Jump to content

Αναμονη 500 Λιτρου Τανκανυκα Με Τροφεους

kokalo

Recommended Posts

Λοιπον ξεκιναω και θελω βοηθεια για να το κανω τελειο!

1,51/56/61

Με την νεα χρονια θα εχω στο σπιτι μου το τελευταιο μου ενυδρειο για να τα επομενα 10 χρονια (ελπιζω να μην κανω μεγαλυτερο).

Εχω ενα φιλτρο eheim professional 3 2073 το οποιο θα ειναι το βοηθητικο τι φιλτρο να παρω για να συμπληρωσω τα κενα?

Αντι για αφισα τι μπορω να βαλω για backround γιατι παντα κατι δεν καθετε σωστα στην αφισα.

Που μπορω να βρω μεγαλες πετρες στρογγυλες που λεγονται η τουρκικες η πολίτικες ειναι πορτοκαλι με ασπρες γραμμες?

Ειχα παει στα LEROY MERLIN στην θεσσαλονικη και του ειχαν μεινει μονο 3 πετρες καιι δεν ηξερε ποτε θα φερει παλι.

Σε αυτα τα λιτρα μπορω να βαλω και 2ο ειδος τροφεους μεσα?

Ολες οι αποψεις και οι γνωμες θα ειναι σεβαστες και θα παιξουν βασικο ρολο στο στησιμο του ενυδρειου!

:bigemo_harabe_net-82: Ευχαριστω :bigemo_harabe_net-82:

με το καλο φιλαρακι!!!!!! :D

θα εχεις συνολο 500 λιτρα οποτε θα χρειαστεις αρκετα δυνατη φιλτρανση! κατι σαν το 2075 χρειαζεσαι μαζι με το 2073(ειπα eheim γιατι εισαι ηδη κάτοχος)!

οσο για το bg μπορεις να κανεις καποιο diy αλλα θα σου φαει καποια εκατοστα απο το πλατος!

τετοιες πετρες δεν γνωριζω που θα βρεις αλλα εγω προτεινω να μαζεψεις απο την φυση! δεν ειναι κριμα να πληρωσεις για κατι που αφθονεί?

μπορεις να βαλεις 2ο ειδος αλλα εγω θα προτεινω να κρατησεις ενα κοπαδι μεγαλο και ισως καποιο πετροψαρο(π.χ. julidochromis) αν θες να βλεπεις πιο πολλα ειδη! ;)

με το καλο φιλαρακι!!!!!! :D

θα εχεις συνολο 500 λιτρα οποτε θα χρειαστεις αρκετα δυνατη φιλτρανση! κατι σαν το 2075 χρειαζεσαι μαζι με το 2073(ειπα eheim γιατι εισαι ηδη κάτοχος)!

οσο για το bg μπορεις να κανεις καποιο diy αλλα θα σου φαει καποια εκατοστα απο το πλατος!

τετοιες πετρες δεν γνωριζω που θα βρεις αλλα εγω προτεινω να μαζεψεις απο την φυση! δεν ειναι κριμα να πληρωσεις για κατι που αφθονεί?

μπορεις να βαλεις 2ο ειδος αλλα εγω θα προτεινω να κρατησεις ενα κοπαδι μεγαλο και ισως καποιο πετροψαρο(π.χ. julidochromis) αν θες να βλεπεις πιο πολλα ειδη! ;)

To 2075 εχει τα εξης

• Κυκλοφορία νερού: 1250 λίτρα/ώρα.
  • Μανομετρικό: 1,8 μέτρα.
  • Κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 240-600 λίτρα.
  • και το 2073
  • Κυκλοφορία νερού: 1050 λίτρα/ώρα.
  • Μανομετρικό: 1,8 μέτρα.
  • Κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι 350 λίτρα

Νομιζω οτι πρεπει να γυρναω 3000/λ την ωρα ετσι δεν ειναι?6 το νερο του ενυδρειου ανα ωρα?

αν μπορεις να πας και για το 2080 καλως! εγω το ειπα γιατι το 300αρι ευρω δεν ειναι και λιγα... :)

την κυκλοφορια μπορεις να την πετυχεις και με μια τουρμπινα!

ελπιζω να εχεις δει το ενυδρειο του κ. Σωκρατη που ειναι και σε παρομοιες διαστασεις με το δικο σου!! ;)

Ωραια αυτο θα το κοιταξω μιας και εχω μερες ακομα!

πολυ Ωραιο το ενυδρειο αλλα δεν θελω 3 φιλτρα να δουλευουν λογω χωρου και να μην εχει πολλα τσουτσουνια μεσα στο ενυδρειο.

Θα ηθελα παντως ενα δευτερο ειδος τροφεους πχ (Καζανκα blue rainbow).

Γεια σου φίλε, στα λίτρα σου άνετα βάζεις 2 είδη τροφεους, εννοείτε κοπάδια των 10 ατόμων τουλάχιστον.

Δώσε βάρος στη φίλτρανση σου. Εγώ δεν θα έβαζα το 2073 με το 2075. Θα πήγαινα για μεγαλύτερο. π.χ. το 2073 με ένα 2078 ή ένα 2080.

Πρόσεχε τα είδη που θέλεις να μην υβριδίζουν.

¨Όχι πάρα πολλές πέτρες, να υπάρχει χώρος για κίνηση.

Που μπορω να βρω μεγαλες πετρες στρογγυλες που λεγονται η τουρκικες η πολίτικες ειναι πορτοκαλι με ασπρες γραμμες?

ο,τι γραμμες και να χουν οταν πιασει η αλγη δεν θα εχει και πολυ σημασια.....

κροκαλες απο θαλασσα και εισαι ετοιμος

εαν παρω αυτο το φιλτρο δεν υπαρχει δυνατοτητα να δωσω το 2073.θα το κρατησω ως δευτερο

http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2267

αν εχουμε και λιγο λιγοτερη κυκλοφορια δεν εγινε και τιποτα.

ο,τι γραμμες και να χουν οταν πιασει η αλγη δεν θα εχει και πολυ σημασια.....

κροκαλες απο θαλασσα και εισαι ετοιμος

δεν ειναι μονο οι γραμμες απο τις συγκεκριμενες ειναι πανεμορφες και ασβεστολιθικες

Στην θέση σου αν και τα λίτρα είναι καλά, θα κράταγα ένα είδος τροφέους για να δω καλύτερες συμπεριφορές.

Όσον αφορά το θέμα φίλτρανσης, μην το σκέφτεσαι! Πάρε fluval fx5 και θα ξεγνοιάσεις! Είναι τέρας!

Πέτρες, ή σε μάντρες ή απο την φύση.

Στην θέση σου αν και τα λίτρα είναι καλά, θα κράταγα ένα είδος τροφέους για να δω καλύτερες συμπεριφορές.

Όσον αφορά το θέμα φίλτρανσης, μην το σκέφτεσαι! Πάρε fluval fx5 και θα ξεγνοιάσεις! Είναι τέρας!

Πέτρες, ή σε μάντρες ή απο την φύση.

ειναι αξιοπιστα τα fluval δεν ξερω καθολου.αυτες οι πετρες που λεω υπαρχουν σε μαντρες και οικοδομικα υλικα.αλλα δεν μπορω να τις βρω.

Θα βρεις μην σκάς! Εγώ πήρα απο ποτάμι και είχα στήσει μια φορά!

Τα φλουβάλ είναι τρομερά, αξιόπιστα, και βρίσκεις εύκολα ανταλακτικά!

Αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο, και ψάχνεις για καινούριο, πές μου να σου πω που θα το βρεις φτηνά.

και εγω απο τον αλιακμονα πηρα πετρες για το μεγαλο το ενυδρειο που εχω τωρα.στο petcumulus exei 220 ευρω.αν παρω το συγκεκριμενο το αλλο να το κρατησω?

eheim 2073 αν μπορεις πες μου που μπορω να το βρω

Έγινε επεξεργασία - kokalo

Μπορείς να το βρεις εδώ πιο φτηνα:

http://www.petsupermarket.gr/3101/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-fx5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%AD%CF%89%CF%82-1500lt.html

Εκτός και αν πάς για ομαδική που εκεί θα πάρεις έκπτωση.

Το φίλτρο που έχεις είναι καλό. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, και αντί να πάρεις το fx5, να πάρεις άλλο ένα πχ eheim 2217 μαζί με αυτο που έχεις και να είσαι οκ.

το fx5 καλό φίλτρο δεν λέω, μιας και το είχα, αλλά λόγω όγκου βιολογικού υλικού αλλά και κατανάλωσης, θα προτιμούσα eheim. Έτσι έχω κάνει άλλωστε..

Συν ότι τα 2 φίλτρα είναι καλύτερα του ενός..

δηλαδη με το eheim 2073 kai to 2217 θα εχω πληρη φιλτρανση χωρις προβλημα γιατι αλλο 100 ευρω αλλο 210

δηλαδη με το eheim 2073 kai to 2217 θα εχω πληρη φιλτρανση χωρις προβλημα γιατι αλλο 100 ευρω αλλο 210

Αυτά τα 2 μαζί είναι μια χαρά.

καλωςηρθες στην τανκανικα!

Καλώς ήλθες ,οι διαστάσεις του είναι οι κατάλληλες ,η φίλτρανση σίγουρα θα έχεις δύο φίλτρα,πιστεύω οτι με τα δύο που αναφέρει ο Παναγιώτης θα είσαι μια χαρά.Θα βάλεις πέτρες αλλά μην το πνίξεις το ενυδρείο ,κοίτα και άλλα aquacapings για να πάρεις ιδέες.Εγώ παρότι φιλοξενούσα 2 είδη στο βάθος χρόνου θα προτιμούσα να έχω μόνο ενα.Ο φωτισμός δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξεζητημένος απλά μια daylight και μαζί ,μια ροζ για φυτά τουλάχιστον εγώ αυτή χρησιμοποιώ και είμαι ικανοποιημένος.

Καλώς ήλθες Καλή επιτυχία :) :)

K.Σωκράτη δηλαδη ειναι καλυτερα να κρατησω τις ικολακαισερ (10 ενηλικα)εχω ηδη 32 μικρα απο 2 γεννες και περιμενω αλλες 2..και να περιμενω να μεγαλωσει ο πληθυσμος μονος του σταδιακα.

Με το eheim 2073 που εχω ηδη και το eheim 2217 (100 ευρω) δεν εχω προβλησα σε θεμα φιλτρανσης.

Οποτε να προχωρησω στην αγορα του 2217?

1) K.Σωκράτη δηλαδη ειναι καλυτερα να κρατησω τις ικολακαισερ (10 ενηλικα)εχω ηδη 32 μικρα απο 2 γεννες και περιμενω αλλες 2..και να περιμενω να μεγαλωσει ο πληθυσμος μονος του σταδιακα.

2) Οποτε να προχωρησω στην αγορα του 2217?

1) Ναι

2) Ναι

εχει μεσα στο κουτι του βιολογικο υλικο κτλ ?

Βγαίνει σε 2 εκδόσεις. Χωρίς υλικά και με υλικά. Στο πετκουμουλους το έχει και στις 2 νομίζω.

Είδα στις αγγελίες του θαλασσινού ένα παιδί πουλάει 2217 με 65 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...