gourtz 22 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 καλησπερα σε ολους ισως υπαρχει το θεμα παλι.. εχω ενα ενυδρειο 200λιτρα γλυκου νερου με αφρικανες αυτη την στιγμη και απο εξωπλισμο θερμοστατη 250w φιλτρο με παροχη 1400λ/ω ανεμιστηρες για ψυξη 2 λαμπες τ8 τι χρειαζομαι για να το μετατρεπω σε θαλασσινο? εκτος απο σκιμμερ? μου ειπαν οτι το φιλτρο μπορω να το κρατισω κ να βγαλω σφουγγαρι κ βιολογικο κ να βαλω βραχο μεσα. αποο βραχο τι παιζει ακριβως και αρραγωνιτη? τι τιμες παιζουν μια βοηθεια απο καποιον πιο εμπειρο? ο βραχος που θα μπει πρπεει να ιενια ζωντανος η κ νεκρος κανει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 22 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Ο θερμοστατης μια χαρα. Οι ανεμιστηρες για το καλοκαιρι Οι λαμπες θα πρεπει να ανεβεις σε αλλου τυπου γυρο στα 10-12000 κελβιν. Βραχο θα βαλεις ζωντανο! (Αυτο θα ειναι το φιλτρο του ενυδρειου πλεων! Ξεχνα οτι ησχυει για το γλυκο νερο). Και νεκρο μπορεις να βαλεις αλλα θα πρεπει να υπαρχουν 2-3 κιλα ζωντανο για "μπολι" ετσι ωστε να βοηθησει στο να γινουν ζωντανοι και οι νεκροι βραχοι. Ο αραγωνιτης ειναι το υποστρωμα. Ολοι αυτο βαζουμε. Εγω εχω βαλει και σπασμενα οστρακα. Το φιλτρο μπορει να χρησιμευσει για να βαλεις ανθρακα και αντιφωσφορο. Σφουγγαρια δεν βαζουμε συνηθως στο θαλασσινο. Εκτος αν εχεις πολλα αιωρουμενα στερεα οπωτε βαζεις για να τα συγκρατησει σαν μηχανικο φιλτρο. Επισης θα χρειαστεις 1-2 κυκλοφοριτες. Σε σχεση με το γλυκο νερο το θαλασσινο θελει δυνατη κυκλοφορια. Νερο απο αντιστρωφη οσμωση (οπωτε οπως καταλαβαινεις θελεις συσκευη αντιστρωφης οσμωσης) και αλατι.(για αρχη αυτα μεχρι να γινει ο κυκλος) Και θα χρειαστεις υπομονη για διαβασμα χεχε. Εχουν γραφτει πολλα αθρακια εδω και θα βρεις πολλες πληροφοριες. Εγω απλα σου απαντησα εντελος κοφτα και συντομα. Αν μου διαφευει κατι θα το συμπληρωσει καποιο αλλο μελος. Παντος αν εχεις την δυνατοτητα κανε sump! Μπορεις να κανεις πολλα "παιχνιδια" εκει Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2012 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourtz 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 οκ thanks Παντως δεν εχουν ολοι αντιστροφη οσμοση αν δεν εχεις τι κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourtz 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #4 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 και για να γινει μια αρχη ποσα κιλα βραχο θα χρειαστω? διαστασεις πατου του ενυδρειου ειναι 40χ100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 22 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Κοιτα....καποια παιδια απο το φορουμ βαζουν και νερο απο την θαλασσα και το διορθωνουν μετα με γλυκο νερο για να φτασουν την επιθυμιτη αλατοτητα. Ομως αυτο εγκυμονει κινδυνους(παρασιτα,κλπ). Ομως αν ηταν τοσο σοβαρο το προβλημα παρασιτων κλπ κλπ απο νερο θαλασσας σιγουρα θα ακουγοτανε γκρινια και δεν θα εβαζε κανεις απο θαλασσα. Εγω μονο με οσμωση και αλατακι γιατι βαριεμαι να τρεχω σε θαλασσες...(εχει και κρυο κιολας...!! ) Για τα βραχια....παει νομιζω με τα λιτρα σου. Εγω που ειμαι στα 150 λιτρα συνολικου νερου(μαζι με το φιλτρο πλατης) εχω 15 κιλα βραχια. Περιπου 1 κιλο στα 10 λιτρα πρεπει να βγαινει. λογικα με 18 κιλακια θα εισαι ωραιος. Μετα θα βαλεις και κανενα κοραλακι οπωτε να μην αφαιρεις βραχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourtz 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 ααα καταλαβα γτ μου ελεγαν οτι θελω γυρω στα 60 κιλα βραχο κτλ. εκτος απο αλατι τι αλλο χρειαζομαι? δλδ ας πουμε οτι το χαλαω τωρα το δικο μ ... βαζω αραγωνιτη κ γεμιζο νερο και αλατι κ μετα? τι αλλο χρειαζεται εχω κ την αντιστροφη ασμοση πανω και κυκλωφορητες.. τι αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Θα κάνεις μια βόλτα στον τομέα θαλασσινού και θα βρεις πολλά άρθρα που αφορούν το θαλασσινό ενυδρείο.... Θα τα μελετήσεις, θα σημειώσεις ότι δεν καταλαβαίνεις και μετά ρωτάς τα ουσιαστικά της υπόθεσης,,,, Έτσι όπως το κάνεις τώρα δεν θα αφομοιώσεις τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 22 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Θα κάνεις μια βόλτα στον τομέα θαλασσινού και θα βρεις πολλά άρθρα που αφορούν το θαλασσινό ενυδρείο.... Θα τα μελετήσεις, θα σημειώσεις ότι δεν καταλαβαίνεις και μετά ρωτάς τα ουσιαστικά της υπόθεσης,,,, Έτσι όπως το κάνεις τώρα δεν θα αφομοιώσεις τίποτα... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος