Jump to content

Spray Bar Και Φυσαλιδες!

Recommended Posts

Εχω τοποθετησει ενα spray bar στην επιφανεια του νερου του ενυδρειου! Απο την πιεση που βγαινει απο τις τρυπιτσες παρατηρω οτι στην επιφανεια του νερου δημιουργηθηκαν φυσαλιδες οι οποιες σκανε και δημιουργουνται καινουριες! Που μπορει να οφειλεται! Ειναι φυσιολογικο;

Είναι νορμάλ αυτό και η φυσαλίδες να δεν σκάνε εύκολα τότε οφείλετε στις λιωμένες πρωτεΐνες του ενυδρείου πχ από την τροφή, πάντως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Κατι ακόμη! Έχω την αίσθηση ότι το σπρει μπαρ ρίχνει με πολλή δύναμη το νερό με αποτέλεσμα να "φυσαει σαν αέρασ" μεχρι και στο βυθό! Πειράζει αυτό?

Δημήτρη , γύρνα το έτσι ώστε να ρίχνει το νερό παράλληλα στην επιφάνεια καλύτερα.

Δημήτρη έτσι ακριβώς το έχω! Ακριβώς στην επιφάνεια! απλά έχω την εντύπωση ότι το νερό βγαίνει από τις τρύπες με πολλή δύναμη! Επίσης δημιουργούνται φυσσαλίδες στην επιφάνεια οι οποίες αργούν να σκάσουν!

Για τις φυσαλίδες δεν έχω να πω κάτι παραπάνω από αυτό που είπε ο Χρήστος γιατί δεν μου έχει τύχει. Αν το έχεις παράλληλα με την επιφάνεια του νερού δεν καταλαβαίνω πως φτάνει το νερό μέχρι το βυθό , γι αυτό σου πρότεινα να το τοποθετήσεις παράλληλα. :)

Για να καταλάβαιτε καλύτερα τι εννοώ θα ανεβάσω μερικές φώτο! Μήπως το σπρει μπαρ πρέπει να τοποθετηθεί αρστερα?

IMG_1152.jpg

IMG_1153.jpg

IMG_1154.jpg

όπως βέπετε δημιουργούνται φυσσαλίδες στην επιφάνεια

Αν σε παίρνει βάλτο αριστερά , εγώ έτσι το έχω.

Δοκιμασε να βγαλεις την ταπα,ωστε να περναει το νερο με λιγοτερη πιεση

Δοκιμασε να βγαλεις την ταπα,ωστε να περναει το νερο με λιγοτερη πιεση

:bigemo_harabe_net-92:

Τζαμπα εκατσες και εκοψες τον φελο? Καλυτερα για μενα να κανεις και αλλες τρυπες στο σπρει μπαρ. Σε αλλη γωνια απο αυτες που εχεις. Διαγωνια.

Πφφφφφ μπερδεύτηκα παιδιά αλήθεια! :/ Στην αρχή το είχα χωρίς φελό και μου φαινόταν ότι δεν έτρεχε με πίεση από τις τρύπες! Έβαλα το φελό και τώρα έχει πολλή πίεση τόση ώστε να δημιουργείται κάτι σαν "αέρας" μέσα στο ενυδρείο (κοθνιούνται τα φύλλα των φυτών) Σκέφτηκα κι εγω να το βάλω αριστερά. Τελικά ποιά είναι η καλύτερη και σωστή λύση?

Λοιπόν άκου τη θα κάνεις.

Θα το ξανά βουλώσεις με έναν φελλό.

Μετά στον φελλό με κάποιο τρυπάνι θα ανοίξεις στην αρχή μια μικρή τρύπα και θα το βάλεις μετά να δεις αν η πίεση του νερού σε βολεύει. Αν όχι ανοίγεις λίγο ακόμη την τρύπα έως ότου αποκτήσεις τη επιθυμητή πίεση.

Χρήστο ομολογώ ότι είναι πολυ καλή αυτή η ιδέα σου! :ο Το ότι δημιουργούνται φυσαλίδες στην επιφάνεια είναι κακό?

Χρήστο ομολογώ ότι είναι πολυ καλή αυτή η ιδέα σου! :ο Το ότι δημιουργούνται φυσαλίδες στην επιφάνεια είναι κακό?

Οχι,αστο ησυχο πολυ το παιδευεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...