Jump to content

Λάμπα Για Το Φυτεμένο Μου

panoss

Recommended Posts

Λοιπόν, την Κυριακή που μας πέρασε πήρα 4 φυτά συνολικά.Αυτά είναι τα ακόλουθα Cladophora aegagropila, Cabomba caroliniana, (νομίζω) Limnophila aquatica και ένα άλλο φυτό που δεν το βρήκα σε λίστα.

Η λάμπα είναι 8watt, 50hz, TL2001, 220-240volt.

Προειδοποιώ δεν είναι λάμπα ενυδρείου(νομίζω).

Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν είμαι οκ.

Το ενυδρείο είναι 40χ25χ25.

Κανονικά λίτρα 25.

Εκτος απο το πρωτο τα αλλα 2 θελουν αρκετο φως,δε νομιζω νατα καταφερουν...και για anubies ακομα στο οριο εισαι

Δηλαδή τι πρέπει να κάνω??

Να προσθεσεις ακομα μια με πατεντα η ενα φωτιστικο με 2 λαμπες η να το αφησεις ως εχει αλλα με anubies η καποιο ειδος moss που δεν θελει πολυ φωτισμο

Το moss(η μπαλίτσα) αυτό που πήρα μου είπανε πως δεν θέλει και πολύ φωτισμό. Ο κύριος εκείνος το είχε χωρίς φωτισμό ενυδρείου, μέσα στο γαριδάδικό του από όπου το πήρα.Και τα άλλα 2 τα επιπλέοντα φυτά μου είπε πως δεν είναι απαιτητικά.

Δηλαδή δεν κατάλαβα πως να το κάνω.

Το φως αυτό είναι ουσιαστικά πρόσθετο.

Αυτό έγινε διότι ο μετασχηματιστής του καπακίου κάηκε και ήθελε αρκετά λεφτά για να τον φτιάξω.

Δηλαδή να προσθέσω ακόμα μια τέτοια συσκευή??? Δεν νομίζω να χωράει!!

Θα μπορούσα να αλλάξω λάμπα?? αυτό είναι εφικτό!!

Αν ναι (αυτά που έγραψα πιο πάνω ισχύουν για την συσκευή) τι λάμπα να πάρω που να μπορεί όμως να μπει σε αυτήν την συσκευή?????

Δεν θέλω να τα χάσω.Στερήθηκα αρκετά λεφτά για να τα πάρω.Πλιζ εξηγήστε μου το γρηγορότερο :waaa: :waaa: :waaa:

δεν ξερουμε τι ακριβως φωτιστικο ειναι αυτο που εχεις για να σου πουμε αν μπορεις να αλλαξεις λαμπα.

μιας και δεν ξέρουμε το φωτιστικό, μια εύκολη λύση είναι να βγάλεις τη λάμπα και να την πας σε ένα ενυδρειομάγαζο (να ξέρεις ότι είναι ΕΜΠΕΙΡΟΣ!! π.χ. στο μαγαζί που δουλεύει ο Klaz) και να σου πποτείνουνε κάποια ενυδρειακή λάμπα η οποία να κουμπώνει στο φωτιστικό σου και να είναι σύμφωνη με τις διαστάσεις (μήκος) της αρχικής σου λάμπας

μιας και δεν ξέρουμε το φωτιστικό, μια εύκολη λύση είναι να βγάλεις τη λάμπα και να την πας σε ένα ενυδρειομάγαζο (να ξέρεις ότι είναι ΕΜΠΕΙΡΟΣ!! π.χ. στο μαγαζί που δουλεύει ο Klaz)

να'σαι καλα nospanos που με εβγαλες επιτελους απο την ανεργια και με εκανες να εργασθω μετα απο τοσα χρονια...

ΥΓ.εννοειται πως παραμενω ανεργος.που το ειδες πως δουλευω φιλε πανο?

να'σαι καλα nospanos που με εβγαλες επιτελους απο την ανεργια και με εκανες να εργασθω μετα απο τοσα χρονια...

ΥΓ.εννοειται πως παραμενω ανεργος.που το ειδες πως δουλευω φιλε πανο?

Καλημέρα!

Είχα διαβάσει σε πάρα πολλά posts ότι δούλευες σε πετσοπ και ότι είσαι ίσως ο μόνος που έχεις καταφέρει να κάνεις το χόμπυ επάγγελμα..

Δε δουλεύεις πια? sorry δεν το γνώριζα.... :blush:

Από όσο ξέρω ο κλαζ δεν δουλεύει εδώ και χρόνια όχι σε πετ σοπ αλλά γενικά πλέον είναι vegan τρώει πολλά αγγούρια, :P (εγώ προς το παρόν τρώω αγγουράκια τουρσί). :D

Έγινε επεξεργασία - Χρήστος

Με την λάμπα τι να κάνω?????

Η μενεις οπως εισαι και βλεπεις πως πανε τα φυτα που ηδη εχεις,η την ξυλωνεις και βαζεις λεντοταινια που προσαρμοζεται ευκολα και φτηνα.δεν θελει κοπο,τροπο θελει.

Mobile klaz speaking...

Ναι όμως είναι θερμοκρασίας: 2.700 K-6, 500K.

Τέτοια λάμπα δεν θέλουν τα φυτά???? Τα συγγεκριμένα??

Κανονικα ναι.ενα απο τα φασματα που θελουν τα δυτα ειναι αυτο αλλα αν δεν μπορεις η δεν βρισκεις δευτερο η δεν χωραει αλλαζεις φιλοσοφια.οτι και να κανεις τα ιδια τα φυτα θα σου πουνε αν του αρεσει η οχι.

Mobile klaz speaking...

• 2 weeks later...

Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα στα φυτεμένα, μπορεί κάποιος να μου πει ΟΛΕΣ τις επιλογές που έχω για φυτά με τον παραπάνω φωτισμό???

Τα 3 από τα 4 άρχισαν να μαραίνονται.. Δεν θα μείνουν για πολύ όρθια.. :bigemo_harabe_net-87:

Μόνο η μπαλίτσα θα μείνει όρθια και είναι αυτή που αναπτύσεται... ΜΗΝ το ξεχάσω, επειδή έχω μπερδευτεί με τις εταιρείες και τα λιπάσματα θέλω κάποιος να μου πει ένα ακριβώς λίπασμα..

βασικο λιπασμα

flourish by seachem.

αρα τα φυτα σου δειχνουν πως...δεν το εχουν με τετοιο φως.

αρα η φως αλλαζεις η μενεις σε καμμια ανουμπια,η πτεροπους-κλαδοφορες.

• 3 weeks later...

"η πτεροπους-κλαδοφορες."

Ποια είναι η λατινική ονομασία??

Το φυτό φυτεύεται ή δένετε?? Τι άλλα φυτά με εύκολες απαιτήσεις να βάλω??

"η πτεροπους-κλαδοφορες."

Ποια είναι η λατινική ονομασία??

Το φυτό φυτεύεται ή δένετε?? Τι άλλα φυτά με εύκολες απαιτήσεις να βάλω??

Microsorum pteropus και το αλλο ειναι cladophora aegagropila

Το πρωτο δενεται και το δευτερο το αφηνεις ελευθερο στον βυθο.

Θα αντέξουν με τον φωτισμό μου?? Ε??

Μάλλον θα αντέξουν άλλα μην περιμένεις θαύματα στην ανάπτυξη τους εκτός το φως παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο που βοηθούν ή όχι στην ανάπτυξη του φυτού.

Έχω λίπασμα της serchem to flourish. co2 δεν έχω και μάλλον δεν θα βάλω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...