Jump to content

Ebenos Nano Reef Project.

ebenos

Recommended Posts

Όσο για αυτό που λες για το sump η δικια μου η φαντασία δεν φτάνει όσο μακριά φτάνει η δικια σου αλλά δεν νομίζω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μιας που η ροή της αντλίας της uv είναι μόλις 150 λίτρα και η επιστροφή κατεβάζει χείμαρρο!

Τώρα βέβαια στην πράξη θα δούμε τι θα συμβεί!

Μακάρι Νικ να είναι λάθος το σκεπτικό μου, πάντως κάνε ενα τεστ με την UV ανοιχτή και κλειστή για να δεις αν έχεις αυξομοιώσεις στην στάθμη.

Υ.Γ.:Βρήκα καινούριο φόντο για το PC μου:

post-32212-0-53987100-1364216714_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - adlib

• Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

attachicon.gifebenos.jpg

:bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

Μπράβο βρε Νίκο!!!! Υπερπαραγωγή κάνεις πάλι!!!!! :bigemo_harabe_net-64:

Είσαι στην καλύτερη φάση του χομπι και φαίνεται να το απολαμβάνεις..μπράβο σου,σε χαίρομαι 😃

Μακάρι Νικ να είναι λάθος το σκεπτικό μου, πάντως κάνε ενα τεστ με την UV ανοιχτή και κλειστή για να δεις αν έχεις αυξομοιώσεις στην στάθμη.

attachicon.gifebenos.jpg

Χαχαχαχα…..τι παιδί είσαι εσύ……

:bigemo_harabe_net-146: :bigemo_harabe_net-146: :bigemo_harabe_net-146:

Υ.Γ. η uv θα δουλεύει συνεχόμενα! :bigemo_harabe_net-74:

:bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

Μπράβο βρε Νίκο!!!! Υπερπαραγωγή κάνεις πάλι!!!!! :bigemo_harabe_net-64:

:bigemo_harabe_net-145:

Είσαι στην καλύτερη φάση του χομπι και φαίνεται να το απολαμβάνεις..μπράβο σου,σε χαίρομαι ?

Να είσαι καλά αγορίνα μου, να χαίρεσαι και εσύ το δικό σου!

Γυρίσαμε σπίτι!!!

Η όσμωση δουλεύει σαν τρελή για να ετοιμάζουμε νεράκι!

IMG_3566_zps4ef2078b.jpg

IMG_3570_zps3e0a413c.jpg

IMG_3572_zpsdb07d3e9.jpg

IMG_3569_zps75d97b2e.jpg

Τελευταία βήματα για το στήσιμο….. :buttrock: :buttrock: :buttrock:

Αυτά είναι!!!! Ανυπομονώ να το δω γεμάτο!!!!!!! :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

Άντε κανε την αρχή!!

Καλογεμιστο!!

Γιατί δεν το έκανες όσο είναι η βάση; :bigemo_harabe_net-64:

Αυτά είναι!!!! Ανυπομονώ να το δω γεμάτο!!!!!!! :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-64:

Εγώ να δεις πως ανυπομονώ….

Σύντομα θα το δούμε όλοι μας…. Να σπάσει το αλάτι…. :rockon:

Άντε κανε την αρχή!!

Καλογεμιστο!!

Γιατί δεν το έκανες όσο είναι η βάση; :bigemo_harabe_net-64:

Αν το δεις αλλιώς μπορείς κάλλιστα να με ρωτήσεις γιατί δεν έκανα την βάση όσο το ενυδρείο!

Σκοπός μου ήταν να εκμεταλλευτώ Α) το ενυδρείο που είχα Β) να έχω μέσα στο ντουλάπι και έξτρα εξοπλισμό από τον απαιτούμενο όπως το δοχείο νερού της αναπλήρωσης και ένα χώρο όπου θα προετοιμάζω το νερό της αλλαγής δηλαδή το 1 και το 2 διαμέρισμα που βλέπεις στο sump Γ) τελικά μου άρεσε που κάνει αυτή την τσαχπινιά…. :D

Υ.Γ. αν χρειαστούμε κάποτε μεγαλύτερο απλά αλλάζουμε γυάλα….τα υπόλοιπα τα έχουμε…. ;)

Καλη αρχη Νικο!! τωρα αρχιζει το καλο!

Έλα Αλέκο…..χαμός σου λέω….

Ευχαριστώ φιλαράκι μου…. :)

Εισαι μαστορι τρελο :D

Αγορίνα μου εσύ…. :bigemo_harabe_net-145:

Αντε Νικολαααααα ομορφα καθεται στο χωρο φατσα καρτα απο την πορτα και τρελο χαζι απο τον καναπε..

Υγ: Πασαλειψε με μπολικο διαφανο γρασο ή βασελινη τους μεντεσεδες στα πορτακια γιατι σε 2 μηνες θα ειναι σκουριασμενοι... ( παθων )

Έγινε επεξεργασία - Giovanni

Αντε Νικολαααααα ομορφα καθεται στο χωρο φατσα καρτα απο την πορτα και τρελο χαζι απο τον καναπε..

Υγ: Πασαλειψε με μπολικο διαφανο γρασο ή βασελινη τους μεντεσεδες στα πορτακια γιατι σε 2 μηνες θα ειναι σκουριασμενοι... ( παθων )

:thumbup: :thumbup:

Που είναι ο βράχος οέο?

Άντε να βλέπουμε aquascape...ετοιμάσου γιατί θα τελειώσει σύντομα...

Αν θέλεις chaeto στο σάμπ να πάρεις ένα spiral λαμπτήρα 15-20w με πολλά lumens(πιο πολλά απο 900lm) όπως η tornado της philips...πολύ καλή λάμπα και φθηνή.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Που είναι ο βράχος οέο?

Άντε να βλέπουμε aquascape...ετοιμάσου γιατί θα τελειώσει σύντομα...

Αν θέλεις chaeto στο σάμπ να πάρεις ένα spiral λαμπτήρα 15-20w με πολλά lumens(πιο πολλά απο 900lm) όπως η tornado της philips...πολύ καλή λάμπα και φθηνή.

Πιο θα τελειώσει?

Η λαμπα είναι 15watt στα 800lumen, νομίζω είμαι καλά!

Δοκίμασα και τον ανεμιστήρα! Ούτε ac να είχα βάλει μέσα στο ντουλάπι!

μαζι με την ιστορικη εορτη γινετε και το γεμισμα,θα το θυμασαι Νικο μου

Ξεχνιέται βρε Νικόλα μου καμιά μέρα από την ενασχόληση μας με το ενυδρείο…δεν ξεχνιέται….

Για τέτοια μελέτη και κατασκευή περιμένω να δω και το super duper aqua scape

Ειμαι σίγουρος ότι θα μας εκπλήξεις.

Το φουρφουρι σου, όσο θα είναι η θερμοκρασία μέσα στο Σπιτι κατω του 26-27 θα κανει δουλεια , αν όμως στο Σπιτι η θερμοκρασία περάσει τους 28 θα το κανει φουρνακι το σαμπ. Ολα εξαρτώνται απο την θερμοκρασία του σπιτιού.

Θα κρατησω μόνο μια κουβέντα σου που μου άρεσε πολυ.

Υ.Γ. αν χρειαστούμε κάποτε μεγαλύτερο απλά αλλάζουμε γυάλα….τα υπόλοιπα τα έχουμε….

Η αλήθεια φίλε Θοδωρή είναι ότι από ποιότητα βράχου είμαι πολύ καλά με δυνατά κομμάτια γεμάτα ωραιότατη κοραλινη και οργανισμούς αλλά από θέμα σχήματος υστερούν λίγο! Πάντως θα προσπαθήσω για το καλύτερο!

Η θερμοκρασία του σπιτιού μην σε ανησυχεί καθόλου….το καλοκαίρι εδώ μέσα είναι Σιβηρία…..δεν το κλίνω το κλιματιστικό καθόλου…..

Όσο για το Υ.Γ………. έτσι είναι τα πράγματα…απλά….

Καλημερα νικολα...................απλα ΤΕΛΕΙΟ!!!!!Αντε με το καλο να γεμισει και σιγα σιγα να γεμιζει απο ζωη!!!!Ευγε φιλαρακι!!!

Καλημέρα παλικαρε…..ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Πολύ σε βλέπω τελευταία να τριγυρνάς εδώ στην θάλασσα εσύ, άντε τρέλανε μας!

Νίκο για θαλασσινό ούτε να το διανοηθώ γιατί 1ον πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία και 2ον κάποια χρήματα παραπάνω

τα οποία σίγουρα δεν υπάρχουν .

Απλά μου αρέσει να παρακολουθώ κάποιους χομπίστες από την αρχή μέχρι το τέλος κάποιων project που κάνουν γιατί δείχνουν την

αγάπη και το μεράκι που έχουν με τελικούς αποδέκτες τους ζωντανούς οργανισμούς που θα φιλοξενήσουν.

Και σίγουρα είσαι ένας από αυτούς.Και γι'αυτό σου εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και όπως τα ποθείς !!!!!!!!!!

Νίκο καλημέρα! Πως παει;;; Το φουλαραμε;;;;; :P

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...