Jump to content

Μονομάχος Πιθανόν Άρρωστος

Recommended Posts

Όπως έχω πει, έχω έναν μονομάχο από την προηγούμενη Κυριακή. Δεν πρόλαβε να περάσει μια βδομάδα και κατευθείαν μου έβγαλε πρόβλημα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Παρατήρησα από την δεξιά μεριά του μονομάχου(όπως εμείς τον κοιτάμε)

ότι έχει άσπρα σημάδια περιμετρικά του κεφαλιού του. Επίσης φαίνεται φουσκωμένος, χωρίς να του έχει δοθεί τροφή από τότε που τον πήρα..

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:25 (προς το παρόν μεταφέρθηκε σε 5λ)

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):

- Ψάρια (είδη και αριθμός):1 μονομάχος, 2 γαρίδες red cherry

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Αλλαγή κάθε 7-15 μέρες και πλύσιμο του φίλτρου με νερό ενυδρείου. Τάισα τις γαρίδες χτες. Ο μονομάχος δεν έχει φάει ακόμα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: -

- KH: -

- GH:σκληρό νερο

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0

- ΝΟ2 (νιτρώδη): λίιγο ανεβασμένα

- ΝΟ3 (νιτρικά): λίιγο ανεβασμένα

- Θερμοκρασία: 26

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: -

-Strips: -

-Ηλεκτρονικά: -

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:Μονομάχος

- Ιστορικό Ψαριού: Άγνωστο

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Δεν έχει περιτώματα. Νομίζω μόνο μια φορά και ήταν σαν χνούδι.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: -

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -

-Δοσολογία: -

-Χρόνος Χρήσης: -

-Αναλυτική περιγραφή: -

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

!!!!!Δεν ξέρω πως να ανεβάσω........!!!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Διάβασε εδώ για το πώς ανεβάζουν φωτογραφίες!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76267

περιμενουμε και φωτογραφια.σου εδειξε ο ebenos πως.

περα απο αυτο ομως..εμενα κατι αλλο με προβληματιζει απο την φορμα που συμπληρωσες... γραφεις " νιτρωδη - λιγο ανεβασμενα νιτρικα - λιγο ανεβασμενα " το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο? και αν ναι. ποσο καιρο?

λες οτι το μετεφερες σε 5 λιτρο ενυδρειο.εκτος οτι ο χωρος ειναι λιγοστος.εχει μεσα στρωμενο φιλτρο και θερμοστατη?θα υποθεσω πως οχι γιατι δεν χωρανε! εγω θα το μετεφερα ή στο ενυδρειο που το χα ή σε καποιο ιδιων λιτρων

Bέβαια και το ξέρω πως ο χώρος δεν είναι ικανοποιητικός, όμως φοβάμαι για τις γαρίδες μου μήπως αυτό που έχει ο μονομάχος είναι μεταδοτικό και στις γαρίδες..

post-51821-0-68109000-1356648285_thumb.jpg

post-51821-0-20139200-1356648361_thumb.jpg

post-51821-0-62727300-1356648397_thumb.jpg

Δεν μπόρεσα να βγάλω καλύτερες!!

Εσείς τι προτείνετε να κάνω????

Τις 2 τελευταίες τις έβγαλα για να δείτε το φούσκωμα... Κάτι το οποίο δεν είναι και πολύ εμφανές!

Παιδιά βοηθήστε λίγο!!!! :bigemo_harabe_net-101: :bigemo_harabe_net-101:

Με τις φωτογραφίες υποθέτω , ότι θέλεις να μας δείξεις το εξογκωματάκι στα αριστερά ;

Τα άσπρα σημάδια δυστυχώς δεν φαίνονται. Έχει ψάξει για παρόμοιες εικόνες στο διαδίκτυο ; Μήπως είναι ick ; Κάνε έναν κόπο να δεις ! :)

Αν είναι "φουσκωμένος" τότε πιθανόν να έχει δυσκοιλιότητα. Του έχεις δώσει ποτέ βρασμένο αρακά να φάει;

Αν είναι "φουσκωμένος" τότε πιθανόν να έχει δυσκοιλιότητα. Του έχεις δώσει ποτέ βρασμένο αρακά να φάει;

Νομίζω ότι δεν έχει φάει από την ημέρα που τον πήρε. :)

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο? Με ποιον τρόπο το έστρωσες? Τι υλικά περιέχει μέσα το φίλτρο σου?

Κάνε άμεσα μια αλλαγή νερού 50% και πρόσθεσε βακτήρια! Δοκίμασε να ταΐσεις το ψάρι με λίγο βρασμένο αρακά μουλιάζοντας τον σε βιταμίνες μήπως φάει!

Λοιπόν από την αρχή. Το ενυδρείο τρέχει εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια. Μέσα στο ενυδρείο έχω ένα δυνατό φίλτρο-για τα λίτρα μου.Από εκεί που το πήρα το φίλτρο, ο κύριος μου έβαλε και 4 ή 5 "κούφιες" μπαλίτσες.Μου είπε πως θα κρατήσουν βιολογία.Το φίλτρο το είχα στρώσει αρχικά τότε βάζοντας ένα υγιές χρυσόψαρο για περίπου 5 μήνες. Μετά αποδήμησε εις κύριον, διότι -μετά το έμαθα- ήθελε τροφή ειδική για χρυσόψαρα και όχι αυτή των τροπικών.

Αυτό με τον αρακά οκ θα το κάνω. Βιταμίνες??? Τι βιταμίνες????

Πηγέντε λίγο παρακαλώ και δείτε την 1η φωτογραφία. από δεξιά προς τα αριστερά θα δείτε πάνω στο σώμα του 3 φούσκες . Στο κεφάλι του αν και κουνημένη θα φανεί ένα άσπρο σημάδι. Αυτό είναι που σας λέω. Το έχει περιμετρικά στο κεφάλι σαν φωτοστέφανο ένα πράγμα.

Α!!!!!! σήμερα έφαγε 2 φύλλα τροφής!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΎ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΕΚ ΓΕΝΕΤΉς ΤΟΥ ΑΥΤΆ ΤΑ ΣΗΜΆΔΙΑ!!

-στην φόρμα που συμπλήρωσες δεν βλέπω να αναφέρεις τις πληροφορίες που σου ζηταω

-το φίλτρο σου με αυτά τα κούφια μπαλάκια δεν μπορεί να πιάσει σωστοί βιολογία

-η τιμές σου δεν είναι σταθερές για ενυδρείο 2 ετών

-πρέπει να βρεις άμεσα μπόλι από κάποιον συγχομπιστα, βαλε μια αγγελία η δες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76469&hl=&fromsearch=1

- το χρυσόψαρο σου αποδήμησε από το άστρωτο φίλτρο όχι από την λάθος τροφή

-ο αρακάς βρασμένος και χωρίς τον φλοιό

-βιταμίνες προτίμησε της sera fistamin η ότι άλλο βρεις από κάποιο ενυδρειακο κατάστημα

-απαραίτητη η χρήση βακτηριών και η αλλαγη νερού

-ανέβασε την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς

Οι γαρίδες δεν θα πεθάνουν με τέτοια θερμοκρασία???

δεν θα παθουν τιποτα!

Οι γαρίδες σου κινδυνεύουν περισσότερο από τα ανεβασμένα νιτρώδη παρά από την θερμοκρασία!

Πάντως εγώ μια χαρά τις βλλέπω..

Το χρυσόψαρο πέθανε μετά από 2 ΜΗΝΕΣ. ¨οχι 2 μέρες..

Εκτός αυτού το φίλτρο έχει στρωθεί, διότι όλα τα βλέπω να κυλάνε ρολόι. Εκτός του μονομάχου. Τον είχα βάλει προσωρινά σε μια γυάλα για να τον προσέχω καλύτερα. Εκεί έφαγε τα 2 φυλαράκια. Και τα εξανθήματά του ηρέμησαν λίγο. Θα του δώσω αύριο αρακά, θα πάω να πάρω και βιταμίνες. Θα κάνω και μια αλλαγή νερού και όλα οκ??

Ο μονομάχος ξαναμπήκε στο ενυδρείο με κλειστά φώτα, με προσαρμογή, κ.λ.π.

to 7erw. omws to kanw gia to kalo tou.....

Δεν καταλαβαινω τι γραφεις φιλε μου!

Γραφουμε μονο με Ελληνικους πεζους χαρακτηρες

Συγνώμη τα έγραφα από το κινητό.

Λέω το ξέρω πως τον τυρανάω όμως είναι για το καλό του.. Ελπίζω τουλάχιστον..

Παιδιά οκ είναι ο μονομάχος. Τον έβαλα στο ενυδρείο και από τότε η κατάστασή του καλυτέρεψε. Τα σημάδια ακόμα τα έχει στο κεφάλι του/ Τι να πω.. μπορεί να είναι εκ γενετής..Τώρα τρώει κανονικότατα και το καλό είναι πως δεν πειράζει τις γαρίδες. Αυτές περνάνε από δίπλα του αυτός της ρίχνει μια ματιά και φεύγει!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...