Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ALKALINITY

stamos

Recommended Posts

Θα ήθελα ξανά τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα που νομίζω οτι έχω με την αλκαλικότητα. Ενώ έχω ρίξει σχεδόν

ένα ολόκληρο μπουκάλι BUFFER της RED SEA στο ενυδρείο μου οι μετρήσεις που κάνω δεν ξεπερνούν το 2,8 με

ανώτερο το 3,6 το τεστ είναι της ίδιας εταιρίας .Μήπως παίζουν ρόλο οι βράχοι που έχω βάλει μέσα (τους έχω 2 μήνες στο ενυδρείο 10 kgr μαζί με 5 kgr παλιούς ).Δηλαδή μήπως τραβούν αυτοί το buffer γιατί ίσως ακόμα δεν έχουν στρώσει.Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας ευχαριστώ.

Οι άλλες μετρήσεις είναι ph 8.6

NO2 0.0

ammonia 0.0

sal 1026

Αν μπορεις πες μας και της μετρησεις Ασβεστιου και Μαγνησιου για να παρουμε μια συνολικη εικονα...

Γενικα παντως τα υγρα προσθετα δεν εχουν ιδιαιτερα καλα αποτελεσματα... Θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις σκευασματα σε σκονη (πχ Coral Builder της Kent ή Reef Builder της Seachem) ή πολυ καθαρη μαγειρικη σοδα (απο καταστημα χημικων) που βεβαια θα διαλυσεις σε νερο απο ΑΟ πριν τα ριχνεις στο ενυδρειο! Σιγουρα θα σε βοηθησουν... Επισης καλο θα ηταν να παρεις και καποιο αλλο test οπως της Salifert :lol:

Διαβασε αυτο το αρθρο για περισσοτερα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=5247

Περιμενουμε νεα σου !

Συμφωνώ με αυτά που αναφέρει ο Μάνος, θα ήθελα όμως να συμπληρώσω, ότι αν δεν έχεις τις σωστές τιμές Ca, η Alk δεν πρόκειται να σου ανέβει και να σταθεροποιηθεί, όση ποσότητα πρόσθετων και αν ρίξεις.

Αν κατάλαβα καλά μιλάς για μια διακύμανση 7,84-10,08ΚΗ.

Δηλαδή, όταν ρίχνεις πρόσθετα ανεβαίνει στο 10ΚΗ, περίπου, και κατόπιν μετά από μία ή περισσότερες μέρες, πέφτει και σταθεροποιείται στο 7,8 ΚΗ.

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος,

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως οι υπόλοιποι παράμετροι του νερού σου ισορροπούν το ΚΗ γύρω στο 7-7,5ΚΗ.

Στην περίπτωση αυτή δεν θα κάνεις τίποτα με τη συνεχή προσθήκη πρόσθετων.

Καλύτερα να τροποποιήσεις τις υπόλοιπες τιμές σου, όπως Ca και Μg.

Σας ευχαριστώ για το μεγάλο ενδιαφέρον. Νίκο το ph είναι 8,4 και η μέτριση ca είναι 420-430

'Οσο για το μαγνήσιο δεν ξέρω ακόμα γιατί δεν έχω πάρει τέτοιο τεστ.

Η σκληρότητα δεν μου κάνει διακυμάνσεις απλά ενώ ρίχνω ζουμί ανεβαίνει πάρα πολύ αργά σχεδόν μηδενικά.

Το τέστ της red sea έχει βαθμίδα 0-1,6 low 1,7-2,8 normal 2,9-3,6 high απο το pet που το πήρα μου είπανε

οτι πρέπει να πάει η αλκαλικότητα στη μεγαλήτερη κλίμακα.

Σας ευχαριστώ για το μεγάλο ενδιαφέρον. Νίκο το ph είναι 8,4 και η μέτριση ca είναι 420-430

'Οσο για το μαγνήσιο δεν ξέρω ακόμα γιατί δεν έχω πάρει τέτοιο τεστ.

Η σκληρότητα δεν μου κάνει διακυμάνσεις απλά ενώ ρίχνω ζουμί ανεβαίνει πάρα πολύ αργά σχεδόν μηδενικά.

Το τέστ της red sea έχει βαθμίδα 0-1,6 low 1,7-2,8 normal 2,9-3,6 high απο το pet που το πήρα μου είπανε

οτι πρέπει να πάει η αλκαλικότητα στη μεγαλήτερη κλίμακα.

Μαλλον το μαγνησιο σου ειναι. Πρεπει να ειναι σε χαμηλα επιπεδα εαν τα τεστ ειναι ακριβη. Μετρησε το αμα ειναι να δουμε εαν ειναι αυτο. Αλλιως να κοιταξουμε καποιο αλλο λογο. :lol:

Φιλε μου πήγαινε σε ένα φαρμακείο

πάρε τα απαραίτητα που αναφέρει ο Discos στο άρθορο του να κάνεις την δουλειά σου!

εμένα δουλεύει άπτεστα αν και έχω υπερβολικό Ca απο υπερβολικό

ντοπάρισμα απο μένα στην αρχή :lol:

Έγινε επεξεργασία - stefanos

θα σου πρότεινα να πάρεις άλλο τεστ για να μετράς alk

.. Tropic marine , aquarium pharmaceuticals , salifert ..

..

αυτό της red sea δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλο.. :lol: το έχω στο ντουλάπι

Σήμερα πήρα το τεστ του μαγνήσιου και αφού το έκανα μου έβγαλε 1050.

Πείτα μου αν είναι λίγο και τι πρόσθετο πρέπει να αγοράσω για να ανεβάσω την τιμή του.

ένας εμπειρικός κανόνας λέει ότι το μαγνήσιο πρέπει να είναι 3 φορές το ασβέστιο ..

.. πχ έχεις 400ppm ασβέστιο ? πρέπει το μαγνήσιο να είναι 1200…

το bio magnesium tropic marine σε σκόνη είναι καλό ..

πάρε και ένα τεστ ΚΗ για την alkalinity :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...