Jump to content

Βοήθεια Με Αμμωνία!

Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Έχω κάνει αρκετά ποστ και σαν αρχάριος έχω πολλές απορίες! Μου δόθηκε ένα Ρίο 125 με έναν πλέκο μέσα! Όλα στο ενυδρείο έγιναν από την αρχή καθώς το φίλτρο καθαρίστηκε τελείως, αλλάχτηκε το νερό και χάθηκε η βιολογία! Στο διαταύτα! Το ενυδρείο άρχισε να τρέχει στις 12-11-2012 με φίλτρο ΕΗΕΙΜ 2213 (έχει μέσα κατι καφέ σαν στραγάλια, κάτι μαύρες πιο χοντρές μπίλιες, υαλοβάμβακα και ένα μπλε σφουγγάρι από κάτω προς τα πάνω) και έναν πλέκο μέσα! Για ένα μήνα έριχνα βακτήρια της Μicrobe lift καθώς και τροφή Supervit της Tropical (όσο το νύχι) καθημερινά. Την πρώτη βδομάδα έκανα 2 αλλαγές νερού κατά 20% και έκτοτε έως σήμερα καμία! Θερμοκρασία 26-27,5C. Eπίσης τοποθέτησα και 2 Ανούμπιες πριν 2 βδομάδες περίπου. Σαν υπόστρωμα έχω χαλίκι. Παρακάτω σας παραθέτω μετρήσεις που έκανα κατά διαστήματα:

12-11-2012 Έναρξη!

20-11-2012 ΝΗ3 0,25 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0

25-11-2012 ΝΗ3 0.40 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0

04-12-2012 ΝΗ3 1,5 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0

10-12-2012 ΝΗ3 1,5 ΝΟ2 0 Νο3 0

17-12-2012 ΝΗ3 1,5 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0

25-12-2012 ΝΗ3 0,3 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0

Οι μετρήσεις έγιναν όλες με υγρά τεστ ΝΗ3 με υγρό τεστ της HAQUOSS, ΝΟ2 με υγρά τεστ της ΤΕΤΡΑ και ΝΟ3 με υγρά τεστ της ΣΕΡΑ.

Παρατηρώ δηλαδή ότι η αμμωνία δεν μηδενίστηκε, καθώς και τα ΝΟ2 και ΝΟ3 δεν ανέβηκαν ποτέ καθόλου. Τι μπορεί να φταίει και καθυστερεί τόσο ο κύκλος του αζώτου παρόλο που ταίζω καθημερινά? Τέλος μόνο σήμερα παρατήρησα ότι η αμμωνια εξασθένησε κάπως! Ευχαριστω για τις συμβουλές σας! Μου είναι πολύ χρήσιμες! Χρόνια πολλα και καλά Χριστούγεννα!

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Γνώμη μου είναι να κάνεις μια καλή αλλαγή νερού ίσως και 50% και να ρίξεις prime 2πλη αναλογία για τα λίτρα σου ή κάτι αντίστοιχο με το prime για να σου δεσμεύσει το τοξικό κομμάτι της αμμωνίας να μην ρισκάρεις τον pleco.

οι ρυποι ειναι λιγοι και θα αργησει να στρωσει

Ελενξε τα τεστ σου μηπως εχουν ληξει,βρες και συγκρινε με κάποιου αλλου φίλου μηπως χανουν....αν ο πλεκο ειναι μεσα ακομα και ζει να τον λες ραμπο γιατι ειναι κομαντο....λογικα αν δεν χανουν τα τεστ σου τωρα ξεκιναει η μετατροπει απο αμμωνια σε νιτρωδη και μετα σε νιτρηκα....μην κανεις αλλαγες νερου γιατι θα πας τον κυκλο "πισω"....βρες ομως τη θα κανεις με τον πλεκο γιατι δεν τον βλεπω καλα....επισης καλο θα ηταν να εψαχνες για λιγο μπολι που θα βοηθουσε την κατασταση....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Τα τεστ δεν έχουν λήξει! το έχω τσεκάρει! Καθημερινά ρίχνω λίγη τροφη. Αυτα που αναφέρω ότι περιέχει το φίλτρο λέτε να μην είναι καλά για ανάπτυξη βιολογίας? Ο πλέκο όταν πήρα το ενυδρείο ζούσε σε νερό που είχε να αλλαχτεί 1 χρόνο, τροφή του ρίχνανε μία το 15νθήμερο και η θερμοκρασία στο ενυδρείο το καλοκαίρι ξεπερνούσε τουσ 35.

Τι βιολογια να ειχε αν ταιζαν καθε 15 μερες???

Απειροελαχιστη,

Κανενα καθαρισμα εκανες στο φιλτρο οταν το πηρες?

Οι μετρησεις δειχνουν αστρωτο φιλτρο, που δεν στρωνει κιολας.

Μετα απο τοσο καιρο και τελειως καινουριο να ηταν, επρεπε να ειχε στρωσει.

Υπαρχει περιπτωση να μη μετραει καλα το τεστ ΝΟ2, (ετσι οπως βλεπω τις μετρησεις).

Δλδ, φαινεται να ανεβηκε η αμμωνια και τωρα να εχει σχεδον μηδενισει. (δλδ προχωραει ο κυκλος του αζωτου).

Λογικα επρεπε να εχεις ενδειξεις νιτρωδων τωρα.

Συνεχισε να ταιζεις λιγο (για να μην ανεβουν πολυ τα τοξικα) , αλλα δινε σωστη τρoφη για πλεκο. Πχ tropical pleco's tabin

Oταν θα εχεις σωστες μετρησεις (NH3 μηδεν, NO2 μηδεν, NO3 πανω απο μηδεν, κανε μια αλλαγη νερου και βαλε λιγα απο τα επομενα ψαρια που εχει σκοπο να προσθεσεις, οχι ολα μαζι)

Έγινε επεξεργασία - delta66

Κι εγω αυτη την απορια εχω για τα ΝΟ2! Το φιλτρο καθαριστηκε πριν ξαναστησω το ενυδρειο! Ταιζω λιγο λιγο καθε μερα! Πιστευω να ανεβουν τα ΝΟ2 σε λιγες μερες

Χρόνια πολλά παιδιά! Τώρα θέλω τα φώτα σας! Μετά από αυτές τις μετρήσεις που αναφέρω επάνω έχω και μερικές ακόμη!

30-12-2012 ΝΗ3 0,25 ΝΟ2 0 και ΝΟ3<0,10

03-01-2013 ΝΗ3 0,25 ΝΟ2 0 και ΝΗ3<0,25

βλέπω ότι έχω νιτρικά και αμμωνία! Ενώ Νο2 δεν μέτρησα ποτέ σ'αυτούς τους 2 μήνες περίπου που τρέχει! Είναι λογικό? Που μπορεί να οφείλεται? Να κάνω αλλαγή 50% του νερού και να βάλω 4 Γκαπι μέσα η να περιμένω? Ευχαριστώ!

Να κανεις αλλαγη νερου ,να ξαναμετρησεις και αν βρεις αμμωνια 0,νο2 0 και νο3 πανω απο 0,να περιμενεις 2-3 μερες,να ξαναμετρησεις και αν εχεις παλι τα ιδια τοτε να βαλεις ψαρακια.

Καλη χρονια!:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...