Ankyv 17 Δεκεμβρίου 2012 #1 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Σήμερα αντίκρισμα μια απο τις πιο ωραίες εμπειρίες που προσφέρει το ενυδρειο....μετα απο τόσα που πέρασα με άρρωστα ψαρια κ αφου ξανά στήθηκε το ενυδρειο δοθηκαν όλα σχεδόν τα ζωντανά έμεινε μεσα ένα ζευγάρι ασει κ μια λαμπιντο μπουκωμενη...καθώς ακολουθώ προληπτικά τις οδηγίες των πιο έμπειρων πότισμα την σπιρουλινα με flagyl k την έριξα στο ενυδρειο...την ώρα λοιπόν που ανέβηκε το ζεύγος να φάει να σου κ κυρια μου τις παει ένα φλεικ στο στόμ...(πλεον σαν παθών παρακολουθώ τα ψαρια την ώρα που τρωνε)την έβλεπα που μασουλαει κ έλεγα θα το φτυσει καθώς έχει τα μικρα...χωρίς να προλάβω να το σκεφτώ καλα τσουπ να σου δυο μικρα ξεπορτησαν κ έτρεξαν αμέσως να κρυφτούν στα βράχια....κ ρωτάω τους πιο έμπειρους υπάρχει κάτι που πρέπει να κανω μιας κ ειναι δύσκολο τα πιάσω κ να τα βαλω αλλου...πως θα βρούνε τροφή;;;;εχω ένα μικρο καραντίνα που τρέχει αυτήν την στιγμή αλλα ήταν το κοιμητήριο των ασθενών που απεβίωσαν κ μόνο απο σύνεσθηματικους λόγους δεν θέλω ούτε να το βλέπω..... Αναμένω τις απαντήσεις σας......... Έγινε επεξεργασία 17 Δεκεμβρίου 2012 - Ankyv Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Δεκεμβρίου 2012 #2 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 ασχετο.αυτο το αβαταρ καπου το εχω ξαναδει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #3 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Ειναι μεσα στα default του φόρουμ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Δεκεμβρίου 2012 #4 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 αα οκ. ΥΓ.το ειχε ενας φιλος που εφυγε προσφατα απο κοντα μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Δεκεμβρίου 2012 #5 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Πρεπει να ξεστησεις ολο το ενυδρειο για να πιασεις τα μωρα, οπότε καλυτερα αστα να προσαρμοστουν μονα τους και γενικά να αφησεις τη μανα να κανει εκεινη αυτο που θελει και να εισαι σιγουρος πως τα πιο ισχυρα μωρα θα αντεξουν και θα μεγαλώσουν. Οταν ταϊζεις τα μεγαλα ψαρια τριψε λιγα flakes και οι μπομπιρες θα τα βρουν και θα φανε.... Ακομα και στη φυση δεν επιβιώνουν ολοι.... Υπαρχει και το ενδεχόμενο να βαλεις τη μανα στο αλλο ενυδρειο ωστε να τα αφησει εκει ολα απο μονη της....αλλα να εισαι σιγουρος πως το νερό ειναι καθαρο και δεν εχει φαρμακα απο προηγουμενες θεραπέιες... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #6 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Είχα ένα chemo pure elite σε ξεχωριστο φιλτρο τον έβγαλα κ έβαλα ένα της hobby για να καθαρίσει κ αύριο σκουπίδια...θα βαλω πάλι τον καλο που ειχα βγάλει κ είχα φυλάξει σε ένα σακούλαki.θα εχω προβλημα;;;;;αν ειναι να μην το βαλω;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #7 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Επισης βλέπω κάτι που μου φαίνεστε παράξενη ενω έφαγε flakes έριξα pellets έβαλε 2 στόμα κατα μετα απο λίγο τα έφτυσε....μετα ξαναεπιασε το ένα κ το πιπιλαει...φαινετε σαν να το κατάπιε αλλα με δυσκολία απο ότι βλέπω παρόλα αυτα ειναι ανυσηχει...υπάρχει περίπτωση να ψάχνει να βρει τα μικρα της???επισης υπάρχει περίπτωση να δυσκολεύεται να φάει Επειδή τόσο καιρο δεν έτρωγε;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 17 Δεκεμβρίου 2012 Author #8 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Τελικα τώρα που την παρατήρησα φτυνει την τροφη κ εχει πέσει τελείως...πριν ήταν πιο ορεξατη λες κ ξαφνικά την τσίμπησε μύγα...εχω αγανακτήσει πλεον δεν ξέρω τι να κανω...σήκωνω τα χέρια ψηλά...κάποιος κάτι κάπου να παει το μυαλό του δεν ξέρω τι να κανω....τι μπορει να έχει πάθει πάλι το ενυδρειο;;;;μήπως εχω κάνει κάτι λάθος...μετραω το νερο κ ειναι κόμπλε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Δεκεμβρίου 2012 #9 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Ξερεις καμια φορά απο αγαπη υπερβολικη κανεις ζημια παρα καλό...... Ψυχραιμια λοιπον......μπουκωμένο θηλυκο εχεις και ολα αυτα που αναφερεις ειναι φυσιολογικα.....μην καθεσαι απο πανω απο το ενυδρειο να δεις ποτε θα φαει και ποτε θα φτυσει την τροφη το ζωντανο....να κανεις τις παρατηρησεις σου αλλα οχι υπερβολες.... Αφου το νερό σου ειναι μια χαρα....χαλαρωσε ασε τα ψαρακι σου στην ησυχία τους και αυτα απο μονα τους θα εξελιχθουν χωρις να κανεις κατι παραπάνω....υπομονη χρειαζεται και ψυχραιμια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Δεκεμβρίου 2012 #10 Share 17 Δεκεμβρίου 2012 Συμφωνώ απόλυτα με τον Κωστα. Άστα να κάνουν την δουλειά τους. Εφόσον έχεις επαρκείς κρυψώνες στο ενυδρείο, και τρίβεις και φλέικς, τότε όλο και κάποιο θα επιζήσει. Πάντως να ξέρεις τα μικρά θα αρχίζουν να ψάχνουν για τροφή περίπου 2 μέρες μετά το ξεμπούκωμα της θηλυκιάς. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? Τώρα που θα έχεις και μικρά, να κάνεις τις αλλαγές νερού σου λίγο πιο συχνά, και να είσαι άγρυπνος όσον αφορά την αμμωνία. Και προπάντων, μην αγχώνεσαι! Όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο... Καλή συνέχεια! Περιμένουμε εξελίξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 18 Δεκεμβρίου 2012 #11 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Οταν εχω καποιο θυληκο γκαστρωμενο η το βαζω μονο του αν δω οτι το ορμανε η το αφηνω μεσα μαζι μετα αλλα ! Προσωπικα χρησιμοποιω baby food ειναι πολυ ψιλη πουδρα και δεν δυσκολευει το θυληκο να την φαει και παραλληλα τρωνε και τα μικρα που εχει μεσα και εξω απο το στομα της δεν θα εδινα καποιο τριμενο φιλαρακι η οτιδηποτε αλλο γιατι μια φορα που το δοκιμασα μερικα απο τα μικρα τρυπισαν τα στομαχια τους γιατι ειναι αρκετα σκληρη τροφη για μωρα!Αν δεν κανω λαθος εχει αναφερει και αλλος το ιδιο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 18 Δεκεμβρίου 2012 Author #12 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Ευχαριστω για το κουράγιο ρε παιδιά....δεν με ανχωνει τόσο για τα μικρα όσο το γιατι δεν τρώει η μάνα εφόσον δεν έχει πλεον μικρα στο στόμα ....μια περίεργη συμπεριφορά ειναι ότι επιλέγει κάποια κομμάτια απο την τροφη....πχ δεν τρώει σπιρουλινα κ τρώει μόνο ocean nutrition omni flakes...τεσπα θα την αφήσω να ηρεμήσει κ βλέπουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 18 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Και οι δικιες μου δεν τρωνε στην αρχη ριξε λιγο βιταμινη στην τροφη και ταισε την να παρει τα πανω της σκεψουν οτι 25 μερες περιπου κραταει τα μωρα στο στομα χωρις να το ανοιξει.Μην ανησυχεις ολα θα πανε καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 18 Δεκεμβρίου 2012 #14 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Οταν εχω καποιο θυληκο γκαστρωμενο η το βαζω μονο του αν δω οτι το ορμανε η το αφηνω μεσα μαζι μετα αλλα ! Προσωπικα χρησιμοποιω baby food ειναι πολυ ψιλη πουδρα και δεν δυσκολευει το θυληκο να την φαει και παραλληλα τρωνε και τα μικρα που εχει μεσα και εξω απο το στομα της δεν θα εδινα καποιο τριμενο φιλαρακι η οτιδηποτε αλλο γιατι μια φορα που το δοκιμασα μερικα απο τα μικρα τρυπισαν τα στομαχια τους γιατι ειναι αρκετα σκληρη τροφη για μωρα!Αν δεν κανω λαθος εχει αναφερει και αλλος το ιδιο προβλημα. Πολυ καλή και χρήσιμη η παρατήρηση σου αλλα πως το ειδες ακριβως αυτο???Με τι όργανο καταφερες να δεις οτι το στομάχι του γόννου τρυπησε????????Υπαρχει τετοιου μεγέθους ενδοσκόπιο?????Εκτος και αν το διέκρινες με γυμνο ματι....τοτε παω πάσο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 18 Δεκεμβρίου 2012 Author #15 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Το όλο θέμα που με έχει ανχωσει ειναι ότι πέρασαν την ασθένεια εκει κολλάει κ φοβαμαι...το ίδιο σκέφτηκα κ εγω ότι έχει να φάει τόσες μερες λογικό θα ειναι αλλα όπως σου είπα παραπάνω πρόσφατα πέρασα το bloat ε κ όσο να ναι καθε πατέρας όταν βλέπει κ το παραμικρό σύμπτωμα.....τρέμει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 18 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Πολυ καλή και χρήσιμη η παρατήρηση σου αλλα πως το ειδες ακριβως αυτο???Με τι όργανο καταφερες να δεις οτι το στομάχι του γόννου τρυπησε????????Υπαρχει τετοιου μεγέθους ενδοσκόπιο?????Εκτος και αν το διέκρινες με γυμνο ματι....τοτε παω πάσο! δεν μιλαω για μικρο νεογεννητο μιλαω για ψαρακι 1 με 1,5 εκατοστο .ειχαν ψοφησει μερικα μικρα και απο περιεργια τα εβγαλα και τα κοιταξα προσεκτικα (με απλο μεγενθυντικο φακο) η τροφη ειχε τρυπησει το στομαχι και εβγαινε απο το δερμα του κατω.το φιλαρακι οταν το τρωνε ειναι αρκετα σκληρο και τα στομαχια τον μικρων ειναι αρκετα ευαισθητα για αυτον τον τυπο τροφης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Δεκεμβρίου 2012 #17 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 δεν μιλαω για μικρο νεογεννητο μιλαω για ψαρακι 1 με 1,5 εκατοστο .ειχαν ψοφησει μερικα μικρα και απο περιεργια τα εβγαλα και τα κοιταξα προσεκτικα (με απλο μεγενθυντικο φακο) η τροφη ειχε τρυπησει το στομαχι και εβγαινε απο το δερμα του κατω.το φιλαρακι οταν το τρωνε ειναι αρκετα σκληρο και τα στομαχια τον μικρων ειναι αρκετα ευαισθητα για αυτον τον τυπο τροφης. Τι φλέικ τα έδινες? Αυτό πρώτη φορά το ακούω! Ίσως να ήταν κανα παράσιτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 18 Δεκεμβρίου 2012 #18 Share 18 Δεκεμβρίου 2012 Τι φλέικ τα έδινες? Αυτό πρώτη φορά το ακούω! Ίσως να ήταν κανα παράσιτο! φιλαρακι της tropical. δεν νομιζω να ηταν παρασιτο γιατι και ενας φιλος ειχε παρομοια θεματα και μολις αλλαξε σε baby food ολα καλα. εχω αυτην την στιγμη 200+ μικρα και μεχρι να πανε 2-3 εκαταστα τα ταιζω αυτην την τροφη και δεν εχω χασει ουτε ενα μικρο απο τοτε (1 χρονο περιπου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος