asgiannis 20 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 20 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά! Χρειάζομαι τα φώτα σας! σε ενυδρείο 120L έχω χαλικάκι ψιλό με φυτεμένες 2 ανούμπιες, και σε ξύλο άλλες 2 και στις άκρες ένα είδος σας τριχούλες πολλές που απλώνεται (δεν ξέρω την ονομασία του). Στις 2 ανούμπιες που μου έβαλαν στο ξύλο παρατήρησα οτι η 1 άρχισε να σαπίζει και απ την άλλη φέυγουν τα φυλλαράκια της. Τι δεν πάει καλά? Ο φωτισμός ειναι 8-9 ώρες τη μέρα. Λίπασμα έβαλα μια δοσολογία PlantaMin. Μήπως φταίει που οι ρίζες είναι στον αέρα? Οι άλλες που είναι φυτεμένες είναι μια χαρά! Επίσης παρατήρησα της αύξηση της άλγης και στο ξύλο που τον ακούμπησα και στο τζάμι που άρχισε να θολώνει. Τι να κάνω για την καταπολέμησή της? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 21 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα! Διάβασε αναλυτικά εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80879 θα σε βοηθήσει πολύ να αναγνωρίσεις ποιό είδος έχεις και τι θα πρέπει να κάνεις για την αντιμετώπισή της... Ενημερωτικά, οι ανούμπιες δεν πρέπει να φυτεύονται, κι αν θέλεις οπωσδήποτε να τις φυτέψεις στο βυθό, το ρίζωμα πρέπει να μην είναι θαμμένο γιατί αργά ή γρήγορα θα σου σαπίσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Σ ευχαριστώ! Πολύ χρήσιμο το άρθρο. Το διάβασα και έχει τα πάντα! Για τις ανούμπιες αυτές που ειναι φυτεμένες δεν έχουν πρόβλημα. Οι άλλες που είναι στο ξύλο πάνω και οι ρίζες είναι στον αέρα έχουν σαπίσει και ειδικά στη μια εχουν φύγει και φυλλαράκια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Συμπηρωσε την φορμα και βαλε και φωτογραφιες για να δουμε το προβλημα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69926 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #5 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Στις 2 ανούμπιες που μου έβαλαν στο ξύλο παρατήρησα οτι η 1 άρχισε να σαπίζει και απ την άλλη φέυγουν τα φυλλαράκια της. Το ίδιο και στα άλλα 2 με τα μακρυά φύλλα που δεν ξέρω την ονομασία τους. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Ενυδρειο: 125 Λιτρα, 80x34x45 Διαστασεις Ενυδρειου, 2 μήνες χρόνος λειτουργίας - Φωτισμος: 2x20 Watt, 10000K, 9 ώρες φωτοπεριοδος, Με ανακλαστηρες - Βυθος και Υποστρωμα: ψιλό χαλικάκι, 2 μήνες χρονος χρησης του - Διοξειδιο του Ανθρακα: Όχι - Οξυγωνο: Με Αναταραξη επιφανειας, μετρια, με αεραντλια - Φίλτρανση: 700 Λιτρα ανα ωρα, μαύρο σφουγγάρι με βιολογικό υλικό Sera Siporax - Φυτα: 4 ανούμπιες, 2 Βαλλισνέριες - Ψάρια: 4 γκάπυ 2 θηλυκά, 2 αρσενικά, 2 γατόψαρα, 1 σαλιγκάρι για τους λαθρεπιβάτες. - Ρουτίνες: PlantaMin υγρό λιπασμα, Tetra Crypto ταμπλετες, ταισμα 1 φορά τη μέρα, αλλαγές νερού κάθε βδομάδα 30% με προσθήκη Tetra AquaSafe, Tetra Bactozym ταμπλέτα πάνω στο σφουγγάρι και Bacterlife σε κάθε αλλαγή. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,6 - KH: 10d - GH: 7d - ΝΗ3/NH4: 0,009 mg/l Αμμωνία / 0,5 mg/l Αμμωνιο - ΝΟ2: 0 - ΝΟ3: 0 - PO4: - - Fe: - - CO2: - - Θερμοκρασία: 25 C ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: Τα NH3-NH4 -Strips: Τα PH, KH, GH, NO2, NO3. -Ηλεκτρονικά: - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Φυτού: Ανούμπιες - Ιστορικό Φυτού: 3 εβδομάδες - Συμπτώματα που παρουσιάζει: σάπισπα - Ιστορικό πιθανών ασθενειών των ψαριων και των φυτων: - ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: - -Δοσολογία: - -Χρόνος Χρήσης: - -Αναλυτική περιγραφή: - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 http://s1301.beta.photobucket.com/user/asgiannis/library/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Δεκεμβρίου 2012 #7 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Σάπισαν τόσο πολλή που διαλύθηκαν;;; Γιατί εγώ δεν βλέπω ανουμπιες πάνω σε ξύλο αλλά μόνο microsorum pteropus και αυτά μου φαίνονται μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Ακριβώς φίλε μου δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία.Σήμερα μόλις γύρισα απ τη δουλειά επέπλεαν κ εμειναν μόνο οι μπετονιές που ήταν δεμένες. Τ άλλα 2 με τα μακρυά φύλλα στην ίδια μοίρα πρέπει να είναι.Έχουν πολλά χαλασμένα φύλλα κ αυτά φαγωμένα και με τρύπες. Αν τα πιάσω μπορεί να σκορπίσουν κ αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Εκτως οτι τα φυτα σου πεινανε γιατι εχεις ΝΟ3 0 μαλλον το microsorum εχει ελειψη καλιου για να λες για τρυπες.Μηπως εχει και μαυρα στιγματα στα φυλλα του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #10 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Μαυρα στιγματα στα φυλλα του δεν εχει. Πήγα πήρα 2 γατοψαρα ακομα για να ειναι κοπαδι. Και πηρα και μια μπουκαλα CO2 ελπίζω να τα βοηθησω. Εχετε καποια άλλη λύση? Μην τα χάσω κ αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Ναι πρεπει να παρεις και λιπασμα για καλιο (potassium) για τις τρυπες στα φυτα σου. Μου φαινεται υπερβολικο να παρεις μπουκαλα co2 για τα φυτα που εχεις τα οποια ειναι πανευκολα!Με προβληματιζει το no3 0.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asgiannis 21 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Οι ανουμπιες ηταν οι πρωτες που σαπισαν.Το αλλο το πρασινο με τις τριχουλες απλωνεται σιγα σιγα στο ξυλο. και τα αλλα 2 που ειναι στο ξυλο με τα μακρυα φυλλα που τα πιασα δειχνουν γερα ακομα. Θα παω να παρω αυριο κιολας potassium.Το πήρα προληπτικα. Για να μην καταστραφουν ολα. Και απ οτι διαβασα στο φορουμ το CO2 βοηθαει. Οσο για το ΝΟ3 δεν μπορω ουτε εγω να το καταλαβω. Μηπως το Test δεν βγηκε σωστα? Θα ξανακανω αυριο. Υπαρχει τροπος να αυξηθει χημικα? Έγινε επεξεργασία 21 Δεκεμβρίου 2012 - asgiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 21 Δεκεμβρίου 2012 Ναι υπαρχει τροπος αλλα πρωτα πρεπει να μετρησεις παλι με καποιο αλλο τεστ για no3 και κατα προτημιση υγρο,τα στικ δεν ειναι αξιοπιστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος