Jump to content

Βοήθεια Για Τον Νεοφερμένο Μονομάχο Μου!!

panoss

Recommended Posts

Παιδιά χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ βοήθεια!!! Σήμερα το μεσημέρι πήρα έναν μονομάχο.Το κακό είναι πως ήταν η μέρα γενικού καθαρισμού. Τον άφησα να επιπλέει με τη σακούλα στο ενυδρείο (35λ) και έκανα την αλλαγή με το σιφόνι και συμπλήρωση νερού αφού είχα ρίξει αντιχλώριο και ζωντανά βακτήρια. Το θέμα είναι πως αγόρασα καινούριο φίλτρο με βιολογία κλπ.
το σύνεδεσα κανονικότατα όλα οκ. Το θέμα είναι πως τα ζωντανά βακτήρια που πήρα στις οδηγίες έλεγε το μισό φιαλίδιο σε 35λ. Ετσι και έγινε. Από τότε μέχρι τώρα συνεχώς φθίνει η κατάστασή του!!!!

Τι να το κάνω????!!??? Ούτε καν τρώει!!!!!!!!

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδιά χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ βοήθεια!!! Σήμερα το μεσημέρι πήρα έναν μονομάχο.Το κακό είναι πως ήταν η μέρα γενικού καθαρισμού. Τον άφησα να επιπλέει με τη σακούλα στο ενυδρείο (35λ) και έκανα την αλλαγή με το σιφόνι και συμπλήρωση νερού αφού είχα ρίξει αντιχλώριο και ζωντανά βακτήρια. Το θέμα είναι πως αγόρασα καινούριο φίλτρο με βιολογία κλπ.

το σύνεδεσα κανονικότατα όλα οκ. Το θέμα είναι πως τα ζωντανά βακτήρια που πήρα στις οδηγίες έλεγε το μισό φιαλίδιο σε 35λ. Ετσι και έγινε. Από τότε μέχρι τώρα συνεχώς φθίνει η κατάστασή του!!!!

Τι να το κάνω????!!??? Ούτε καν τρώει!!!!!!!!

Καλησπέρα!

Κατ' αρχάς μην πανικοβάλεσαι, δε θα σε οφελήσει σε κάτι αντιθέτως...

Πρώτα από όλα ίσως να βιάστηκες λιγάκι, όχι να αγοράσεις τον μονομάχο όσο το να βεβαιωθείς ότι το ενυδρείο σου είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει ψάρι... Συνήθως τα βακτήρια συνιστούν να βάλεις ψάρι μετά από 24 ώρες περίπου, αφού πρώτα βεβαιωθείς ότι οι μετρήσεις σου (Αμμωνία και Νιτρώδη) είναι στο μηδέν.

Όταν γράφεις ότι "φθήνει" η κατάστασή του, για εξήγησέ μας ακριβώς τι εννοείς και τι παρατηρείς ακριβώς ??

Το φιλτρο σου ειναι αστρωτο.

Επίσης να ξέρεις πως το κάθε ψάρι χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής (αυτή εξαρτάται ανά ψάρι και συνδέεται άμεσα με τον τρόπο μεταχείρισής του στο κατάστημα όπου φιλοξενούνταν) και για τον λόγο αυτό καλό είναι να μην το ταΐζουμε τις πρώτες 1-2 μέρες μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχει φύγει το πρώτο "τρακ" της προσαρμογής του

με αυτο που ειπα οτι η κατασταση του φθίνει εννοω οτι όταν το πρωτοέφερα στο σπίτι και το έβαλα στο ενυδρείο ήταν λίγο τρομαγμένο. Μετα από κανα 2ωρο παρατήρησα φουσκάλες στο δέρμα του από τις φυσαλίδες. Μετά παρατήρησα κατι σαν σημαδακια πάνω στο κούτελό του. Από τότε δεν κάνει τίποτα.Απλά καθεται πίσω απο το φίλτρο.Εδώ και κανα 2ωρο. Πήγα και εγώ να του δώσω τροφή να δω πως θα αντιδράσει, την κυνήγησε 2 η 3 δευτερα και μετα έκατσε κάτω. μόνο μια φορά τον είδα να πηγαίνει στην επιφάνεια για ανατροφοδότηση αέρα.

με αυτο που ειπα οτι η κατασταση του φθίνει εννοω οτι όταν το πρωτοέφερα στο σπίτι και το έβαλα στο ενυδρείο ήταν λίγο τρομαγμένο. Μετα από κανα 2ωρο παρατήρησα φουσκάλες στο δέρμα του από τις φυσαλίδες. Μετά παρατήρησα κατι σαν σημαδακια πάνω στο κούτελό του. Από τότε δεν κάνει τίποτα.Απλά καθεται πίσω απο το φίλτρο.Εδώ και κανα 2ωρο. Πήγα και εγώ να του δώσω τροφή να δω πως θα αντιδράσει, την κυνήγησε 2 η 3 δευτερα και μετα έκατσε κάτω. μόνο μια φορά τον είδα να πηγαίνει στην επιφάνεια για ανατροφοδότηση αέρα.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό φίλε μου , μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία χωρίς να ενοχλήσεις το ψαράκι ;

δεν νομιζω πψς ειναι κατι το σοβαρό. απλά από την ακινησία μαζεύτικαν πανω του από τον κυκλοφορητή (φίλτρο) μικρές μικρές φουσκίτσες.. όταν κουνιέται φεύγουνν οι περισσσότερες..

δεν νομιζω πψς ειναι κατι το σοβαρό. απλά από την ακινησία μαζεύτικαν πανω του από τον κυκλοφορητή (φίλτρο) μικρές μικρές φουσκίτσες.. όταν κουνιέται φεύγουνν οι περισσσότερες..

Οκ , γιατί τρόμαξα ! Μην τον ταΐζεις καλύτερα σήμερα και αύριο. Πρόσεχε να έχεις σωστή θερμοκρασία.

Επίσης επειδή βλέπω ότι θα στρώσεις με το nitrivec της sera, να ταΐζεις ελάχιστα και να μην παραλείπεις τις δόσεις ποτέ. :)

Θέλει προσοχή τώρα που είναι στην αρχή.

Το φιλτρο σου ειναι αστρωτο.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό φίλε μου , μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία χωρίς να ενοχλήσεις το ψαράκι ;

:thumbup:

Το φίλτρο ξέρω ότι είναι ξέστρωτο. Αφού σήμερα το έβαλα σε λειτουργία. Φώτο από αυριο. ΑΝ ζει..... :(

Το φίλτρο ξέρω ότι είναι ξέστρωτο. Αφού σήμερα το έβαλα σε λειτουργία. Φώτο από αυριο. ΑΝ ζει..... :(

Επαναλαμβάνω , επειδή στρώνεις με έτοιμα σκευάσματα, να προσέξεις πάρα πολύ με το τάισμα και με τις δόσεις. :)

Και μην αγχώνεσαι. ;)

Μα δεν ξέρω αν έχω καλές ή όχι μετρήσεις!!!! :bigemo_harabe_net-127::bigemo_harabe_net-127:

Τώρα φαίνεται λίγο καλύτερα το ψάρι...

Πάνο , άσε το ψαράκι να ηρεμήσει , τάισε σε 2 ημέρες και μην παραλείπεις τις δόσεις του nitrivec. Από τη στιγμή που διάλεξες αυτόν τον τρόπο πρέπει να το πας με αρκετή προσοχή.

Δεν έχω nitrivec..

Δεν έχω nitrivec..

Με συγχωρείς , νόμιζα ότι είχες αυτά. Να ακολουθήσεις τις οδηγίες αυτών που έχεις τότε. :)

ok man!!!!!

Εντάξει παιδιά το ψάρι είναι καλύτερα. Είναι βέβαια λίγο αγχωμένο ακόμα αλλά που θα πάει θα συνέλθει. Δεν του έδωσα τροφή σήμερα( αυριο θα του δώσω). Το φίλτρο είναι όμως δυνατό και δεν βοηθάει την κατάσταση..

Πάντως είναι πολύ καλύτερα από χτες! :bigemo_harabe_net-64:

Φιλε μου εχεις κανει απανοτα λαθη!

Το φιλτρο που εχεις βαλει ειναι αστρωτο και το ψαρι σου κινδηνευει.

Κανε μετρησεις οπωσδηποτε και γραψτες να ξερουμε τι γινετε.

Το φιλτρο σου αν ειναι δυνατο θα πρεπει με καποιον τροπο να χαμηλωσεις την ροη του γιατι οι μονομαχοι δεν μπορουν να κολιμπυσουν σε μεγαλο δυνατο ρευμα.

Την προσαρμογη του ψαριου πως την εκανες?Μυριζομαι και εκει λαθη..

Οταν βαζουμε νεο ψαρι στο ενυδρειο μας ποτε μα ποτε δεν το ταιζουμε εκεινη τη μερα!

Εντάξει παιδιά το ψάρι είναι καλύτερα. Είναι βέβαια λίγο αγχωμένο ακόμα αλλά που θα πάει θα συνέλθει. Δεν του έδωσα τροφή σήμερα( αυριο θα του δώσω). Το φίλτρο είναι όμως δυνατό και δεν βοηθάει την κατάσταση..

Πάντως είναι πολύ καλύτερα από χτες! :bigemo_harabe_net-64:

Αν έχει spraybar τοποθέτησέ το έτσι ώστε να χτυπάει στο τζάμι και να μην έχει μεγάλη ροή. Προσοχή με τις μετρήσεις σου και όλα καλά.

Αυτό το έχω ήδη κάνει. Το ακροφύσιο το έχω στρέψει σχεδόν κάθετα στο τζάμι!!!

Την προσαρμογή του την έκανα σταδιακά. Πρώτα έκλεισα τα φώτα του ενυδρείου. Άναψα το φώς του δωματίου, τοποθέτησα τη σακούλα στο νερό, τηνν άνοιξα, την τοποθέτησα στη γωνία, την άφησα 30λ, πρόσθεσα μετά από τα 30λ λίγο νερό, μετα από 10λ ακόμα λίγο(αυτό έγινε 4 φορές) και μετά το άφησα στο ενυδρείο. :ph34r: :ph34r:

Ποια φώτα???

του ενυδρείου φίλε μου.

Ελπίζω να ΜΗΝ τα άναψες με το που έβαλες το ψάρι μεσα στο ενυδρείο σου...

Θα πρέπει με το που μπαίνει το ψάρι να έχει όσο γίνεται σκοτάδι για να μπορέσει να ηρεμήσει και να προσαρμοστεί καλύτερα το ψάρι στο νέο του σπίτι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...