Jump to content

Σκεψεις Για Ενυδρειο

Recommended Posts

Δειλα δειλα λεω να ξεκινησω να μαζευω πληροφοριες για το επομενο ενυδρειο που θα μετακομισουν οι 4 burunti μου.

Αυτη τη στιγμη ειναι στα 12-13 εκατοστα.

Δεν εχω αποφασισει ακομα για κατασκευη, αγορα ετοιμου, η αγορα μεταχειρισμενου. Κατα σειρα προτεραιοτητας παει το αγορα μεταχειρισμενου και τελευταια επιλογη η αγορα καινουργιου.

Εχω διαθεσιμο χορο. Ιδανικα θα ηθελα 1.50-1.60 μηκος. Πλατος max 55 εκατοστα και υψος δεν με νοιαζει και τοσο στην παρουσα φαση. (δεν ξερω αν υπαρχει καποιο πρακτικο προβλημα στο να ειναι πιο ψηλο απο 60-70 εκ). Ποσα λιτρα προτινετε?

Το αλλο που με ανχωνει πολυ, ειναι οτι το πατωμα ειναι παρκε. Λογικα το βαρος θα ειναι πολυ μεγαλο, θα αντεξει η θα βρεθει απο κατω? Στη θεση αυτη, εχω αυτη τη στιγμη, ενα 240 λιτρα.

Το ενυδρειο σκεφτομαι Ιουνιο να το εχω. Εαν μεχρι τοτε βρεθει καποιο μεταχειρισμενο, καλως να ορισει! Αλλιως παω στις αμεσως επομενες λυσεις.

Αυτα για αρχη, αλλα μαλλον θα σας πριξω αρκετα!

Θα σου έλεγα να πας στην λύση της κατασκευής για να μπορείς να το προσαρμόσεις ακριβος στις διαστάσεις που ζητάς! Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι ένα τέτοιο ενυδρείο θα πρέπει να υποστηριχθεί μάλλον από κάποιο sump οπότε….

ξεκίνα διαβάζοντας αυτό το θέμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38051&hl= έχει πολλές πληροφορίες που θα σου χρειαστούν σίγουρα για αυτό που θέλεις να κάνεις.

Μεγάλη προσοχή στο πάτωμα γιατί μιλάμε για βάρος όχι αστεία…

Τα υπόλοιπα θα στα πουν τα παιδιά…

Το πάτωμα ίσως να μπορείς να το προστατεψεις αν δεν βάλεις ποδαράκια στο έπιπλο!έτσι ώστε να πατάει με όσον το δυνατόν μεγαλυτερη επιφάνεια!

Το μεγάλο ύψος του ενυδρείου έχει δυο προβλήματα, πρώτων αν έχουμε φυτά δεν επαρκεί συνήθως ο φωτισμός ή θέλουμε ιδιαίτερες κατασκευές για να φτάσει. Δεύτερων έχουμε πρόβλημα στην συντήρηση του αφού δύσκολα θα φτάνεις στον βυθό του πείσου μέρους. Αν αυτά τα προβλήματα τα λύσεις τότε δεν έχεις κανένα άλλο πρόβλημα με το ύψος.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Μπορω ολο το συνολο να το βαλω να παταει σε μια ταβλα κοντρα πλακε θαλασσης ας πουμε, η να παταει σε 'ραγες' ωστε να μοιραζετε το βαρος? Ειναι ο μεγαλυτερος μου φοβος αυτος...

Χωρος υπαρχει για να γινει και 1.80 μηκος. Ομως θεωρω οτι 4 Burundi μπορουν και συνηπαρξουν και σε 500 λιτρα, τι λετε? Σιγουρα θα μπορουσε να γινει και 1.80, εξαλου η διαφορα στο κοστος δεν θα ειναι πολυ μεγαλη, στο βαρος ομως ναι. Βεβαια αργοτερα ισως θελησω να προσθεσω..Πολλα τα διλημματα...

Καλημερα και καλη χρονια!

Ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις. Λεω σιγα σιγα να κατασταλαζω στο τι θελω να κανω.

