Jump to content

Κινδυνέυει Το Ψάρι Μου Από Την Χλωρίνη; Επείγει!

myrsine

Recommended Posts

Γεια σας! Μετά από συμβουλή μελών του φόρουμ έβαλα τα φυτά μου , το υπόστρωμα και τα διακοσμητικά του ενυδρείου δυο λεπτά σε χλωρίνη με νερό. Μετά τα έβαλα σε αντιχλώριο πάνω από μια ώρα. Τα τοποθέτησα πάλι στο ενυδρείο αλλά διστάζω να βάλω μεσα τον μονομάχο μου. Θα είναι ασφαλής; Κι αν δεν έχει φύγει η χλωρίνη; :-( Πείτε μου τι να κάνω γιατί το έχω το ψαράκι μου ένα χρόνο και δε θέλω να το χάσω.

Δεν γνωρίζει κανείς; :-( Τα μέλη μου χαν πει για τα φυτά αλλά εγώ έβαλα κ άλλα πράγματα για απολύμανση γιατί είχα σοβαρό πρόβλημα κ με άλγες και με τις μετρήσεις μου. Μηπως δεν έπρεπε να τα κάνω όλα μαζί; Τα άφησα 1.5 ώρα στο αντιχλώριο. Ηταν αρκετή;

δεν νομιζω να εχεις προβλημα αν τα αφησες στο αντιχλωριο τοσο αλλα καλου κακου αν εχεις prime ριξε μεσα μια διπλη δοση και νομιζω οτι θα εισαι οκ.

Μπορείς να τα ξεπλύνεις με άφθονο νερό τα διακοσμητικά. Αν το διάλυμα της χλωρίνης το έκανες όπως σου είπαν τα παιδιά , δεν θα έχεις πρόβλημα. Εγώ θα τα ξέπλενα με νεράκι άλλη μια φορά πριν τα βάλω στο ενυδρείο.

Για να σου φύγει τελείως το άγχος, ξέπλυνε τα με άφθονο νερό και βάλτα άλλο ένα μισάωρο σε καθαρό νερό με αντιχλώριο.

Το διάλυμα το έκανα σε αναλογία 1:20 και επειδή η χλωρίνη ήταν συμπυκνωμένη έβαλα ελάχιστη. Τα εκανα δυο φορές μπάνιο σε αντιχλώριο και τα ξέβγαλα καλά αλλά ακόμη νιώθω την μυρωδιά της χλωρίνης.

Kαυτό νερό και άλλη μια φορά αντιχλώριο.Πάντως εγώ είμαι κατά αυτής της τεχνικής.Περισσότερο άγχος στο κεφάλι μου δεν θέλω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι τα ξέβγαλα υπερβολικά πολύ αλλά με τρομάζει ότι υπάρχει μυρωδιά χλωρίνης.

Kαυτό νερό και άλλη μια φορά αντιχλώριο.Πάντως εγώ είμαι κατά αυτής της τεχνικής.Περισσότερο άγχος στο κεφάλι μου δεν θέλω.

Δεν νομίζω κι εγώ να το ξανακάνω. Θα ζω με το άγχος από δω και πέρα όσο κι αν πιστεύω ότι ακολούθησα τις οδηγίες. Διάβασα ότι με κρύο νερό πρέπει . Τελικά καυτό έπρεπε;

Ελπίζω η χλωρίνη να μην ήταν με αρώματα και τέτοια.. Αν είναι η κανονική χλωρίνη δεν έχεις θέμα. Όσο για τη μυρωδιά, το αντιχλώριο δεν ξεμυρίζει. Μπορει να έχει μια ελαφριά μυρωδιά χλωρίνης αλλά δε σημαίνει κάτι ΑΝ όλα τα υπόλοιπα τα έχεις κάνει όπως σου είπαν. Εν πάση περιπτώση, άστα σε καθαρό νερό με αντιχλώριο όση ώρα θες και βάλτα μετα.

Όχι όχι, δεν είχε άρωμα. Ηταν η απλή αλλά συμπυκνωμένη γι αυτό και έβαλα ελάχιστη. Πολύ πιο λίγη δηλαδή από την αναλογία που έπρεπε. Αυτό που έκανα ήταν να βάλω κ στο ενυδρείο λίγο αντιχλώριο καλού κακού. Επίσης η απάντηση σου για την μυρωδιά του χλωρίνης με ανακούφισε .

Βάλε μέσα τον άρχοντα, μια χαρά θα είναι!!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΧΛΩΡΙΝΗ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ.

Η αναλογια για απολυμανση των φυτων, ειναι 1 προς 19 με απλη πρασινη χλωρινη, κι οχι συμπυκωμενη.

• 2 weeks later...

Δεν είναι για ασθένεια το θέμα .

Παρακαλώ πολυ να μεταφερθεί στα φυτά .

Το θέμα μεταφέρθηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...