Jump to content

Τα Ενυδρεία Μου

Χρήστος

Recommended Posts

Είπα να παρουσιάσω και εγω τα ενυδρεία που έστησα κατά καιρούς και τα χαλνούσα, τα παρουσιάζω με της αλγες, μαύρες, πράσινες, κυανοβακτήρια, κτλ.

Η μόνη αξία που παρέμενε ήταν είναι και θα είναι τα σκαλάρια τα SAE και τα ετλες.

10_zps28409503.jpg

02-1_zps2d9de89d.jpg

07_zps8d693ce8.jpg

04_zpsd7a1d28b.jpg

13_zps668ac5e7.jpg

06_zps90020434.jpg

09_zpsc381cb9c.jpg

12_zps69236631.jpg

08_zpsf5fde1e1.jpg

05_zps8dcabb83.jpg

11_zpsfb9a55f3.jpg

03_zps77b3a632.jpg

15_zps58383f62.jpg

14_zps6dc6960b.jpg

01-1_zps57c88fb5.jpg

Ξεστήνω τα ενυδρεία μου , ξεγράφομαι από το φόρουμ και κατεβαίνω στο κελάρι να κλάψω ... :P

Χρηστο οι φωτογραφιες σου μου εφτιαξαν τη διαθεση μπραβο φιλε :bigemo_harabe_net-64:

Μμμμμμμμ...σιγα ψαρωσαμε!Τι αισχη ειναι αυτα? (χαχχαχχχ στο χρωστουσα :P)

Περα απο την πλακα,ειναι φοβερα τα ενυδρεια σου Χρηστο και τα σκαλαρια!

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από σένα!

Να τα χαίρεσαι αγαπητέ Χρήστο!

διαμαντια Χρηστο!!!

οσο για τα σκαλαρια, εχεις απο τα ωραιοτερα που εχω δει ποτε μου!!!!!

Μείναμε στην πρασινάδα.. γιατί αυτά που τα πας :D:thumbup: υπέροχα!!

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά δεν τα ανέβασα για να πάρω τα εύσημα αλλά για έναν και μοναδικό λόγο, απλά θέλησα να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου. Όσα χρόνια και να περάσουν κάθε φορά που αλλάζω έστω και ελαφριά το ενυδρείο μου χαίρομαι και το φόρουμ είναι ένα μέσο να μοιραστώ την χαρά μου.

Στα ενυδρεία μου δεν έχω θέμα δεν στήνονται για διαγωνισμούς δεν με ενδιαφέρουν οι αλγεις, δεν νοιάζομαι για το τέλειο κλάδεμα και με αρέσει ο ‘’βούρκος’’ δεν σκέπτομαι ποιο φυτό πάει δίπλα σε ποιο, αν είναι μονότονο, αν έχω λίγο ή πολύ κόκκινο κτλ. οι aquascapers μπορούν να το δουν αυτό και για αυτούς είναι τα ενυδρεία μου μια καταστροφή γιατί ουκ ολίγες φορές αφήνω τα φυτά να αποφασίσουν για το στήσιμο του ενυδρείου, εγώ δίνω μόνο την βάσει.

Συμβουλή βάλτε τα φυτά μέσα και αφήστε το ενυδρείο να αποφασίσει πως θα στηθεί, μην χολοσκάτε, μην ζηλεύεται, και προ πάντων μην προσπαθείτε να μιμηθείτε.

Το μυστικό είναι η σωστές συνθήκες για τα φυτά όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.

η τελευταια σου η παραγραφος το μονο που λεει ειναι.ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ......εγκρινω και επαυξανω λεγανε οταν μου ριχνανε τις καμπανες στο στρατο.τα ιδια τωρα λεω και εγω με την καλη παντα εννοια φιλε χρηστο.

.

Συμβουλή βάλτε τα φυτά μέσα και αφήστε το ενυδρείο να αποφασίσει πως θα στηθεί, μην χολοσκάτε, μην ζηλεύεται, και προ πάντων μην προσπαθείτε να μιμηθείτε.

