filippostsaki 24 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 καλησπερα, ενυδρειο λειτουργει 2,5 χρονια 250lt με ριζες νερο απο ΑΟ +βρυση ph περιπου 6.8 φιλτρο eheim 2217 με siporax και μπλε σφουγγαρια αλλαγες 30% περιπου καθε 15-20 μερες (αυτο ειχε προκυψει μετα απο πολλες μετρισεις νιτρικων και αμονιας) περιγραφη ασθενειας Πριν 15 μερες εμφανιστικαν ασπρα στηγματα σαν τελιτσες γυρω απο το κεφαλι στον αρσενικο δισκο. Αμεσως ανεβασα θερμοκρασια σε 34-35 για 10 μερες και τα στηγματα σθγα σιγα υποχωρησαν. Σε μια συσταδα απο αυτα τα στηγματα ομως εμεινε μια μικρη τρυπουλα στο δερμα του δισκου. Ο δισκος παρεμεινε καθαρος για 4-5 μερες και τα ασπρα στηγματα επανηλθαν στην περιοχη του κεφαλιου ξανα προχτες. Τι ασθενεια αντιμετοπιζω? ειναι hole in the head? Τι προτεινετε να κανω? καποιο φαρμακο εκτως απο αυξηση θερμοκρασιας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 24 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 κατι παρομοιο αντιμετωπιζω και εγω αλλα οχι στο κεφαλι και οχι σε τετοια εκταση.Μονο δυο στιγματα που μοιαζουν με σπυρακια >Εγω εκανα θεραπεια με bactopur.τωρα θα σου πουν και οι εμπειροτεροι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 24 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Απο τις φωτο μου κανει για Hexamita. Τα περιτωματα ειναι κανονικα ή λευκα? Τη θερμοκρασια την ξανακατεβασες και επανεμφανιστηκαν τα λευκα στο κεφαλι? Καλου κακου κανε ενα κυκλο με διπλη δοση του φαρμακου Esha Hexamita....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 25 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 25 Δεκεμβρίου 2012 Κάνε αυτό που σου είπε ο nidal φίλε μου. Εάν είναι "τρύπα στο κεφάλι" με το να προσθέσεις στο νερό σου μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία ( εγώ χρησιμοποιώ της sera για απιονισμένο νερό) και να μειώσεις την ποσότητα νερό απο ΑΟ το διορθώνεις. Εάν είναι όμως αυτό που λέει ο φίλος Nidal , που είναι και πιό γνώστης , σου προτείνω να ακολουθήσεις την συμβουλή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 25 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 25 Δεκεμβρίου 2012 hexamita k hole in head συνδεονται,,,,ακολουθησε τις συμβουλη του νινταλ και βλεπεις,,τι ταιζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filippostsaki 25 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 25 Δεκεμβρίου 2012 Απο τις φωτο μου κανει για Hexamita. Τα περιτωματα ειναι κανονικα ή λευκα? Τη θερμοκρασια την ξανακατεβασες και επανεμφανιστηκαν τα λευκα στο κεφαλι? Καλου κακου κανε ενα κυκλο με διπλη δοση του φαρμακου Esha Hexamita....... Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους τα περιτωματα ειναι κανονικα. Ναι τα λευκα στηγματα ξανα εμφανιστικαν αφου κατεβασα τη θερμοκρασια στο κανονικο (29-30 C) το Esha Hexamita ειναι ενυδριακο? η το περνω και απο φαρμακιο? Αυτο που μου φενεται παραξενο ειναι οτι η συμπεριφορα του δισκου δεν εχει αλλαξει καθολου, τρωει κολυμπαει παιζει κλπ... επισυναπτω σημερινη φωτο στην οποια φενεται ενα μεγαλο ασπρο σπυρακι που χτες δεν υπηρχε καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filippostsaki 25 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 25 Δεκεμβρίου 2012 hexamita k hole in head συνδεονται,,,,ακολουθησε τις συμβουλη του νινταλ και βλεπεις,,τι ταιζεις? ταιζω μιγμα ψηρα τροφη απο διαφορες εταιρειες με σπιρουλινα στο μιγμα μεσα. Και ριχνω και λιγο flakes που και που παλι μιγμα απο διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filippostsaki 28 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Καλημερα, ξεκινησα θεραπεια με esha hexamita και αυξηση θερμοκρασιας στους 35C. Ειμαι στη 2η μερα θεραπειας και δεν βλεπω τα στηγματα να υποχωρουν. Επισης σημερα ο δισκος αρχισε να χανει ελαφρα την ισοροποια του και το κεφαλι γερνει προς τα μπροστα. Κατα την διαρκεια θεραπειας κανω αλλαγη νερου? Στο τελος της θεραπειας πρεπει να βαλω ανθρακα και να συμπληρωσω βακτηρια με υγρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 28 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 28 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπερα! Καλως ξεκινησες με αυτο το φαρμακο. Ελπιζω να ακολουθησες τη συμβουλη μου για χρηση σε διπλη δοση. Τα στιγματα θα χρειαστουν καποιες μερες για να υποχωρησουν. Απλα στο τελος της θεραπειας θα πρεπει να δεις μια ελαφρια βελτιωση. Στους 35 βαθμους επιβαλλεται χρηση αεραντλιας για καλυτερη οξυγονωση. Την 5η μερα κανεις αλλαγη 30% και προσθηκη νεου ανθρακα! Τα βακτηρια σιγουρα ειναι καλοδεχουμενα. Να εισαι καλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος