Jump to content

Νέο Απόκτημα Ερωτήσεις!

tepe

Recommended Posts

Καλησπέρα συνφορουμητες.....!

Ειμαι στην ευχαρστη θεση να σας ανακοινώσω ότι επεσε στα χέρια μου ενα ενυδρείο τύπου cube με καπάκι και φιλτρο σαμπ στην πλατη του σας ανεβαzω και φωτο γιατι θελω να μου λυσετε πολλες αποριες και να μου κανετε προτάσεις!

διαστασεις

καθαρα λιτρα ενυδρειου

25πλατος Χ 45 μηκος Χ 30 Υψος

λιτρα σαμπ

6πλατος Χ 45 μηκος Χ 30 υψος (τεσσερεις στειλες για υλικά)

εχει καθρεφτη στην πλατη του

αντλία 600 λ/ω

θερμοστατη 100watt

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1)Εχει καποιος ομοιο ή παρομοιο να μου πει - προτεινει διαταξη για τα υλικά του φίλτρου ? Και τι υλικά προτεινετε να βάλω?

2)Προτάσεις για στησιμο

3)Η αντλία ειναι καλή για τα λιτρα μου?

(απο τις προτάσεις αποκλειω απο τωρα γκαπυ, κριμπενσις , σαε γιατι τα εχω φαει με το κουτάλι χε χε)

post-19466-0-16221900-1356029045_thumb.jpg

post-19466-0-84392100-1356029060_thumb.jpg

post-19466-0-36691100-1356029085_thumb.jpg

καλοριζικο φιλος!!!

ο θερμοστατης ειναι μεγαλος για τα 30 λιτρα του ενυδρειου! με εναν 50W θα ησουν καλυμμενος!

1)ετσι πως το βλεπω φιλε μου στην 1η φωτο τα υλικα απο αριστερα προς τα δεξια, σφουγγαρι στο 1ο σταδιο, βιολογια στο 2ο, θερμοστατης(εκτος αν χωραει στο 3ο)) και ακομα λιγη βιολογια, 4ο αφηνεις την αντλια και αν χωραει ο θερμοστατης! φροντισε τα υλικα να μπουν σε καμι καλτσα για να τα τα βγαζεις ευκολα για καθαρισμο! ;)

2)θα προτεινα αρκετα φυτακια, ενα μονομαχο να ειναι αρχηγαρα και γαριδες αν τις δεχτει!!!

3)σαν μεγαλη την κοβω την αντλια, εκτος αν εχει ρυθμιστή για την ροη και κανα σπρει μπαρ!αν και νομιζω οτι ο μονομαχος δεν θα την εκτιμήσει και πολυ! με μια 200λ/ω θα ησουν κομπλε! :D

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρηση μαλλον για εκει με βλεπω εκτός αν καποιος συνφορουμητης μου προτεινει κατι πιο δελεαστικό και θα ειναι προκληση για μενα

ισως και κατι τετοιο θα μπορουσες! αν θυμαμαι καλα ο rastafarian τα εχει σε 40λιτρο!

περιμενε λιγο να σου πουν και αλλοι!! :D

χεχεχεχεχ ναι καλα θυμασαι..

Τα ψαρακια αυτα ειναι τρομερα!Τα εχω αγαπησει,ειναι πολυ κινητικα και παιχνιδιαρικα!Εχω μια ομαδα 7 ατομων σε ενυδρειο 40χ30χ30 και ειναι σουπερ.Τα προτεινω ανεπιφυλακτα

http://www.seriouslyfish.com/species/Pseudomugil

Δες ολόκληρη την λίστα της οικογένειας Pseudomugil.Καταπληκτικά ψαράκια εγώ είχα τα furcatus

μπηκα στον πειρασμο για reef alla τι επιπλεον εξοπλισμο χριαζομαι?

ξερει κανενας αν υπαρχουν pseydomugil στο εμποριο να τα δω ζωντανα ?

αν το αποφασίσω θα μπορεσω να βρώ?

Αυτα θέλουν φυτεμένο ετσι δεν είναι?

εχουν εμπορικό όνομα ή ετσι τα ζητάω?

Ναι στο εμποριο τα βρισκεις και θελουν καλα φυτεμενο ενυδρειο και φιλτρο με μεγαλη ροη.

Αν θες μπορω να σου στειλω πμ και να σου πω απο που πηρα τα δικα μου.

χεχεχεχεχ ναι καλα θυμασαι..

Τα ψαρακια αυτα ειναι τρομερα!Τα εχω αγαπησει,ειναι πολυ κινητικα και παιχνιδιαρικα!Εχω μια ομαδα 7 ατομων σε ενυδρειο 40χ30χ30 και ειναι σουπερ.Τα προτεινω ανεπιφυλακτα

ε ρε θυμητικό ο ατιμος!!! :P

λοιπον μπηκε υποστρωμα λατεριτης

μπολι απο το μεγαλο ενυδρείο για να πάρει μπροστά

δυο καλτσες με σιποραξ(το ενα τεταρτο του σιποραξ απο το μεγάλο ενυδρειο δουλεμενο τουλαχιστον ενα χρονο με φουλ βιολογια)

δυο στηλες σφουγκαρι και υαλοβαμβακα για να γινει το νερακι διαυγες και μετα βλεπουμε

πηγα στο μαγαζι που μου ηπατε αλλα δεν ειχε και δεν τα ηξερε κιολας με το οξνομα pseudomugil

αλλοιως παω για μονομαχογαριδαδικο

Εκτος αν μεχρι την στιγμη εκεινη μου εχετε δοσει αλλη ιδεα πιο δελεαστική

περιμενω κιαλλες ιδεες

Τα ψαρακια που σου ειπα,τα πηρα απο εκει πριν 2 εβδομαδες και ειχε αρκετα ακομα.Νομιζω οτι τα εγραφε με την ονομασια spotted blue eye,ειναι το διο ψαρακι.

θα το ψαξω και αλλα της αλυσιδας

• 2 weeks later...

Παρτε μερικες φωτο εχει ξεκινησει το φυτεμα εχει μπει ενα λιτρο σιποραξ απο το μεγαλο ενυδρειο οι μετρησεις ειναι καλες και τα φυτακια δειχνουν να προσαρμοζονται

Πρώτοι ενοικιαστες μερικα γκαπυ απο το μεγαλο μου ενυδρειο μεχρι να βρω pseudomugil αντε να δουμε γιατι τελικα με βλεπω για μονομαχο

post-19466-0-84178700-1357331195_thumb.jpgpost-19466-0-18744100-1357331232_thumb.jpgpost-19466-0-74386300-1357331248_thumb.jpgpost-19466-0-47173200-1357331266_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - tepe

Να σου πω,οταν βρεις τα ψαρακια εννοειτε οτι τα γκαπυ θα φυγουν απο μεσα ετσι?

Ειδα οτι εχεις marsilea,εχεις co2 και καλο φωτισμο?

co2 αυτοσχεδιο μαγια και ζαχαρη

αλλα ψαχνομαι αν βρω μπουκαλα σε καλη τιμη να χτυπησω μια

οσο για φωτισμο εχει μια λαμπα απο μαμα και αναμονή για δευτερη η οποια θα μπει λιαν συντομως

το ξερω οτι ειναι δυσκολο φυτο...... και στο αλλο το ενυδρειο απλα υπαρχει με πολυ αργους ρυθμους

ειναι μακρια ρε φιλε μου για αποστολη μεχρι εδω το φοβαμαι αν και νομιζω θα βρω στο γνωστο μεγαλο καταστημα στην κηφησια

Ευχαριστω πολυ!

Παντως για τα ψαρια,ξαναπηγα στο καταστημα που σου ειπα πριν την Πρωτοχρονια και ειχε καποια ψαρακια ακομα.

μακρια για αποστολη δεν νομιζω πως ειναι αλλα εσυ αποφασιζεις απο που θα παρεις

ειναι μακρια ρε φιλε μου για αποστολη μεχρι εδω το φοβαμαι αν και νομιζω θα βρω στο γνωστο μεγαλο καταστημα στην κηφησια

Ευχαριστω πολυ!

Εκει που λες δεν θα βρεις,τζαμπα θα πας!Πηγαινε εκει που σου εστειλα πμ,πριν μερικες μερες ειχε ακομα ψαρακια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...