:thaman: :thaman:

Παντως εγω αυτην την "βαση" θα πληρωνα για να την μαθω, ανεβενω σιγα σιγα, αλλα θελω ψωμια ακομα βα σε φτασω...δεν θα πβ μπραβο και ευγε...θα πω καλη συνεχεια και χαιρωμε που στο κινητο ανοιξαν οι μισες φωτογραφιες!!!!;-)

...αυτό θα πει είμαι χομπίστας και με σεβασμό πάνω από όλα στη μάνα φύση!! :thaman:

Καταρχάς όλα πανέμορφα αλλά πιο όμορφη από όλα είναι η φιλοσοφία σου. Θα είχε ενδιαφέρον για όλους εμάς αφού μετράς τόσα χρόνια στο χόμπι να μας πεις πράγματα....με πόσα φυτά έχεις ασχοληθεί...ποια ψάχνεις χρόνια και δεν τα βρήκεες ποτέ..τα πιο σπάνια φυτά που έχεις καλλιεργήσει...πιο δεν κατάφερες ποτέ να συντηρήσεις και άλλα τέτοια....

πανεμορφα... να ρωτησω..

ποσα λιτρα ειναι το μεγαλο και ποσα σκαλαρια εχεις??

ειμαι και εγω φανατικος σκαλαρας και εχω 6 σε 300 λιτρα...και μερικα ψιψιψινια

Καταρχάς όλα πανέμορφα αλλά πιο όμορφη από όλα είναι η φιλοσοφία σου. Θα είχε ενδιαφέρον για όλους εμάς αφού μετράς τόσα χρόνια στο χόμπι να μας πεις πράγματα....με πόσα φυτά έχεις ασχοληθεί...ποια ψάχνεις χρόνια και δεν τα βρήκεες ποτέ..τα πιο σπάνια φυτά που έχεις καλλιεργήσει...πιο δεν κατάφερες ποτέ να συντηρήσεις και άλλα τέτοια....

Με πόσα φυτά ασχολήθηκα δεν ξέρω εχώ την τρέλα ότι βλέπω να το θέλω στο ενυδρείο μου έτσι ένα φυτό φεύγει ένα μπαίνει. Δεν έχω υπομονή με της μος και τα φισιτες και γενικά ότι μεγαλώνει πολύ αργά και είναι μικρό.

Δεν είμαι λεφτάς και σκέψου τώρα να γεμίσεις ένα ενυδρείο 350 λίτρα με φισιτες τη χρειάζεσαι, ή είσαι λεφτάς κα αγοράζεις καμιά 30 κομμάτια ή όχι και παίρνεις ένα και περιμένεις αυτό να μεγαλώσει τόσο ώστε να φαίνεται στο μάτι, ζήσε Μάι μου να φας τριφύλλι.

Τελευταία όμως λόγο κρίσης ανακάλυψα τα νάνο ενυδρεία κάτω από 50 λίτρα και μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν, και τώρα έχω κάτι στο νου μου ένα μεγάλο nano projeckt με φυτά αργής ανάπτυξης με φυτά που προσωπικά δεν τα είχα ποτέ και κάποια είναι σπάνια πιστεύω έως το καλοκαίρι να το παρουσιάσω.

Αρκετά φυτά δεν μπόρεσα να τα κρατήσω γιατί τα τσιμπολογούσαν τα σκαλαρια και δεν τα άφηναν ήσυχα αυτός ήταν ο μόνος απρόβλεπτος παράγοντας να χάσω φυτά. Αλλιώς δεν έχασα ποτέ φυτά όταν τα συντηρούσα σωστά, και προτού πείτε πω πω τη τρομερή εμπειρία, θα σας πω ότι δεν έχει να κάνει με εμπειρία*. Αν χάσουμε φυτά τα χάνουμε αποκλειστικά από δικιά μας απερισκεψία και απερισκεψίες έκανα και εγώ πολλές οπότε έχασα και πολλά φυτά όχι μόνο ένα φυτό.

