panoss 21 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Όπως λέω και στον τίτλο, Θέλω να βάλω στο 35λ ενυδρείο μου έναν μονομάχο και κάποιες γαρίδες. Το ενυδρείο αυτήν την στιγμή έχει ένα πλαστικό φυτό επιφάνειας (καλύπτει το 80-90 τοις εκατό της επιφάνειας) ένα φυτό βυθού(δεν ξέρω πως ονομάζεται), μια valinseria, πιθανόν να πάρω moss και 2 αυσιαστικά κρυψώνες. (ένα σεντούκι τρύπιο από τις 4 πλευρές και μια "σπηλιά").. Περιμάνω τις απαντήσεις σας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #2 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 * oυσιαστικά μεγάλες κρυψώνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregory97 21 Δεκεμβρίου 2012 #3 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Θα σου προτηνα amano shrimp,επειδη ειναι μεγαλες,αλλα και παλη η επιλογη ειναι του μονομαχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Κατρχην θα σου πω οτι οι γαριδες θελουν καλα φυτεμενο ενυδρειο και ειδικα οταν συγκατοικουν με ψαρια.Η μοςς ειναι απαρετητη για τις γαριδες και σου προτεινω να βγαλεις και οτι ψευτικο εχεις μεσα και να τα αντικαταστησεις με καποιο ξυλο και πετρες. Τωρα,αν στο επιτρεψει ο μονομαχος σου και δεν στις φαει μπορεις να δοκιμασεις red cherry αλλιως amano Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Θα ήθελα να τις αναπαράγω. Οπότε όχι amano... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2012 #6 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Τοτε κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Και εγώ σκεφτόμουν για red cherry αλλά δεν ήμουν και πολύ σίγουρος.. Κάποια άλλη γαρίδα η οποία να βρίσκεται εύκολα, να είναι μεγαλούτσικη και να αναπαράγεται σε γλυκό νερό????? (και φυσικά να ζει αρκετό καιρό)!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2012 #8 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Οχι δυστοιχος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Οπότε αν βγάλω τα 2 πλαστικά φυτά τι αληθινά φυτά μπορώ να βάλω??? ΑΝ ειναι θα δοκιμάσω με red cherry και θα δω πως θα πάει έτσι. Αν έχω πολλές κρυψώνες δεν νομίζω να δημιουργηθεί πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 22 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Από απλά φυτά έχεις πάρα πολλές επιλογές, όπως Egeria Densa, Hygrophila Polysperma, Hygrophila Difformis, Κρυπτοκορίνες, Ανούμπιες, κ.ο.κ. και οπωσδήποτε από τη στιγμή που θες γαρίδες θα πρέπι να δέσεις moss σε πέτρα ή σε ξύλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
orbion 22 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 (edited) εγώ θα πρότεινα τις fire red shrimp είναι λίγο μεγαλύτερες από τις red cherry και από προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι είναι λίγο πιο έξυπνες και ξέρουν να κρυβονται καλύτερα από τις red cherry!! σε συνδυασμό με πολλές κρυψώνες.. φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να εγγυηθουν ότι δεν θα γίνουν μεζές.. εάν βρεθούν εκτος κρυψώνας. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2012 - orbion Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Τα παραπάνω φυτά πρέπει να τα δίνω λίπασμα??? Κάτι που πρέπει να προσέξω με τις γαρίδες ή τα φυτά??? Δεν έχω ξαναπάρει γΡΊΔΕς ΟΎΤΕ ΠΟΤΈ ΞΑΝΆ ΕΊΧΑ ΦΥΤΕΜΈΝΟ ΕΝΥΔΡΕΊΟ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 εγώ θα πρότεινα τις fire red shrimp είναι λίγο μεγαλύτερες από τις red cherry και από προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι είναι λίγο πιο έξυπνες και ξέρουν να κρυβονται καλύτερα από τις red cherry!! σε συνδυασμό με πολλές κρυψώνες.. φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να εγγυηθουν ότι δεν θα γίνουν μεζές.. εάν βρεθούν εκτος κρυψώνας. Αυτες τις γαριδες φιλε μου που θα τις βρει και ποσθα τις πληρωσει? Τα παραπάνω φυτά πρέπει να τα δίνω λίπασμα??? Κάτι που πρέπει να προσέξω με τις γαρίδες ή τα φυτά??? Δεν έχω ξαναπάρει γΡΊΔΕς ΟΎΤΕ ΠΟΤΈ ΞΑΝΆ ΕΊΧΑ ΦΥΤΕΜΈΝΟ ΕΝΥΔΡΕΊΟ... Για τα φυτα αυτα με ενα γενικο λιπασμα θα εισαι μια χαρα. Οι γαριδες θελουν καλα στρωμενο βυθο,δηλαδη το ενυδρειο σου θα πρεπει να τρεχει πανω απο 2 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Το ενυδρείο μου τρέχει πάνω από 2 χρόνια... Νομίζω πως είναι αρκετό!! Ναι όμως το λίπασμα δεν θα σκοτώσει τις γαρίδες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2012 #15 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Σε μικρες δοσεις και με προσοχη οχι δεν θα τις σκοτωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Σε μικρες δοσεις και με προσοχη οχι δεν θα τις σκοτωσει. +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #17 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Είναι οκ για να βάλω γαρίδες???? λέω να βάλω 3(ζευγάρια γαρίδων (red cherry) ) και ο θεός βοηθός με τον μονομάχο. (έχει κάτι χρώματα ο άτιμος!!!!! μοβ, κόκκινο και λίγο μπεζ!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #18 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Για λίπασμα όχι δεν θα το διακινδινεύσω. Πήρα και καινούργιο φίλτρο, μεγαλύτερο από το προηγούμενο + βιολογικό υλικό.. ¨ολα έτοιμα για τις γαρίδες και τα φυτά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Αν δεν βαλεις πρωτα τα φυτα,τοτε να μην βαλεις τις γαριδες γιατι θα τις χαιρετησεις συντομα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #20 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Λόγω του μονομάχου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2012 #21 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Ναι λογο του μονομαχου.Φυτεψε πρωτα τα φυτα σου και μετα αγορασε γαριδες για να εχουν κρυψωνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #22 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Θα τα αγοράσω μαζί.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Οκ..αφου δεν θελεις να ακουσεις δεν εχω να πω κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 22 Δεκεμβρίου 2012 Author #24 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Καλά καλά!!! Θα αγοράσω πρώτα τα φυτά!! Μετά από πόσο καιρό να πάρω τις γαρίδες????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Δεκεμβρίου 2012 #25 Share 22 Δεκεμβρίου 2012 Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος