ebenos 18 Απριλίου 2013 Author #876 Share 18 Απριλίου 2013 Ειμαι περιεργος να δω τι εκανες στο μπαλκονι σου.... +1000 Είναι κάτι το πολύ απλό που μπορεί σε κάποιους να φανεί αστείο, σε κάποιους άλλους υπερβολικό, αλλά εγώ από σήμερα νιώθω άλλος άνθρωπος σε ότι αφορά την συντήρηση τον ενυδρείων μου! Υπομονή μέχρι το βράδυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Απριλίου 2013 #877 Share 18 Απριλίου 2013 Το μόνο που με χαλάει με τις μονές περισταλτικές είναι ότι πέφτουν και τα 3 ζουμιά ακανόνιστα και πολλές φορές εξουδετερώνονται δλδ αντιδρούν μεταξύ τους.Ρύθμισε κάπως να υπάρχει διαφορά στις ώρες ίσως και στο σημείο που πέφτει και προσοχή στη σόδα και το ασβέστιο θέλει τακτικό καθάρισμα...γιατί μπουκώνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2013 #878 Share 18 Απριλίου 2013 Το μόνο που με χαλάει με τις μονές περισταλτικές είναι ότι πέφτουν και τα 3 ζουμιά ακανόνιστα και πολλές φορές εξουδετερώνονται δλδ αντιδρούν μεταξύ τους.Ρύθμισε κάπως να υπάρχει διαφορά στις ώρες ίσως και στο σημείο που πέφτει και προσοχή στη σόδα και το ασβέστιο θέλει τακτικό καθάρισμα...γιατί μπουκώνει. Αν ρυθμισεις τις ωρες οπως πρεπει μια χαρα ολα. Δουλευω τις Ruwal πανω απο χρονο,και χωρις κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2013 Author #879 Share 18 Απριλίου 2013 Είναι όντος ένα θέμα αυτό αλεξ αλλά με απασχόλησε μόνο για την πρώτη μέρα που τις ρύθμισα! Από εδώ και πέρα το ασβέστιο πέφτει το πρωί στις 11:00, το kh το απόγευμα στις 19:00 και το μαγνήσιο το βράδυ στις 22:00! Με τέτοιες διαφορές μεταξύ των δόσεων σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 18 Απριλίου 2013 #880 Share 18 Απριλίου 2013 εχε το νου σου και σε διακοπη ρευματος μιας και θα ξαναχρειαστουν σεταρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 18 Απριλίου 2013 #881 Share 18 Απριλίου 2013 (edited) καλοριζικες Νικολα. εχε το νου σου και σε διακοπη ρευματος μιας και θα ξαναχρειαστουν σεταρισμα. Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2013 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2013 Author #882 Share 18 Απριλίου 2013 καλοριζικες Νικολα. εχε το νου σου και σε διακοπη ρευματος μιας και θα ξαναχρειαστουν σεταρισμα. Ευχαριστώ Κώστα! Το έχεις τσεκάρει με την διακοπή ρεύματος? Είναι θετικό αυτό που λες γιατί το συζητούσαμε το πρωί με τον baba και θα έκανε πείραμα να δούμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Απριλίου 2013 #883 Share 18 Απριλίου 2013 'Ακουσε με.. Χτύπα την σόδα μισή ώρα πριν ανοίξουν τα φώτα...μέχρι τα μισά της φωτοπεριόδου. Μετά το Μαγνήσιο μαζί με το ιώδιο...μέχρι να κλείσουν τα φώτα...βράδυ ασβέστιο να χτυπάει και το pH προς τα πάνω.Άλλη μια καλή λύση είναι το Kalkwasser αντί ασβεστίου το βράδυ αν χρειάζεται περισσότερο σπρώξιμο στο pH. Αν ρίχνεις βακτήρια αυτό πρέπει να γίνεται μέρα στην κορυφή της καμπύλης του pH...άλλες ώρες το ρίχνει επικίνδυνα χαμηλά,ειδικά το βράδυ... Μετρήσεις μόλις κλείνουν τα φώτα.Εκεί πρέπει να είσαι σταθερός γιατί τα κοράλλια(sps) αρχίζουν να αναπνέουν...άρα καταναλώνουν διττανθρακικά και γίνονται οι όποιες διεργασίες.Αν ρίχνεις και τίποτα αμινοξέα θα τα ρίχνεις ή χαράματα ή 2 ώρες αφού κλείσουν τα φώτα. Οι δόσεις και 15 λεπτά να πέφτουν η μία στην άλλη δεν υπάρχει πρόβλημα αν το διαμέρισμα που πέφτουν τα ζουμιά έχει κυκλοφορία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 18 Απριλίου 2013 #884 Share 18 Απριλίου 2013 (edited) οταν κανει διακοπη ρευματος(ακομα και οταν βαλεις και βγαλεις την μπριζα) ξανααρχιζει να μετραει το χρονικο διαστημα που εχεις ορισει απο την στιγμη που επανερχεται το ρευμα.σε εμενα που ειχα χωρισει το kh σε12 δοσεις(ανα δυο ωρες) σε διακοπη ρευματος μοιραια καποια στιγμη θα επεφτε μαζι με το ασβεστιο που το ειχα ρυθισει καθε 8 ωρες. Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2013 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 18 Απριλίου 2013 #885 Share 18 Απριλίου 2013 Μπήκαν και οι δοσομετρηκες και πλέον το ενυδρείο είναι φουλ από εξοπλισμό! Και να ήθελα να προσθέσω κάτι δεν υπάρχει άλλος χώρος! Το θέμα είναι ότι ο εξοπλισμός και η οργάνωση του χομπιστα δεν σταματά μόνο στο ενυδρείο και στο sump του, αλλά απαιτείται και μια σωστή υποστήριξη αλλά και η ευκολια του ίδιου! Από την αρχή της πορείας μου με το χόμπι αυτό που με απασχολούσε και μου έλειπε πάντα ήταν ένας χώρος να μπορώ να πλένω/καθαρίζω/συντηρώ τα φίλτρα , τα υλικά, και τα τεστ μου μιας που στο μπάνιο του σπιτιού μου δεν μου ήταν και πολύ ευχάριστο να το κάνω! Σήμερα λοιπόν ολοκληρώθηκε μια ακόμα υποστηρικτική κατασκευή στο μπαλκόνι που πραγματικά μου έλυσε τα χέρια καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο! Το βράδυ θα σας βάλω καμία φωτογραφία! Στο ελλαντα νυχτωσε!!! Σουηδία τι κανει;;; Αντε ακομα αυτές οι φωτό μόνο νύχτα μπορείς να το βγάλεις!!! Κατάλαβα........ Με μουνλαϊτ θα το δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 18 Απριλίου 2013 #886 Share 18 Απριλίου 2013 καλοριζικα ολα νικολα..............πιστευω θα κανες τρελλη δουλεια παλι!!!Ευγε..........θελουμε φωτο εεεεεεεεεεεεε.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2013 #887 Share 18 Απριλίου 2013 WC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2013 #888 Share 18 Απριλίου 2013 Kι ακομα δε μου ειπες σουηδε που βρισκεται αυτος ο ποταμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 18 Απριλίου 2013 #889 Share 18 Απριλίου 2013 Που ειναι οι φωτοοοοοοοοοοος;;;;; Με το ΚΤΕΛ απο Σουηδία τις στέλνεις;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2013 Author #890 Share 18 Απριλίου 2013 WC Wc ξε Wc γατάκι εγώ πάντως το απολαμβάνω! Είπαμε…σουηδική τεχνολογία! Σας είπα δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά εγώ γουστάρω πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2013 Author #891 Share 18 Απριλίου 2013 Το ντουλάπι πλέον ξεχειλισμένο! Μπλε σφουγγάρι! Ζώα…. Ρίκο…. Πάρτε και δυο μαλλιαρά που τα γουστάρετε τώρα τελευταία…και τραβάτε για ύπνο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filfilip 18 Απριλίου 2013 #892 Share 18 Απριλίου 2013 Νίκο έχεις αποδείξει περίτρανα την αγάπη σου και το μεράκι που έχεις για το χόμπι!!!! Για άλλη μία φορά σου δίνω τα συγχαρητήρια μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 18 Απριλίου 2013 #893 Share 18 Απριλίου 2013 Ευχαριστούμε πολύ Νίκο.Καλό σου βράδυ !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2013 #894 Share 18 Απριλίου 2013 Σουηδος ριφας ΚΑΙ ο Σακης ο υδραυλικος μαζι! Συνδυασμος που σκοτωνει ουαχαχαχαχαχααααααα :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 18 Απριλίου 2013 #895 Share 18 Απριλίου 2013 δεν εχει αλλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 18 Απριλίου 2013 #896 Share 18 Απριλίου 2013 Πολυ σφαιρα το πας Νικο.Μπραβο.Την απτεσια κατω απο την ποσιλοπορα καθαρισε τωρα που ειναι νωρις(μπραβο στα Σουηδικα χαχαχα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 18 Απριλίου 2013 #897 Share 18 Απριλίου 2013 Πολυ σφαιρα το πας Νικο.Μπραβο.Την απτεσια κατω απο την ποσιλοπορα καθαρισε τωρα που ειναι νωρις(μπραβο στα Σουηδικα χαχαχα) Αλλαξε της τα φωτα Νικο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2013 #898 Share 18 Απριλίου 2013 Πετα τη στην τουαλετα....την καινουρια.Ξερεις εσυ :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 18 Απριλίου 2013 Author #899 Share 18 Απριλίου 2013 Νίκο έχεις αποδείξει περίτρανα την αγάπη σου και το μεράκι που έχεις για το χόμπι!!!! Για άλλη μία φορά σου δίνω τα συγχαρητήρια μου!!! If you do it, do it right Ευχαριστούμε πολύ Νίκο.Καλό σου βράδυ !!!!!!! Εγώ σας ευχαριστώ όλους…. Σουηδος ριφας ΚΑΙ ο Σακης ο υδραυλικος μαζι! Συνδυασμος που σκοτωνει ουαχαχαχαχαχααααααα :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: χαχαχαχαχαχ.....εισαι ωραιος!!!! δεν εχει αλλες? Κάτσε ρε Νικόλα, αγάλι αγάλι…. Πολυ σφαιρα το πας Νικο.Μπραβο.Την απτεσια κατω απο την ποσιλοπορα καθαρισε τωρα που ειναι νωρις(μπραβο στα Σουηδικα χαχαχα) Ευχαριστώ ρε Στάθη μου! Την aptesia τι έχω στο νου μου να την ξεπαστρέψω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Απριλίου 2013 #900 Share 18 Απριλίου 2013 Εχεις και στο νου σου εσυ aptaisias ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts