στις ώρες ίσως και στο σημείο που πέφτει και προσοχή στη σόδα και το ασβέστιο θέλει τακτικό καθάρισμα...γιατί μπουκώνει.

Το μόνο που με χαλάει με τις μονές περισταλτικές είναι ότι πέφτουν και τα 3 ζουμιά ακανόνιστα και πολλές φορές εξουδετερώνονται δλδ αντιδρούν μεταξύ τους.Ρύθμισε κάπως να υπάρχει διαφορά στις ώρες ίσως και στο σημείο που πέφτει και προσοχή στη σόδα και το ασβέστιο θέλει τακτικό καθάρισμα...γιατί μπουκώνει.

Αν ρυθμισεις τις ωρες οπως πρεπει μια χαρα ολα.

Δουλευω τις Ruwal πανω απο χρονο,και χωρις κανενα προβλημα.

:)

Είναι όντος ένα θέμα αυτό αλεξ αλλά με απασχόλησε μόνο για την πρώτη μέρα που τις ρύθμισα! Από εδώ και πέρα το ασβέστιο πέφτει το πρωί στις 11:00, το kh το απόγευμα στις 19:00 και το μαγνήσιο το βράδυ στις 22:00!

Με τέτοιες διαφορές μεταξύ των δόσεων σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα!

καλοριζικες Νικολα.

εχε το νου σου και σε διακοπη ρευματος μιας και θα ξαναχρειαστουν σεταρισμα.

Έγινε επεξεργασία - Κωστας Τ

καλοριζικες Νικολα.

εχε το νου σου και σε διακοπη ρευματος μιας και θα ξαναχρειαστουν σεταρισμα.

Ευχαριστώ Κώστα!

Το έχεις τσεκάρει με την διακοπή ρεύματος?

Είναι θετικό αυτό που λες γιατί το συζητούσαμε το πρωί με τον baba και θα έκανε πείραμα να δούμε!

'Ακουσε με..

Χτύπα την σόδα μισή ώρα πριν ανοίξουν τα φώτα...μέχρι τα μισά της φωτοπεριόδου.

Μετά το Μαγνήσιο μαζί με το ιώδιο...μέχρι να κλείσουν τα φώτα...βράδυ ασβέστιο να χτυπάει και το pH προς τα πάνω.Άλλη μια καλή λύση είναι το Kalkwasser αντί ασβεστίου το βράδυ αν χρειάζεται περισσότερο σπρώξιμο στο pH.

Αν ρίχνεις βακτήρια αυτό πρέπει να γίνεται μέρα στην κορυφή της καμπύλης του pH...άλλες ώρες το ρίχνει επικίνδυνα χαμηλά,ειδικά το βράδυ...

Μετρήσεις μόλις κλείνουν τα φώτα.Εκεί πρέπει να είσαι σταθερός γιατί τα κοράλλια(sps) αρχίζουν να αναπνέουν...άρα καταναλώνουν διττανθρακικά και γίνονται οι όποιες διεργασίες.Αν ρίχνεις και τίποτα αμινοξέα θα τα ρίχνεις ή χαράματα ή 2 ώρες αφού κλείσουν τα φώτα.

Οι δόσεις και 15 λεπτά να πέφτουν η μία στην άλλη δεν υπάρχει πρόβλημα αν το διαμέρισμα που πέφτουν τα ζουμιά έχει κυκλοφορία...

οταν κανει διακοπη ρευματος(ακομα και οταν βαλεις και βγαλεις την μπριζα) ξανααρχιζει να μετραει το χρονικο διαστημα που εχεις ορισει απο την στιγμη που επανερχεται το ρευμα.σε εμενα που ειχα χωρισει το kh σε12 δοσεις(ανα δυο ωρες) σε διακοπη ρευματος μοιραια καποια στιγμη θα επεφτε μαζι με το ασβεστιο που το ειχα ρυθισει καθε 8 ωρες.

Έγινε επεξεργασία - Κωστας Τ

Μπήκαν και οι δοσομετρηκες και πλέον το ενυδρείο είναι φουλ από εξοπλισμό! Και να ήθελα να προσθέσω κάτι δεν υπάρχει άλλος χώρος!

Το θέμα είναι ότι ο εξοπλισμός και η οργάνωση του χομπιστα δεν σταματά μόνο στο ενυδρείο και στο sump του, αλλά απαιτείται και μια σωστή υποστήριξη αλλά και η ευκολια του ίδιου!

Από την αρχή της πορείας μου με το χόμπι αυτό που με απασχολούσε και μου έλειπε πάντα ήταν ένας χώρος να μπορώ να πλένω/καθαρίζω/συντηρώ τα φίλτρα , τα υλικά, και τα τεστ μου μιας που στο μπάνιο του σπιτιού μου δεν μου ήταν και πολύ ευχάριστο να το κάνω!

Σήμερα λοιπόν ολοκληρώθηκε μια ακόμα υποστηρικτική κατασκευή στο μπαλκόνι που πραγματικά μου έλυσε τα χέρια καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο!

Το βράδυ θα σας βάλω καμία φωτογραφία!

Στο ελλαντα νυχτωσε!!!

Σουηδία τι κανει;;;

Αντε ακομα αυτές οι φωτό μόνο νύχτα μπορείς να το βγάλεις!!!

Κατάλαβα........ Με μουνλαϊτ θα το δούμε.

καλοριζικα ολα νικολα..............πιστευω θα κανες τρελλη δουλεια παλι!!!Ευγε..........θελουμε φωτο εεεεεεεεεεεεε..............

Kι ακομα δε μου ειπες σουηδε που βρισκεται αυτος ο ποταμος :D

Που ειναι οι φωτοοοοοοοοοοος;;;;; Με το ΚΤΕΛ απο Σουηδία τις στέλνεις;;; :P

WC

:bigemo_harabe_net-134:

Wc ξε Wc γατάκι εγώ πάντως το απολαμβάνω! :icon_dance:

Είπαμε…σουηδική τεχνολογία!

Σας είπα δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά εγώ γουστάρω πολύ! :D

P3110340_zps96d04f37.jpg

P3110339_zps157e08c3.jpg

Το ντουλάπι πλέον ξεχειλισμένο!

IMG_4132_zpsc71e2c6f.jpg

Μπλε σφουγγάρι!

IMG_4131_zps319c7313.jpg

Ζώα….

IMG_4130_zps760ae9df.jpg

Ρίκο….

IMG_4129_zps48567d5f.jpg

IMG_4128_zps991a4e49.jpg

Πάρτε και δυο μαλλιαρά που τα γουστάρετε τώρα τελευταία…και τραβάτε για ύπνο! :P

IMG_4127_zps269998ac.jpg

IMG_4126_zps119f363a.jpg

Νίκο έχεις αποδείξει περίτρανα την αγάπη σου και το μεράκι που έχεις για το χόμπι!!!!

Για άλλη μία φορά σου δίνω τα συγχαρητήρια μου!!! :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

Ευχαριστούμε πολύ Νίκο.Καλό σου βράδυ !!!!!!!

Σουηδος ριφας ΚΑΙ ο Σακης ο υδραυλικος μαζι!

Συνδυασμος που σκοτωνει ουαχαχαχαχαχααααααα :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Πολυ σφαιρα το πας Νικο.Μπραβο.Την απτεσια κατω απο την ποσιλοπορα καθαρισε τωρα που ειναι νωρις(μπραβο στα Σουηδικα χαχαχα) :bigemo_harabe_net-146:

Πολυ σφαιρα το πας Νικο.Μπραβο.Την απτεσια κατω απο την ποσιλοπορα καθαρισε τωρα που ειναι νωρις(μπραβο στα Σουηδικα χαχαχα) :bigemo_harabe_net-146:

Αλλαξε της τα φωτα Νικο....

Πετα τη στην τουαλετα....την καινουρια.Ξερεις εσυ :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Νίκο έχεις αποδείξει περίτρανα την αγάπη σου και το μεράκι που έχεις για το χόμπι!!!!

Για άλλη μία φορά σου δίνω τα συγχαρητήρια μου!!! :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

If you do it, do it right :bigemo_harabe_net-145:

Ευχαριστούμε πολύ Νίκο.Καλό σου βράδυ !!!!!!!

Εγώ σας ευχαριστώ όλους….

Σουηδος ριφας ΚΑΙ ο Σακης ο υδραυλικος μαζι!

Συνδυασμος που σκοτωνει ουαχαχαχαχαχααααααα :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

χαχαχαχαχαχ.....εισαι ωραιος!!!! :bigemo_harabe_net-134:

δεν εχει αλλες? :rolleyes:

Κάτσε ρε Νικόλα, αγάλι αγάλι…. :)

Ευχαριστώ ρε Στάθη μου! Την aptesia τι έχω στο νου μου να την ξεπαστρέψω! :thumbup:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...