Jump to content

Αποριες

Recommended Posts

καλησπερα.

εχω δυο αποριες αν μπορει καποιος να με βοηθησει...

α πρωτη ειναι αν το αποξιραμενο σκουλικη σε λιγη ποσοτητα σε καθημερινη βαση προκαλλει πρωτεινικη υφη...

και δευτερη ειναι οτι εχω εναν θερμοστατη για ενα 30λιτρο Elite 50 watt 38 litre... δεν ξερω πως να ρυθμισω τη θερμοκρασια που να σταματαει.... παραλιγο να γινει ψαροσουπα το ψαρι.... δεν εχει βαθμους κελισιου...

ευχαριστω

αυτο για τον θερμοστατη!

οσο για το αποξηραμένο μαλλον θα εννοεις αν μπορει να δημιουργηθεί πρωτεϊνικό φιλμ στην επιφανεια! φυσικα μπορει και μαλιστα αμεσως αφου περιεχουν αρκετα μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης! οποτε χρειαζεσαι καλη αναταραξη της επιφανεις για να το διαλύει! :D

ευχαριστω για τη γρηγορα απαντηση... εβαλα στην αυτοματη ταιστρα μειγμα τροφων και σκουλικι και βλεπω πρωτεινικο φιλμ.....

οσο για τον θερμοστατη... ειναι μεν ιδια μαρκα και μοιαζει πολυ... ομως ειναι πιο κοντοσ και χωρισ τους αριθμουσ που πειλεγεισ θερμοκρασια.... δεν μπορω να καταλαβω.....αλλα ειναι ιδιο στιλ.... χωρισ ομως τουσ αριθμουσ....

http://ca-en.hagen.com/Aquatic/Heating/Heaters/A749

αν ειναι αυτος ο θερμοστατης σου φιλε μου τοτε οντως απ'οτι εψαξα δεν εχει θερμοκρασια!

οποτε ή θα τον συνδεσεις με καποιον ελεγκτη θερμοκρασιας(ουτε 10 ευρω απο e-bay) ή θα βαλεις καποιο θερμομετρο και θα το παρακολουθεις μεχρι να βρεις την καταληλη θερμοκρασια! ;)

για να φυγει το φιλμ θες καλη αναταραξη της επιφανειας! την εξοδο του φιλτρου σου στρεψ΄την προς τα πανω!

καθε ποτε προτεινετε να ριχνω σκουλικι?

στην αρχη νομιζα πως ηταν απο τη ζεστη του νερου....

ειχα προσεξει και περσι το χειμωνα πως οταν αρχιζε να λειτουργουσε ο θερμοστατης και εκανε κρυο στο δωματιο σαν να εβγαζε μια κρουστα πανω το νερο....

αλλα πιστευω πως αυτη τη φορα ηταν το σκουλικι.....

το κακο βεβαια ειναι πως παραλληλα με το πρωτεινικο φιλμ, εμφανιζεται και bga..... θελει λιγο προσοχη.....ειδικα για οσους εχουν co2....

Καλησπέρα!

Έχω κι εγώ έναν ίδιον ακριβώς σε ένα μικρό ενυδρείο που ετοιμάζω για δώρο, δεν έδωσα σημασία στο "ELITE" που έγραφε και είχε ρυθμιστή χωρίς να αναγράφονται οι βαθμοί.

Να πω την αλήθεια ότι μου φάνηκε και λίγο μούφα παρ' όλο που ήταν 50W, και για να είμαι σίγουρος ότι θα κάνει δουλειά τον έβαλα στο max και σήμερα που διάβασα το θέμα και μέτρησα με θερμόμετρο μου έβγαλε γύρω στους 29 βαθμούς :o :o

Μετά από αυτό πείστηκα ότι είναι καλός τελικά και τον ρύθμισα στο μέσο των + -

Ευτυχώς τα φυτά δεν επηρεάστηκαν καθόλου και το καλό ήταν ότι επειδή είναι σε φάση στρωσίματος η αυξημένη θερμοκρασία επιτάχυνε τη δράση των βακτηρίων!

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...