Νομιζω τα 500 λιτρα ειναι οκ, συμφωνειτε?

Εαν ναι, τι διαστασεις πρεπει να εχει?

Τι παχος τζαμιου?

Για sumb, δεν ξερω, ειμαι τελειως ασχετος και φοβαμαι μη τα κανω μανταρα, με 2 καλα εξωτερικα φιλτρα δεν μπορει να γινει σωστη φιλτρανση σε αυτα τα λιτρα?

Ολη η κατασκευη θα μπει πανω σε ραγες η σε ενα (στις ιδιες διαστασεις μηκους-πλατους) κοντρα πλακε θαλασσης για να μοιραστει το βαρος πανω στο παρκε. Τι λετε?

καλησπερα φιλε μου και καλη χρονια!

αφου σκεφτεσαι για φροντοζες το μηκος/πλατος πρεπει να ειναι οσο το δυνατον μεγαλυτερο! ειδα οτι πλατος τα 55εκ. ειναι το μαξ και οτι δεν θες να πας πανω απο τα 500 λιτρα, οποτε σου προτεινω το εξης! πλατος 55εκ και υψος 60εκ(δεν υπαρχει λογος για πιο ψηλό αφου δεν θα ειναι λειτουργικο), μηκος 170 εκ! καθαρα θα εχεις 500 λιτρα! ετσι θα εχεις αρκετα μεγαλες διαστασεις για τα ψαρια αλλα ουτε θα ξεφυγεις στα λιτρα!! :D

για τζαμι θα ελεγα 12αρι με κοντρες πανω κατω, αν το κολλησεις εσυ, γιατι απ'οτι καταλαβα δεν εχεις αρκετα μεγαλη εμπειρια(χωρις παρεξηγηση ετσι? :) ) αλλιως μπορει να γινει και με 10αρι τζαμι με διπλες κοντρες κ.τ.λ. απο καποιον γνωστη!!

τα 2 εξωτερικα φυσικα θα σε καλυψουν, αλλα επειδη εγω ειμαι υπερ των sump, θα σου προτεινω να ριξεις μια ματια στο λινκ του ebenos πιο πανω, γιατι και σε αποδοση ειναι πολυ καλη λυση(ισως η καλυτερη) αλλα και απο οικονομικης πλευρας αξιζει!! βλεπεις,κρινεις και πραττεις αναλογα... ;)

οσο για το βαρος, τοτε καλο θα ηταν να συμβουλευτεις τον εργολάβο ή των αρχιτεκτονα ή καποιον γενικα που να μπορει να σου εγγυηθει οτι θα αντεξει! μιλαμε για σχεδον 1 τονο αν υπολογισεις νερο,τζαμια,εξοπλισμο και παταει σε πολυ μικρο χωρο!! σιγουρα αν κανεις καποιο πλαισιο για να παταει πανω το ενυδρειο θα ειναι καλυτερα αλλαμονο καποιος ειδικος μπορει να σου εγγυηθει οτι θα αντεξει! ;)

Έγινε επεξεργασία - adlib

Ευχαριστω!

Oυδεμια παρεξηγηση, ειμαι ασχετος στη κατασκευη ενυδρειου! Θα δω τι θα κανω, σιγουρα εδω ειναι θησαυρος πληροφοριων και υπαρχουν γνωστες, οποτε νομιζω ειμαι σε καλα χερια!

Εκανα καποιες μετρησεις με τις διαστασεις που μου ειπες. Το ιδανικοτερο οπως το βλεπω ειναι να πηγαινει στο σαλονι με αυτες τις διαστασεις (το μηκος ειναι το θεμα). Βλεπω ανακατανομες και 'παντοφλα' να ερχετε! :lol2:

Έγινε επεξεργασία - NikosG

καλημερα και καλη χρονια! για τα λιτρα που θελεις πιστευω πως μια καλη διασταση θα ειναι 170*55*55.καλό θα ήταν τα τζαμια να είναι 12άρια για πιο μεγάλη ασφάλεια! τώρα για το αν θα πρέπει να φτιάξεις sump ή αν θα επαρκούν 2 εξωτερικά φίλτρα καλύτερα να περιμένουμε να μας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος!

