Akridas66 28 Δεκεμβρίου 2012 #26 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Αν σε εσάς είναι χάλια τότε εδώ πως νομίζεις ότι είναι, έκει τουλάχιστον υπάρχει και ο ανταγωνισμός στην επαρχία όμως οι περισσότερες πόλις έχουν 1-2 μαγαζιά θες δεν θες εκεί θα πας δεν σου μένει άλλοι επιλογή από το να πας στο μονοπώλιο ή να απευθυνθείς σε ένα μαγαζί στο διαδίκτυο. Χρονια πολλα σε ολους και καλες γιορτες!! Εμενα η γνωμη οπως παντα καυστικη και στα ακρα ειναι οτι οπως υπαρχουν κανονες σε ενα φορουμ για τα παντα ετσι θα επρεπε να υπαρχουν κανονες και για τα μαγαζια που εχουν βημα σε αυτο,πολυ απλα γιατι δεν γινετε το καθε μαγαζι να κανει τεχνασματα τυπου,δεν βαζω τιμες παρε με τηλεφωνω,περνεις τηλεφωνο σου απαντανε ελα απο εδω,πας απο εκει και αυτο που βλεπεις δεν σου κανει,αααλλα να και ενα λιπασμα που μου τελειωνε,αχ και ενα αντιχλωριο..βαζει τιμες χωρις ΦΠΑ,λιστες μισες γιατι οταν παω και δεν εχει τα μισα πραγματα απο αυτα που λεει η απαντησει ειναι παντα "πριν λιγο-εχτες-κτλπ τελειωσαν"..και παει λεγοντας,αυτα ειναι τεχνασματα εμπορικα....πρεπει να επιβαλη το εκαστοτε φορουμ κανονες... Χρηστο πλεον στα μαγαζια στην Αθηνα εχουν το ιδιο στυλακι,δεν τους νοιαζει,θελεις αυτα που εχω σου λεει στα ισα,αν δεν εχι αυτα που ψαχνεις απλα δεν τον νοιαζει, γιατι απλα ολα ειναι χαλια και αυτο το μεταφερουμε ολοι μας παντου πλεον....o Geo για μενα εχει δικιο....ολα τα μαγαζια εαν και εφοσον βαζουν τα "αγαθα" τους προς πωλησει,πρεπει να εχουν και τις τελικες τους τιμες!!!αμα φτασω στο σημειο να μιλησω στο τηλφωνο,θα εχω φτασει και στο σημειο να αγορασω,οποτε να αξιζει το ολο θεμα......εγω προσωπικα στα μαγαια εδω μεσα που δεν βαζουν τιμε δεν μπαινω καν στο κοπο να δω αν εχουν αυτα που ψαχνω...... καλη χρονια σε ολους και καλα μυαλα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Δεκεμβρίου 2012 #27 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Παιδια τα πραγματα ειναι απλα!Οπως αναφερικε και πιο πανω,διαλεγεις το καταστημα που σου κανει και ψωνιζεις απο κει.Προσωπικα δεν μπαινω καν στον κοπο να ανοιξω αντιπαραθεσεις με κανενα καταστημα,αν μου κανει καποιο συνεργαζομαι μ αυτο,αν δεν μου κανει απλα δεν ψωνιζω. Εχω επικοινωνησει με καποια καταστηματα,καποιοι με εξηπηρετησαν και απο καποιους περιμενω ακομα απαντηση..ε απο κει δεν θα ψωνισω! Το να μη βαζει καποιο καταστημα τιμες ειναι στην κριση του,αλλα για ζωντανα πιστευω οτι ειναι καλητερα να μη βαζει γιατι τα ζωντανα πρεπει να τα βλεπεις απο κοντα πριν τα αγορασεις.Σκεφτιτε να παρετε ενα ψαρακι που ειναι αρρωστο η δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελετε και απλα μπηκατε στον πειρασμο λογο της τιμης του.Ποιος εχει κανει το λαθος εδω?Αυτος που το αγορασε η το καταστημα που το πουλησε? Κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου,οχι μονο στο χωρο του χομπι μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 28 Δεκεμβρίου 2012 #28 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Εμένα προσωπικά το αν θα βάλει κάποιο κατάστημα τιμές ή όχι είναι το λιγότερο που θα με απασχολήσει... καλώς ή κακός αν αυτή είναι η πολιτική του είναι και σεβαστή......αλλά για εμάς στην επαρχία άλλο είναι το πρόβλημα και είναι πιο ουσιαστικό από το αν το ψάρι κάνει 10 ή 15 ευρώ.... τηλεφωνώ και μαθαίνω, αλλά το προβλημα δεν είναι στο τηλέφωνο.Και τι εννοώ.... Όταν αναρτηθεί μια λίστα από κάποιο κατάστημα, και μέχρι να επικοινωνήσουμε (που δεν είναι πάντα εφικτό) ή μέχρι να πάρουμε απάντηση εμείς "οι επαρχιώτες" για την διαθεσιμότητα, κατά 90% δεν έχει μείνει τίποτα από τις επιλογές που κάναμε, και συμβαίνει πολύ συχνά !!! Πολυ σωστο αυτο με τις διαθεσημοτητες! Προσωπικα ειχα μεγαλο θεμα με πολυ γνωστο καταστημα της Αθηνας απο οπου εκανα παραγγελια καποια ζωντανα και το θεμα τραβηξε 2 ολοκληρους μηνες!?! Απο βδομαδα σε βδομαδα με πηγαινε,και οχι παρελαβα αυτο και τελικα δεν το παρελαβα κτλ..Το θεμα λυθηκε οταν για επαγγελματικους λογους κατεβηκα απο την Σκύδρα στην Αθήνα 700 χλμ οπού και πηγα απο το κατάστημά που όλως τυχαία ξαφνικά υπήρχαν τα ψάρια χωρίς να έχει γίνει παραλαβη!( εκείνη την περιοδο έτρεχαν και εκπτώσεις για αγορες μέσω ίντερνετ - οι σκέψεις δίκες σας). Από την στιγμή που είσαι στην αγορά καιρο και φτιάχνεις ένα eshop που δεν μπορείς να διαχειριστεις 200 κατηγοριοποιημενα ψάρια, κάποια κουτοπονηρια μου βρωμάει.. Εγω πάντως αν είχα κατάστημα και διαφημιζόμουν στο φόρουμ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να με συγκρίνει κάποιος , με μοναδικό κριτήριο τη τιμή χωρίς να έχει δεί τα ψάρια μου , γι αυτό και όταν είχα κατάστημα ή δούλευα σε κατάστημα (τότε ) δεν έδινα απ το τηλέφωνο τιμές . Να έρθεις , να δείς , το ψαράκι , κι άν σου κάνει και είναι αυτο που θέλεις , να το πάρεις και να το χαρείς . Τώρα για το εάν είναι τσάμπα κόπος που θα έρθεις και θα το απορίψεις , για τους δικούς σου λόγους , δεν τρέχει τίποτα ..... χόμπι κάνουμε ............. και η διαδικασία μέρος του χόμπι είναι !!! Υπάρχουν δυο θέματά εδώ ένα το θέμα της επαρχίας και δεύτερον το θέμα της ανταγωνιστικότητάς των τιμών. Καλώς ή κακώς έχουν φύγει οι εποχές που ένα κατάστημά πουλώντας ένα ψάρι θα έβγαζε το μηνιατικο του, όχι μονο για τα πετσοπ άλλα πλεον για όλους.. αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μιλώ για διάφορές του ενός και δυο ευρώ,σε μαγαζί στην καλαμαριά βρήκα κάποιες κιχλιδες 15 ευρω το ψάρι και σε ιντερνετικο κατάστημά τις είχε 3 ευρώ! Ε με τα ιδια λεφτα θα πάρω 5 ψάρια από τα οποία θα μου κάτσει έστω ένα να είναι όπως το θέλω.. Τώρα για μικροδιαφορές στις τιμές εκεί μέτρα το ποσό επαγγελματίας είναι το κατάστημά που θα απευθυνθεις, χαλάλι και τα 2-3-5 ευρώ παραπάνω αν ξέρω την ποιοτητα/υποστηριξη του καταστήματός.. rythor on the move via tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 28 Δεκεμβρίου 2012 #29 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Εγω πάντως βλέπω καταστήματα τα οποία σας παρέχουν αυτα που ζητάτε .........!!! Δεν βλέπω όμως να τα στηρίζετε (αυτο πάει για πολλούς) .......... και μόλις κάνουν ενα λάθος , σβήνετε μονοκοντυλιά τα πάντα .......... ( αυτό πάει για λίγους ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 28 Δεκεμβρίου 2012 #30 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Όχι σε καμία περίπτωσή δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα! Σίγουρα θα υπάρχουν ατυχες στιγμες που δεν σημαίνει ότι θα μαυρισεις τον αλλο πχ για ενα ελλατωματικο εξάρτημά που δεν υπήρχε τρόπος να εξακριβωθεί πάρα μονο από το εργοστάσιο κατασκευής του.. Άπλα από την στιγμή που δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις σωστά κακό κάνεις πάρα κάλο για μενα ..σίγουρα φέρνει ο χ - ψ αυτά που ζητούσα άλλα και είχα υπομονή γιατί καταλαβαίνω ότι για τον α-β λόγο μπορεί να καθυστερήσεις άλλα 2 μήνες περίμενα για να τα πάρω μονός μου τελικά! Όπως επίσης ότι ζητάμε το πληρώνουμε και πολλές φορές αδρά οπότε δεν ζητάμε χάρη άλλα επαγγελματισμό. Και ξαναλέω πως δεν είναι όλη η αγορά έτσι.. :rolleyes: rythor on the move via tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 28 Δεκεμβρίου 2012 #31 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Το ποιο σωστό είναι να μπαίνει φωτογραφεία και τιμή δίπλα και στο τέλος ένα βίντεο. Όποιος το αποφεύγει νομίζω ότι χάνει και κάτι έχει να κρύψει!! Τώρα το style πάρε τηλέφωνο να σου πω τι και πως μου κάνει ότι σου πέταξα το δόλωμα… πάρε με να σου πω και το παραμύθι μου τώρα!!!και ανάλογα πως θα σε ακούσω θα σου πω και τιμή… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Δεκεμβρίου 2012 #32 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Το ποιο σωστό είναι να μπαίνει φωτογραφεία και τιμή δίπλα και στο τέλος ένα βίντεο. Δεν έχουν όλοι οι επαγγελματίες τις γνώσεις ή και τον χρόνο για μια τέτοια "παρουσίαση"..... Το κόστος για όλη αυτή τη διαδικασία όμως, στο τέλος τον πελάτη θα επιβαρύνει.... Παλιότερα που συνεργάστηκα με κάποιο κατάστημα στη φωτογραφίσει των προϊόντων του, το κόστος φωτογράφισης το έβαζε στο τελικό προϊόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 28 Δεκεμβρίου 2012 #33 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Δεν έχουν όλοι οι επαγγελματίες τις γνώσεις ή και τον χρόνο για μια τέτοια "παρουσίαση"..... Το κόστος για όλη αυτή τη διαδικασία όμως, στο τέλος τον πελάτη θα επιβαρύνει.... Παλιότερα που συνεργάστηκα με κάποιο κατάστημα στη φωτογραφίσει των προϊόντων του, το κόστος φωτογράφισης το έβαζε στο τελικό προϊόν. Όποιος θέλει μαθαίνει και ψάχνετε αν θέλει το κάτι καλύτερο για την δουλειά του! Εδώ μπορείς να τραβήξεις video και από κινητό…. Δεν είπαμε να κάνει μοντάζ. Τον πελάτη γιατί να τον επιβαρύνει;; έκαψε ρεύμα να φορτίσει το κινητό η την camera;; και στην τελική από αυτό ζουν!! Αν δεν θέλουν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους τι να πω;;; Έχω συνάδελφο που έμαθε υπολογιστή στα 54… Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 29 Δεκεμβρίου 2012 #34 Share 29 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Όποιος θέλει μαθαίνει και ψάχνετε αν θέλει το κάτι καλύτερο για την δουλειά του! Εδώ μπορείς να τραβήξεις video και από κινητό…. Δεν είπαμε να κάνει μοντάζ. Τον πελάτη γιατί να τον επιβαρύνει;; έκαψε ρεύμα να φορτίσει το κινητό η την camera;; και στην τελική από αυτό ζουν!! Αν δεν θέλουν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους τι να πω;;; Έχω συνάδελφο που έμαθε υπολογιστή στα 54… +1.000.000 "Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος!" Από τη στιγμή που ο κάθε επαγγελματίας θέλει να είναι και όχι μόνο να λέγεται επαγγελματίας, οφείλει και στον εαυτό του και στον πελάτη του να πηγαίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών οι οποίες λένε: καλύτερος είναι αυτός που παρέχει συνδυασμό ποιότητας-τιμής-αξιοπιστίας-after sales support και με καλό και στοχευμένο marketing! Απαντήσεις τύπου "πάρε με τηλέφωνο να σου πω" μου κάνει πολύ μπακαλοκατάσταση (sorry για την έκφραση αλλά έτσι είναι η αλήθεια...) και αυτές οι πεπαλαιωμένες συμπεριφορές δυστυχώς για κάποιους απορρίπτονται από τη νέα γενιά! Έγινε επεξεργασία 29 Δεκεμβρίου 2012 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 29 Δεκεμβρίου 2012 #35 Share 29 Δεκεμβρίου 2012 Τα μαγαζιά που έχουν site και δεν έχουν φωτογραφίες και τιμές απλά τρώνε χ. Εκφράσεις τύπου (καλέσετε για τιμη) ειναι τρίχες κατσαρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 29 Δεκεμβρίου 2012 #36 Share 29 Δεκεμβρίου 2012 Όποιος θέλει μαθαίνει και ψάχνετε αν θέλει το κάτι καλύτερο για την δουλειά του! Εδώ μπορείς να τραβήξεις video και από κινητό…. Δεν είπαμε να κάνει μοντάζ. Τον πελάτη γιατί να τον επιβαρύνει;; έκαψε ρεύμα να φορτίσει το κινητό η την camera;; και στην τελική από αυτό ζουν!! Αν δεν θέλουν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους τι να πω;;; Έχω συνάδελφο που έμαθε υπολογιστή στα 54… Υπερβάλεις . Ενα κατάστημα που θα παραλάβει 20 Γκάμπι , δεν μπορεί να βάλει 20 φωτογραφίες και εάν θα βάλει 1 φωτογραφία θα βγείς εσύ ( και ο κάθε εσύ ) και θα πείς οτι δεν σου έστειλε αυτό που είδες στη φωτογραφία . Ο επαγγελματισμός δεν φαίνεται απο αυτά . Ο επαγγελματίας είναι αυτος που είναι ειλικρινής , έντιμος και ο λόγος του είναι συμβόλαιο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Δεκεμβρίου 2012 #37 Share 29 Δεκεμβρίου 2012 ετσι.η αληθεια βρισκεται στα λογια του καλου φιλου σταματη και του ραστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 29 Δεκεμβρίου 2012 #38 Share 29 Δεκεμβρίου 2012 Η αλήθεια κρύβεται κάπου στην μέση σε αυτά που λέει ο Σταμάτης , απλά στο ''Ελλαδισταν'' είμαστε ευχαριστημένοι με την ειλικρίνεια- εντιμότητα .Αν κάποιος έχει αυτά λέμε δόξα τον θεό είναι επαγγελματίας. Αυτά βέβαια θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και από εκεί και πέρα να ξεχώριζε όποιος είχε έξτρα παροχές(φωτογραφίες,βίντεο,3d,καλές τιμές,κτλ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος