Jump to content

Τιμες Η Οχι ? Πολιτικη Του Καταστηματος Η Κατι Αλλο ?

Recommended Posts

Θα ηθελα την γνωμη σας οσων αφορα την επιλογη ορισμενων καταστηματων στο να αναφερει τιμες στα προιοντα του - ζωντανα του Η στο να μην αναφερει τις τιμες .

Ειναι σωστο ?

Ειναι λαθος ?

Πρεπει ντε και καλα να παει καποιος απο το καταστημα Η να παρει τηλ να μαθει τιμες την στιγμη που το ιντερνετ εδω και χρονια εχει μπει βαθεια στη καθημερινοτητα μας ?

Πυστευω οτι το σωστο ειναι αφου το μαγαζι μπαινει στην διαδικασια να ανοιξει ενα site να αναγραφει οτι υπαρχει διαθεσιμο και μη με τις τιμες του!

Οποτε να μπορουμε και εμεις να επιλεξουμε σαν να ειμαστε εκει!

Καλο θα ηταν να αναγραφουν τις τιμες τους. Το ηλεκτρονικο εμποριο εχει πλεων ανθισει και οσο παει και επεκτεινετε. Ενα καταστημα το οποιο θα θελει να ειναι ενα βημα μπροστα με την ονομασια του ειδους,μια φωτο και τιμη σιγουρα θα προσελκουσε πολυ κοσμο....καθως...

- Ο πελατης απο το σπιτι του βλεπει την τιμη και αποφασιζει αναλογα με το πορτοφολι του αν θα κανει την αγορα η οχι και αν θα την κανει παιρνει το αναλογο χρημα μαζι του.

- Δεν ξοδευει βενζινη - χρονο για να παει στο καταστημα να δει τι αγαθα εχει και ποσο εχουν (αν και αυτο ειναι λιγο υποκειμενικο....αλιως ειναι να τα βλεπεις απο κοντα)

- Πολλοι δεν ξερουν τα ειδη των ψαριων και μια φωτο βοηθαει στο να δει αν του αρεσει το ψαρι αλλα και να αναζητησει καποιος στο ιντερνετ πληροφοριες για το αν ειναι συμβατο το ειδος που θελει να στοκαρει στην δεξαμενη του.

Υπαρχουν και αλλα υπερ.....αλλα τα ποιο συμαντικα για μενα ειναι αυτα τα 3 :)

-

Και εγω θεωρω πως πρεπει να γραφουν!

Απο τη στιγμη που κανουν το μισο καλο κ μας ενημερωνουν

Για την παραλαβη καλο θα ειναι να κανουν κ

Το αλλο μισο καλο!αν πχ μενεις στο ψ μερος δεν

Ειναι ωραιο να τραβηχτεις μεχρι το α για να μαθεις

Την τιμη!

Ετσι γλυτωνεις ταλαιπωρια του να πας.

Υπαρχει βεβαια κ το τηλ αλλα απο τη στιγμη.που ανακοινωνεις σε ενα φορουμ

Οτι παρελαβες γιατι να μην μπεις κ στο κοπο να γραψεις κ τις τιμες σου.

Εμενα μου φαινεται πολυ ασχημο,ειναι σαν να σου λεει εφερα "καλουδια" και ελα να σου τα παρω

(εννοειται πως το λεω χαριτολογωντας) αλλα δεν σου λεω ποσα θα σου παρω:-)

Φερε οσα εχεις-τα λεω με χιουμορ παιδια,οσο μου εχει μεινει-

Θεωρω πως οι τιμες θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικες

Και προαιρετικες οι φωτο.

Βεβαια για να μην ειμαστε κ αδικοι υπαρχουν αρκετα καταστηματα

Που τα κανουν κ τα 2

Για μενα θα πρεπει να θεωρειται δεδομενο οταν το μαγαζι εχει σελιδα οτι θα πρεπει να εχει

-τιμη

-διαθεσιμοτητα

-φωτογραφια

-πληρη χαρακτηριστικα

αλλωστε η σελιδα εχει τον σκοπο οτι ειναι ενα μαγαζι το οποιο μπαινει σε χιλιαδες σπιτια καθημερινα, πραγμα που στο μαγαζι τους δεν μπαινει τοσος κοσμος!

αρα θα πρεπει να σεβαστουν και να καταλαβουν το ποσο μεγαλη ευκαιρια ειναι για αυτους αλλα και για εμας!

Σίγουρα θα πρέπει να έχει αναρτημένες τις τιμές στο site. Για μένα δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο απο το να ψάχνω κάτι και να μπαίνω σε ιστοσελίδες και να μην αναφέρει τίποτε.

Ποιο το νόημα να υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα? Άσε που η ανάρτηση τιμών βοηθάει ώστε να μην πέφτεις και κορόιδο ή να μην χάνεις τσάμπα τον χρόνο σου.

Για μενα θα πρεπει να θεωρειται δεδομενο οταν το μαγαζι εχει σελιδα οτι θα πρεπει να εχει

-τιμη

-διαθεσιμοτητα

-φωτογραφια

-πληρη χαρακτηριστικα

αλλωστε η σελιδα εχει τον σκοπο οτι ειναι ενα μαγαζι το οποιο μπαινει σε χιλιαδες σπιτια καθημερινα, πραγμα που στο μαγαζι τους δεν μπαινει τοσος κοσμος!

αρα θα πρεπει να σεβαστουν και να καταλαβουν το ποσο μεγαλη ευκαιρια ειναι για αυτους αλλα και για εμας!

+1926

Α ρε Γιωργο.......ψαχνεις ψυλλους στ'αχυρα.Κανε την επιλογη του μαγαζιου που σε καλυπτει,και ασε τα υπολοιπα.Το τι ειναι υποχρεωμενο να κανει ενα μαγαζι στην περιπτωση που συζητας,το ξερει το καθενα πολυ καλα.

Και εγώ μαζί σου είμαι Γιώργο αλλά κάθε κατάστημα λειτουργεί διαφορετικά.

Εμένα με προβληματίζουν πολύ οι αγορές μου και το ίδιο φαντάζομαι όλους μας... από εκεί και έπειτα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και στην πορεία βλέπει αν άξιζε ή όχι.

-τιμη

-διαθεσιμοτητα

-φωτογραφια

-πληρη χαρακτηριστικα

+1000

Α ρε Γιωργο.......ψαχνεις ψυλλους στ'αχυρα.Κανε την επιλογη του μαγαζιου που σε καλυπτει,και ασε τα υπολοιπα.Το τι ειναι υποχρεωμενο να κανει ενα μαγαζι στην περιπτωση που συζητας,το ξερει το καθενα πολυ καλα.

:thumbup:

Εδω είναι το μυστικό ..... δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς καλύτερη τιμή αν έχεις αναπτύξει μια σχέση καλή για το χόμπι σου με το κατάστημα που έχεις επιλέξει να σε υποστηρίξει τεχνικά .

Επι του θέματος .

Θεωρώ οτι απο τη στιγμή που κάποιο φυσικό κατάστημα έχει σάιτ δικό του θα πρέπει να αναφέρει και τιμές στα προιόντα που παρουσιάζει . Αντίθετα για τα ζωντανά δεν θα πρέπει να αναγράφει τιμές ( με εξαίρεση κάποια πολύ σπάνια είδη ) . Είμαι απο τους ανθρώπους που πιστεύω οτι το κάθε ζωντανό έχει τη δική του ξεχωριστή αξία και είναι άδικο να τα τσουβαλιάζουμε όλα .

Δεν είναι όλα τα ψάρια ίδια .

Ελεύθερη αγορά έχουμε, αλλά η ενδεικτική τιμή πρέπει να αναρτάται για την έρευνα αγοράς !

:thumbup:

Εδω είναι το μυστικό ..... δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς καλύτερη τιμή αν έχεις αναπτύξει μια σχέση καλή για το χόμπι σου με το κατάστημα που έχεις επιλέξει να σε υποστηρίξει τεχνικά .

Επι του θέματος .

Θεωρώ οτι απο τη στιγμή που κάποιο φυσικό κατάστημα έχει σάιτ δικό του θα πρέπει να αναφέρει και τιμές στα προιόντα που παρουσιάζει . Αντίθετα για τα ζωντανά δεν θα πρέπει να αναγράφει τιμές ( με εξαίρεση κάποια πολύ σπάνια είδη ) . Είμαι απο τους ανθρώπους που πιστεύω οτι το κάθε ζωντανό έχει τη δική του ξεχωριστή αξία και είναι άδικο να τα τσουβαλιάζουμε όλα .

Δεν είναι όλα τα ψάρια ίδια .

Σταματη , δεν μιλαω μονο για eshop - site , αλλα και για τα καταστηματα που διαφημιζονται στα φορουμ γενικοτερα

Σταματη , δεν μιλαω μονο για eshop - site , αλλα και για τα καταστηματα που διαφημιζονται στα φορουμ γενικοτερα

Εγω πάντως αν είχα κατάστημα και διαφημιζόμουν στο φόρουμ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να με συγκρίνει κάποιος , με μοναδικό κριτήριο τη τιμή χωρίς να έχει δεί τα ψάρια μου , γι αυτό και όταν είχα κατάστημα ή δούλευα σε κατάστημα (τότε ) δεν έδινα απ το τηλέφωνο τιμές .

Να έρθεις , να δείς , το ψαράκι , κι άν σου κάνει και είναι αυτο που θέλεις , να το πάρεις και να το χαρείς .

Τώρα για το εάν είναι τσάμπα κόπος που θα έρθεις και θα το απορίψεις , για τους δικούς σου λόγους , δεν τρέχει τίποτα ..... χόμπι κάνουμε ............. και η διαδικασία μέρος του χόμπι είναι !!!

Εγω πάντως αν είχα κατάστημα και διαφημιζόμουν στο φόρουμ δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να με συγκρίνει κάποιος , με μοναδικό κριτήριο τη τιμή χωρίς να έχει δεί τα ψάρια μου , γι αυτό και όταν είχα κατάστημα ή δούλευα σε κατάστημα (τότε ) δεν έδινα απ το τηλέφωνο τιμές .

Να έρθεις , να δείς , το ψαράκι , κι άν σου κάνει και είναι αυτο που θέλεις , να το πάρεις και να το χαρείς .

Τώρα για το εάν είναι τσάμπα κόπος που θα έρθεις και θα το απορίψεις , για τους δικούς σου λόγους , δεν τρέχει τίποτα ..... χόμπι κάνουμε ............. και η διαδικασία μέρος του χόμπι είναι !!!

Συνφωνω απολυτα με τον Σταματη...

H τιμή δεν λέει όλη την αλήθεια, γιατί απλά περιγράφει ένα μέρος μόνο από την αξία των προϊόντων. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι τα καταστήματα έχουν ανάγκη την επισκεψιμότητα, όπως επίσης ότι οι τιμές είναι ένα εξαιρετικό δώρο όταν τις γνωρίζει το απέναντι κατάστημα.. Ψυχραιμία με τα μαγαζιά, δεν είναι όλα όσο απλά τα φανταζόμαστε.

Χρόνια πολλά.

:)

και τι γινεται με αυτους οπου ειναι μακρια απο το καταστημα ? πχ καποιο νησι , επαρχια Η δεν εχουν στη τελικη καποιο τροπο να ερθουν στο καταστημα σου ?

Εμένα προσωπικά το αν θα βάλει κάποιο κατάστημα τιμές ή όχι είναι το λιγότερο που θα με απασχολήσει... καλώς ή κακός αν αυτή είναι η πολιτική του είναι και σεβαστή......αλλά για εμάς στην επαρχία άλλο είναι το πρόβλημα και είναι πιο ουσιαστικό από το αν το ψάρι κάνει 10 ή 15 ευρώ.... τηλεφωνώ και μαθαίνω, αλλά το προβλημα δεν είναι στο τηλέφωνο.

Και τι εννοώ.... Όταν αναρτηθεί μια λίστα από κάποιο κατάστημα, και μέχρι να επικοινωνήσουμε (που δεν είναι πάντα εφικτό) ή μέχρι να πάρουμε απάντηση εμείς "οι επαρχιώτες" για την διαθεσιμότητα, κατά 90% δεν έχει μείνει τίποτα από τις επιλογές που κάναμε, και συμβαίνει πολύ συχνά !!!

Εμένα προσωπικά το αν θα βάλει κάποιο κατάστημα τιμές ή όχι είναι το λιγότερο που θα με απασχολήσει... καλώς ή κακός αν αυτή είναι η πολιτική του είναι και σεβαστή......αλλά για εμάς στην επαρχία άλλο είναι το πρόβλημα και είναι πιο ουσιαστικό από το αν το ψάρι κάνει 10 ή 15 ευρώ.... τηλεφωνώ και μαθαίνω, αλλά το προβλημα δεν είναι στο τηλέφωνο.

Και τι εννοώ.... Όταν αναρτηθεί μια λίστα από κάποιο κατάστημα, και μέχρι να επικοινωνήσουμε (που δεν είναι πάντα εφικτό) ή μέχρι να πάρουμε απάντηση εμείς "οι επαρχιώτες" για την διαθεσιμότητα, κατά 90% δεν έχει μείνει τίποτα από τις επιλογές που κάναμε, και συμβαίνει πολύ συχνά !!!

εσυ Βαγγελη δεν εχεις προβλημα ...

Δοξα το Θεο υπαρχουν καταστηματα που μπορουν να σε εξυπηρετησουν αμμεσα , τοσα χρονια στο χομπυ σε εχουν μαθει και οι πετρες που λενε :)

Σε αυτο που λες για την λιστα συμβαινει και κατι αλλο

Υπαρχουν καταστηματα που γραφουν τη λιστα εισαγωγης ( ολη τη λιστα ) αλλα τη συγκεκριμενη στιγμη στο καταστημα εχουν τα μισα απο αυτα που γραφουν μιας και τα περισσοτερα και καλα κομματια εχουν φυγει σε ''γνωστους'' Η σε τυχερους που ηταν κατα την παραλαβη του καταστηματος παροντες .

Καλος η κακος οι περισσοτεροι απο εμας , εχουμε κανει τις επιλογες μας οσων αφορα το τι θα ψωνιζουμε και απο που , με οτι εχει σαν αποτελεσμα αυτο ( καλυτερες τιμες , γρηγορη ενημερωση , σωστα προιοντα ) ομως καλο ειναι τα καταστηματα ειναι να κοιτανε και πως θα κερδισουν παλι την χαμενη τους πελατια ( χωρις να χρειαστει να πατησουν επι πτωματων )

με λιγα λογια

Γινε σωστος επαγγελματιας και εγω ως δυσαρεστημενος πελατης θα κοιταξω να σου δωσω μια δευτερη ευκαιρια , εαν ομως τα σκ@τωσεις παλι τοτε εισαι αξιος της τυχης σου !!!!

Αλλο ενα θεμα που θελω να σταθω ειναι το θεμα της διαφημισης ....

Καλο θα ειναι το καταστημα να κοιταξει να διαφημιση το προιον του , οχι ο χομπιστας .Ο χομπιστας απλα πρεπει να πει την γνωμη του εφοσον το συγκεκριμενο προιον το εχει δουλεψει ( εαν μιλαμε για αναλωσιμα Η τεχνολογικο εξοπλισμο) .Με το να ευλογαμε τα γενια του παππα Η να κανουμε πλυση εγκεφαλου σε αλλους δεν ειναι και οτι καλυτερο ( τουλαχιστον για αυτον που το κανει ) .

Υ.Γ : τιποτα απο τα παραπανω δεν ειναι επι προσωπικου , κουβεντα κανουμε .

συμφωνω.....................ετσι κ χειροτερα!!!

Αν αναφερθώ σε προσωπικά περιστατικά θα αφήσω υπονοούμενα και θα μου ζητηθούν εξηγήσεις για αυτό απλά και λυτά λέω ότι από αρκετά μαγαζιά (γιατί δεν τα δοκίμασα όλα) έμμηνα από λίγο έως πολύ δυσαρεστημένος. Τελικά έχει μεγάλη διαφορά το να μένεις εκτός Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

H τιμή δεν λέει όλη την αλήθεια, γιατί απλά περιγράφει ένα μέρος μόνο από την αξία των προϊόντων.

Χρόνια πολλά.

:)

Σε αυτο Κωστη θα προσθεσω την ποιοτητα,οταν μιλαμε για live stock,καθως επισης και τις συνθηκες διατηρησης αυτων.Μια τιμη ειναι μπουσουλας αλλα οχι το απολυτο κριτηριο.Και εδω υπαρχει δυσκολια στις εξ'αποστασεως αγορες.

Σιγουρα σε αναλωσιμα η ενδεικτικη τιμη μας λυνει τα χερια.

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

Αν αναφερθώ σε προσωπικά περιστατικά θα αφήσω υπονοούμενα και θα μου ζητηθούν εξηγήσεις για αυτό απλά και λυτά λέω ότι από αρκετά μαγαζιά (γιατί δεν τα δοκίμασα όλα) έμμηνα από λίγο έως πολύ δυσαρεστημένος. Τελικά έχει μεγάλη διαφορά το να μένεις εκτός Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Θες να μου πεις φίλε Χρήστο ότι εδώ που είμαστε Αθήνα είναι καλύτερα τα πράγματα?? Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλλία και περισσότερες επιλογές αλλά δυστυχώς η έλλειψη τρόπων, η έλλειψη επαγγελματισμού και δυστυχώς τώρα πρόσφατα και η έλλειψη καλής και σωστής διατήρησης των προϊόντων και των ζωντανών υπάρχει επίσης σε αφθονία και ποικιλλία...

...και σα να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε υπόλοιπη Ελλάδα), βλέπουμε και ένα απαράδεκτο θράσος που ξεπροβάλλει από καταστηματάρχες όπως στην περίπτωση του φίλου Geosid !

Υ.Γ. τι άλλο να πεις, δεν υπάρχουν λόγια .....

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Αν σε εσάς είναι χάλια τότε εδώ πως νομίζεις ότι είναι, έκει τουλάχιστον υπάρχει και ο ανταγωνισμός στην επαρχία όμως οι περισσότερες πόλις έχουν 1-2 μαγαζιά θες δεν θες εκεί θα πας δεν σου μένει άλλοι επιλογή από το να πας στο μονοπώλιο ή να απευθυνθείς σε ένα μαγαζί στο διαδίκτυο.

Αν σε εσάς είναι χάλια τότε εδώ πως νομίζεις ότι είναι, έκει τουλάχιστον υπάρχει και ο ανταγωνισμός στην επαρχία όμως οι περισσότερες πόλις έχουν 1-2 μαγαζιά θες δεν θες εκεί θα πας δεν σου μένει άλλοι επιλογή από το να πας στο μονοπώλιο ή να απευθυνθείς σε ένα μαγαζί στο διαδίκτυο.

εγώ θα προτιμούσα αυτό να σου πω την αλήθεια.... σαν το petcumulus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...