Ευχαριστω!

Oυδεμια παρεξηγηση, ειμαι ασχετος στη κατασκευη ενυδρειου! Θα δω τι θα κανω, σιγουρα εδω ειναι θησαυρος πληροφοριων και υπαρχουν γνωστες, οποτε νομιζω ειμαι σε καλα χερια!

Εκανα καποιες μετρησεις με τις διαστασεις που μου ειπες. Το ιδανικοτερο οπως το βλεπω ειναι να πηγαινει στο σαλονι με αυτες τις διαστασεις (το μηκος ειναι το θεμα). Βλεπω ανακατανομες και 'παντοφλα' να ερχετε! :lol2:

εγω ειπα 170 γιατι διαβασα οτι μηκος μπορεις να πας μεχρι 180! :D

στις κιχλιδες οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα! εξαλλου εσυ θα φιλοξενήσεις αρκετα μεγαλα ψαρια οποτε σε εσενα ειναι ακομα πιο σημαντικό!

οσο για την κατασκευη του ενυδρειου, το καλυτερο θα ηταν να πας σε καποιο γνωστη για να εισαι σιγουρος, ομως απο την μια ειναι και το οικονομικο, συν οτι φυσικα υπαρχει και η χαρα του "φτιαχνω κατι μονος μου", οπου ειμαι τρελος υποστηρικτής! για αυτο απο την αρχη δεν σου ειπα να το δωσεις σε καποιον να στο φτιαξει! απο εκει και περα εσυ ξερεις ποσο αντεχει η τσεπη σου και το ποσο ρισκο εισαι διατεθειμένος να παρεις! :D

για καποιους ειναι πολυ, για καποιους αλλους οχι! σιγουρα δεν ειναι να παιζεις με τετοια θεματα, αλλα ολοι απο καπου ξεκινανε! αν για σενα ειναι μεγαλο το ρισκο τοτε μην το σκεφτεσαι καν! εγω σου ειπα απλα τις επιλογες που εχεις.. :D

ρωτα για προσφορες να δεις που κυμαινονται τα λεφτα και αν σε παιρνει το προχωρας! εδω στο φορουμ υπαρχουν πολυ αξιολογα ατομα/μαγαζια που μπορουν να αναλαβουν τετοιες κατασκευες και θα εισαι ήσυχος! :D

Σωστα, πρεπει να κανω μια ερευνα αγορας λοιπον για τα υλικα και μια ερευνα αγορας για την κατασκευη ενυδρειου-βασης. Οπως και να εχει πιστευω το κοστος θα ειναι χαμηλοτερο απο οτι αγορασμενο ετοιμο! Απο βδομαδα ξεκιναω το ψαξιμο λοιπον!

Οταν λεμε κοντρες πανω κατω, εννωουμε στο ιδιο στυλ που ειναι οι πανω να ειναι και οι κατω? Η οι κοντρες της βασης ειναι διαφορετικες? Επισης ο πατος πρεπει να ειναι πιο μεγαλο παχος? (για να μαθαινω, αλλα και να ξερω τι θα λεω στους τζαμαδες)

το αν θα ειναι μικροτερο το κοστος δεν μπορω να σου πω με σιγουρια, αλλα λογο του οτι εσυ θες στανταρ διαστασεις θα δυσκολευτεις να βρεις σε ετοιμο!

οι κοντρες θα μπουν περιμετρικά πανω και κατω! :D

οι κοντρες τις βασης ειναι αλλο πραγμα!

ο πατος δεν χρειαζεται να ειναι παχυτερος αφου θα μπουν κοντρες!

εκτος απο τζαμαδες να ρωτησεις και καταστηματα που εχουν βημα στο φορουμ για προσφορα...

αν καποιος ειναι γνωστης, δεν θα χρειαστει να του πεις και πολλα.. αυτος θα ξερει καλυτερα! ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...