pan 24 Ιανουαρίου 2007 #1 Share 24 Ιανουαρίου 2007 Καλησπερα σε ολους , θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Θα ηθελα να κανω μελλοντικα ενα ενυδρειο μονο με heckel και μαλιστα Blue Headed το ερωτημα μου οτι και στο βιβλιο του Heiko και σε αρκετα αλλα που διαβασα λενε οτι οι καλυτερες συνθηκες για αυτους ειναι κατω του 5 ph και δεν μπορουν να συνδιαστουν ουτε με green ουτε με οτιδηποτε αλλο wild δισκο λογω τον ιδιατεροτητων που εχουν στο ph.Αυτο ισχυει ή δεν ειναι εντελως απολυτο και αν πρεπει να ειναι μονο heckel σε ενα ενυδρειο ξεχναω και καθε ειδος υπαρξης φυτου? γιατι απο οτι ξερω ουτε anubias δεν αντεχουν σε ph κατω του 5 ή και εστω 5.Αυτα ειναι τα ερωτηματα μου και αν κρινουν οι αρμοδιοι οτι χρειαζομαστε και μια γνωμη του Heiko ας μεταφερουν το παραπανω ποστ στην αντοιστοιχια κατηγορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 24 Ιανουαρίου 2007 #2 Share 24 Ιανουαρίου 2007 Αγαπητέ Φίλε Pan Νομίζω ότι ο Heiko, έχει ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου. Ειδικά οι δίσκοι Heckel, είναι οι πλέον απαιτητικοί και απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες νερού, που είναι απαγορευτικές για τα υπόλοιπα είδη. Για το λόγο αυτό, επιβάλλεται να είναι μόνοι τους στο ενυδρείο και σε κοπάδι, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν επί μακρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 24 Ιανουαρίου 2007 Author #3 Share 24 Ιανουαρίου 2007 Οσο για τα φυτα ειναι οπως τα λεω ή υπαρχει καποιος ειδος ππου θα μπορυσε να αντεξει σε αυτες τις συνθηκες και ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 24 Ιανουαρίου 2007 #4 Share 24 Ιανουαρίου 2007 Ο Heiko Bleher ειναι πλεον διαθεσιμος για καθε μας ερωτηση.Εκτος απο τα ψαρια του Αμαζονιου ειναι Guru και στα φυτα.Το καλυτερο λοιπον θα ηταν να απευθυνεις την ερωτηση σου στον ιδιο.Τι λες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 22 Φεβρουαρίου 2007 #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ πάντως έχω ένα Heckel μαζί με ένα Green Tefe και ένα Red Inanum, ένα χρόνο τώρα. Επίσης υπάρχουν τρεις ανούμπιες και ένα άλλο φυτό (δεν θυμάμαι το όνομα) που δεν προλαβαίνω να το κλαδεύω. Τώρα τι να σου πω, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και χαίρουν άκρας υγείας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
printioa 22 Φεβρουαρίου 2007 #6 Share 22 Φεβρουαρίου 2007 Εγώ πάντως έχω ένα Heckel μαζί με ένα Green Tefe και ένα Red Inanum, ένα χρόνο τώρα. Επίσης υπάρχουν τρεις ανούμπιες και ένα άλλο φυτό (δεν θυμάμαι το όνομα) που δεν προλαβαίνω να το κλαδεύω. Τώρα τι να σου πω, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και χαίρουν άκρας υγείας. [/qu μας λες σε παρακαλω τις συνθηκες του νερου σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 22 Φεβρουαρίου 2007 #7 Share 22 Φεβρουαρίου 2007 Ph:4,2 GH:2, KH:1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotos 22 Φεβρουαρίου 2007 #8 Share 22 Φεβρουαρίου 2007 Ph:4,2 GH:2, KH:1 Εχεις τυρφη στο φιλτρο σου?? Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου και πως κρατας το PH σταθερο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 23 Φεβρουαρίου 2007 #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2007 Ph:4,2 GH:2, KH:1 Στο παρελθον, οταν κρατουσα δισκους. Ειχα καποια στιγμη πετυχει παρομοιες τιμες με χρηση νερου απιονισμενου μεσω ρητινης και εκτεταμενη χρηση τυρφης. Οι τιμες ηταν ΡΗ 4,6-4,8, GH 2, KH 1. Βεβαια ενδεχετε τα τεστ της εποχης να ηταν λιγο πανω ή κατω αλλα η γενικη ιδεα ειναι αυτη. Οι ανουμπιες ζουσανε κανονικα και η βιολογια του ενυδρειου μου ηταν αψογη. Να συμπληρωσω πως οι δισκοι μου δεν ηταν αγριοι αλλα εκτροφης και με την ηρεμη μεταβαση σε αυτες της συνθηκες απο το νερο βρυσης δεν τους στρεσσαρε καθολου. Να προσθεσω πως ηταν υγιεστατοι με τις γεννες τους και την ηρεμια τους. Ισως ακουγετε περιεργο, αλλα εκεινη την εποχη (1996-7), δεν υπηρχαν και πολλες πηγες γνωσεων οπως υπαρχουν σημερα, αλλα ειχα βρει τα κουμπια τους. Δεν θελω να μονοτονησω το θεμα, απλα επειδη με ενδιαφερει το συγκεκριμενο θεμα, ειπα την γνωμη μου σε κατι που γνωριζα και ισως να ειναι χρησιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotos 23 Φεβρουαρίου 2007 #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2007 Στο παρελθον, οταν κρατουσα δισκους. Ειχα καποια στιγμη πετυχει παρομοιες τιμες με χρηση νερου απιονισμενου μεσω ρητινης και εκτεταμενη χρηση τυρφης. Οι τιμες ηταν ΡΗ 4,6-4,8, GH 2, KH 1. Βεβαια ενδεχετε τα τεστ της εποχης να ηταν λιγο πανω ή κατω αλλα η γενικη ιδεα ειναι αυτη. Οι ανουμπιες ζουσανε κανονικα και η βιολογια του ενυδρειου μου ηταν αψογη. Να συμπληρωσω πως οι δισκοι μου δεν ηταν αγριοι αλλα εκτροφης και με την ηρεμη μεταβαση σε αυτες της συνθηκες απο το νερο βρυσης δεν τους στρεσσαρε καθολου. Να προσθεσω πως ηταν υγιεστατοι με τις γεννες τους και την ηρεμια τους. Ισως ακουγετε περιεργο, αλλα εκεινη την εποχη (1996-7), δεν υπηρχαν και πολλες πηγες γνωσεων οπως υπαρχουν σημερα, αλλα ειχα βρει τα κουμπια τους. Δεν θελω να μονοτονησω το θεμα, απλα επειδη με ενδιαφερει το συγκεκριμενο θεμα, ειπα την γνωμη μου σε κατι που γνωριζα και ισως να ειναι χρησιμο. Mε ΚΗ 1 το PH το κρατουσες σταθερο με χρηση τυρφης?? Καθε ποτε την αλλαζες και ποσα λιτρα ηταν το ενυδρειο σου?? Σε ρωταω γιατι ετοιμαζω ενα ενυδρειο 200χ100χ100 αποκλειστικα για δισκουs hackel και με ενδιαφερει το θεμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 23 Φεβρουαρίου 2007 #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2007 Mε ΚΗ 1 το PH το κρατουσες σταθερο με χρηση τυρφης?? Καθε ποτε την αλλαζες και ποσα λιτρα ηταν το ενυδρειο σου?? Σε ρωταω γιατι ετοιμαζω ενα ενυδρειο 200χ100χ100 αποκλειστικα για δισκουs hackel και με ενδιαφερει το θεμα? Καταρχην ετοιμαζεις ενα ενυδρειο ΤΕΡΑΣ για δισκους, κατι που ειληκρινα τι χαιρομαι πολυ!! Οπως χαιρομαι που αυτη η παλι εμπειρια μου μπορει κατι να προσφερει παραπανω. Τωρα η εμπειρια μου αυτη ειναι στο περιπου. Διοτι ενω ποια εχουμε τεστ αξιοπιστα και αλλα μεσα, τοτε τα πραγματα ηταν στο περιπου. Μπορει το τεστ της τετρα τοτε να ειχε 2 ΚΗ αντι 1. Δεν ειμαι σιγουρος για καποιες τιμες, λογο τεστ. Αλλα με καθε επιφυλαξη εκει ημουν. Το ενυδρειο ηταν 140*40*60 hand-made. Οι σιλικονες που ειχα βαλει τοτε δεν ηταν και λιγες...Αλλα εκανε δουλεια! Καθε 15 ημερες εκανα αλλαγες με το water tap purifier. Μια σχετικα καλη οικονομικη λυση εκεινη την περιοδο που δεν υπηρχαν φθηνες οι α/ο. Το νερο εμπαινε χυμα σιγα και αργα στο ενυδρειο αφου ειχα αφαιρεση το 40-50% του παλιου και ετσι εκανα την αλλαγη. Φιλτραρισμα ειχα απο ενα εξωτερικο ΕΗΕΙΜ και φιλτρο υποστρωματος με τα πλακακια (πολυ βρωμα βρε παιδια...). Με τυρφη, μακαρονι και subtrat το απλογια το εξωτερικο. Πριν απο αυτο εκανα τος αλλαγες με νερο βρυσης. Αλλαγη νερου τακτικη ηταν το μεγαλυτερο κλειδι για τους δισκους. Παντα ειχα τυρφη αλλα δεν εκανε και θαυματα στο βρυσατο. Οποτε οταν πρωτοεκανα ενα 70-80% με το water tap purifier και εβαλα ρεσκια τυρφη. Μετραω μετα απο 3-4 ημερες τις τιμες ΡΗ και εμεινα αγαλμα. 4,6-4,8!! Στην αρχη πανικοβληθηκα γιατι τοτε υπηρχε η φημη οτι δεν υπαρχει βιολογια κατω απο 5,5. Αλλα τελικα μεγαλος μυθος... Ενω στην αρχη ημουν πολυ προβληματισμενος, αποφασισα να το αφησω γιατι ειχα παρατηρησει πως τα ψαρια ηταν...στο στοιχειο τους. Μια χαρα, υγειεστατα και επιτελους αξιοθηκα καποια στιγμη να δω μικρα. Αφου με το σκληρο νερο δεν εβγαινε τιποτα. Ασχετα εαν οι καρδιναλιοι δεν αφηναν λεπι στην πορεια. Ηταν ομως μια μεγαλη ανταμοιβη. Στην πορεια ειδα πως οσο και να αφηνα την τυρφη ( 1 κιλο τουλαχιστον μονιμα),ποιο κατω δεν επεφτε. Αλλα τα ζωντανα ηταν μια χαρα. ΟΠοτε μεχρι που το ξεστησα τα ειχα ετσι. Περιπου 3-4 χρονια ειχα δισκους. Τους αγαπησα, εξου και το nickname μου .. Ενα απο αυτα που μου εκανε πολυ εντυπωση ειναι οτι οι δισκοι παροτι εκτροφης, ειχαν προσαρμοστει μια χαρα και κανενα προβλημα δεν ειχαν. Ισα ισα που ηταν καλυτερα απο το βρυσατο. Βεβαια εαν με βαλεις να διαλεξω απο εβδομαδιαια αλλαγη με βρυσατο και αλλαγη καθε μηνα με α/ο, τυφλα θα προτιμησω το βρυσατο. Εκει ηταν το κλειδι. Για τους εκτροφης τουλαχιστον. Δεν νομιζω πως μπορω να προσφερω αλλα στην κουβεντα σας. Εαν εχω κανει καποιο λαθος η προτεινω κατι που δεν ειναι σωστο. Ο Νινταλ (Νικος+Γιαννης) παρακαλω να με διωρθωσουν Καλη επιτυχια στο νεο σου ενυδρειο. Θα ειναι κουκλι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 24 Φεβρουαρίου 2007 #12 Share 24 Φεβρουαρίου 2007 Σωστος ο Μαριος!!!(Discos) Αντε να ξαναμπαινεις σιγα-σιγα στα οξινα γιατι παρααλμυρισες τελευταια............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aramis 25 Φεβρουαρίου 2007 #13 Share 25 Φεβρουαρίου 2007 Το ενυδρείο είναι 200 λίτρα. Χρησιμοποιώ νερό Α/Ο και τύρφη στο εσωτερικό φίλτρο. Αλλαγές κάνω κάθε 5 ημέρες και υπάρχει phμετρο που δουλεύει συνέχεια για να παρακολουθώ την τιμή του. Όταν το ξεκίνησα οι τιμές ήταν μεγαλύτερες και σταδιακά άρχισαν να πέφτουν και πριν από 6 μήνες περίπου σταθεροποιήθηκαν σε αυτά τα επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος