kikos7 21 Ιανουαρίου 2013 Author #26 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα σε όλους!! Photo update Προσπάθεια εκφοβισμού του φωτογράφου: Κάλυψη-απόκρυψη: Η ροζ millepora κάνει προσαρμογή, και ετοιμάστηκαν και κάποια frags για το swap. Είπα να προσθέσω κάποιες φωτογραφίες, βασικά για να τις βλέπω και εγώ... καθώς μάλλον περνάω περισσότερο χρόνο στο φόρουμ παρά παρατηρώντας live το ενυδρείο . Συμβαίνει και σε άλλους? Γιατρέ μου να ανησυχώ? :crazyyyy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 21 Ιανουαρίου 2013 #27 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Γιατρε εχεις την ιδια αρρωστια με ολους μας ...... Μιλλεπορα και σεριατοπορα πρασινη ανεβασε τα πολυ πιο ψηλα και με κλυκλοφορια ........ Keep reefing Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Ιανουαρίου 2013 #28 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Καλά αυτές οι top down φωτό δεν υπάρχουν λέμε... καλώς τα δέχτηκες τα vrilo-frags...καλόβολα και καλο-ανάπτυκτα και καλο-χρωματιστά να είναι...η μιλεπόρα δεν παίζεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 21 Ιανουαρίου 2013 #29 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Τρομερό! Η ξένια κάνει πάρτυ απ'ότι βλέπω. Σε πόσο βράχο πατάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 21 Ιανουαρίου 2013 Author #30 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Σταύρο ευχαριστώ για τη διάγνωση Άλεξ ευχαριστώ για τις ευχές και εύχομαι να μπορέσω να φιλοξενήσω και κανά φραγκάκι από τα εξωγήινα zoa σου. Η ξένια πατάει σε ελάχιστο βράχο, έχει απλώσει και στο τζάμι, γενικά είναι τεράστια για τα λίτρα του rsm γι'αυτό και τη κλαδεύω, και αν δεν είχαν κάνει host τα κλόουν θα την έβγαζα, φυτρώνει συνεχώς σε άσχετα σημεία. Ψάχνω για ανεμώνη αν και γενικότερα τις φοβάμαι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 21 Ιανουαρίου 2013 #31 Share 21 Ιανουαρίου 2013 γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις κάποια eyphyllia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 21 Ιανουαρίου 2013 Author #32 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Παναγιώτη έχω 2 είδη eyphyllia και καλύτερα που δεν έχουν κάνει host εκεί, θα τις στρέσαραν, ενώ η ξένια δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ανεμώνη θα ήταν το ποιο όμορφο. Φοβάμαι όμως που θα κάτσει, μη πάει στη vortech και γίνει κιμάς, το τάισμα μη μου εκτοξεύσει τα νιτρικά λόγω λίγων λίτρων και στη τελική τα κλόουν μπορεί να μην κάνουν host ποτέ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 21 Ιανουαρίου 2013 #33 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Άμα θέλεις να βάλεις ανεμώνη,βάλε! Αλλά αν ήμουν εγώ δεν θα το ρίσκαρα,ειδικά τώρα που όπως λες το ενυδρείο πετάει! Η απόφαση δική σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 21 Ιανουαρίου 2013 #34 Share 21 Ιανουαρίου 2013 Ανεμώνη και sps δεν πάνε μαζί...ειδικά σε μικρά ενυδρεία...αλλά και σε μεγάλα είναι τεράστιο ρίσκο και θέλει πολύ τύχη...εκτός αν μιλάμε για κάποια tube anemone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #35 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Μια FTS της προκοπής που βλέπεται και τα χρώματα είναι πολύ κοντά στα πραγματικά. Βρήκα πως η canon έχει μια ρύθμιση για υποβρύχια λήψη λέει... χωρίς η μηχανή να είναι για υποβρύχιες λήψεις... Θα μου πείτε μπορεί κάποιος να κάνει χρήση ειδικής θήκης. Το dyi φωτιστικό με τα 42x3watt leds. Πολύ σωστά είχε επισημάνει κάποιος φίλος σε ένα ποστ '' Τα RSM είναι χόμπι από μόνα τους '' :lol2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Φεβρουαρίου 2013 #36 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Θυμάστε πέρσι που το συζητούσαμε γιατρέ μου και σας είχα πει ότι αργά ή γρήγορα θα παίξετε μπάλα μόνο με Led? Φοβερό αποτέλεσμα και θέλει κούρεμα όλο...αυτά τα 2 tang όμως τα λυπάμαι σε τόσα λίτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Φεβρουαρίου 2013 #37 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Πολυ ομορφο αποτελεσμα Να το χαιρεσαι φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Φεβρουαρίου 2013 #38 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 πολυ πολυ ωραιο φιλε μου! και πολυ ωραια μεγεθη στις ακρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #39 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Είναι ωραία η θάλασσα, που λένε και οι ΠΥΞ ΛΑΞ Ξεφεύγουμε, για εμένα είναι ψυχοθεραπεία ! Τα Tang ευτυχώς είναι ακόμα μικρά. Ελπίζω να πάω σε μεγαλύτερη γυάλα και να μη χρειαστεί να μπουν αγγελία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario 10 Φεβρουαρίου 2013 #40 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 απλά super!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 10 Φεβρουαρίου 2013 #41 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Tρομερό! Κάτι λύπει μου φαίνεται. Αααα. Που πήγε η ξένια? Αυτή νομίζω λέιπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 10 Φεβρουαρίου 2013 Author #42 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 απλά super!!!! Ευχαριστώ, καλή αρχή και στο δικό σου! Tρομερό! Κάτι λύπει μου φαίνεται. Αααα. Που πήγε η ξένια? Αυτή νομίζω λέιπει. Την έβγαλα και πήρε ανάσα η δεξιά πλευρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 10 Φεβρουαρίου 2013 #43 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Πολυ ωραιο!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpyNet 10 Φεβρουαρίου 2013 #44 Share 10 Φεβρουαρίου 2013 Δημήτρη μπράβο είναι φοβερός ο ύφαλός σου. Όταν φτάσω στο επίπεδο σου τότε θα κάνω και εγώ παρουσίαση του δικού μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 5 Μαρτίου 2013 Author #45 Share 5 Μαρτίου 2013 (edited) Αυτό το update δυστυχώς δεν είναι για καλό. Μέσα σε δύο μέρες έχασα δύο sps . Κυριακή μία tricolor acro και σήμερα τη νύχτα μία pocillopora μεγαλύτερη από δύο γροθιές. Από την pocillopora έχω κόψει τρία φραγκ, το αν ζήσουν θα το δούμε. Πρέπει να έφυγαν από βακτηριακή μόλυνση, που προκάλεσε RTN. Αποκολλήθηκε ο ιστός από τον σκελετό μέσα σε λίγες ώρες. Έχω κάνει μία αλλαγή νερού (περίπου 40%), άλλαξα τον ενεργό άνθρακα, σταμάτησα βότκα και βακτήρια, dip ιωδίου στα φραγκ... Τα υπόλοιπα sps lps για την ώρα... δείχνουν υγιή. Από παραμέτρους με σημερινές μετρήσεις είμαι σε NSW. ΝΟ3 έχω 0,2-0,5. Το ενυδρείο το τελευταίο 6μηνο πήγαινε σφαίρα, με καλή ανάπτυξη σε όλα τα κοράλλια. Χωρίς άλγες κυανοβακτήριο κλπ. Έξι μήνες 1ml βότκα την ημέρα και συνολικά: 15ml special blend, 2 σταγόνες biomate KZ και 10 μλ reef plus την εβδομάδα χωρίς καμία παρενέργεια. Κάπου εκεί όμως που το ενυδρείο βρίσκει τη ρουτίνα του... εγώ...τη βαρέθηκα(@!#@!@) και ήθελα το κάτι παραπάνω. Πριν περίπου 2 μήνες πρόσθεσα 150ml ζεόλιθο. Την προηγούμενη εβδομάδα, άλλαξα τα special blend με τα βακτήρια της ΚΖ και το reef plus με το coral vitalizer της ΚΖ. Προτεινόμενη δοσολογία στα βακτήρια και πολύ μικρότερη στο vitalizer. Έτσι μετά από 2 σταγόνες zeobak και 4-5 vitalizer -(τυχαίο? ίσως)- έχω RTN. Εδώ θέλω τη βοήθειά σας για να βρω την αιτία καθώς φοβάμαι πως θα τα χάσω όλα. Αυτά.... Κεραμίδια που δε στάζουνε, μη τα σκαλίζεις.... Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2013 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 5 Μαρτίου 2013 #46 Share 5 Μαρτίου 2013 Πω ρε συ! Κριμα.. Τώρα τελευταία πολλοί χάνουν sps. Μάστιγα έχει γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 5 Μαρτίου 2013 #47 Share 5 Μαρτίου 2013 1ml βοτκα την ημερα στα 130 λιτρα?Που την ειδες γραμμενη αυτη την δοσολογια?Εγω στα 750 λιτρα βαζω 0,7ml την μερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 5 Μαρτίου 2013 #48 Share 5 Μαρτίου 2013 "Κεραμίδια που δε στάζουνε, μη τα σκαλίζεις...."....οπως τα λες φιλε μου. οτι δεν ειναι χαλασμενο μην πας να το φτιαξεις! θα συμφωνησω ομως με το σταθη 1 ml στα 130 λιτρα ειναι πολυ! παντως επειδη ειχα ασχοληθει πολυ με τη βοτκα παλαιοτερα εχω να παρατηρησω πως δεν ειναι απο τις αξιοπιστες μεθοδους ειδικα σε βαθος χρονου. ειναι μια ωρολογιακη βομβα η οποια καποια στιγμη θα σκασει. ειναι καλη μεθοδος για να σου κατεβασει νιτρικα κτλ σε σχετικα συντομο διαστημα αλλα δεν ειναι μεθοδος που μπορεις να την κανεις ρουτινα. καποια στιγμη θα σε προδωσει. αφου σου κανει τη δουλεια σου καλυτερα να τη χρησιμοποιεις περιστασιακα και σε μικρες ποσοτητες ελπιζω να τα καταφερουν τα φραγκακια! τα υπολοιπα κοραλια πως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 5 Μαρτίου 2013 Author #49 Share 5 Μαρτίου 2013 1ml βοτκα την ημερα στα 130 λιτρα?Που την ειδες γραμμενη αυτη την δοσολογια?Εγω στα 750 λιτρα βαζω 0,7ml την μερα Ακολούθησα τις οδηγίες του reefkeeping http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/index.php Κάθε σύστημα είναι μοναδικό, σύμφωνα με το άρθρο, δεν υπάρχει δόση συντήρησης ανάλογα τα λίτρα Αυτή ήταν η δικιά μου δόση συντήρησης. Έκανα 2-3 προσπάθειες να τη μειώσω και πάντα αυξάνονταν τα νιτρικά και το πράσινο φιλμ άλγης στα τζάμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 5 Μαρτίου 2013 #50 Share 5 Μαρτίου 2013 Δημητρη αφου το ''ειχες'' γιατι πειραματιστηκες? μου φαινεται θες ''σεμηναριο'' ........ Τελος παντων ..... ελα οποτε θες να παρεις οτι θες ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος