sfedonas 26 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Περιμένω τα φραγκ-πλαγκς έχω την κόλα της tunze και μερικά SPS και θα πάρω και έναν ανοξοίδωτο cutter. Αυτό που σκοπέυω να κάνω είναι να κόψω κλαδάκια απο σκοτεινά μέρη και με την κόλλα να τα βάλω στα πλαγκς χωρίς να πιάνει πολύ πάνω στο κοράλλι. Πρέπει να προσέξω κάτι? Που κόβω? Κανένα trick για να χρησιμοποιήσω την κόλλα? Πρέπει να τα βάλω σε λεκανάκι και να ρίξω κάποιο πρόσθετο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Η κολλα που λες να βαλεις δε θα σε βολεψει για τα μικρα κομματια,και θα χρειαστει να καλυψεις αρκετο κοραλι ωστε να σταθεροποιηθει. Θα σου ελεγα να παρεις μια κολλα super glue gel και να κανεις τη δουλεια σου. https://www.google.com/search?q=super%20glue%20gel&biw=1280&bih=637&sei=C0jbUKThIoX74QT8mYHIBA&tbm=isch Κοβεις,βαζεις κολλα στο πλαγκ,τη βρεχεις ελαφρα,κολλας,και ρατωντας κολημμενο το φραγκ,το βυθιζεις και κρατας για λιγο μεσα στο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Δες και το παρακατω βιντεακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 26 Δεκεμβρίου 2012 Author #4 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 super-glue συγκεκριμένα για ενυδρειακή χρήση φαντάζομαι το link έχει γενικά super-glue. Κάνουν όλες :S ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Μια οποιαδηποτε super glue gel.Logo,bison οποια τελος παντων βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 26 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Καλύτερα σε μορφή gel!Δώσε βάση γιατί κολλάει πολύ καλύτερα και πιο εύκολα απο τις απλές υγρές super glue. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Καλύτερα σε μορφή gel!Δώσε βάση γιατί κολλάει πολύ καλύτερα και πιο εύκολα απο τις απλές υγρές super glue. Μονο gel του προτεινα του ανθρωπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 26 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Το γράφω για να το διπλό προσέξει Στράτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 26 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Σαν πολύ δε βάζει ο τύπος στο βίντεο όμως?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Σαν πολύ δε βάζει ο τύπος στο βίντεο όμως?? Καλα βαζει για το κομματι που θελει να κολλησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 26 Δεκεμβρίου 2012 Author #11 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Να και κάτι φυσιολογικό που δεν χρειάζεται να τα ακουμπάμε σε x10 τιμή για το ίδιο πράγμα αλλά σε ενυδρειακή συσκευασία. Μέσα στο νερό κρατάει η θα έχω logo να αιωρείται παντού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Να και κάτι φυσιολογικό που δεν χρειάζεται να τα ακουμπάμε σε x10 τιμή για το ίδιο πράγμα αλλά σε ενυδρειακή συσκευασία. Μέσα στο νερό κρατάει η θα έχω logo να αιωρείται παντού? Γινεται κρουστα πολυ γρηγορα φιλε μου.Αν ηταν κατι επικινδυνο δε θα στο συνιστουσαμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 26 Δεκεμβρίου 2012 Πολύ καλή κόλα είναι και αυτή.... υπάρχει και στην ελληνική αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 27 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Από ότι είδα κάνει μια 25άρα. Το μπουκαλάκι βλέπω είναι σχεδόν 300ml. Τιμή για ποσότητα νομίζω είναι ok. Πιστεύεις αξίζει να μπώ στην διαδικασία να την αγοράσω online ή δεν είναι και τόσο καλύτερη ώστε να αξίζει το τρέξιμο. Για παράδειγμα αν μου πείς οτι με τα κλασικά σωληνάρια logo που έχουν τα περίπτερα είναι 10% καλύτερη δεν νομίζω να μπώ στην διαδικασία. Πιστεύεις οτι αξίζει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Εγω θα προτιμουσα το πολυ φθηνοτερο σωληναριο,οπως στο βιντεο.Δηλαδη ποσο καλυτερη να ειναι;Να ταιζει το κοραλι και να το μεγαλωνει αποκλειεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Για μένα είναι η καλύτερη κόλλα για αυτές τις δουλειές... κάνε μια αναζήτηση στο Google και θα δεις..... αν σε καλύψει αυτό που θα δεις έχει καλός, αν πάλι όχι αποφασίζεις προς τα που θα κινηθείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Δεκεμβρίου 2012 #17 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Δηλαδη Βαγγελη σε τι υπερεχει απο τις αλλες gel που απλα δεν ειναι ενυδρειακες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Δεκεμβρίου 2012 #18 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Δεν τις δοκίμασα τις άλλες, αλλά αυτή που δοκίμασα δεν θέλω να την αλλάξω !!! στεγνώνει άμεσα, κολλάει καλά έστω και με μικρή ποσότητα.... αν θυμάστε την είχα παρουσιάσει και πριν 1 χρόνο !!! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69354&hl=%2Becotech+%2Bclue&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 27 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Από ότι είδα κάνει μια 25άρα. Το μπουκαλάκι βλέπω είναι σχεδόν 300ml. Τιμή για ποσότητα νομίζω είναι ok. Πιστεύεις αξίζει να μπώ στην διαδικασία να την αγοράσω online ή δεν είναι και τόσο καλύτερη ώστε να αξίζει το τρέξιμο. Για παράδειγμα αν μου πείς οτι με τα κλασικά σωληνάρια logo που έχουν τα περίπτερα είναι 10% καλύτερη δεν νομίζω να μπώ στην διαδικασία. Πιστεύεις οτι αξίζει ? μην ψαρωνεις με την φωτο .... 25ευρω εχει το μικρο το μπουκαλι (75ml ) δωσε ενα 5ευρω και τραβα σε ενα σουπερ μαρκετ να παρεις μια κολλα gel να κανεις τη δουλεια . γιατι 25 + τα μεταφορικα = ο κουκος αιδονι ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 27 Δεκεμβρίου 2012 Author #20 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Διαβάζοντας πάντως τα χαρακτηριστικά της logo που έχω και της elements έμεινα σε ένα πράγμα elements: Contains Cyanoacrylic logo: κυανοακριλική κολλα στιγμής. Νομίζω είναι ίδια κόλλα σε άλλο μπουκαλάκι. Πιθανότατα διαφορετική ποιότητα αλλά με ορθολογική σκέψη νομίζω οτι θα προτιμήσω την κόλλα της Logo. Αν σκεφτείς οτι είναι το ίδιο συστατικό την τιμή/ml και την ευκολία πρόσβασης. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Δεκεμβρίου 2012 #21 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Δεν τις δοκίμασα τις άλλες, αλλά αυτή που δοκίμασα δεν θέλω να την αλλάξω !!! στεγνώνει άμεσα, κολλάει καλά έστω και με μικρή ποσότητα.... αν θυμάστε την είχα παρουσιάσει και πριν 1 χρόνο !!! http://www.aquazone....ue&fromsearch=1 Ναι σωστα,τοτε που δεν ειχε κυκλοφορησει ακομα εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Τότε είχε φέρει 1-2 κομμάτια για δείγμα το NeomoWorld και έμεινα ενθουσιασμένος !!! Βάζω λίγο απ αυτήν και στα δύο μέρη, και μετά την καλύπτω με την γνωστή μωβ "πλαστελίνη" ώστε να μοιάζει με τον βράχο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Διαβάζοντας πάντως τα χαρακτηριστικά της logo που έχω και της elements έμεινα σε ένα πράγμα elements: Contains Cyanoacrylic logo: κυανοακριλική κολλα στιγμής. Νομίζω είναι ίδια κόλλα σε άλλο μπουκαλάκι. Πιθανότατα διαφορετική ποιότητα αλλά με ορθολογική σκέψη νομίζω οτι θα προτιμήσω την κόλλα της Logo. Αν σκεφτείς οτι είναι το ίδιο συστατικό την τιμή/ml και την ευκολία πρόσβασης.Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 27 Δεκεμβρίου 2012 #24 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Οικονομικά δεν νομίζω ότι συμφέρει η Logo.... τα 2-3 γραμμάρια που περιέχει κοστίζουν από 3-5 ευρώ. (εκτός και αν υπάρχουν και άλλες συσκευασίες) H Ecotech κοστίζει στα 25 ευρώ και περιέχει 75 ml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Δεκεμβρίου 2012 #25 Share 27 Δεκεμβρίου 2012 Οταν υπαρχουν τοσα εξοδα,τακτικα και εκτακτα,οταν ψαχνεσαι για να αγορασεις η να σου δωσουν φραγκακια γιατι για τον Α η Β λογο δεν μπορεις να παρεις ολοκληρο κοραλι,οταν οπως πολυ καλα ξερετε ολοι οσοι ασχολειστε με το χομπι,πληρωνουμε το ενα για τρια επειδη ειναι "ενυδρειακο" προιον,τοτε θα τολμησω να πω πως για τον αριθμο των φραγκς που φτανει για να κολλησεις,τοτε συμφερει και παρασυμφερει. Αυτα απο μενα για το συγκεκριμενο θεμα,γιατι θα φτασουμε σε σημειο να βγαλουμε το μετρο στο τελος. Παληκαρι,δες τι σε συμφερει και αγορασε το Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος