Jump to content

Νεο Ενυδρειο - Malawi - 240L

samilias21

Recommended Posts

Αν γεμίσεις το 306 με βιολογικο υλικο είσαι καλυμμένος.

Επίσης τα σφουγγάρια στο εσωτερικό εκτος απο μηχανική κανουν και βιολογική φιλτρανση, δηλαδή αναπτύσσεται και σε αυτα βιολογία!

• Απαντήσεις 403
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν γεμίσεις το 306 με βιολογικο υλικο είσαι καλυμμένος.

Επίσης τα σφουγγάρια στο εσωτερικό εκτος απο μηχανική κανουν και βιολογική φιλτρανση, δηλαδή αναπτύσσεται και σε αυτα βιολογία!

δλδ αν καταλαβα καλα θεωρεις πως πρεπει να βαλω το βιολογικο του εσωτερικο στο 306

και να αφησω το εωτερικο με τα σφουγγαρια που εχει μεσα?

δλδ αν καταλαβα καλα θεωρεις πως πρεπει να βαλω το βιολογικο του εσωτερικο στο 306

και να αφησω το εωτερικο με τα σφουγγαρια που εχει μεσα?

Ναι , με λίγο ελάχιστο βιολογικό και εκεί για τους λόγους που σου ανέφερε ο Στάθης. :)

Το εσωτερικό έχει από πάνω προς τα κάτω

Poly pad

Carbon sponge

Nitrax

Sponges coarse

Cirax

Sponge fine

Από την μέρα που θα το βάλω να δουλέψει θα αφήσω 3 μέρες το carbon κ μετά θα το βγάλω

Και τότε θα βάλω μέσα τα ψαράκια?

Ξέρει κανείς ποια η χρήση όλων αυτον?

ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας ζαλιζω αλλά θέλω να τα κάνω όλα σωστά από την αρχή και να μαθαίνω και ολας λίγα πράγματα!

λοιπον λεω το εσωτερικο να το αφησω ως εχει

και στο εξωτερικο να προσθεσω αυτο

http://www.petsupermarket.gr/2421/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-biomax-500gr.html

τι λετε?

και ετσι αν δεν κανω λαθος και στα 2 φιλτρα θα εχω κοντα στο 1,5 κιλο υλικο + σφουγγαρια

Σας εχω και κουιζ και οποιος βρει την λυση κερδιζει ..... κατι!

σας παραθετω τα εξης βηματα που θα γινουν

-βαζω πετρες

-βαζω αμμο

-γεμιζω νερο

-αφηνω 3 μερες(εδω περιμενω να μου απαντησετε) να δουλεψει το εσωτερικο με ανθρακα

-βγαζω ανθρακα απο το εσωτερικο και μεταφερω ψαρια και εξωτερικο φιλτρο

νομιζω μεχρι εδω ολα καλα!!!

το εξωτερικο πως θα το βαλω ρε παιδες αφου θα ειναι γεματο το ενυδρειο???

Το εσωτερικό έχει από πάνω προς τα κάτω

Poly pad

Carbon sponge

Nitrax

Sponges coarse

Cirax

Sponge fine

Από την μέρα που θα το βάλω να δουλέψει θα αφήσω 3 μέρες το carbon κ μετά θα το βγάλω

Και τότε θα βάλω μέσα τα ψαράκια?

Ξέρει κανείς ποια η χρήση όλων αυτον?

ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας ζαλιζω αλλά θέλω να τα κάνω όλα σωστά από την αρχή και να μαθαίνω και ολας λίγα πράγματα!

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τις ακριβείς λειτουργίες των σφουγγαριών. Αυτό που μπορώ να υποθέσω με ασφάλεια είναι αυτό που λες και εσύ για τον άνθρακα.

Αυτό με το Nitrax δες λίγο στις οδηγίες γιατί μου κάνει για χημική φίλτρανση.

Από την ημέρα που θα το βάλεις να δουλέψει θα πρότεινα μια εβδομάδα και μετά ψαράκια.

Με το μπόλι τι θα κάνεις τελικά ;

Τα σφουγγαρια πρεπει να τα αλλαζω οποτε λεει ο κατασκευαστης?

ή κλασικα οποτε το θυμομαστε :sarcasm::sarcasm::sarcasm:

Τα σφουγγάρια τα απλά δεν τα αλλάζουμε. Γι αυτό σου λέω πιο πάνω να δεις μήπως τα άλλα σφουγγάρια με τις παράξενες ονομασίες πρέπει να απομακρυνθούν.

λοιπον λεω το εσωτερικο να το αφησω ως εχει

και στο εξωτερικο να προσθεσω αυτο

http://www.petsupermarket.gr/2421/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-biomax-500gr.html

τι λετε?

και ετσι αν δεν κανω λαθος και στα 2 φιλτρα θα εχω κοντα στο 1,5 κιλο υλικο + σφουγγαρια

Καλό βιολογικό είναι και το substrat pro της eheim.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις στην επιλογή των υλικών, είναι να έχουν μεγάλη επιφάνεια αποίκησης.

Σας εχω και κουιζ και οποιος βρει την λυση κερδιζει ..... κατι!

σας παραθετω τα εξης βηματα που θα γινουν

-βαζω πετρες Σωστό

-βαζω αμμο Σωστό , θα μπει λίγη λίγη παράλληλα με τις πέτρες ώστε να λειτουργήσει συνδετικά.

-γεμιζω νερο Σωστό

-αφηνω 3 μερες(εδω περιμενω να μου απαντησετε) να δουλεψει το εσωτερικο με ανθρακα εγώ θα έλεγα 7

-βγαζω ανθρακα απο το εσωτερικο και μεταφερω ψαρια και εξωτερικο φιλτρο

νομιζω μεχρι εδω ολα καλα!!! Σωστό , εγώ θα έλεγα να βγάλεις και τα σφουγγάρια με τις άλλες λειτουργίες αλλά ας περιμένουμε να απαντήσει κάποιος που έχει το ίδιο φίλτρο

το εξωτερικο πως θα το βαλω ρε παιδες αφου θα ειναι γεματο το ενυδρειο??? Κανονικά θα το βάλεις , τι εννοείς ; Που βρίσκεις τη δυσκολία ; Χωροταξική , λειτουργική ;

οσον αφορα το σφουγγαρακι που λεγεται nitrax λεει οτι αποροφαει νιτρικα και τετοια

αρα πεταμα και αυτο μαζι με τον ανθρακα!σωστα?

θα τα αφησω μια βδομαδα τον ανθρακα με νερο να δουλευει

και μετα βγαλσιμο και μεταφορα ψαριων και εξωτερικου

μπολι εχω!βασικα εχω βαλει το 306 εδω και 2 μηνες και δουλευει στο μικρο μου ενυδρειο , οποτε κατι θα εχει αποικιασει δεν μπορει χεχεχεχε

η βιοσφαιρες λενε τιποτα?

http://www.petsupermarket.gr/2430/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hagen-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%82-60%CF%84%CE%BC%CF%87.html

εννοω πως θα περασω τους σωληνες αφου το ενυδρειο δεν θα κουνιεται θα μπορεσω να δουλεψω η θα πρεπει να το ξανααδειαζω? διοτι απο πισω ειναι κολλητα στον τοιχο

οσον αφορα το σφουγγαρακι που λεγεται nitrax λεει οτι αποροφαει νιτρικα και τετοια

αρα πεταμα και αυτο μαζι με τον ανθρακα!σωστα?

θα τα αφησω μια βδομαδα τον ανθρακα με νερο να δουλευει

και μετα βγαλσιμο και μεταφορα ψαριων και εξωτερικου

μπολι εχω!βασικα εχω βαλει το 306 εδω και 2 μηνες και δουλευει στο μικρο μου ενυδρειο , οποτε κατι θα εχει αποικιασει δεν μπορει χεχεχεχε

η βιοσφαιρες λενε τιποτα?

http://www.petsupermarket.gr/2430/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/hagen-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%82-60%CF%84%CE%BC%CF%87.html

Αυτό το νιτραξ θα το έβγαζα και εγώ και θα έβαζα λίγο βιολογικό υλικό στη θέση του.

Μια χαρά θα είναι το μπόλι σου ! :)

Βιοσφαίρες δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ , μόνο sera siporax και eheim substrat pro. Μπορείς να βρεις και χύμα siporax που είναι μια χαρά και οικονομικό.

βρηκα αυτα ποια η αποψη σας

εχουν και μεγαλες διαφορες στις τιμες μια πρωτη ματια που εριξα

JBL MicroMec 1500 m2/l
Hobby Absorbex Mixro 765 m2/l
Seachem Matrix 700 m2/l
Eheim Substrat Pro 450 m2/l
Sera Siporax 270 m2/l

Εγώ σου είπα για αυτά που έχω χρησιμοποιήσει. :)

Από ότι θα δεις η πλειοψηφία των χομπιστών αυτά χρησιμοποιεί.

//edit Απάντηση για το εξωτερικό φίλτρο : Πρέπει να αφήσεις χώρο για τέτοιου είδους εργασίες. Δεν γίνεται να αδειάζεις και να μετακινείς το ενυδρείο κάθε φορά. :)

Κάνε χώρο ώστε να περνάνε οι σωλήνες και δώσε και λίγα εκατοστά αέρα ακόμα και άφησέ το έτσι. Μην το κολλάς στον τοίχο.

Έγινε επεξεργασία - dpap

να αφησω δλδ περιπου το διπλασιο του σωληνα???

οποτε διαλεγω ενα λιτρο ενα απο τα 2 δοκιμασμενα :):):)

thanks για την βοηθεια!!!

να αφησω δλδ περιπου το διπλασιο του σωληνα???

οποτε διαλεγω ενα λιτρο ενα απο τα 2 δοκιμασμενα :):):)

thanks για την βοηθεια!!!

Άσε τόσο χώρο όσο χρειάζεται για να κάνεις εύκολα παρεμβάσεις και εργασίες. ;)

Άντε καλογέμιστο ! :)

αχχααχαχχαχαχα

διπλωματικη απαντηση

σαν αυτες που λεει η κυβερνηση "ξερετε θααααα βγουμε καποια στιγμη απο την κριση" (σε 1 χρονο τι σε 10 μας το λεγαμε θα μας πουνε μετα!)

ααααα

θυμηθηκα και κατι αλλο ο θερμοστατης ειναι διακοσαρης θα φτανει η να βαλω και δευτερον??

εγω εχω 200w hagen και φτανει για 400 λιτρα

ααααα

θυμηθηκα και κατι αλλο ο θερμοστατης ειναι διακοσαρης θα φτανει η να βαλω και δευτερον??

το θεμα με τους θερμοστατες για να μαθαινουμε και καποια πραγματα ειναι το εξης! οταν λεμε οτι ενας θερμοστατης μας καλυπτει, εννοουμε να ζεσταινει οσο το δυνατον πιο γρηγορα το νερο μας, με την λιγοτερη δυνατη καταναλωση!

γιατι το λεω αυτο? ο φιλος πολυ σωστα ειπε την δικια του εμπειρια με τον 200αρι θερμοστατη που ζεσταινει 400 λιτρα! εγω λεω και με 100αρι μπορει να ζεστανει τα λιτρα του, αλλα για να πιασει και να κραταει θερμοκρασια, θα πρεπει δουλευει ολη μερα! αυτο εχει να κανει βεβαια και με την θερμοκρασια χωρου! αν εχεις μεσα στο σπιτι σου π.χ. 24 βαθμους και εσυ ζητας απο τον θερμοστατη σου 25, ειναι πολυ πιο ευκολο για ενα θερμοστατη 100W να ανεβασει ενα βαθμο στα 400 λιτρα παρα π.χ. 4 βαθμους!

υπαρχει θεωρητικά μια αναλογια 1 watt/λιτρο, που πανω κατω καλυπτει τα περισσοτερα ενυδρεια!

στο δια ταύτα τωρα! αν δεν εχεις μεγαλες διαφορες θερμοκρασιας στο δωματιο και στο ενυδρειο σου(π.χ. εγω στο σπιτι μου το χειμωνα η θερμοκρασια μπορει να πεσει στους 16 βαθμους, οποτε σε ολα μου τα ενυδρεια εχω βαλει μεγαλυτερους θερμοστατες) τοτε ναι σε καλυπτει ο θερμοστατης σου! :)

Να πω και γω λίγο την εμπειρία μου με ένα θερμοστάτη. Είχα ένα tetra 150βατ στα 100 λίτρα και ήταν οκ. Όπου τον ρύθμιζες τόσο έδειχνε. Έπειτα είπα να πάρω έναν jager για αξιοπιστία. Πήρα έναν 150 βατ(ίδιο με τον άλλο). Μιας και διάβασα ότι δεν έχει αποκλίσεις απο την ρύθμιση του, τον έβαλα στους 26. Την άλλη μέρα έδειχνε 28. Τον κατεβάζω στους 24. Την άλλη μέρα το ίδιο. Και δούλευε και στο ρελαντί. Τον κατέβασα τους 20 και μου κατ'εβασε μόνο 1 βαθμό δηλαδή 27. Μόλις τον έβαλα στο 180ρι, πάει πιο καλά, και όσο τον ρυθμίζω τόσο πάει. Άρα αυτό που λένε πάρεμεγαλύτερο θερμοστ'ατη για τα λίτρα σου, έχει ωε ένα βαθμό μια αλήθεια, αλλά όχι και πάντα.

Τότε θα ξεκινήσω στην αρχή με τον 200αρι και βλέπουμε πως θα πάει!

Στο μικρό μου πάντως έχω μεγαλύτερο Θερμοστατη,έτσι να πω και εγώ την εμπειρία μου

Και δουλεύει χαλαρά ;-)

Τις περισσοτερες φορες ετσι γινεται! και σε μενα ολα μου τα ενυδρεια ετσι δουλευουν!

Το περιστατικο του Παναγιωτη πρωτη φορα το συναντω! μπορει να επαιζαν ρολο και αλλοι παράγοντες οπως εξωτερικη θερμοκρασια ή το θερμομετρο να μην ηταν αξιοπιστο ή να επηρεάζονταν απο καποιο καλοριφερ ή οτιδηποτε αλλο που δεν μπορουμε να ξερουμε!

παρ' ολα αυτα καλα εκανε και το ειπε για να εχουμε μια πιο σφαιρική αποψη επι του θεματος! :)

συμφωνωνω ,αλλα και με τον Παναγιωτη γιατι συγκεκριμενα τον δικο μου τον ειχα στους 25 ,εδιχνε 25,8 το θερμομετρο

τον κατεβασα στους 24 , δεν αλλαξε τιποτα δειχνει παλι 25,8

ενας φιλος μου ειχε τον ιδιο και του κολλησε με αποτελεσμα μετα απο 2 μερες απουσιας του να τα βρει ολα ελαφρως ψημμενα....

γενικα γινονται και κακες κατασκευες ή εργοστασιακα λαθη ακομη και στα επωνυμα προιοντα....

παντως ειναι το μονο αξεσουαρ πιστευω που πρεπει να ελεγχεται συχνα και να εχεις αλλο ενα καβατζα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...