Jump to content

Sump - Γνώμες

nieous

Recommended Posts

Γιατι να μην κατεβαζει;

Mobile klaz speaking...

Γιατί είναι εξωτερική μήπως? Αν αδειάσει ο σωλήνας κ μείνει στεγνή θα ξανακατεβαζει νερό όταν αρχίσει η αντλία να δίνει νερό πάνω?

Αν παρει αερα

Mobile klaz speaking...

Ναι, αν η διακοπή ειναι μεγάλη και πέσει η στάθμη λογικά θα παρεί αέρα... έτσι δεν είναι? Αλλα θα μπορούσε να γινει και πατεντα για να μην παίρνει αερα? π.χ.:

post-50287-0-38577500-1356609189_thumb.png

Τεσπα.. εγώ αυτά τα βλέπω λίγο επιφοβα.. το είπα κ του φίλου ότι σαν το τρυπημα δεν έχει αλλά έχε χάρη που είναι μάρκα το ενυδρείο του κ δε θέλει να το τρυπήσει...

Δεν ειναι μαρκα... ειναι diy. Δεν θελω να το τρυπησω γιατι φοβαμαι τη ζημια...αν σπάσει το τζαμι την γ.. :censored: ..με

Όχι εννοούσα το δικού μου φίλου που ενδιαφέρεται κ αυτός για και τέτοιο.

Αν το κάνει κάποιος με τεχνογνωσία πάνω στο θέμα νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα... αλλά κ πάλι γεμάτο ενυδρείο είναι όπως λες... πολλοι περισσότεροι οι κινδυνοι από τα ωφελη. .

εγω το τρυπησα παντος με 3/4 του ενυδρειου γεματο με νερο.. αν τρυπησεις μια φορα θα δεις οτι ειναι υπερβολικα ευκολο....

εγω το τρυπησα παντος με 3/4 του ενυδρειου γεματο με νερο.. αν τρυπησεις μια φορα θα δεις οτι ειναι υπερβολικα ευκολο....

Μωρε λες? Γενικά δεν κολωνω, τα χερια μου πιανουν και κανω πολλές κατασκευές... απο ενυδρεια μέχρι... αεροπλανα ... :blush:

Με διαμαντο-ποτηροτρυπανο τρυπαμε?

Υπαρχει τρόπος να εξακριβωσουμε αν το γιαλί είναι επεξεργασμένο (tempered)?

Τα θραύσματα πανε μπλουμ στο ενυδρειο?

Giovanni οσες φορες και να κοπηκε το ρευμα ποτε δεν ασχοληθηκα μαζι της.

Ουτε στις αλλαγες νερου που η σταθμη πεφτει πολυ κατω απτην υπερχειλιση ασχοληθηκα μαζι της.

Προσοχη θελει μονο στο να μην εχεις πολυ πολυ κοντα αεροπετρα και με μεγαλη ενταση και στην ρυθμιση της αντλιας στο σαμπ.

Ιδου οι κατασκευές μου. Απο τα μεχρι τώρα tests δειχνει να δουλεύει... Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσω είναι εαν φράξει ή για καποιο λόγο δεν δουλεψει η υπερχείλιση. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχω χώρο στο κυρίως ενυδρείο για τpα λίτρα που θα ανεβούν απο το sump.... οποια προταση ευπρόσδεκτη *.

*Το ύψος της υπερχειλισης είναι ρυθμιζόμενο ;)

post-50287-0-34067300-1357303497_thumb.jpg

post-50287-0-64336400-1357303501_thumb.jpg

post-50287-0-99410900-1357303504_thumb.jpg

δυστυχως δεν μπορες να κανεις κατι για αυτο! ισως να μην εχεις τοσο πολυ νερο στο τελευταιο σταδιο για να μη ανεβασει τοσο πολυ! οταν κοβεται το ρευμα η σταθμη του ενυδρειου που σταματαει? αδειαζει μεχρι την γκρι σωληνα ή την λευκη?

Μεχρι την κορυφή της λευκής - εαν η εισαγωγή (απο το sump) είναι πανω απο αυτό το ύψος. Αλλιώς λιγο πιο κάτω (στο κατωτερο σημείο περίπου του ανάποδου Π που κάνει η εισοδος της υπερχύλισης)

Έγινε επεξεργασία - nieous

Α! Θα μπει σφουγγάρι γύρω-γυρω και μέχρι το ύψος του νερου στην εισαγωγή για να μην περνάνε μέσα ψαρια κλπ. Μπορεί και κάλτσα αλλα φοβάμαι τα μπουκώματα

και με το σφουγγαρι θα εχεις μπουκωματα! καλυτερη λυση ειναι να κολλησεις κατι τετοιο στην εισαγωγη ή καποιο αλλο κομματακι πλαστικο! βαλε και μια καλτσα στο τελος της σωληνας πριν το σαμπ για τα χοντρα! ;)

ρωτησα αν θα ειναι η τελικη μορφη απο θεμα ομορφιας! νομιζω οτι χαλαει λιγο στο ματι, αλλα αν δεν ειναι ενυδρειο σαλονιου και ειναι πιο πολυ για δικη σου χρηση τοτε οκ!

Thanks! Απο θέμα ομορφιάς δεν τιθεται θέμα γιατι η υπερχειληση κρύβεται πισω απο το ενυδρειο. Η εισαγωγή της εκτός οτι ειναι κοντη, κρυβεται πίσω απο τα ξύλα.

υγ. η φωτο δεν είναι πρόσφατη, τωρα έχει αλλη μια ριζα στη μέση και είναι πιο Blackwater

post-50287-0-84289500-1357313245_thumb.jpg

Ευχαριστω! Ελπίζω απο βδομάδα να μπορέσω να κάνω και μια σωστη παρουσίαση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...