*Εδώ να κάνω μια διευκρίνηση όλοι μπορούμε να συντηρήσουμε τα ποιο απαιτητικά φυτά σας το εγγυούμαι 100%. Το πρόβλημα είναι ότι λόγο οικονομικών δεν μπορούμε συνήθως να τα παρέχουμε της απαιτούμενες συνθήκες και για αυτό δεν τα καταφέρνουν τα φυτά, ή χάνουμε τα φυτά απο δικιά μας απερισκεψία, μας λένε πχ το φυτό θέλει 5 ΚΗ και εμείς το παίζουμε έξυπνη και το βάζουμε σε 10 ΚΗ και μετά αναρωτιόμαστε τη πήγε στραβά. Μας λένε ότι θέλει πολύ διοξείδιο και εμείς λέμε «σαχλαμάρες και με DIY θα τα καταφέρει», κ.ο.κ.

Και ο ποιο αρχάριος στα φυτά μπορεί να συντηρήσει και το ποιο απαιτητικό φυτό.

Δεν υπάρχουν μυστικά και μην πιστεύεται πως έχει να κάνει με εμπειρία…, σαχλαμάρες.

Από την στιγμή που γνωρίζουμε (και δόξα το θεό όλα τα ξέρουμε δεν χρειάζεται να πειραματιστούμε) τη θέλει το φυτό και του τα δώσουμε τελείωσε, το φυτό θα αναπτηχθεί.

Η εμπειρία είναι κάτι που το χρειάζονταν οι παλιοί χομπιστες που δεν έβρισκαν πληροφορίες και μέχρι να μάθουν τη θέλει το τάδε δύσκολο φυτό φτείναν αίμα και μετά δύσκολα μοιράζονταν το μυστικό τους.

Τώρα όλες η πληροφορίες για όλα τα φυτά είναι προσβάσιμες και είναι βλακεία να το παίζει κάποιος ειδήμον και γνώστης για κάτι που μπορούν να το μάθουν όλοι μέσα σε πέντε λεπτά.

πανεμορφα... να ρωτησω..

ποσα λιτρα ειναι το μεγαλο και ποσα σκαλαρια εχεις??

ειμαι και εγω φανατικος σκαλαρας και εχω 6 σε 300 λιτρα...και μερικα ψιψιψινια

350 λίτρα ο στάνταρ πληθυσμός είναι 3 ζευγάρια και συχνά πυκνά φιλοξενεί πολλά μικρά από γέννες για μικρό χρονικό διάστημα.

Χρηστο πιστευεις ομως οτι τα φυτα με

Μικρη αναπτυξη μπορει να κρυβουν καλητερο αποτελεσμα;;εγω πχ ξερω οτι η ανουμπια νανα αμα εχει τις σωστες συνθηκες οταν φτασει σε ενα καλο επίεδο βγαζει το μπουμπουκι της, την ελοδεα αμα την αφησεις νε μακρυνει πολυ βγαζει ανθους και τα λοιπα....

Χρηστο πιστευεις ομως οτι τα φυτα με

Μικρη αναπτυξη μπορει να κρυβουν καλητερο αποτελεσμα;;εγω πχ ξερω οτι η ανουμπια νανα αμα εχει τις σωστες συνθηκες οταν φτασει σε ενα καλο επίεδο βγαζει το μπουμπουκι της, την ελοδεα αμα την αφησεις νε μακρυνει πολυ βγαζει ανθους και τα λοιπα....

για την ελοδεία είχαμε πρόσφατα συζήτηση με το Χρήστο και δεν είναι ακριβώς έτσι...ακόμα δεν έχουμε βρει τι ακριβώς χρειάζεται για να ανθίσει.... για μένα τα φυτά με αργή ανάπτυξη είναι όμορφα για τα μικρά ενυδρεία ....

Δεν ξερω...πιστευω οτι αυτα δεν πρεπει να τα ξεχωρισω...γιατι σε ενα κοινοβιο συστημα

ειναι καλο ολα τα ειδη να υπαρχουν γιατι το ενα θα βοηθαει το αλλο και θα βελτιωνουν το αποτελεσμα,επισης αν ολα μεγαλονουν γρηγορα θελουν και την αναλογη φροντηδα ως προς το κλαδεμα/συμαζεμα....πχ οσο μου ατεσει η καμπομπα τοσο μου την δινει που καθε βδομαδ φτανει βυθο,ενω η ροταλα παει αργαααα αργααααα και ομοιομορφα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...